Voda v mobile

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
bladeboy
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Voda v mobile

Príspevok od používateľa bladeboy »

Ahojte,
dnes, konkretne pred cca 5hodinami, sa mi nestastnou nahodou vylial na moj smartfon drink, konkretne bazant radler . Hned som ho z toho vybral, poutieral, odobral kryt, vybral baterku, sim kartu, pamatovu kartu a dal ho susit na okno.
Po chvili surfovania na nete som sa docital ze je tam ten indikator vlhkosti, alebo ako to mam nazvat.. a je biely, aj s tymi cervenymi kruzkami..tak ako to tam bolo od vyroby..takze az tak zle snad na tom neni.. dufam
Taktiez som sa dalej docital ze je dobre ho dat do ryze aby z neho vysala vsetku vlhkost a nezapinat mobil najblizsie 2dni. Uz som to spravil (nasiel som doma len bio ryzu tak dufam ze to nevadi :D, snad to ma take iste ucinky ... alebo nie? )
Niekde som sa docital tiez ze je dobre ho namocit do Isopropyl alkoholu.. je to dobry napad? velmi sa do toho nevyznam ale pride mi to trochu riskantne, taktiez by som musel rozobrat mobil ze?
Budem velmi vdacny za vsetky rady a pripomienky.. je to velmi drahy smartphone a nerad by som o nho prisiel :(
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Mobil vo vode

Príspevok od používateľa jarda.j »

Celkom isto nepoškodí ho rozobrať, vysušiť a vyutierať handričkou s liehom. A poskladať po istote, že je vlhkosť celkom preč.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ako píše jarda. Určite ho rozober, len tak ho poriadne prečistíš/usušíš. Nezapínaj ho čo najdlhšie, nech sa poriadne vysuší.
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

nazov temyby ma byt mobil v pive ci? :D ta ryza je hlupost pochybujem ze by z mobilu vysala vlhkost ak uz je kapalina vo vnutry mobilu..ale urcite to precisti ako odporucaju nadomnou a daj vediet ako to dopadlo..
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

Radler je total voda, nie pivo... šak to má len 2,5% :D

na tvojom mieste by som sa ani nebál tak vlhkosti ako toho sladkého lepkavého sajrajtu ktorý ti po vysušení môže v mobile zostať. lieh by to mal rozpustiť.
bladeboy
Medium Star
Medium Star

No hej rozobrat, lenze on to je dost drahy phone, konkretne Sony Ericsson Xperia X10.. a rozoberat sa ho fakt bojim, myslite ze je to az tak nutne? ako som pisal indikator ukazuje ze sa donho voda nedostala.. takze snad donho tolko toho nenatieklo, .. ked som vybral kryt tak baterka bola sucha ale pobokoch bola voda, takze aj dovnutra sa mohla dostat no :/
O tej ryzi som precital nejake clanky, ze to funguje, takisto o tom liehu tiez,.. ale toho sa fakt bojim, ako som povedal je to drahy mobil a zaruku som este nestratil...a ked ho zacnem rozoberat tak tusim ze mam po zaruke.. ako to je? neviete niekto? :/ :(...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Voda ho časom zničí. Teraz mám na stole podobný, a už je v keli. Pozde mi ho dali. :)
bladeboy
Medium Star
Medium Star

Re: voda/radler v mobile

diky jarda tym si mi fakt pomohol...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Voda v mobile

Voda v elektronike je proste taká, a netreba ju nechať zničiť ju. Ide o čas, a ide proti Tebe. Otvoriť, dať do tepla a nezapínať, keď sa to bojíš vyčistiť.
bladeboy
Medium Star
Medium Star

no zaujimave.. no uz je den potom takze myslim si ze teraz je to uz jedno alebo nie?... a NECHCEM STRATIT ZARUKU .. chapes.. potom nechapem vyznam clankov v ktorych som cital ze staci to dat do ryze a nechat 2-3dni..
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Ľudia toho natárajú.... radšej ho odstav, odkrytuj a bez baterky a SIM daj do tepla alespoň na deň. Otvorenou stranou hore. A vyčisti handričkou v liehu priestor, kam dosiahneš, špárátkom.
bladeboy
Medium Star
Medium Star

tak bez krytu a baterky je samozrejme ze odkedy sa mi donho dostala ta voda... no a dalej ho nechcem rozoberat lebo mi tam konci zaruka ne?!
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

tu ti zaruka nepomože sposobil si si to ty a časom odíde komplet doska je jedno či to tam si nejak vyčistil - mal som nokiu vylaial som na ňu pivo rozobral som komplet a vyčistil išla asi tak cca 2 mesiace čo bolo potom to ti nemusím ukazovať rozobrate potom som mal druhy taktiež pivo ale tu som urobil ešte vačšiu hovadinu - rozobral a kompresorom vyfúkal pivo sa roztieklo po celej doske a asi ti nemusím ani písať čo sa stalo po par týždňoch používania cele skorodovane teda čakaj že niečo odíde mikrofon alebo nejake to podsvietenie alebo ina možnosť tých je tam vela.Radler obsahuje cukor teda .... telefon pojde ale uvidí sa ako dlho
bladeboy
Medium Star
Medium Star

dakujem za vase optimisticke nazory :D .. na inych strankach som cital ze napr.. 80% z nich si mobili zachranili a tak pod.
ale vy.. vy mi pekne nakladate :D chcete ma nasrat alebo o co vam ide, viete aky je to drahy phone? :D
.. a spat k veci :) .. co myslite, rozobrat ho alebo radsej nechat tak a skusit reklamaciu? upozornujem ze ten stitok, pomocou ktoreho zistuju ci bol mobil vo vode, neni ani dotknuty..
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Hop alebo trop. Provideri a predajcovia sa bránia zuby nehty. Dá sa to vyčistiť aj doma. Podebatuj s technikom v servise, obecne. Záruka na vytopenie nieje.
bladeboy
Medium Star
Medium Star

si ma nepochopil, oni praveze nemozu vediet o tom ze mobil bol vytopeny..a kedze to indikator neukazuje tak o tom ani nebudu vediet chapes..
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

komu niet rady tomu niet pomoci...

v mobile je viac indikatorov kvapaliny. dokonca su aj oku skryte(nalepene na tych plieskoch co su na elektornike z ich vnutornej strany atd). lepkavym sajrajtom poliatu dosku a este oxidovanu spozna technik ihned po rozobrati. das ho reklamovat reklamaciu ti neuznaju. o zaruku si uz aj tak prisiel.
daj to ale apson rozobrat niekomu kto ma na to nastroje a vyzna sa v tom.
bladeboy
Medium Star
Medium Star

takže dnes som ho skusobne zapol po tych dvoch dnoch a vsetko funguje ako predtym :) vsetky tlacidla funguju, kamera ide, reprak tiez, mikrofon, sluchadlo, konektor na sluchadla a taktiez konektor na nabijacku tiez ide, takisto aj nabijanie baterky, jas displeju atd... takze zatial asi s tym nic robit nebudem..toz vse :P
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Bratovi raz spadol mobil do vody a ked ho zapol nefungovalo podsvietenie. V Orange ho mali asi tyžden a potom povedali že sa to neda opraviť. Doma som to rozobral a pod displejom bolo niečo ako vodny kamen či čo. Vyčistil som to a už fungoval. :) (možno by fungoval doteraz keby ho brat nestratil)
Sp!rit
Star
Star

Príspevok od používateľa Sp!rit »

Mne sa raz na chate polial môj Samsung Jét....ak nie aj viackrát...najprv bol taký chrčavý zvuk, potom sa nechcel zapnúť, no po nejakom dni bolo všetko ok...nerobil som s ním nič, len som dúfal, že pôjde ako predtým....a išiel :)).....a taktiež raz sa mi stalo, že zostal zarosený display zvnútra, myslím že sa mi to stalo tak, že mal som ho vo vrecku a vrecko som nejak namočil...po pár dňoch to našťastie prešlo :)
Napísať odpoveď