máte niekto skúsenosti s AMD Athlon X2 6000+ 3,1GHz 89W
Re: máte niekto skúsenosti s AMD Athlon X2 6000+ 3,1GHz 89W
Verím Ti. Odskúšaj iný procesor, kedže tento je po záruke, a asi aj uvarený. A máš už druhú MB, takže spoločnou časťou je práve ten procesor. Treba ho eliminovať /polovičná metóda/ pre zistenie problému.
jarda.j napísal:Tá MB ten procesor podporuje. Problémom je chladenie, max. 62 stupňov je v datasheete.
Ukaz mi, kde vidis podporu pre Brisbane 3,1GHz, 89W (65nm).
Zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/Athlon_64_X2
no nič. po dnešnom dni som sa rozhodol, že ten CPU vyhodím do koša a zaobstarám si druhý CPU. už nemám nervy počúvať "hrmotanie" keď sa mi z ničoho nič začne vyťažovať CPU a tým pádom zvyšovať teplota, kvôli ktorej ventilátor pridáva na otáčkach. po dnešku mám toho dosť. dva krát mi vyplo PC, keď sa CPU prehrial. a to sa mi prehrial pri odinštalovaní nepotrebného SW. ako som aj spomínal, dnes som si všimol aj to, že sa CPU začne z ničoho nič sám od seba vyťažovať. toto už nie je normálne 
Nechvátaj s tým košom. Aj SW má vplyv. Odskúšaj aj Live CD Linuxu, tam je diagnostika.
Myslim si, ze samotny procesor nebude na vine, ale nakolko zacinaju ceny AM3 procesorov s prichodom novej architektury klesat, tak skutocne upgrade nemusi byt az taky zly napad. Stary procesor mozes este otestovat na inych doskach a predat.
ak už vezme druhý CPU (ktorý už kšeftujem) tak s tým starým sa už nebudem zapodievať. ak ho bude nejaký kamarát chcieť, tak mu ho dám. inač sa ho zbavím raz a navždy.
no mám taký istí problem stím procákom...tiež mi vipína napr keď hrám mafiu II mi vipne alebo zapnem prehliadač tak stupne mi teplota..ale vtedy mi to tak nerobilo teraz 2 mesiace dozadu už sa mi to vipína častejšie...
-
vikko78
Medium Professional
hoď sem screen teplôt...1puky2 napísal:no mám taký istí problem stím procákom...tiež mi vipína napr keď hrám mafiu II mi vipne alebo zapnem prehliadač tak stupne mi teplota..ale vtedy mi to tak nerobilo teraz 2 mesiace dozadu už sa mi to vipína častejšie...
takže dnes mi prišiel domov kuriérom druhý CPU. vzal som AMD Athlon X2 245 sc. AM3. práve teraz ho testujem utilitou CPU stress, ktorá je integrovaná do programu Everest Ultimate Edition. v IDLE mal CPU teplotu cca 24-25°C a teraz v BURNe je to do 35°C a to mám test pustený už 20 minút. nechám to pustené aspoň 1 hodinu a potom dám screen z testu. inač je tu niekto z okolia PK, kto by chcel doma otestovať ten Athlon X2 6000+ s ktorým som mal problém ohľadom prehrievania?
EDIT // pridávam screen z testu CPU
EDIT // pridávam screen z testu CPU