USA
najviac sa mi paci, ako pises, ze Americania z Europy pobili Indianovonly napísal:moj nazor je ze ludia mozu za to akych predstavitelou si zvolili aj ked samozrejme vsetkych do jedneho vreca hadzat nemozem bol som USA uz niekolko krat aj na mesiac a tak no aj tak si myslim ze ich politici su prilis agresivny a vyvolavaju zbytocne vojny taktiez ich pristup k zivotnemu prostrediu je nulovy nepodpisali tu neviem ako sa to vola aby znizili pocet sklenikovych plyunov skoro setky krajiny to podpisali ale usa prodkuje 36 percent vetoveho objemeu bola by to pre nich rana moj nazor je negativny aj ked prirodu tam maju peknu a najviac nemam rad americanou preto lebo pobili indianov a to bola ich zem a ziadne tajtrlik s europy na nu nema pravo vzniest narok americania nie su narod su to pokrizeny ludia s inych kontinentou
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
hej to si presne myslimLes napísal: ako som uz pisal ciny a slova su u teba velmi daleko. Ak si myslis, ze si frajer a ked toto od teba citam, tak mi padne sanka a vyletia oci, tak si na omyle![]()
Sprievodcu som sice este nerobilSpoty napísal:k prvemu prispevku. ano je to tak. nedeje sa to len v USA, ale po celom svete... nevnimam SLOVENSKO ako posvatnu zem za to, ze som sa tu narodil.. domov je pre mna miesto, kde sa dobre citim. USA je prijemna krajina... kto tam bol vie o com hovorim. nie je ruzova, ale je prijemna...
SVK je vsak pre mna jedinecne. Les odisiel este za rezimu. to by som tu nevydrzal ani ja... a po prichode do USA, by som si myslel, ze som prisiel do raja. nechapem nevrazivost medzi vami. fakt. vsak je super, ze tu mame lesa. osoba, kt pozan USA lepsie ako komunita na tomto fore.. ked pojdeme na FL .. budeme mat sprievodcu
-
hojko
Site Admin
To je asi jedine povolanie co si nerobil. Vcera si si kupil Lexus za tie obrazy co malujes doma, sry, teda na Slovensku a ked sa vratis domov na Floridu, tak nam budes pisat zase nove bajky co mas nove.Les napísal:Sprievodcu som sice este nerobilale rad by som. Presne tak ako pises som sa citil aj ja, ked som "odchadzal" z CSSR. zaciatky boli tazke, ale kazdy clovek sa nauci.
Zhrniem to na body, co sa mi na USA paci a co nie:hojko napísal:Poprosil by som americana, aby mi (alebo nam) vysvetlil, preco ma radsej USA, co mu dala a o co je tam lepsi zivot ako na Slovensku. THNX
1)
-demokracia
-Ludia su priatelsky
-nediskriminuju nikoho, ked je z inej krajiny (vid A.Schwarzenegger)
-vysoka zivotna uroven
-tolerancia inych nazorov (nevyhodia ta z prace a ani ta nezmlatia na ulici, ked si za alebo proti invazii do Iraku)
-multikulturna roznorodost
-snazia sa zvrhnut diktatorov hocikde v svete, ked Europa vacsinou sedi na zadku...
-ZAKONY PLATIA PRE KAZDEHO ROVNAKO.
2)
-jasne pravidla pri vydavani viz napr. aj Slovensku ako clenovi NATO. Napr. byvalym prislusnikom STB by som viza nikdy nevydal. Ani len na dovolenku.
-prehnany patriotizmus
-na Floride si nemozem kupit ziadny alkohol, ani v supermarkete, len po 14:00 v nedelu. Hoci vobec nepijem, nepaci sa mi to.
toto mi akurat napisal kamos co je v usa.vo forme v akej to poslal
Kód: Vybrať všetko
.uz mi dali otazky typu..a vy mozte sexovat az po svadbe? alebo-slovensko je v rusku? alebo-vy rozpravate na slovensku po anglicky?ale jedna zvytazila-mate na slovensku zvierata?-ty kokso skoro ma je*lostava sa to. Aj ja som sa zasmiali-cube napísal:toto mi akurat napisal kamos co je v usa.vo forme v akej to poslal![]()
.uz mi dali otazky typu..a vy mozte sexovat az po svadbe? alebo-slovensko je v rusku? alebo-vy rozpravate na slovensku po anglicky?ale jedna zvytazila-mate na slovensku zvierata?-ty kokso skoro ma je*lo
-
hojko
Site Admin
Tak a teraz to idem zhrnut ja, oznacil som tie tvoje body pismenami aby sa v tom lepsie orientovalo:Les napísal:Zhrniem to na body, co sa mi na USA paci a co nie:
1)
a)-demokracia
b)-Ludia su priatelsky
c)-nediskriminuju nikoho, ked je z inej krajiny (vid A.Schwarzenegger)
d)-vysoka zivotna uroven
e)-tolerancia inych nazorov (nevyhodia ta z prace a ani ta nezmlatia na ulici, ked si za alebo proti invazii do Iraku)
f)-multikulturna roznorodost
g)-snazia sa zvrhnut diktatorov hocikde v svete, ked Europa vacsinou sedi na zadku...
h)-ZAKONY PLATIA PRE KAZDEHO ROVNAKO.
2)
i)-jasne pravidla pri vydavani viz napr. aj Slovensku ako clenovi NATO. Napr. byvalym prislusnikom STB by som viza nikdy nevydal. Ani len na dovolenku.
j)-prehnany patriotizmus
k)-na Floride si nemozem kupit ziadny alkohol, ani v supermarkete, len po 14:00 v nedelu. Hoci vobec nepijem, nepaci sa mi to.
a) Mozno mas pravdu, ta demokracia je skutocne na vyssej urovni ako napr. na Slovensku, neposudzuju tam vseobecne ludi podla rasy, farby ako Mr.Slota ale keby sme to priblizili, tak je to viacmenej rovanke. Ludia su tam uz zvyk., ze v obchode bude za pokladnou sediet indianka, u holica ta bude strihat cernoch ale pokial si vezmem boje medzi ciernymi a bielymi, ktore som videl v par dokumentoch, tak dakujem, takze si zase neprosim.
b) Mno, tazko budem hodnotit tuto cast, pretoze sa k nej asi tazko vyjadrim ale je to o dost lepsie ako na Slovensku, ci uz medzi vztahmi so susedmi, pohostenim atd...
c) Tak s tymto nesuhlasim, pretoze ked povies ci si z Europy, tak sa ta pytaju odkial si. Bud si na zapad od Berlina, takze si fasista alebo si z vychodu a si komunista a komunistom aj ostanes. Mozes zbytocne vysvetlovat, ze pochadzas so Slovenska, z krajiny, ktora ma zlato z MS v hokeji ale american ta nebude pocuvat a radsej bude zrat ten nechutny hovadzi hamburger s trojitou porciou masa a tlacit to do hlavy aby mu ta nahodou susedov pes nezozral.
d) Vysoka zivotna uroven v ramci IT je omnoho dokonalejsia a rozvinutejsia ako v Europe, mikrovlnku tam pouzivali uz nejake to pol destarocie skor ako sa to zacalo v Europe seriovo predavat ale v istych veciac su pozadu.
e) Irak je samotna tema, k tomu sa dostanem nizsie. Staci, ked sa biely clovek dostane do cernosskej/cinskej stvrti, v tom "ghette" ta zozeru za ziva a nepomoze ti ziadna tolerancia. V tom pripadne platia len dve veci: bud si s nimi alebo proti nam.
f) Kultura podla toho v akom zmysle sa to vezme. Ak myslis kutorou americke kasove trhaky, ktorymi Hollywood tlaci kaleraby do hlavy ludom po celom svete, tak na tom sa mozem len zasmiat. Ale skor to asi myslis zmyslom byt naj, ukazat sa pred kamaratmi, naj najnovsie DVD, najlepsi PC, najvykonnejsie auto, najlepsi mobil...
g) A to je prave problem. USA sa snazi zvrhnut diktatorov aj keby sa to toho az tak nemali starat, mali by pockat na medzinarodne dohody a vyjadrenia od OSN atd... ale nie, robia si aj tak po svojom a potom sa cuduju, ze preco ich tak ludia nenavidia! Podla toho co pisali na yahoo.com, tak USA isla do Iraku kvoli utokom na USA ale to nebola pravda, vid tento list. Dalsi bombonik proti tymto diktatorom boli zbrane obohatene uranom, rozne jedy atd... ktorymi porusili medzinarodne dohody & zakony, napriklad Charta OSN, Vs. dekl. ludskych prav, Konv. o genocide atd... Mozno USA vyhra vojnu ale tie nasledky, ktore zanecha, ci uz v podobe mrtvych vojakov & povstalcov, nasledky ich rodin, trvale nasledky a problemy kvoli zbraniam porusujuich dohody (spominane v predchadzajucej vete) atd... a to je len zlomok toho, co napacha vojna a pokus o znicenie diktatorov na svete.
h) Heh, neverim tomu a ani nikdy nebudem, sudnictvo v Amerike je proste LOL, za zmienku staci aspon precitanie tejto temy. Tu by sa dalo o tom polemizovat a dost dlho diskutovat... A co tak popravy mladistvych a tresty smrti??? Ano, samozrejme v USA!!!
i) Viza do USA je velky problem, spravaju sa ako keby sme im chceli ist nieco ukradnut, hraju sa na big bossov.
j) Hehe, tak na Slovensku asi tazko najdes na domoch, autach, motorkach... vlajky a nalepky Slovenska, vlajky...
k) Hoci si nemozes mozno kupit alkohol, tak na opacnu stranu si mozes kupit pistol a bezpreblemovo, vo Wallmarte zozenies vsetko a potom s tym behas slobodne po ulici
Je tolko veci, ktore by som mohol kritizovat na tejto krajine ale neche sa mi teraz o tom pisat, aspon pre pobavenie stoja niektore zakony: bezdomovci si musia v niektorych statoch kupovat licenciu na zobranie za 10 dolarov, zakazuje sa strielat z dela pri ograzme...
Inteligencia Americanov je tesne nad bodom mrazu, priemerny a dokonca aj nadpriemerne inteligenty american nevie ani kde sa len take Slovensko nachadza, zlomky sa na matematike ucia az niekde na high school, ci uz v juniors or seniors rocnikoch. Inak povedane, aj ti podpriemerni slovenski ziaci by v Americkej skole vynikali, precitat si par diel na hodine od J. Londona, E. Hemingwaya (tusim aj E.M. bol z Floridy) alebo inych spisovatelov by dokazal ziak chodiaci na prvy stupen zakladnej skoly. Nieco ako geografia alebo dejepis mimo uzemia ich krajiny tam nehrozi, takze pochybujem o tom, ze keby som sa spytal desiatich americanov na hlavne mesto Ceskej republiky, tak asi ani jeden by nevedel odpovedat spravne a dokonca by ani nevedeli, kde sa nejaka CR nachadza.
Zivotna uroven je tam na lepsej urovni ako u nas, ale pri porovnani so statmi EU (Irsko, Svedsko...) a podla toho co som sa kedysi docital, tak 6 percent obyvatelov Svedska zilo z menej ako jedenastimi ci dvanastimi dolarmi na den, ziatial co v USA to bolo az strnast percent obyvatelov.
Mimochodom am. su velmi lenivy narod, do obchodu vzdialeneho 3min pesi musia ist autom (ako Joker), na telefone sa pravidelne ozyva odkazovac, miesto varenia si nakupia hotove jedno, pizzu alebo fast food, potom si sadnu doma za televizor a z ponuky 350 kanalov ide na tretine teleshoping, na dalsej tretine courtroom news & koho dnes zabili a na poslednej tretine je sport. Nakupovanie, samozrejme tiez na aute, zastavit, nakupit plne auto vo Wallmarte a vystupit az doma v garazi... Ale credit history a vyuzivanie kreditky na kazdom kroku je dobra vec.
Takze podrav Ameriku, prezidenta Busha, jeho brata - byvaleho guvernera Floridy (a mozno este terajsieho) a krajinu neobmedzenych moznosti... Mozno by sa uz mohol niekto zobudit a prestat snivat o Amerike, pretoze nie je vsetko zlato co sa blisti.
Les, ked sa budes rozculovat nad tymto prispevkov a pojdes odpisovat, tak pls bez citacie!!! Staci napisat, ze to pises pre mna.
-
hojko
Site Admin
Trosku som pohladal blogy a nasiel som toto:
http://harris.blog.sme.sk/c/391/Co-nedavat-detom-do-skolskej-tasky-a-dalsie-spravodajstvo-z-USA.html
http://smirnov.blog.sme.sk/c/889/Ako-som-sa-v-USA-citil-bezpecnejsie.html
http://majkut.blog.sme.sk/c/2594/Fuj-fuj-Amerika-fuj.htmlAj v byvalom Ceskoslovensku po revolucii prudko stupla kriminalita - toto je fakt.Nymphested napísal:a este jedna vecicka v usa stupa kriminalita velmi rychlo, a vyskit seriovych vrahov je tam o 60% viac ako inde .. to len tak.
O stupajucej kriminalite v USA som nepocul. Kto teraz spomenie New Orleans poslem mu pozdrav
-
t0m4s3
Admin
tu mas New Orleans spojene spolu s tou NEdiskriminaciou, o ktorej Les hovorilcert napísal: Aj v byvalom Ceskoslovensku po revolucii prudko stupla kriminalita - toto je fakt.
O stupajucej kriminalite v USA som nepocul. Kto teraz spomenie New Orleans poslem mu pozdrav
- Prílohy
-
- orleans.jpg (76.09 KiB) 1026 zobrazení
-
Nymphested
Zablokovaný