HIFI mp3 prehrávač

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

HIFI mp3 prehrávač

Príspevok od používateľa Ykso »

Ahojte, potreboval by som poradit pri vybere nejakeho kvalitneho mp3 prehravaca.

Ide mi hlavne o vysoku kvalitu zvuku, kvalitny vystup s nizkym sumom, moznosti nastavenia basov a vysok, nastavenie 10-pasmoveho ekvalizera, prehravanie bezstratovych formatov /nie je podmienkou/, kapacita 16-32Gb, dlhsiu vydrz baterie, na sluchatkach nezalezi.
Moze mat tiez radio, nie je podmienkou. Ide mi hlavne o cistotu prehravania, a max. kvalitny zvukovy vystup. Cena tak do 300€

AK viete poradit nejaku recenziu, aj zahranicnu, budem rad.

Diky

:)

Nasiel som jeden paradny model, Cowon S9, alebo novsi model J3 co vy na to ?
johny541
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: HIFI mp3 prehrávač

Príspevok od používateľa johny541 »

No na začiatok odporúčam značku Cowon (iAudio) z pomedzi ktorej si si aj celkom pekne vybral. Pozri sa bližšie aké majú modely. Nejako to nesledujem ale viem, že v tejto triede prehrávačov je Cowon jeden z najlepších pokiaľ nie aj najlepší - to by ti možno vedel povedať ryan giggs.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Cowon S9 už je pomerne stary (ale dobry) model. Aktualne su J3 alebo D3. Od takehoto zariadenia hifi zvuk samozrejme očakavať nemôžeš.
Ak je to zo SR, Cowony su dobra kupa. Zvonku sa da najst aj nieco lepsie. Dobrou volbou su aj niektore telefony napr. iPhone alebo Samsung Wave. V pohode sa Cowonom zvukovo vyrovnaju.
Ak ti netreba velky displej a nejaku tu vybavu tak uplne super kupa je Sandisk Sansa Clip plus. Stoji "par" eur, zvukovo je minimalne na urovni iAudia ak nie lepsi, ma slot na micro SD a prehras cokolvek. A usetrene peniaze investuj do poriadnych sluchadiel. Pre kvalitu zvuku su totiz klucove sluchadla nie prehravac. Inak je ti spickovo hrajuci player nanic.
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

dik za odpoved.

Doteraz som pocuval hudbu cez Meizu Miniplayer + sluchatka Jays d-jays, spickovy zvuk vdaka nastaveniam equalizera + vysky, basy.

Priznam sa, rady ako Iphone alebo Samsung Wave som necakal...pretoze iphone podla mna nema vobec dobry zvukovy vystup, co sa clovek moze docitat aj na mnohych forach.
Samsung Wave mam...cakal som viac....priserne sumi, zvuk je plechovy, bez objemu, priestoru, nehovorim o kvalite zvuku, ziadne basy nic, total sklamanie. Mam pripojene sluchatka Jays, ani to mu nepomohlo. Ak ma mat teda ten Cowon taky isty zvuk tak dakujem pekne....pretoze ten meizu ma neskutocny zvuk, plny, krasny cisty, akurat ma malu pamät, preto chcem nieco nove...

Takze ma trochu tvoje rady prekvapili.... :)

PS: a tie prehravace kotre sa daju zohnat vonku ? ake su to znacky ? dik
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem čo za fora to čitaš, ale iPhone poraža aj väčšinu mp3 playerov, rovnako tak Wave. Hovoria o tom recenzie, aj špecializovane fora. Wave mam a ja. Mne Wave nešumi vôbec (na žiadnych sluchadlach) resp. niekedy šumi, ale to je spôsobene samotnymi nahravkami, nie vystupom. Zvuk je vyborny (v ramci prenosneho zariadenia, samozrejme). Integrovana zvukovka sa nechyta a kvalita zvuku je na urovni toho Clipu+, ktory patri po zvukovej stranke k najlepšim mp3.
Buď to bude Jaysami, alebo subormi. Skôr to vidim v tom, že si proste jaysi s nim nerozumeju (citlivosť/citlivosť), preto šumia.

Zdroje zvuku maš ok, skôr by to chcelo lepšie sluchadla. Resp. Clip+ a sluchadla. Ale Clipom alebo Cowonom si oproti tomu Meizu či Waveu vyrazne nepolepšiš.

Zo zahraničia napr. Teclast, Nationite NaNite N2 atd. Niečo s ampom.
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

mne Wave šumí s akymikolvek sluchadlami...ci original stuple, ci jays. Neviem cim to je ale mam pocit ze to bude vadny kus, pretoze som toto opisoval aj na inych forach a tiez to nikomu nesumi. :( Navyse je zvuk priserny , fakt !! to nie je meizu ani 1% kvality. Meizu s tymi istymi mp3 a jaysami hra 1000x lepsie. Meizu ma krasny, plny zvuk, basy, vysky stredy, krasne pocut nastroje. Trochu mi vadi aj to ze wave ani iphone nema viacstupnovy equalizer a ma to len rock, pop a podobne. Hladam nejaky prehravac a na zahranicnych forach davaju cowonu j3 8-10/10,
ale o iphone aj na ceskych forach nejdu nejake chvaly...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ja mam Ultimate Ears Triple fi. 10, Sennheiser IE8 a KPP. A občas urobim aj taku zhovadilosť, že Wavom krmim AKG K 271 MkII a Audio-Technica ATH-AD900 čo už su sluchadla, ktore maju niečo dočinenia s highendom. A šumia len niektore nahravky. Väčšinou vôbec alebo len minimalne, ak ten šum tam hľadaš. Vratane dodavanych sluchadiel k Wavu.
Tak to u teba s tym Wavom asi nebude uplne s kostolnym poriadkom. Vo Wave je audio čip od Wolfsonu, čo je špička medzi prenosnymi audio čipmi a operakmi. Žeby existovala aj ina verzia, ktora nema Wolfson? Neviem. Viem, že napr. Galaxy S ma rovnaky čip ako Wave, ale druha revizia, už so Super LCD displejom (nie Amoled) už ma udajne od Yamahy (a tiež Galaxy S II) a vraj je to slabota. Tak žeby aj Wave robili rozdielny?

Equalizer len do**bava zvuk. Nikdy ho nepouživam. Inak keď už bola reč o Clipe, da sa tam nahrať alternativny firmware Rockbox, ktory mu pridava kopu funkcii, nastaveni, podporu formatov, zlepši to zvuk a vyequalizovať sa môžeš do zblbnutia.

Inak asi naj stranka ohľadom playerov je anythingbutipod.com.
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

Wave mam hned ak prisiel na trh, teda pred rokom, kupoval som ho od predajcu, nie od operatora, teda by to mala byt, teda aspon myslim, ta lepsia verzia....vysledok je ale fakt zly... :(
Asi ho posielam na reklamaciu...tak som pozeral tu stranku a tam ten cowon J3 vychvalil.....
Final words? Player of the year. Not cheap, but definitely worth it – highly recommended for people looking for a serious audio/video player.
Ja mam equalizer nastaveny v normalnych hodnotach, nevyhanam ho do extremov, vyslovene pre jemne vyladenie zvuku. Najlepsie by bolo ten Cowon asi pocut, ale kde...hmmm.
Tie tvoje sluchatka ...parada! to musi byt posluch na urovni. Aky mas k nim mp3 prehravac okrem Wave ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Wave som kupoval tiež z obchodu, ale pomerne nedavno, nikedy v januari/februari.
Okrem Wavu mam iPhone 4 a Clip+ a v šufliku sa mi vaľa činsky šunt Evolve Neo a Emgeton X1 kult. A čo hra najlepšie je stary discman od iRiveru. Na domaci posluch CD player Harman Kardon HD970 a headamp Pro Ject Headbox SE II. Plus nejaky ten zosik a bedne.

Inak k tym playerom zvonku som zabudol na Hifimana. Ten ma špičkove čreva a chvalia ho do neba: http://www.hifiman.us/products/?pid=71.
A ešte recenzie na zvuk Wavu: http://www.gsmarena.com/samsung_s8500_w ... -480p6.php a i4: http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4-review-490p7.php.
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

no ja som mal maly iriver tiez, este dakedy s 256Mb za strasne peniaze, ten hral paradne :) potom prisiel na rad hdd pristroj od iriveru tiez, to uz nebolo bohvieco...potom meizu miniplayer, to je jeden uzasny mp3 prehravac s paradnym odstupom od sumu a uzasnym zvukom, ten mam dodnes, len mala pamät, 2gb. No a teraz by som rad natrafil na nieco rovnako zvukovo dobre len s vacsou pamätou.
Co povies na tieto sluchatka ? Etymotic Research mc5? je to v cene okolo 90€, ale neviem ci hraju lepsie ako Jays d-jays...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten Meizu je prezlečeny Emgeron M6. To bol dobry player.
Etymoticy hraju podľa mňa lepšie, ale čo je dôležitejšie, uplne inak. Maju veľmi analiticky, "rovny" zvuk. Ten ti nemusi sadnuť. Podľa mňa ti tam budu chybať oproti djays basy.
Sluchadla okolo 100€ sa tu riešili už viackrat. Pozri tu: http://www.hojko.com/sluchadla-do-vlaku-t159341.html.
Len neviem, či ma v tvojom pripade zmysel posunuť sa od djays na 100€. Nejaky markantny narast kvality tam najskôr nebude.
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

dnes som mal moznost chvilu popocuvat iphone4 - hra naozaj vyborne! porovnavam to oproti mojemu Waveu...to je oproti iphonu katastrofa.Kamarat tam sice mal len take moderne tanecne veci, s jaysami to hralo paradne.Cisto, pekne, basy, vysky, vsetko. Poskusam tam este ine zanre ako si s tym poradi, nieco narocnejsie... A hlavne ziadny sum! nuž, ostava mi len vymenit telefon, alebo kupit ten cowon. Neviem co teraz :)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

OT: Ryan Giggs: iPad prvej gen. hraje tak isto dobre ako i4?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak mne sa na Wave zvuk zda o chlp lepši no hlavne zabavnejši ako na iPhone. A ak aj lepši nie je, ale kvalitou sa mu určite vyrovna. Či už podľa recenzii alebo skusenosti ľudi po forach. Takže s tym tvojim Wavom fakt asi nebude všetko s kostolnym poriadkom. Inak pre vylučenie nedorozumenia. Predpokladam, že ten Wave to je S8500: http://www.samsung.com/sk/consumer/mobi ... returnurl=. Lebo tych Wavov je niekoľko ale len ten ma ten čip od Wolfsona.

Ja som iPad nepočul, ale pokiaľ viem, tak všetky Pody, Phony a Pady maju rovnake čreva (v jednej generacii), čo sa audia tyka. Teda to hra rovnako ako iPhone.
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

ano je to ten isty wave S8500...uplne novy nebrandovany,kupeny hned ak prisiel na trh. Zvuk kvalita = 0 :sneaky:
Posielam ho do servisu buduci tyzden, a musim riesit nejaky player. Skusim niekde popocuvat Cowon, ak to hra a uvidim.
Aky styl hudby pocuvas ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak je to jasne. Nieco s nim bude.

Pocuvam vsetko okrem techna, metalu, houseu a sucasnej svetovej produkcie. Hlavne starsie rockove veci ako Dire Straits, Eagles, Journey, Springsteen, Clapton atd. A tiez 80-te roky + jazz, blues a podobne kvalitnu muziku.
Napísať odpoveď