Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilovanie
Aj ja si myslím, že cvičenia s činkami ti môže jedine pomôcť. Samozrejme, že nebudeš robiť hneď ťažké mŕtvoly alebo drepy. 
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Si myslím že Kali povie presný opak. Ja teraz tiež cítim ako mi MT pomohlo, ale na druhej strane som ho začal cvičiť až po piatich rokoch strávených vo fitku. Cvičenie ti len pomôže. Aj to že máš málo aktívneho stimulu pre svaly chrbta má za následok že ho máš krivý. Prečo teda sa toľko vraví o tom že si cvičením poškodíš ? Presne kvôli takýmto makačom
IMHO ak je niekto zaostalý tak mu ani nechodenie do fitka ako prevencia nepomôže. : )))
IMHO ak je niekto zaostalý tak mu ani nechodenie do fitka ako prevencia nepomôže. : )))
tak asi sa tomu nerozumiete ...lebo zdvihanim velkych vah si chrbticu zatazujem ...ja pravidelne plavam a cvicim + makam na svaloch a sa mi chrbtica ani nie zastavila ani nezlepsila, ba sa zhorsila
-
P3Bo
Guru wannabe
No lol. Ty vieš po náš čítať. KDE som napísal že máš zdvíhať veľké váhy? KDE hughito napísal že máš zdvíhať veľké váhy? Keď sa ti chrbtica zhoršila znamená že cvičíš zle resp. sedíš zle / chodíš zle (najčastejšie je to všetko dokopy). Popros si korzet kúp poriadne topánky (pozor na ploché nohy) a stoličku ku kompu vynechaj cvičenie a začni len plávať. Toto je univerzálne riešenie problémov s chrbticou. + dobrá výživa. Doteraz chodím k ortopédovi a ty mi povieš že sa tomu po spravení chrbtice o 26 stupňov nerozumiem
tak ešte raz si sám zacitujem samého seba s duchaplnými ideas
tak ešte raz si sám zacitujem samého seba s duchaplnými ideas
necvičením sa nič nevyrieši-prvý pol rok zaraďovať poctivo hyperextenzie a plávanie
-nenakladať viac ako vládzeš (nehanbiť sa dať si "málo" )
-všímať si či robíš technicky správne cvik
-zohnať si skúseného sparingpartnera
Nič lepšieho ako cvičenie vo fitku na tieto problémy nie je. Ja keď som bol malý, tiež som mal krivé chrbty, trčali mi lopatky a neviem čo všetko.
Dnes už tieto "veci" nemám. Keby som necvičil, tak som suchý a mal by som to stále.
Na MT sa vyprdni ešte, ale sú aj iné, ľahšie cviky. A hlavne žiadne veľké váhy, úplne minimálne, ako píše P3Bo.
Na MT sa vyprdni ešte, ale sú aj iné, ľahšie cviky. A hlavne žiadne veľké váhy, úplne minimálne, ako píše P3Bo.
sory ten post som x-krat prehnal
..diky moc za rady, prave od cvicenia v posilovni mam silne chrbtove svaly popri chrbtovej kosti ci jak sa to vola
... Sparinga u nas nezozenies, v tej posilke co ja chodim je sparing jeden co je velky jak stena no ten cvici troskj zvlasne ....tiez co sa tyka spravneho cvicenia viem velmi malo pretoze kazdy mi hovori nieco ine ..vela veci co ste mi pisali mi vela nehovoria ked pidem doma budem sa stym zaoberat
-
P3Bo
Guru wannabe
Ono ortoped ti to všetko povie, oni to snáď vedia ako otčenáš tie životné rady. Ja by som šiel plávať ale aspoň 4 krát týždenne. U nás som plávať nemohol lebo nebolo kryté kúpalisko tak som začal cvičiť. Hlavne kvôli kĺbom a kondičke je plávanie super. Sám už však všetky rady aj tak vieš. Cviky na chrbát sú hyperextenzie, hrazda / kladka a rôzne jej variácie + znie to čudne ale brucho ako istič jadra celého tela.
a to na tu chrbticu ste ako teda cvicili, tie cviky na to urcene ci tie ktore sa robia vo fitku
Ja mam to dobre ze ja si viem zaplavat aj doma, trocha je ten bazen mensi no da sa tam zaplavat..
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2011, 17:27)
este dodam, ze nie je sa najlepsie v posilovni riadit podla seba z toho co si precitam z webu, casopisov a podobne? ...uz asi pol roka cvicim podla Arnoldovej knihy ...a moje postupy sa dost lisia od tych ostatnych
Ja mam to dobre ze ja si viem zaplavat aj doma, trocha je ten bazen mensi no da sa tam zaplavat..
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2011, 17:27)
este dodam, ze nie je sa najlepsie v posilovni riadit podla seba z toho co si precitam z webu, casopisov a podobne? ...uz asi pol roka cvicim podla Arnoldovej knihy ...a moje postupy sa dost lisia od tych ostatnych
Ja som mal asi v 15 tich tiez krivu chrbticu ... Doktorka obvodna mi povedala ze nemam tolko sediet za PC a tak,to bolo proste moje asi ako u kazdeho druheho mladeho chalana ... tak zhruba v 17 som zacal cvicit,oboznamovat sa s tym vsetkim,dostaval rady od kamaratov ktori sa uz dost dlho v tomto priemysle pohybovali a minule asi pred 3 mesiacmi som bol zas u mojej doktorky a vsetko je v uplnom poriadku.
Urcite mi pomohlo cvicenie,za PC sa tiez nasedim vela ale dost spravila aj frajerka
Urcite mi pomohlo cvicenie,za PC sa tiez nasedim vela ale dost spravila aj frajerka
ja cez prázdniny aby toho nebolo málo idem s chrbticou na mesiac na liečenie ...ale stále neviem, vy čo píšete že "som začal cvičiť", to aké cviky myslíte, tie v posilke či tie sústredené na tú konkrétnu oblasť popri tej chrbtovej kosti 
-
P3Bo
Guru wannabe
Ja už neviem ako ti mám napísať
Varianta číslo jedna 4x do týždňa hodina plávania. Plávanie nie nadhladinové ako nejaký ľadoborec čo sa bojí ponoriť hlavu pod vodu lebo by ti natiekla vodička do ušiek ale normálne správne technicky prevedené. Pozor na to že prsia sú technicky o čosi náročnejší plavecký spôsob ako kraul ak ti to nejde nájdi si trénera plavecký klub je všade tam kde je bazén. Určite nepláv doma je to na jedno kopyto ako cvičiť doma. Takto ťa to viac motivuje ak si za to platíš a vieš že máš málo času poprípade už daný harmonogram.
Ak posilovňa tak potom by som ti odporúčil tréning 5x5 (google pomôže) ktorý je vhodný aj pre začiatočníkov ale tu by som počkal na radu od hughita alebo kaliho či coldraina ktorí by snáď vedeli lepšie.
Cviky na chrbát
- hyperextenzie
-hrazda
- atď. atď
POZOR ešte raz opakujem cvičenie s malými váhami sa ti oplatí.
P.S: Dojímajú ma v tomto svete ľudia ktorí povedia že do fitka nejdú , lebo nechcú byť nabúchaní, akoby sa človek menil už len pri dotyku so železom. Chcem tým povedať, že panuje obecná predstava, že sa z teba stane terminátor po prvej permanentke. Nečakaj zázračné výsledky po týždni a necvič len chrbát (znova hovorím napíš niekomu ) ale celé telo. Prvé pokroky uvidíš po mesiaci a nejaký ďalší postup podľa možnosti ak sa nikto iný nenaskytne môžeš konzultovať s nami .
A mimochodom moja osobná skúsenosť je taká že vo fitku raz za pol roka alebo rok príde chlapec ktorý nahodí "doplnky" a behom pár mesiacov ma predbehnú v objeme a do roka sú silnejší ako ja všetko vďaka "zdravej výžive". Z týchto si však netreba robiť veľkú hlavu väčšinov im to totiž prestane telo tolerovať. Za posledné obdobie si pamätám tri najzaujímavejšie prípady. Jeden dostal depky a obesil sa, druhému odišla pečeň a tretiemu vyskočila platinička keď sa hral na powerliftera. Z toho pre teba vyplýva jediné ponaučenie.
Nesnaž sa cvičenie chápať ako nejaké hnanie za cieľom typu rýchlo rýchlo nech zdvíham už stovku ale skôr ako normálnu súčasť života.
Varianta číslo jedna 4x do týždňa hodina plávania. Plávanie nie nadhladinové ako nejaký ľadoborec čo sa bojí ponoriť hlavu pod vodu lebo by ti natiekla vodička do ušiek ale normálne správne technicky prevedené. Pozor na to že prsia sú technicky o čosi náročnejší plavecký spôsob ako kraul ak ti to nejde nájdi si trénera plavecký klub je všade tam kde je bazén. Určite nepláv doma je to na jedno kopyto ako cvičiť doma. Takto ťa to viac motivuje ak si za to platíš a vieš že máš málo času poprípade už daný harmonogram.
Ak posilovňa tak potom by som ti odporúčil tréning 5x5 (google pomôže) ktorý je vhodný aj pre začiatočníkov ale tu by som počkal na radu od hughita alebo kaliho či coldraina ktorí by snáď vedeli lepšie.
Cviky na chrbát
- hyperextenzie
-hrazda
- atď. atď
POZOR ešte raz opakujem cvičenie s malými váhami sa ti oplatí.
P.S: Dojímajú ma v tomto svete ľudia ktorí povedia že do fitka nejdú , lebo nechcú byť nabúchaní, akoby sa človek menil už len pri dotyku so železom. Chcem tým povedať, že panuje obecná predstava, že sa z teba stane terminátor po prvej permanentke. Nečakaj zázračné výsledky po týždni a necvič len chrbát (znova hovorím napíš niekomu ) ale celé telo. Prvé pokroky uvidíš po mesiaci a nejaký ďalší postup podľa možnosti ak sa nikto iný nenaskytne môžeš konzultovať s nami .
A mimochodom moja osobná skúsenosť je taká že vo fitku raz za pol roka alebo rok príde chlapec ktorý nahodí "doplnky" a behom pár mesiacov ma predbehnú v objeme a do roka sú silnejší ako ja všetko vďaka "zdravej výžive". Z týchto si však netreba robiť veľkú hlavu väčšinov im to totiž prestane telo tolerovať. Za posledné obdobie si pamätám tri najzaujímavejšie prípady. Jeden dostal depky a obesil sa, druhému odišla pečeň a tretiemu vyskočila platinička keď sa hral na powerliftera. Z toho pre teba vyplýva jediné ponaučenie.
Nesnaž sa cvičenie chápať ako nejaké hnanie za cieľom typu rýchlo rýchlo nech zdvíham už stovku ale skôr ako normálnu súčasť života.
Moj uplne prvy trening pozostaval s toho,ze som sa postavil ku lavicke na ktorej bola 35 kg cinka,zdvyhol som ju asi 10 x s 2 minutovymi prestavkami,na nic viac som sa nesmohol,nic viac som ani nemal doma a viacej informacii som ani v hlave nemal ... postupom casu som cital na nete,casopisy,rady od kamaratov,ktori sa dlhsie pohybovali v cviceni a zariadil som si aj viacej zavazi a ciniek a cvicil som klasiku.
Prsia a biceps,Chrbat a triceps,Ramena a nohy ... Co chces pocut vsetky cviky do detailov ktore mozes robit? Ja som cviky mal take ake som mal,mozno boli zo zaciatku technicky zle prevadzane aaale islo o to ze som si posilnil stred tela,trup a vsetko skratka ... Cas plynul,ja som riadne makal , priberal a problemy s chrbticou sa stratily.
Co som poznal,to som siel. Na prsia som siel Tlaky na lavicke a rozpazovacky, na Biceps V stoji s velkou cinkou a jednorucky s opretim o koleno,Chrbat som mal pritahy velkej cinky k hrudi a pritahy jednorucky,Na ramena som daval tlaky v stoji,nic ine som nepoznal a drepy to nemusim ani spominat hadam ... Skratka cele telo,to bol taky trening pri ktorom som sa cely trosku spevnil,daco nabral na seba a neskor som zapojil Tazke drepy,mrtvy tah a kopu inich skvelich cvikov ... Len si chod Pomaly,s rozumom a s malymi vahami ...
Prsia a biceps,Chrbat a triceps,Ramena a nohy ... Co chces pocut vsetky cviky do detailov ktore mozes robit? Ja som cviky mal take ake som mal,mozno boli zo zaciatku technicky zle prevadzane aaale islo o to ze som si posilnil stred tela,trup a vsetko skratka ... Cas plynul,ja som riadne makal , priberal a problemy s chrbticou sa stratily.
Co som poznal,to som siel. Na prsia som siel Tlaky na lavicke a rozpazovacky, na Biceps V stoji s velkou cinkou a jednorucky s opretim o koleno,Chrbat som mal pritahy velkej cinky k hrudi a pritahy jednorucky,Na ramena som daval tlaky v stoji,nic ine som nepoznal a drepy to nemusim ani spominat hadam ... Skratka cele telo,to bol taky trening pri ktorom som sa cely trosku spevnil,daco nabral na seba a neskor som zapojil Tazke drepy,mrtvy tah a kopu inich skvelich cvikov ... Len si chod Pomaly,s rozumom a s malymi vahami ...
diky moc za super rady, urcite ste ma inspirovali... plavat plavam technicky spravne a co sa tyka cvikov na chrbat a plavani tak to robim spravne, len mam obavi ci si neublizujem ked zdvyham 20kg zavazia na biceps, tiez vyssie vahy na chrbat a podobne ...obcas zvyknem citit ze ma pobolieva chrbat ...
Este ma zaujima jedna vec, nohy necvicievam len pravidelne bicyklujem, ...ako mam bicyklovat ak si chcem co najviac vyrysovat nohy lebo na to sa momentalne co najviac sustredim ...bicyklujem kazdy druhy den a to tak ze prejdem nejakych 30 km v tempe akom vladzem a hlavne do kopcov sa snazim ist na maximum ...je to spravne? Alebo ako je najlepsie cvicit nohy ked len bicyklujem?
Este ma zaujima jedna vec, nohy necvicievam len pravidelne bicyklujem, ...ako mam bicyklovat ak si chcem co najviac vyrysovat nohy lebo na to sa momentalne co najviac sustredim ...bicyklujem kazdy druhy den a to tak ze prejdem nejakych 30 km v tempe akom vladzem a hlavne do kopcov sa snazim ist na maximum ...je to spravne? Alebo ako je najlepsie cvicit nohy ked len bicyklujem?
taktiež som aktívny cyklista, no nohy sa mi vôbec netvarovali, začal som chodiť do posilky, zaradil som drepy, predkopávanie, zakopávanie a po troch mesiacoch je vidno dosť brutálne zmeny k lepšiemu. ja odporúčam začať cvičiť nohy.
a neviem ako ti môžu pokaziť bicepsové tlaky chrbát, jedine že by si sa zle prehýnal... a keď nevládzeš a nemáš dobrú techinku tak si zvoľ menšiu váhu
a neviem ako ti môžu pokaziť bicepsové tlaky chrbát, jedine že by si sa zle prehýnal... a keď nevládzeš a nemáš dobrú techinku tak si zvoľ menšiu váhu
Cvič samozrejme celé telo s váhami takými, aby si to zvládal v pohode. Svaly rastú vtedy, ak sa precvičia, nemusia sa zničiť = vtedy naopak rásť nemusia. Čiže menšie váhy nie sú žiadnou hanbou.
ja cvicim len mimo sezony bicyklovacej, inak len bicyklujem ...a v posilovni nepouzivam zbytocne velke vahy, vascinou pouzivam take, ktorymi dokazem spravit jednu seriu teda asi tych 12-15 opakovani ,..z dovod preco necvicim nohy je ten ze neviem ako ich mam zaradit do programu, to cvicenie v posilovni ked do nej chodim vacsinou od tej 1-3 a poobede bicyklujem...tu je asi viac veci co by som sa mal spytat
...
No ale bicyklovaním svoje problémy s chrbtom nevyriešiš.
ale vraj to nie je až také zle pre chrbticu a ploché nohy, keď používam aj tretry a ťahám aj do hora tak vtedy tú záťaž pre chrbticu cítim a aj pri samotnom bicyklovaní som vystretý
damiamarl myslim si ze cely tvoj problem zrejme bude:
1. cvicis blbosti jako su jednoklbove zbytocne cviky ako napr biceps o koleno a podobne sracky
2. cvicis technicky zle.
Co mas cvicit tu bolo povedane, ja to poviem este jasnejsie, vzdy ked dojdes do psoilovne cvic cele telo viacklbovimi cvikmi (cele telo sa da precvicti aj 4 cvikmi). Neboj sa robit cviky na chrbat ako su mrtve tahy, pritahy v predklone a zhyby, tiez nezabudaj na benchce, kliky, drepy a hlavne brucho atd atd... vyhbaj sa strojom cvic s volnou vahou.
Dalsai vec, tiez si rozmysli ci chces naberat svaly alebo byt cyklista. Bicykel na nohy je uplne hovno, preco si asi myslis ze ti cyklisti su taky vychudnuty? Z toho tie stehna neporastu ani sa nijak nevyrisuju (je rozdiel vytvalost, objem a sila a trenovat podla toho, jedna z veci ktoru mnohy nevedia pochopit a nechu pochopit).
Inak cyklistika a silove cvicenie resp posilovanie celkovo nejde do kopi, cyklistika je aerobna cinnost a ta logicky nemoze ist dohromady s anaerobnou cinnostou, jedno neguje to druhe a ani j z jedneho nebudes mat optimalny vysledok. A toto je dalsia vec ktoru mnohy sportvoci a treneri nevedia pochopit a zbytocne tym doje*** perspektivnych sportvocov ci uz to su futbalisti alebo kulturisti.
-------------------------------------------
A este pre zbytok osadnestva na fore (skor tych skusenejsich) taku zaujimavost na zlepsenie mrtvoli kedze tu minule coldrain daval ten trening s uterakom. Poslednu dobu ficim dost na spieracskych treningoch, robim vseliake nadohdy trhy a podobny dobroty, takze teraz dost casto ficim na niecom takomto
U mna sa zlepsila dynamika a tym padom zaciatocnu fazu na mrtvole mam by som povedal az vynikajucu. Za poslendy mesiac na mrtvole zlepsenie nieco cez 15 kil.
PS inak mrtvolu som samozrejme tiez cvicil aj s nejakou normalnou periodizaciou aby tam bol nejkay progres, to len tak aby niekto mi tu potom nenapisal ze to cvicil a na mrtvole je este slabsi kedze to cvicil miesto mrtvoli. Tiez si to treba aj dobre naplanovat nech sa tam rata aj s nejakym progresom
1. cvicis blbosti jako su jednoklbove zbytocne cviky ako napr biceps o koleno a podobne sracky
2. cvicis technicky zle.
Co mas cvicit tu bolo povedane, ja to poviem este jasnejsie, vzdy ked dojdes do psoilovne cvic cele telo viacklbovimi cvikmi (cele telo sa da precvicti aj 4 cvikmi). Neboj sa robit cviky na chrbat ako su mrtve tahy, pritahy v predklone a zhyby, tiez nezabudaj na benchce, kliky, drepy a hlavne brucho atd atd... vyhbaj sa strojom cvic s volnou vahou.
Dalsai vec, tiez si rozmysli ci chces naberat svaly alebo byt cyklista. Bicykel na nohy je uplne hovno, preco si asi myslis ze ti cyklisti su taky vychudnuty? Z toho tie stehna neporastu ani sa nijak nevyrisuju (je rozdiel vytvalost, objem a sila a trenovat podla toho, jedna z veci ktoru mnohy nevedia pochopit a nechu pochopit).
Inak cyklistika a silove cvicenie resp posilovanie celkovo nejde do kopi, cyklistika je aerobna cinnost a ta logicky nemoze ist dohromady s anaerobnou cinnostou, jedno neguje to druhe a ani j z jedneho nebudes mat optimalny vysledok. A toto je dalsia vec ktoru mnohy sportvoci a treneri nevedia pochopit a zbytocne tym doje*** perspektivnych sportvocov ci uz to su futbalisti alebo kulturisti.
-------------------------------------------
A este pre zbytok osadnestva na fore (skor tych skusenejsich) taku zaujimavost na zlepsenie mrtvoli kedze tu minule coldrain daval ten trening s uterakom. Poslednu dobu ficim dost na spieracskych treningoch, robim vseliake nadohdy trhy a podobny dobroty, takze teraz dost casto ficim na niecom takomto
U mna sa zlepsila dynamika a tym padom zaciatocnu fazu na mrtvole mam by som povedal az vynikajucu. Za poslendy mesiac na mrtvole zlepsenie nieco cez 15 kil.
PS inak mrtvolu som samozrejme tiez cvicil aj s nejakou normalnou periodizaciou aby tam bol nejkay progres, to len tak aby niekto mi tu potom nenapisal ze to cvicil a na mrtvole je este slabsi kedze to cvicil miesto mrtvoli. Tiez si to treba aj dobre naplanovat nech sa tam rata aj s nejakym progresom
Tieto srandičky možno poskúšam v lete, keď budem rysovať a cvičiť doma na dvore. Ale nejako to zaraďovať seriózne do tréningu, to nie.
Momentálne frčím bear routine a je to dobrý tréning a podľa mňa nie je až taký hrozný, ako sa o ňom píše. Pohodka.
Momentálne frčím bear routine a je to dobrý tréning a podľa mňa nie je až taký hrozný, ako sa o ňom píše. Pohodka.