AVIRA!

Informácie o software, ankety...
laz13
Novice
Novice

AVIRA!

Príspevok od používateľa laz13 »

Zdravim

mozno som v tejto oblasti neznali, ale rad by som vedel, a naschval sa pytam laicky, ze kde sa da normalne uzvatelom ukoncit
program Avira, jednoducho aby nebol spusteny na PC, a teraz nemyslim na vypnutie jej jednotlivych aktivit, ale samotny program, aby ani v procesoch nebolo vidno.... ? ziaden EXIT alebo KONEC tam neni.... a z procesov tiez neide odpalit...

Totiz v stave kludu mi zatazuje proc na 50 % stabilne, a mam megadelay pred spustenim trivialnych programov.

uz som spustil Win v safe mode a tak odstranil Aviru zo spustani na zaciatku, no potom mi neslo niektore casti programov ako OPEN v Coreli, jednoducho zamrzol.... po zavedeni aviri to funguje znovu no aj to zatazenie na 50% v stave pokoja. :(

preco sakra neni EXIT v tom shitnom programe? !!!
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: AVIRA!

Príspevok od používateľa silmarill »

spusti si MSCONFIG a v zozname "Spustiť po štarte" odškrtni spúšťanie Avira.
sprav reset PC a už si bez nej, samozrejme s tým že ju môžeš neskôr spustiť ručne.
laz13
Novice
Novice

Dik,

Ano, asi som to nepisal jasne, to co pises som uz urobil, trochu inym sposobom, ale ta Avira sa mi nejak infiltrovala do programov. lebo potom ako sa mi pri nasledovnom starte nespustila, mi nepracuju niektore programi spravne, napriklad Adobe Acrobat mi pri otvarani subora zamrzne, Corel pri otvarani doterajsich suborov tiez zamrza, a potom ako resetnem a spusti sa Avra pri starte, tie programy ficia spravne. :( booze to je curacstvo ze sa neni taka volba v Antivire, ktora by ho celkovo ukoncila. Je to asi nejaka novinka, lebo aj pri Nortone a Pande taka volba nieje.. (rofl)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mas naraz spustenu Pandu, Nortona aj Aviru? Ak ano, tak je povod problemov zrejmy. Odinstaluj Aviru a nechaj si iba jeden antivirus.
laz13
Novice
Novice

(rofl)
to sa fakt nevyjadrujem dost jasne?

heheheh

jasne ze namam to naraz pospustane :) ... ale co som videl na inych kompoch ine antiviri tiez nemaju funkciu ukoncenia programu .. heheh

ok to je jedno...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ci maju funkciu ukoncenia alebo nie, tak to je jedno, trebars NOD32 ci Avast ma tuto moznost, ale stale tam ostane bezat proces. Urcite by som vsak odinstaloval vsetky antiviraky a nechal tam len jeden, bez ohladu na to, ci tie ostatne su pustene ci nie.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Jaj tak, uz som sa zacinal bat :)
Ale ked ta Avira stve, tak ju odinstaluj, precisti registre, vymaz vsetky jej subory z disku a skus ju nainstalovat znova.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Základom bezpečnosti ve Win sú všetky aktualizácie systému, a stačí od MS Essentials gratis na ich www, a FW Comodo, tiež free.
laz13
Novice
Novice

Ach jaj

dokonca ani nainstaovane ich nemam sucasne... to by bolo :)....

jedna sa len o Aviru.. tie ostatne som spomenul len ako priklad ze su bez ukoncenia, nemozem sa slobodne rozhodnu ci to chcem nechat bezat alebo nie? to je to co ma stve... a nemozem odinstalovat, lebo je to na mojom pracovnom PC a jeho majitel ho riadne zakupil.

:(

shit no.
Gothar
Moderátor
Moderátor

To som si aj myslel, preto som pisal, ze poctivo odinstalovat a vymazat vsetko co s Avirou suvisi a potom ju nahodit nanovo.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

jarda.j: Ja tvrdim, ze antivirak od MS je strasna bucora a osobne by som to uz nikomu na PC nedal, fakt uz radsej Avast alebo AVG Free.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

na starom kompe aj mne avira spomalovala chod systemu tak som musel odinstalovat, na novom si neviem vynachvalit aj ked pouzivam len free lebo som stratil udaje od premium :)
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

hojko, môžeš to svoje tvrdenie nejako objektívne doložiť?

ps.
AVG free: only game
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

lokkju: Mozem. Na fore mas hladanie, tak si najdi moj prispevok z pred asi roka ci dvoch v ktormo som mal na PC nainstalovany MS Essentials, po prechode na NOD32 nasiel Nod hned nejaky virus, trojskeho kona alebo co to bolo, nepamatam si presne. Ten prispevok bude niekde v teme o antivirusoch najskor.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

AVIRA - "false positives"

v posledných mesiacoch mám problém s "false positives" u Aviry, respektíve s mylným označovaním čistých súborov ako infikované vírusom. udeje sa to vždy po aktualizácii. som si na 99.999% istý že tie súbory sú nezavírené. dosť ma to obťažuje.

má niekto podobný problém? všimli ste si niečo podobné?
Napísať odpoveď