Stolička SPINALIS Najlepšia stolička na svete :)

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Stolička SPINALIS Najlepšia stolička na svete :)

Príspevok od používateľa Grim »

...ja som si ju kúpil...som rád, že som ko*ot, lebo ma už nebolí chrbtica...
xorcos
Amateur
Amateur

Ergonomická stolička k PC

Príspevok od používateľa xorcos »

/temy spojene

Ahojte,

Určite mnohí z Vás sedia neskutočne veľa častu pri počítači. Určite mi dáte za pravdu, ak poviem, že takéto sedenie zaťažuje a kriví chrbticu. Dáva vysoký predpoklad pre skoliózu chrbtice, boľavé kríže a nechýba ani únava. Otázka znie, ako proti tomu bojovať, sám cítim, že pri počítači nemám optimálne sedenie a chcel by som s tým niečo spraviť. Na internete som našiel zopár zaujímavých stoličiek. Medzi mojích dvoch favoritov patrí Spinalis a ásana. Jedná sa o ergonomické stoličky, ktoré sú určené pre dlhodobé sedenie pred počítačom. Majú certifikáty o tom, že sa jedná o zdravotnú pomôcku a ďalší spolučiniteľ je ten, že sú drahé.

Čo si myslíte o týchto stoličkách ? Myslíte, že by to pomohlo, prípadne na čoms sedíte vy a aká je Vaša momentálna situácia ?

odkazy:
http://www.sponalis.sk
http://www.zdravesedenie.com
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Neskusal niekto Hawaii Chair? :D
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

:roll: :lol: Tak hento ani zadarmo si zabil som sa dobre zasmial :lol:
a
Xorcos Ja vlastnim Spinalis Hacker a Maximalna spokojnost akurat niekedy si sadnem aj na normalne kreslo i ked ju mam už niekolko mesiacov stale sa nanej učim sediet , kedže sedim na strune je to haluz, ale upozornujem na fakt ,že toto sa neda prirovnat k štandardnemu sedeniu a odporučam navštivit promo miestnost a vyskušat si to naživo pred kupou . Najlepšie čo tam maju je Navigator a to je taka mela že konec kebyže vyhram v Loto ,tak by som si doprial inač 2000eur :smt059 .
xorcos
Amateur
Amateur

Ďakujem za radu ohľadne spinalis. Ja ale nechcem voliť spinalis aj z toho dôvodu, že sa na ňom smie sedieť vraj max 8 hodín. Potom prichádza únava a neustály balance unavuje. Ak k tomu pripočítam vysokú cenu tak zistím, že to nie je stolička pre mňa. Dosť by ma zaujímal názor na asanu www.zdravesedenie.com Čo si o tom myslíte ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ja som na nej kedysi sedával aj 14 hodín denne v kuse a žiadna únava sa z nej nedostavila...
->slavo<-
Addict
Addict

Presne je to individualne niekto si nanu zvykne hned niekto až po par týždnoch či mesiacoch .
V mojom pripade to bolo par mesiacov , ale teraz ked si nanu sadnem tak to berem ako normalne sedenie.
už som nanej presedel aj cely den samozrejme s prestavkami a uplne v pohode :) Žiadna unava .
Ale ako pišem je to silna zmena k lepšiemu a pokial si chce niekto zadovažit lepšiu stoličku k PC a nechce si ničit chrbat či postavu hrbenim pri počitači tak toto je ta najlepšia volba .
Asana ? Ako tie ceny to je snad vtip ?Čakal som polovične ceny v porovnani stymi čo tam maju , doplat si 100-200eur a maš spinalis a nejaka asana sa nedokaže rovnat spinalisu je tam vela faktorov.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...prasne tak...SpinaliS je celá kovová, tú nerozbiješ ani keby chceš...to čo predávajú v TESCU a podobných je z hovna ulepené...ja som si na ňu zvykol po 1 - 2 týždňoch...
xorcos
Amateur
Amateur

->slavo<- napísal:Presne je to individualne niekto si nanu zvykne hned niekto až po par týždnoch či mesiacoch .
V mojom pripade to bolo par mesiacov , ale teraz ked si nanu sadnem tak to berem ako normalne sedenie.
už som nanej presedel aj cely den samozrejme s prestavkami a uplne v pohode :) Žiadna unava .
Ale ako pišem je to silna zmena k lepšiemu a pokial si chce niekto zadovažit lepšiu stoličku k PC a nechce si ničit chrbat či postavu hrbenim pri počitači tak toto je ta najlepšia volba .
Asana ? Ako tie ceny to je snad vtip ?Čakal som polovične ceny v porovnani stymi čo tam maju , doplat si 100-200eur a maš spinalis a nejaka asana sa nedokaže rovnat spinalisu je tam vela faktorov.
Tak som navštívil aj Spinalis aj Asana obchod. Môžem ti povedať, že Asana vyzerá oveľa lepšie. Spinalis je stolička, na ktorej má človek super pocit, je to vzdušné a pracuje so všetkými svalmi. Ďakujem pani predavačke, že mi nerozprávala len žvásty ale aj negatíva. Medzi negatíva zaradila únavu po 8-9 hodinách sedenia a taktiež vravela, že to neustále civičenie veľmi svaly neposliní iba človek balancuje. Ďalej mi povedala, že to je perfektné na chrbát a že ma už nikdy nebude bolieť. Potom som mal možnosť navštíviť predajnu Asana zdrave sedenie. Musím povedať, že vyzerajú oveľa odolnejšie ako spinalis. Neverím tým žvástom, všetko je kovové tak sa to neulomí. Spinalis má nosnosť 110kg pričom asana až 150kg. Deklaruje 24hod sedenie a musím sa priznať, že lepšie drží chrbticu. Ide o to, že asana ten chrbát akoby tvarovala, pričo spinalis až tak chrbát netvaruje iba ho nepriamo vzpriamuje pomocou pružiny. Ak k tomu prirátam cenu asana, húpací mechanizmus tak mi z toho výde Asana lepšie. Škoda však, že som na ne nenašiel žiadne recenzie.

ešte otázka, čo poviete na therapia ?
->slavo<-
Addict
Addict

xorcos
Amateur
Amateur

Áno čítal. kúsok som aj prečítal. Ale kto by na svoju stránku dal niečo zlé ?
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

Zdravim, obzeram sa v poslednom case po zdravotnej stolicke a natrafil som popri ostatnych (spinalis, zdavesednie,therapia) aj na stolicku ErgonomiS: http://www.ergonomis.sk/stolicky/produc ... basic.html. Vyzera to trosku ako vykradnuty napad spinalisu, ale cenovo je skoro o polovicu lacnejsia, da sa nastavovat aj vyskovo, aj opierky ma chromovy ram a taktiez ma trochu lepsiu oporu chrbta. Viem, ze co sa tyka zdravia, nemalo by sa setrit, ale ja by som zdravotnu stolicku chcel najma z preventivnych dovodov, aby sa mi prave nejake problemy nedostavili v buducnosti. Co hovorite na tuto stolicku? Myslite, ze oproti Spinalis je ten sedak dostatocne ohybny aby mal vplyv na spravne drzanie chrbtice atd? Pripadne ak s nou mate nejake osobne skusenosti, rad ich uvitam, vdaka.

Maju k nej aj (celkom pekne :D ) video: http://www.youtube.com/watch?v=8JT9Ow0ewm4
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Hladate zazracnu stolicku a nevahate za nu vysolit pekne prachy...
Popritom by stacilo sportovat,posilovat napr chrbticu,najlepsie komplexne cele telo.A to sa tyka hlavne ludi so sedavym zamestnanim.
Efektivne precvicit svaly a nejake aerobne cvicenia-pravidelne prevadzkovat.A nie je potreba ziadna special stolicka.Nehovoriac ze pravidelna aktivita ma vplyv na ovela viac veci ako chrbtove svalstvo...
No vacsina z nas je na sportovanie leniva...
Sorry za mozno trocha OT.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ty budeš asi školou povinný, lebo my pracujúci už na také veci nemáme veľa času...ja mám stoličku a chrbticu posilujem počas práce...
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

Tak ako hovori Grim, robim v IT firme, takze stravim za pc 8+ hodin, a kedze v kancli mame len obycajne kancelarske stolicky a na lepsie casy sa neblyska, obzeram sa po nejakej lacnejsej alternative. Podla ich stranky by mali mat v okoli predajnu, tak ked vyjde cas zajdem sa tam pozriet a uvidim co je to zac. Lenze nemam velmi s cim porovnavat kedze na spinalis som sedel len chvilu (pozicana od kolegu :D).
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Grim napísal:...ty budeš asi školou povinný, lebo my pracujúci už na také veci nemáme veľa času...ja mám stoličku a chrbticu posilujem počas práce...
:smt059 Heh,si ma pobavil...Kde su tie casy :)
Vstavam o 6 a prichadzam z prace o 6.Makam 10hod denne,sem tam aj 12.A stale si najdem cas na cvicenie.1 hod-v pondelok,streda,piatok-cize 3x tyzdenne.Moja praca je dost fyzicky narocna-zalezi na dannom projekte.Som elektrotechnik a pohybujem sa v terene.
Praveze ma udivuju ludia z kanclikov,ktory cely den presedia na stolicke,8hod(ako pises)a napisu ze nemaju z kade si ukrojit 3 hod do tyzdna.A to ma clovek volny cely vikend,cize v podstate 2 hodiny z pracovneho tyzdna.
Ziadna fyzicka aktivita tychto ludi je za ich castymi zdravotnymi problemami-medzi nimi aj bolesti chrbtice,nadvaha spojena s ochabnutostou svalstva,ktora castokrat prinasa vela dalsich problemov,napr.aj spominanu bolest chrbtice...
Pravda je taka,ze dnesny ludia su lenivy sa venovat svojmu zdraviu a najdu si kopec vyhovoriek.Ochotny su nieco spravit az vtedy ak sa dostavia problemy-ale to uz je potom o dost zlozitejsie.A castokrat odide s ich bolestou aj odhodlanie nieco pre svoje zdravie robit...
Nechcem tu nejako moralizovat,nakoniec je to kazdeho osobna vec.
Avsak toto je moj nazor.
Napísať odpoveď