Problem rodicia a vysoka skola
Re: Problem rodicia a vysoka skola
blbost a ako? tebe snad kontroluju index alebo informacny portal skoly?
moje kamosky boli cez inex:Mammut napísal:
A ty s takýmito organizáciami máš nejaké skúsenosti?
http://www.inex.sk/eds
ony boli len na leto, kdesi vo Francuzsku ci Britanii v letnom campe s deckami. samozrejme, na zarobok to nie je, ale ako skusenost by ti to mohlo nieco dat.
Tak dneska som skúsil s našimi nahodiť vážnu reč o škole. No proste nechceli mi dovoliť ani sa poriadne dostať k slovu. Už keď som poukazoval ako sa má situácia, že je dosť špatná, tak hneď ma obsypali hŕbou otázok a svojich poznámok (miestami fakt detinských poznámok), a po dosť dlhom rozhovore, teda zväčša monológu rodičov som opustil chuť im to povedať na rovinu.
Proste chcel som to mať za sebou a bol som pripravený niesť aj následky, ale nedalo sa akosi. Trápi ma to už dosť veľa, kedže aj môj psychický stav je trošku nabúraný a všimlo si to už kopec známych a robím si u nich trochu zlé meno
aj keď za iných a hlavne normálnych okolností by sa to nestalo.
Skúšal som im to naznačiť všeliako že uvažujem o konci školy, no oni to nechcú ani za nič na svete o takejto myšlienke počuť, proste sú strašne tvrdohlaví a ja neviem fakt už čo ďalej....proste cítim sa hnusne, celé toto obdobie je jedno z najneprijemnejších v mojom živote. A to nechcem vedieť fakt čo budú robiť potom, keď bude môj koniec spečatený aj oficiálne..... potreboval by som fakt nejakú oporu, no v rodičoch ju momentálne nevidím a to je smutné

Proste chcel som to mať za sebou a bol som pripravený niesť aj následky, ale nedalo sa akosi. Trápi ma to už dosť veľa, kedže aj môj psychický stav je trošku nabúraný a všimlo si to už kopec známych a robím si u nich trochu zlé meno
Skúšal som im to naznačiť všeliako že uvažujem o konci školy, no oni to nechcú ani za nič na svete o takejto myšlienke počuť, proste sú strašne tvrdohlaví a ja neviem fakt už čo ďalej....proste cítim sa hnusne, celé toto obdobie je jedno z najneprijemnejších v mojom živote. A to nechcem vedieť fakt čo budú robiť potom, keď bude môj koniec spečatený aj oficiálne..... potreboval by som fakt nejakú oporu, no v rodičoch ju momentálne nevidím a to je smutné
Mily Mammut,
neklesaj na duchu, tvoji rodicia maju pravdepodobne obavy o tvoju buducnost a zakryvaju si oci pred realitou, lebo maju strach. citia zodpovednost, lebo ta maju radi. mozno ani niektore "vyhrazky" nemyslia vazne.
aj naozaj nie su schopni komunikacie, tak jednoducho konaj, ako uznas za vhodne. t.j. pories v skole, co treba, odovzdaj index etc. a hladaj si pracu. mysli samostatne za seba ako dospely, necakaj na "odobrenie rodicov". bez ohladu na ich postoj musis aj tak konat ty sam.
na tvojom mieste by som sla za pedagogickym poradcom alebo psychologom (niezeby si bol nenormalny alebo co), len jednoducho kvoli tej psychickej podpore, ked ti niekto konkretny pomaha riesit tazku situaciu. (sama som si to vyskusala a dodnes som tej psychologicke vdacna.) vidiet, ze mas snahu sa k tomu postavit a rozumne situaciu riesit. robis vsetko, co je v tvojich silach, len rodicia to neberu na vedomie. ak sa teda nenajde doverna osoba v blizkej rodine, stale mozes ist za obvodnou lekarkou, nech ta posle ku psychologovi. budes mat "poistku" pri rieseni dalsich krokov po ukonceni studia.
neklesaj na duchu, tvoji rodicia maju pravdepodobne obavy o tvoju buducnost a zakryvaju si oci pred realitou, lebo maju strach. citia zodpovednost, lebo ta maju radi. mozno ani niektore "vyhrazky" nemyslia vazne.
aj naozaj nie su schopni komunikacie, tak jednoducho konaj, ako uznas za vhodne. t.j. pories v skole, co treba, odovzdaj index etc. a hladaj si pracu. mysli samostatne za seba ako dospely, necakaj na "odobrenie rodicov". bez ohladu na ich postoj musis aj tak konat ty sam.
na tvojom mieste by som sla za pedagogickym poradcom alebo psychologom (niezeby si bol nenormalny alebo co), len jednoducho kvoli tej psychickej podpore, ked ti niekto konkretny pomaha riesit tazku situaciu. (sama som si to vyskusala a dodnes som tej psychologicke vdacna.) vidiet, ze mas snahu sa k tomu postavit a rozumne situaciu riesit. robis vsetko, co je v tvojich silach, len rodicia to neberu na vedomie. ak sa teda nenajde doverna osoba v blizkej rodine, stale mozes ist za obvodnou lekarkou, nech ta posle ku psychologovi. budes mat "poistku" pri rieseni dalsich krokov po ukonceni studia.
Školu by som nevzdával. Hovorieva sa, že nikdy nieje tak, že by nemohlo byť horšie. Vydrž to a rob. A neľutuj sa.
nevzdal ju, coskoro ho vyhodia kedze nema spravene predmety, ked sa vyhadrujes k teme, precitaj si ju najskor
Vzdať to je riešenie? A čo ďalej? Všetko sa dá, treba iba chcieť. Všetko bokom, a dokončiť ju. Dá sa to. Ide o jeho život, nie o tému.
nic nevzdava, vyhodia ho sami
ako sa to da dokoncit, ked to skusil 2-krat a nepodarilo sa? keby zmeni odbor, tak to moze dat, tuto ocividne nedava
ako sa to da dokoncit, ked to skusil 2-krat a nepodarilo sa? keby zmeni odbor, tak to moze dat, tuto ocividne nedava
Treba ho podporiť, nie demotivovať. O tom je život, nevzdať to. Azda debata s psychologom, nenápadne, v rámci kontaktov. Je to citlivá vec.
ked sa porozprava s psychologom, tak ho zo skoly nevyhodia? 
Potrebue odbornú pomoc. Podporu rodiny a odborníka. Nie podporu v demotivácii. Všetko sa dá prekonať, aj takáto situácia.
no napis mi teda konkretne ako sa da zabranit vyluceniu zo skoly, vseobecne zvasty totiz nikoho nezaujimaju
odbornik mu s aktualnou skolou nepomoze, rodina takisto nie, takze?
odbornik mu s aktualnou skolou nepomoze, rodina takisto nie, takze?
Celkom isto potrebuje pomoc, nie? A to na fóre neide. Sú na to vzdelaní odborníci. S lekárskym vzdelaním a klinickou praxou. S pomocou rodiny. Nie pubescent na fóre, ktorý ho podporí v depresii. Aby z toho nebol ďalší Kysak ON Line.
Stiahni sa, je to pre odborníkov. Ide o život človeka.
takze zase nic k veci, len vseobecne frazy
porad mu konkretne ako sa zachovat, co robit so svojim zivotom, kam napredovat
s rodinou to uz skusal a nepodarilo sa
porad mu konkretne ako sa zachovat, co robit so svojim zivotom, kam napredovat
s rodinou to uz skusal a nepodarilo sa
Myslim, ze pri 4 nespravenych zapoctoch je akakolvek snaha uz zbytocna. Isty uzivatel by skutocne mal vyhladat odbornu pomoc, ale nie je to Mammut... jarda.j skus obcas napocitat do 3 a az nasledne reagovat na temu, mozno si uvedomis, ze detinske reakcie nie su spravna cesta.
S nasimi som si presiel neraz podobne situacie a poviem ti, ze musis zvolit opatrny pristup, hadky a "dusna atmosfera" nikomu nepomozu, utrpi tvoja psychika a zbytocne sa dostanes este do vacsich problemov. Ty najlepsie poznas svojich rodicov, ak sa s nimi neda rozumne komunikovat, orientuj svoju pozornost na hladanie si prace (v danej situacii mozno aj v zahranici) a k minulosti sa nevracaj.
Nasi nemaju vysku, a aj tak boli ich tendencie pdobone ako opisujes ty. Zatial sa to u nas stale nejako utriaslo, ale ak by prislo k najhorsiemu, tak by som sa rovnako snazil co najskor vypadnut z domu.
S nasimi som si presiel neraz podobne situacie a poviem ti, ze musis zvolit opatrny pristup, hadky a "dusna atmosfera" nikomu nepomozu, utrpi tvoja psychika a zbytocne sa dostanes este do vacsich problemov. Ty najlepsie poznas svojich rodicov, ak sa s nimi neda rozumne komunikovat, orientuj svoju pozornost na hladanie si prace (v danej situacii mozno aj v zahranici) a k minulosti sa nevracaj.
Nasi nemaju vysku, a aj tak boli ich tendencie pdobone ako opisujes ty. Zatial sa to u nas stale nejako utriaslo, ale ak by prislo k najhorsiemu, tak by som sa rovnako snazil co najskor vypadnut z domu.
ty vole, jarda ty musis byt fakt naslovovzaty odbornik... preco by tu skolu nemal vzdat ket ho to nebavi a nema na to?? cim skor to vzda tym lepsie pre neho a urcite nepotrebuje pomoc odbornika.. ja som sa na skolu vysral hned jak som si uvedomil ze to nema zmysel, a mozem ti s kludnym svedomim povedat ze to bol najlepsi krok v mojom zivote.. jediny kto tu potrebuje poradit si asi ty... skola fakt neje ta najdolezitejsia vec v zivote cloveka.. ono sa da fungovat aj bez toho
robit neco iba koli tomu lebo ma tam nekto tlaci je imho smutne...
a dalsia vec, napisal si 5 prispevkov, v kazdom mas to iste, a zaroven nic. POSTHUUUNT
a dalsia vec, napisal si 5 prispevkov, v kazdom mas to iste, a zaroven nic. POSTHUUUNT
jarda.j ma proste podla mna len velmi vela rokov .. 30-40 that's all
skor mu uz taha na 50ku
Ja som si školy vyberal. Všetky som si platil, nik ma nenútil. Aj tú strednú som robil tak, že som si na ňu zarábal opravami a cez prázdniny brigádami. Chcel som vediať viac. Nemal ma kto nútiť. Takže azda preto aj iný náhľad. Bavilo ma veľa vecí aj vtedy, aj teraz. A ani dcérky som nenútil, a mladšia predvčerom tiež úspešne spravila štátnicu, a celé štúdium bolo v angline. Beriem to tak, že každý si vyberá sám, čo chce v živote dosiahnúť, a čo pre to bude robiť.