základovka - blesk - reklamácia

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

základovka - blesk - reklamácia

Príspevok od používateľa Shwollo »

Keďže mi počas búrky odpálilo router a integrovanú sieťovku na základovke chcel by som ju reklamovať. Je to možné? uznajú to?
sundevil
VIP
VIP

Re: základovka - blesk - reklamácia

Príspevok od používateľa sundevil »

Pockaj par dni ked burky prejdu a potom to zanes, ze nefunguje. Uvidis ci to uznaju alebo nie. Nam tak uznali spaleny dvd rekorder a to este nasa suseda na reklamacnom sa pytala, ze ci sa to nepokazilo nahodou pocas burky a my ze nieeeee :-P
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Hop alebo trop, či sa im s tým bude chcieť párať. Druhá cesta je riešenie poistnej události na byt /moc Ti nedajú, a je to zdľhavé/, a najrýchlejšia je kúpiť PCI sieťovku za pár Eúr.
Shwollo
Darca
Darca

OK. lenže teraz mám druhý problém. Obchod, kde som to kupoval už nie je (x-computers). Ako to mám teraz reklamovať?
Je to GIGABYTE MA78LMT-US2H
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Prezri si u distribútorov, odkiaľ bral predajca tovar, a spoj sa s distribútorom Gigabyte na SK s konkrétnou faktúrou a dodacím listom /scan mailom/, dá sa to podľa výrobného čísla MB dohľadať. Isto bude distribútor mať záujem vyriešiť to, ale tiež nájdu, aký je problém. A zo zákona ide o riešenie do 30 dní a aj o poplatok za neoprávnenú reklamáciu. Zváž, ja by som volil cestu dokúpenia PCI sieťovky za cca 3 Eura.
Shwollo
Darca
Darca

pozeral som na stránke gigabyte. On na Slovensku nemá nič a v Česku rieši len notebooky. http://www.gigabyte.com/support-downloa ... rvice.aspx

Fakt je asi lepšia voľba nová sieťovka. Ale tam som zas rozmýšľal, či nezobrať wifi do PC (aby mi už neodpálilo nič v PC) alebo klasickú s káblom + prepäťová ochrana....
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Je niekoľko distribútorov na SK, predsa sa tu tie MB predávajú, Ide o velkoobchodný proces, dovoz velkého množstva a posun krabíc menším veľkoobchodom a cez ne do predajní. Iste to aj na www v cz vedia, kto to odoberá, ale je to na dľhé ľakte, kedže Tvoj dodávateľ skrachoval. Ja by som zobral PCI sieťovku a ochranu pred účinky bleskov do bytového rozvodu, a následne trebárs Belkin na ochranu pred zapojením RJ45 do modemu/routra/počítača.
Búrky boli, sú a budú. Alebo potom optika až do bytu. Ale aj tak ochrana elektrickej siete v rozvode bytu. Včera bolo v správach, že v jednej dedine vyhoreli pri búrke takmer všetky elektrické spotrebiče...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Westech by mal byt distributorom pre Slovensko. Ak mas este manual ku doske, tak pozri tam, malo by to byt v knizke napisane.
Shwollo
Darca
Darca

v manuáli sú len Česi (www.gigabyte.cz).
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Westech. Elko. http://www.elkogroup.com/offices/slovakia.html Jedna z ciest, a v Blave sú viaceré možnosti.
A tá ochrana okrem koncového pripojenia Belkin je http://www.odbornecasopisy.cz/index.php ... ment=25947
Napísať odpoveď