Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Suffel
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Suffel »

takze auto a poistka musia byt na jednu osobu, teda ak chces aby poistka bola na stareho otca musi byt aj auto na neho napisane.. ak pojdes kupovat auto niekam daleko tak vsetko zalezi od dohody ale najlepsie je to tak spravit ze si zoberies auto s ofotenym technickym a majitel ho pojde nasledne na teba (stareho otca) odhlasit a technicky ti posle postou a ked ti pride tak si ho pojdes prihlasit.. potom je aj moznost ak je obhliadka v dobednych hodinach ze ho pojdete rovno odhlasit a domov pojdes uz s odhlasenym autom.. ak mas uz doma auto aj technicky pojdes do poistovne alebo za niekym kto robi poistky na auta a uzatvoris PZP.. nasledne pojdes na DI a vypytas si formular na prihlasenie auta mimo okresu a ten vyplnis a prilozis technicky a bielu karticku z PZP.. dufam ze som na nic nezabudol ak hej tak ma prosim opravte..

ps. a uz si aj nieco vybral ci to sa pytas dopredu?
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

idealne by bolo to poriesit tak aby som este v ten den mohol spokojne ist na kupenom aute domov, je to asi 100 km daleko. Takze keby som isiel na obhliadku auta doobeda, tak pojdeme este doobeda aj s tym predavajucim na policiu a on ho odhlasi a potom mozem ist s takym odhlasenym autom bez TP domov ? .. alebo spravia mi ten TP este tam v ten den, zato ze pojdem doobeda na policiu ? ... alebo aj v tomto pripade mi musi potom poslat postou TP, ze ho nespravia v ten den ?

auto mam uz vybrate, aspon tak priebezne, este zajtra pozriem mozno nieco, ale zda sa mi ze som uz presiel vsetko co sa dalo, jeden Golf IV som vybral, vyzera velmi dobre na fotkach, za 2500€:
r.v.: 12/1999, 1595cm3, 74kW (101PS), P, M5, Benzín, 5 dv., 168120 km, Zelená tm. metalíza
Bezpečnost:
Airbag 4X, Posilňovač riad., ABS
Komfort:
Manuálna klimatizácia, Centrál, El. predné a zadné okná, El. zrkadlá
Ostatné:
Hliníkové disky, Imobilizér
Ďalšia výbava:
205/55 r16
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nie.. ak pojdes auto kupovat dobeda a hned s majitelom pojdete na policiu ho odhlasit tak na polici do stareho TP zapisu novu zmenu majitela teda tvoje meno adresu a TP ti daju.. takze domov pojdes na odhlasenom aute normalne s technicakom v ktorom budes uz pisany ty ako novy majitel..

pri druhej variante zoberies auto s otoftenym TP a kupno-predajnou zmluvou a pojdes domov.. majitel ho pojde na druhy den odhlasit jemu ho odhlasia tak isto ako v prvom pripade teda do toho TP zapisu tvoje meno a adresu a on ti tento TP posle postou domov aby si si ho ty mohol ist prihlasit..

pri tom prvom postupe to bude rychlejsie lebo napr. na druhy den si mozes uz ist auto prihlasit u teba doma na policii a nemusis cakat kym ti pride technicak a podobne..
M4rek
Medium Star
Medium Star

ok, diky ... a to akoze nejak dlhsie trva, preto sa to da vybavit len doobeda alebo preco len doobeda ? ... keby som isiel poobede tak to uz nestihnu, alebo co ? :D
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nie dlhsie ale na policii mas aj strankove dni a teda aj hodiny v ktore robia.. vsetko zalezi od okresu v ktorom sa nachadzas ake maju strankove dni a kedy do kolkej robia.. napr. tu mas Kosice http://www.minv.sk/?strankove-dni-na-pr ... -kosiciach a musis pozerat Evidenciu vozidiel (ta je uplne dolu) a tam mas presne hodiny v ktorych mozes auto prihlasit/odhlasit :)
M4rek
Medium Star
Medium Star

diky, jedna sa o Presov, niektory den maju aj do 17:30 strankove dni, tak snad v ten den by sa to vybavilo aj poobede lebo ktovie ci predavajuci bude mat cas doobeda, mozno bude v praci ... ale to sa nejak poriesi
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Vedel by mi este niekto nieco napisat ohladne skody Favorit, prosim? ( http://www.hojko.com/post1664447.html#p1664447 )
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

caute viac krat ste mi tu poradili no teraz mam asi 2dni nato aby som kupil auto (dovod musim kupovat na lizing pondelka najneskor )
rozpocet mam 5000eur alebo 6000ak to bude fakt cukrik
rozmyslal som nad fabiou jednu peknu som bol pozriet je to ta prva fabia rok 2007 cena okolo 5000eur je vo full vybave tempomat a pod je to combi motor ma ten 72kw alebo tak priblizne lenze zda sa mi to vela na fabiu stych prvych co by ste doporucili vy?

http://iframe.autovia.sk/iframe/icars/d ... 180ba8023e

co hovorite na toto?
M4rek
Medium Star
Medium Star

teraz u mna nastal problem v tom, ze akosi nemam s kym ist pozriet auto ... a sam sa bojim, ze ma oklamu a nepridem na nejake skryte vady, kedze sa nevyznam a neviem co pozerat na aute
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

M4rek: ...tak eFko uz nezhanas? :) na toho golfa sa vykasli a najdi si nejakeho pekneho focusa radsej, ako Ti radia chalani... a urcite benzinoveho... odkial si? ak by si bol nahodou kdesi z okolia alebo si tu najdes nejake auto, skocil by som Ti ho pozriet, uz som bol takto niekolkokrat a zatial sa nikto nestazoval :P

17: favorit aj felda su ok, ak najdes cosi do 500e v dobrom stave a hladas nieco nenarocne na nizky najazd... hlavne davaj bacha na hrdzu, inak ide v podstate o drzaky...

chobot: musel by som sa zblaznit, aby som vyvalil take peniaze za fabiu, nech je vo vybave v akej chce :P ta mazda vyzera omnoho lepsie, hoci sa mi nezdaju tie kilometre, najlepsie by boli fotky bez tych potahov, totizto ten kusok sedacky, ktory trci, naozaj moc doveryhodne nevyzera... naozaj nemas inych kandidatov? za Tvoje peniaze si mozes dovolit slusne auto, nie fabiu... napis rocny najazd a poziadavky, hadam cosi vyberieme...
CHoBoT
Star
Star

RATZINGER666 napísal:M4rek: ...tak eFko uz nezhanas? :) na toho golfa sa vykasli a najdi si nejakeho pekneho focusa radsej, ako Ti radia chalani... a urcite benzinoveho... odkial si? ak by si bol nahodou kdesi z okolia alebo si tu najdes nejake auto, skocil by som Ti ho pozriet, uz som bol takto niekolkokrat a zatial sa nikto nestazoval :P

17: favorit aj felda su ok, ak najdes cosi do 500e v dobrom stave a hladas nieco nenarocne na nizky najazd... hlavne davaj bacha na hrdzu, inak ide v podstate o drzaky...

chobot: musel by som sa zblaznit, aby som vyvalil take peniaze za fabiu, nech je vo vybave v akej chce :P ta mazda vyzera omnoho lepsie, hoci sa mi nezdaju tie kilometre, najlepsie by boli fotky bez tych potahov, totizto ten kusok sedacky, ktory trci, naozaj moc doveryhodne nevyzera... naozaj nemas inych kandidatov? za Tvoje peniaze si mozes dovolit slusne auto, nie fabiu... napis rocny najazd a poziadavky, hadam cosi vyberieme...

rocny najazd fakt netusim ale som rozhodnuty za benzin lebo zo zaciatku to budu kratke trate a potom fakt neviem tak lepsie benzin este som pozrel par ford focus 2006-07 zajtra pojdem aj to pozriet napr toto http://ford-focus-combi.autobazar.eu/16 ... 84942.html

//autoeditácia príspevku (10 Jún 2011, 18:45)
a poziadavky moc nemam klima moze byt ale nemusi aj ked za taky peniaz uz asi by aj mohla byt motor tak do 2l obsah minimalne 1.4 predne okna elektricke a to je asi tak vsetko :D
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Zdravím, v blízkej budúcnosti by sme chceli kúpiť auto a preto by som sa chcel poradiť..
Rozpočet je 3000 max 35000 €. Hľadám auto spoľahlivé, s veľkým kufrom a pokiaľ možno s malou spotrebou.
Vôbec neviem či benzín či diesel..Obzeral som sa po Ford Mondeo, niektoré však boli TDCi a o tých som počul že sú lepšie avšak kazovejšie..TDDi je že vraj spoľahlivejšie..všetko však diesel
tu som našiel jedno ktoré sa mi pozdáva je to avšak diesel a má len 66kw, neviem či to neni málo na tak veľké auto.

http://ford-mondeo-combi.autobazar.eu/2 ... 72212.html

Poprosím o radu, vôbec to nemusí byť Ford, taktiež potrebujem poradiť či benzín či spomínaný diesel..vopred ďakujem za všetky postrehy
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

chobot: to uz radsej mondeo... napr taketo: http://ford-mondeo-combi.autobazar.eu/u ... 12026.html

opak: mondea su ok, no a ci benzin alebo naftu, to zalezi na Tvojom rocnom najazde... kazdopadne by som ale urcite pri zohladneni Tvojho rozpoctu volil ten benzin...
CHoBoT
Star
Star

RATZINGER666 napísal:chobot: to uz radsej mondeo... napr taketo: http://ford-mondeo-combi.autobazar.eu/u ... 12026.html

opak: mondea su ok, no a ci benzin alebo naftu, to zalezi na Tvojom rocnom najazde... kazdopadne by som ale urcite pri zohladneni Tvojho rozpoctu volil ten benzin...
je v cr :/ a pozeral som mondea a pod 6000 tazko nieco najdem co vyzera schopne
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

tak pani..moje prve auticko.Niekto pisal nech to postnem tak sice taka mobilova fotka ale aspon nieco.auto este nehodnotim.nemam toho este vela odjazdene na ziadnom aute nie to na tomto..kazdopadne paci sa mi.. :)
Prílohy
fffg.jpg
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

je to krasavec. Tie nove fordy maju velmi pekny dizajn. Tak nech to jazdi :smt006
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Krasny to voz, vela stastnych KM prajem. :)

Inak, tie cervene SPZ to su tie tzv. "prevozne" (resp. docasne) ci ako sa volaju?
CHoBoT
Star
Star

co su zac 2.0 FSI 110kw su dobre? v oktavii niekde citam ze su v pohode a niekde ze na ....
M4rek
Medium Star
Medium Star

RATZINGER, F-kovu mazdu uz nie ... a odkial si ty ? ... a preco nie toho Golfa ale radsej Focus ? ... prave jeden Golf sa mi najviac paci, r.v. 99, nieco cez 160tisic najazdenych, klima, dobry stav, dobre vyzera ... Focus som pozeral, ale same dovezene neprihlasene som nasiel v okoli, takze ked sa k tej cene pripocita este prihlasenie tak uz to je vela
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

CHoBoT: dam ruku do ohna za to, ze su dobre... postni mi sem vsetky clanky, ktore tomu oponuju, lebo doteraz som nevidel este ani jeden, dakujem :)

M4rek: ja som z Povazskej Bystrice, ale jazdim kade-tade... golfa nie uz len kvoli mnozstvu prispevkov, ktore sme sem s chalanmi popisali, pohladaj... ak vsak mas nejaky super tip, posli, pozrieme sa na to, snad niektori aj osobne... ja pozeram focusy casto, lebo je o ne velky zaujem, a casto sa to tam aj strieda, mozno by stacilo pockat par tyzdnov, vydrz, dobre auta sa nekupuju zo dna na den, ja som na svoje tiez cakal pol roka :)
Napísať odpoveď