poraďte, ktorý CPU zobrať
poraďte, ktorý CPU zobrať
čaute mal by som na Vás takú otázku. ktorý CPU by ste zobrali Vy? bude to na dosku Gigabyte GA-M57SLI-S4 rev.2 s BIOSom FHL.
AMD Athlon X2 5000+ BE za 35€
AMD Athlon X2 7850 BE za 35€
AMD Athlon X2 235e za 33€
AMD Athlon X2 245 za 35€
dôvod, prečo chcem kúpiť druhý CPU je popísaný tu.
od CPU očakávam, že to nebude "pažravý radiátor" ako ten, čo mám teraz. PC používam na prezeranie internetu, pozeranie filmov, počúvanie hudby, sem tam sa zahrajem nejakú hru a to je asi tak všetko. vyberte mi prosím nejaký CPU, ktorý by bol pre mňa vhodný. osobne sa prikláňam k tomu AMD Athlon X2 7850 BE, ale ani ten AMD Athlon X2 245 by nebol na zahodenie. podotýkam, že CPU nie sú nové a nepoužívané. budem vďačný za každý názor čo sa týka kúpi CPU.
AMD Athlon X2 5000+ BE za 35€
AMD Athlon X2 7850 BE za 35€
AMD Athlon X2 235e za 33€
AMD Athlon X2 245 za 35€
dôvod, prečo chcem kúpiť druhý CPU je popísaný tu.
od CPU očakávam, že to nebude "pažravý radiátor" ako ten, čo mám teraz. PC používam na prezeranie internetu, pozeranie filmov, počúvanie hudby, sem tam sa zahrajem nejakú hru a to je asi tak všetko. vyberte mi prosím nejaký CPU, ktorý by bol pre mňa vhodný. osobne sa prikláňam k tomu AMD Athlon X2 7850 BE, ale ani ten AMD Athlon X2 245 by nebol na zahodenie. podotýkam, že CPU nie sú nové a nepoužívané. budem vďačný za každý názor čo sa týka kúpi CPU.
Re: poraďte, ktorý CPU zobrať
Jasné že AMD Athlon X2 245 za 35€.
Je z nich najnovší a najlepší.
Nezabudni na last bios.
Je z nich najnovší a najlepší.
Nezabudni na last bios.
Sapo BIOS mám už ten najnovší. takže čo sa toho týka, tak som za vodou. inač ten AMD Athlon X2 245 sa aj mne pozdáva zrovna z toho dôvodu, ktorý si aj ty uviedol. ale tak nechám si poradiť od viacerých užívateľov. však vieš, ako to je. 100 ľudí, 100 chuti. potom sa prikloním k tomu CPU, ktorý mi odporučí najviac užívateľov. inač ďakujem za názor.
EDIT // takže ten AMD Athlon X2 245 mi v pohode aj doska vezme. pozrel som podporu pre CPU tej danej dosky.
EDIT // takže ten AMD Athlon X2 245 mi v pohode aj doska vezme. pozrel som podporu pre CPU tej danej dosky.
Tu nemáš nad čím váhať. Jednoducho 245 je z nich najvýkonnejší, je to najnovšia technolgógia, novšie jadro, menší výrobný proces, menšia spotreba (65w vs 95w) atď.
Alebo potom 235e. Ten má ešte nižšiu spotrebu ako 245 (45 vs 65w) výkonovo na tom bude o niečo málo slabšie.
Alebo potom 235e. Ten má ešte nižšiu spotrebu ako 245 (45 vs 65w) výkonovo na tom bude o niečo málo slabšie.
aj keby sa tá 245 nepodarila, tak by ma to nezabilo nakoľko nepoužívam PC na neviem aké strašne moc náročné "operácie". hlavne aby to nebol pekáč a mal dostatočný výkon na veci, ktoré som popísal v prvom príspevku. viac mi nie je treba. ak by náhodou aj mal nejaký malý OC potenciál, tak by potešilo. ale to bude záležať hlavne od teploty samotného CPU či už v IDLE alebo v BURNe.
Na OC bude najlepšia 245, potom 235. Tieto nové AMDčka majú lepší OC potenciál ako staré. 7850 a 5000 budú podstatne slabšie. Ja by som určite nebral staré AM2 alebo AM2+ procáky. Ak sa nevydarí 245, tak zober 235e, ak ani ten, tak 7850 a na poslednom mieste 5000.
Potom AMD Sempron 140 box am3 €30.10 http://www.inakup.sk/pc/procesory-amd-am3/
On to zrejme planuje kupovat bez dph, vid. jeho uvedene ceny. Sempron nie je tiez zla volba, su to Regory s deaktivovanym jadrom a s prislusnou doskou sa daju opat odomknut na dvojjadro. Sam som jeho vlastnikom, po odomknuti siel pretocit az na 3,5 GHz a jeho vykon je velmi zaujimavy
.
Pri cenach ake uvadza su aj 235e a 245 vyhodna volba. Oba su perfektne procesory. OC potencial okolo 3,5 GHz a teploty do 50C.
Pri cenach ake uvadza su aj 235e a 245 vyhodna volba. Oba su perfektne procesory. OC potencial okolo 3,5 GHz a teploty do 50C.
Jasne, kompromis cena/výkon/spotreba. Ja by som pre seba bral toto:
Podla mna dal zamerne vsetky dvojjadra. Nech uz zvazi aky vykon pozaduje, ale hlavne vyber orientovat na AM3 platformu.
Nie vždy sa podarí odomknúť to jadro. Skladal som jeden PC s tým Sempronom a neodomkol som ho.j@ro napísal:On to zrejme planuje kupovat bez dph, vid. jeho uvedene ceny. Sempron nie je tiez zla volba, su to Regory s deaktivovanym jadrom a s prislusnou doskou sa daju opat odomknut na dvojjadro. Sam som jeho vlastnikom, po odomknuti siel pretocit az na 3,5 GHz a jeho vykon je velmi zaujimavy.
Ano, je to o stasti. Zabudol som vyssie uviest, ze sa odomknutie nepodari vzdy. Existuju vsak zoznamy, v ktorych su uvedene batch kody cpu, ktore maju velku pravdepodobnost na odomknutie.
j@ro napísal:Podla mna dal zamerne vsetky dvojjadra. Nech uz zvazi aky vykon pozaduje, ale hlavne vyber orientovat na AM3 platformu.
j@ro máš pravdu. všetko som si vybral len dvojjadrové CPU z toho dôvodu, že nemám v pláne kupovať CPU s viac jadrami. ja osobne to nevyužijem. nie som žiadny hráč a ani nejaký profesionálny programátor a ani nič podobné. preto mi výkon dvojjadrového CPU úplne postačuje. ide mi len o to, aby som si na svojom PC robil bežnú robotu a sem tam si niečo zahral. fakt viac od PC nevyžadujem, nakoľko na to nemám ani nejako času dosť.
//autoeditácia príspevku (10 Jún 2011, 20:31)
takže CPU je už doma. dnes som ho nahodil na dosku a hneď začal testovať. spravil som mu záťažový test cez Everest Ultimate Edition. je tam utilita na vyťaženie CPU. test trval niečo málo cez jednu hodinu. maximálna teplota toho CPU za tú hodinu sa vyšplhala na 38°C. to bol maximum, inač sa teplota pohybovala v rozmedzí cca 36-37°C. ke´d nebol CPU zaťažovaný, tak teplota bola cca 22-23°C čo sú veľmi slušné teploty. chladič na tom CPU je Scythe Ninja 2 a ventilátorom od Xigmatek. ten má maximálne otáčky okolo 2200rpm. najviac sa točil cca 1165rpm. takže ďakujem všetkým, ktorý mi odporučili ten AMD Athlon X2 245. som nadmieru spokojný.
Spokojnosť sa dá verifikovať čímkoľvek. Aj s drahším bezzáručným menej výkonným procesorom, ale na doma je to jedno. AM2 postačí aj bez záruky a drahšie, ako nový AM3 - sranda, dobre, že to ide.
Som rad, že to ide.
ten CPU je so socketom AM3 a mám ku nemu aj záruku jeden a pol roka v http://www.alza.sk takže si myslím, že som dobre kúpil. ak by som tak moc chcel, tak si vezmem nejaké to 4-jadro od AMD, ale nepotrebujem to. úplne mi stačí 2-jadrový CPU, nakoľko už nie som žiadny hráč a ani náročný PC užívateľ. mám aj iné starosti, ako celý čas presedieť pri PC s najnovšími a najlepšími komponentami
. išlo mi hlavne o to, aby boli teploty ako v IDLE, tak aj v BURNe v prijateľných hodnotách na normálnych nastaveniach toho CPU (žiadne podtaktovanie a znižovanie napätia). možno časom vyskúšam zdvihnúť frekvenciu toho CPU z 2900MHz na 3100MHz bez navýšenia napätia. inač ak by bol niekto tu z okolia PK a mal by čas a chuť, tak by mohol ten môj predošlí CPU otestovať na svojej zostave. bohužiaľ ja tu v okolí nemám nikoho, kto by sa PC venoval nejako viac, a mal by chuť ten CPU otestovať. ak by bol funkčný tak, ako má v inej doske (moja doska ho nepodporovala a to som si nikdy na internete neoveril resp. nevšimol), tak by som ho za nejakú rozumnú cenu predal.