Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa slay »

Stoporko napísal:Slay, prečo si myslím, že pochádza z labáku?
Pretože, keby ako ty tvrdíš, pochádzala z našich čriev (tak vyznieva tvoj príspevok): postup jej mutácie by bol nasledovný - Chceme dosiahnuť superbaktériu, nazvime ju X. Človek má "zdravú" ekoli v tele, dá si širokospektrálne antibiotiká, ktoré by nejakým spôsobom dokázali atakovať aj mikroflóru v čreve (čo nie je až tak bežný jav ako sa zdá, najme pri ústnom podaní liečiv). Predpokladajme teda, že sa tie lieky do čreva dostanú a vyhubia tam 99.999999% všetkých mikroorganizmov. Prežije pár rezistentných kolónií, nazvime ich A. Človek následne musí zjesť "bio" jogurty, aby sa mu črevná "klíma" dala doporiadku. Tým počet ekoli v čreve drasticky stúpne (keďže ich príjme potravou!) v porovnaní s rozmnožením skupiny A. Tento istý človek si následne musí v pomerne krátkom čase (aby mu daná A v čreve nevyhynula) dať iné silné antibiotiká, ktoré sa taktiež pomerne zázračne dostanú aj do čreva. Tam opäť vyničia 99.99999% populácií, vrátane 99.999999% A. Takže v črevách ostane pár kolónií odolných voči druhému antibiotiku, pričom len malé percento z nich je súčasne odolných aj voči prvému antibiotiku - túto skupinu nazvime B. Teda v čreve sú dve skupiny - B a skupina odolná len voči druhému antibiotiku. Daný človek, aby si obnovil črevnú "klímu" opäť zje nejaké tie probio-jogurty a podobne (keby ich nezjedol a neobnovil si črevnú mikroflóru "zvonka" a nechal to len na prirodzené množenie baktérií v čreve, tak kým by sa pomnožili, umrie - nie sme schopní bez nich dlhodobo prežiť). Takže v črevách má naša pokusná osoba maličké percento B, maličké percento skupiny rezistentnej len proti druhému antibiotiku a obrovskú masu normálnych ekoli. Rýchlo si musí dať ďalšie antibiotikum (ktoré opäť zasiahne aj mikroflóru v čreve). To vyničí 99.9999999% všetkých ekoli, prežijú len voči nemu rezistentné. Ten mikrozlomok percenta sa skladá z nasledovných skupín: ekoli rezistentné len voči antibiotiku 3, ekoli rezistentné voči antibiotiku 2 a 3 a konečne nami preferovaná skupina rezistentná voči antibiotiku 1, 2 a 3. Tento postup viackrát opakujeme. Vidíme, že nami preferovaná skupina sa stále zmenšuje a po niekoľkých "riedeniach" dostávame prakticky bezvýznamnú populáciu jedincov.

Snáď je to pochopiteľne napísané.

(samozrejme, niekto môže namietnuť, prečo tomu človeku nedáme všetky antibiotiká naraz? Ak by sme to spravili, prežije skutočne len nami preferovaná výsledná populácia, ktorej veľkosť bude ale rovnaká alebo MENŠIA ako v prvom spôsobe "prípravy." To znamená, že ten človek je ohrozený na živote. Preto žiadny lekár nepredpíše súčasne veľa antibiotík - hrozí totálna likvidácia mikroflóry. Takže tento spôsob prípravy už nemôže vzniknúť "náhodne" - tá istá osoba v priebehu času zje rôzne antibiotiká - ale ide o zámernú prípravu rezistentnej baktérie. No namiesto petriho misky sa použilo ľudské črevo.)
No ak máš takú logiku, tak sa nečudujem že si myslíš že bola vyvinutá v labáku. :slap:

E. coli má 200 kmeňov a každý z nás, aj každé zviera ich má v čreve. Ak človek berie antibiotiká, nevyhubí mu to 99% baktérií, to si môže myslieť len analfabet z osady. Predstav si 7 miliárd ľudí a fakt neviem koľko miliárd rozličných zvierat plus 200 druhov baktérii typu e. coli. Každý si nosí miliardu rozličných e. coli v čreve. Každý berie antibiotiká. Tie antibiotiká sú aj v našej vode, sú v mäse aj tráviacej sústave zvierat a ľudí, sú v našej potrave, sú v riekach. Baktérie E.coli sú povedzme obrazne 70 rokov vystavované pôsobeniu antibiotík na všetkých týchto úrovniach. Dochádza medzi nimi ku kríženiu, množeniu, mutáciám na úrovni jednotlivej baktéria atď. Ty pekne kakáš, ja kakám, celé družstvo ošípaných a kráv kaká a ako dobre vieš nie každý si umýva ruky a umýva to čo je. Hygiena je dnes lepšia ako v stredoveku vo vyspelých krajinách, ale zvyšok sveta je tam kde bol. Neviem či si si všimol ale človek nedostáva hnačku vždy keď berie antibiotiká, rovnako je to aj u zvierat, teda baktérie sú pekne vystavené ich pôsobeniu. A sú všade, baktérie ako také máš úplne všade a na všetkom. A každú stotinu sekundy sa rodia miliardy miliárd miliárd nových baktérii, niektoré sa krížia, niektoré získavajú rezitenciu, iné ju odovzdávajú ďalej. A v tom kokteily sa raz za čas stane, že vznikne niečo čo človek neznensie celkom bez újmy.

Podľa tvojej vyslovene opičej logiky by na svete ani nemali jestvovať rezistentné baktérie. A napriek tomu ich sú tisíce. A vzájomne sa krížia a menia si genetickú info. Každú sekundu prebieha x pokusov a omylov.

Zober si len kmeňe chrípky, je ich po milú jarmilu, a každý boží rok sú trošku iné a vyvíjajú sa. Ty si myslíš, že to niekto robí v labáku? Kľudne, je mi jedno, mysli si čo chceš. Paranoidných a slabomysleľných jedincov bolo vždy na matičke zemi neúrekom a ja si nemyslím, že to zmením. Ide to mimo mňa. Kľudne si pestuj bubákov pod posteľou. Boj sa čipovania, boj sa chrípok, e. coli.. keď budeš mať 80 tak budeš mať už pekný zoznam... len tak ďalej.

http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... 60700.html (už v 2001 bol nejaký kmeň, ktorý sa za 10 rokov vylepšil.. )
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

slay - veľmi v skratke: napísal som postup, ako taká superrezistentná baktéria môže spontánne vzniknúť. Ten postup je hovadina, pretože je tam príliš veľa "predpokladajme." Ak si si nevšimol, tak som písal "ak antibiotiká zabijú 99.9999% baktérií..." a podobne. Takže buď si môj príspevok nepochopil, alebo si ho prečítal len letmo alebo ho účelovo prekrúcaš - je mi to jedno.
Tebou opísaný postup o "kakaní" znie síce pekne, dobre sa deťom v škôlke počúva, no s realitou má dosť ďaleko.
Tak isto si prosím vedecký dôkaz o tom, že "každú stotinu sekundy sa rodia miliardy miliárd miliárd nových baktérii" kmeňa ekoli. Neviem koľko vieš o výmene nejadrovej DNA baktérií a o tom ako prebieha a podobne. No nefunguje to tak, že dáš do misky tisíc baktérií, z ktorých je polovica rezistentných a zrazu, hurá, rezistentné sú všetky. To by totižto antibiotiká ako liek nemali význam.

Bežná chrípka mutuje predovšetkým na ošípaných (organizmus najpodobnejší ľudskému, podobnejší než opičí) a mutuje spontánne. No vznikne jeden majoritný kmeň, ktorý potom "letí" svetom. No v našom prípade sa bavíme o baktérii (dúfam, že si uvedomuješ tie rozdiely :) ), navyše o baktérii, ktorej mutácia je tak málo pravdepodobná, resp. jej výskyt bude tak malý, že s najvyššou pravdepodobnosťou bude jej existencia zanedbateľná (dva červené mravce v posteli sú ti ukradnuté, no skús si ľahnúť na mravenisko červených mravcov).
slay
Addict
Addict

Netrep prosím ťa, netrep! Hlavne už netrep.

Ty čo nečítaš noviny? Veď 99 ľudí zo sto sa do 5-7 dní z nákazy spontánne vylieči bez použitia antibiotík (u koľkých sa rozvinú aj vážnejšie komplikácie HUS som nevidel udané). To je fakt taký zabijak, že ho museli vytvoriť v labáku :? . Proste pozeráš veľa filmov, niečo ti nahučia v škole tak tu potom balamutíš. Najnovšie správy hovoria o nejakých klíčkoch alebo tak. Situácia je zjavne pod kontrolou, incidencia nových prípadov klesá. Tí čo tu strašili by si mali ísť dať sprchu a ty medzi prvými..

K tomu čosi napísal:

To čo si napísal pred tým, to bola skrátka totálna sprostosť. To čo som ti napísal ja ti malo len ukázať, že ak každý zo 7mich miliárd ľudí nosí v čreve miliárdu baktérií e.coli rôznych druhov a ak miliarda kráv na zemi každá nosí v trakte ešte viac baktérií tohto druhu a miliarda prasiat to isté a všetko to je vystavované neustálemu pôsobeniu antibiotík 70 rokov tak normálne zmýšľajúcej priemernej opici by došlo, že e.coli netreba vyrábať v laboratóriu.

Podstatná informácia, ktorú si nevyvrátil je všeobecná existencia mnohých mnohých druhov rezistentných baktérií. Je fakt, že existujú, že získavajú rezistenciu, že prichádzajú nové druhy rezistencie a nové vetvy (ako aj táto 0157:H7). To všetko je podľa teba vyrobené v labáku??? Asi sotva. Neexistuje jediný rozumný argument, ktorý by podporil laboratórny vznik u e.coli. To isté ste tvrdili, u prasačej, u vtáčej, tvrdíte to aj teraz. Predpovedali tu, že vo vakcínach proti prasačej sú čipy a neviem čo.. skrátka, dajte sa liečiť. Laborátoria.. no iste. Alebo možno mimozemšťania to tu vypúšťajú..

Ak sa vyjadrí v budúcnosti nejaký naozaj fundovaný profesor, že e.coli je niečo tak unikátne, že to muselo byť vytvorené v labáku, tak ti dám za pravdu. Ale pokiaľ to tvrdíš ty, pár poplašených ľudí a pár blogujúcich psychopatov čo každý deň čakajú koniec sveta a pokiaľ je tých rezistentných baktérii na každom roku kopa.. tak si myslím, že ľudia môžu byť pokojní.

.. toľko z mojej strany, a pokladám túto tému za zbytočnú a passé.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Slayko, ty cvičená zmutovaná opica :D

Stále a dokola sa ti tu snažím vysvetliť, a to slušnou a civilizovanou formou, že je nonsens, aby spontánne vznikol kmeň baktérií, ktorý je rezistentný voči toľkým antibiotikám.
Ukáž mi argument, ktorým dokážeš, že mnou uvedené spôsoby sú hlúposť, inak len tliapeš do vetra a na tvoje citové výlevy tu nie som zvedavý.
Neustálemu vystavovaniu antibiotikám sú baktérie už od vzniku ľudstva ako si prvý pračlovek dal do polievky cesnak medvedí (antibiotikum). Za celú históriu ľudstva do seba tlačíme antibiotiká a stále funguje ten proces, ktorý som opísal - ak by aj došlo k tomu, že by v našich črevách prebehla eradikácia nerezistentných baktérií, tak sa veľkosť tej "najviac rezistentnej" skupiny po čase dostane prakticky na nulu - aj keď sa tie superrezistentné baktérie budú samy množiť a budú svoj zvýhodňujúci genóm šíriť nepohlavným rozmnožovaním. Je to ako keď porovnáš: skupina 5 osôb so špinavými šatami je v skupine dokopy jedna miliarda osôb. Aj keď sa tá skupinka so špinavými šatami sama rozmnožuje a raz za čas niekto z nich daruje kus svojich špinavých šiat niekomu inému, tak samotné rozmnožovanie "čistej" skupiny vyvinie taký tlak na tú malú skupinku (boj o potravu...), že jej veľkosť bude minimálna.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Dnes som v rádiu náhodne počul vyjadrenie hlavného baktériológa SR (alebo také niečo :)) a ten hovoril v podstate to isté, čo slay.
slay
Addict
Addict

hughito napísal:Dnes som v rádiu náhodne počul vyjadrenie hlavného baktériológa SR (alebo také niečo :)) a ten hovoril v podstate to isté, čo slay.
Blahoslovení tí ktorí nevideli a uverili. :aasmile1:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

And your point being?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

velmi ma pobavil spoluziak, ktory vyrukoval s konspiraciou, ze tuto bakteriu zoslali bradati tvorcovia NWO, a povod bakterie v Spanielsku vymysleli preto, aby kazdy nadal na Spanielov a nikto im nechcel pomahat s ich "revoluciou" :D
slay
Addict
Addict

seth82 napísal:And your point being?
Jeho point je tradičný u konšpirácií - i.e. spojiť dve veci, ktoré nemajú nič spoločné a tváriť sa popritom, že môžu mať. :wink:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

slay tu mota ludom hlavu o tom, ze e coli, niektory jej kmen (genet. modif.) nemoze vzniknut v labaku. Dal som dokaz, ze moze. Uviedol som priklad dokonca taky, co je oblubeny v eu v poslednom 10 roci-biopaliva. Ze sa s e coli vo velkom experimentuje a to aj v inych sverach, tak toho je plny web. Ale majstrovi sveta v ignoracii to nevysvetlime :-)
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Ukáž mi argument, ktorým dokážeš, že mnou uvedené spôsoby sú hlúposť, inak len tliapeš do vetra a na tvoje citové výlevy tu nie som zvedavý.
Naštuduj si niečo o horizontálnom génovom transfere, baktérie (aj nepríbuzné) si neustále vymieňajú časti genetickej informácie a to je aj spôsob akým sa rezistencia voči antibiotikám u baktérií udržiava.
slay
Addict
Addict

krija napísal:slay tu mota ludom hlavu o tom, ze e coli, niektory jej kmen (genet. modif.) nemoze vzniknut v labaku. Dal som dokaz, ze moze. Uviedol som priklad dokonca taky, co je oblubeny v eu v poslednom 10 roci-biopaliva. Ze sa s e coli vo velkom experimentuje a to aj v inych sverach, tak toho je plny web. Ale majstrovi sveta v ignoracii to nevysvetlime :-)
Všetci už vieme, že si dyslektik, preto sa na teba nikto nehnevá, preto ťa veľkodušne opravím.

Ja som nikdy netvrdil, že "nemôže vzniknúť v labáku" (ak sa ti krížia oči a vidíš niečo také, tak to kľudne cituj). Ja som tvrdil, že mutácie baktérií sú bežný jav a že je prirodzený vznik takej baktérie je nielen možný ale pravdepodobný v enviromente bez pomoci laboratória a historický vývoj antibiotík a rezistencie baktérií na nich to len potvrdzuje. Dnes už skoro každá baktéria je rezistentná na nejaký druh antibiotika - ak budeš najbližšie chorý, popros svojho lekára o výter a pozri si výsledky, bežne je baktéria rezistentná na nejaký druh antibiotika. A najlepšie, porozprávaj sa s nejakým laborantom pri zbere bio materiálu, alebo ORL lekárom, ktorý takýchto výsledkov vidí sto denne, nech ti povie či je rezistencia niečo výnimočné.

To čo si uviedol ty, je len dôkaz o tom, že vedci pracujú s baktériami a dokážu pozmeniť ich vlastnosti. A ak je toto pre teba novinka, tak ti slávnostne oznamujem, že existuje už aj vodovod a ľudia jedia jedlo príborom. Vedci pracujú s vlastnosťami baktérií od čias penicilínu a skoro každé antibiotikum vzniklo týmto spôsobom, a tam sa to zďaleka nekončí. Rovnako je pravda, že z hľadiska vojenského využitia sa vyvíjajú biologické zbrane. To sú všetko známe veci.

.. a známa vec je aj slabosť psychicky labilných paroikov, ktorí zo všetkého spravia scifi rozprávočku. :wink:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Stoporko napísal:Prosím si tvoje argumenty, prečo takáto baktéria nemohla vzniknúť v labáku - priamu odpoveď, žiadnu protiotázku.
Slay napísal:Prečo si myslím, že e.coli nebola vytvorená v labáku? Lebo podľa mňa tomu nič nenasvedčuje. Na základe čoho to tvrdíš? Že je rezistentná?
Slay napísal:Ja som nikdy netvrdil, že "nemôže vzniknúť v labáku"
Ty si hlavne neodpovedal. Nabudúce keď sa slay pustíš do mohutnej protiofenzívy voči všetkým ktorí sa ťa slušne spýtajú na otázku skús odpovedať ihneď.

Potom je totiž otázne či
Všetci už vieme, že si dyslektik, preto sa na teba nikto nehnevá
lebo medzi stoporkovou otázkou a tvojou odpoveďou ubehli iba dva dni.
slay
Addict
Addict

A ak vieš čítať, tak si všimni, že stoporko sa pýta prečo "nemohla" a ja odpovedám prečo si ja myslím, že "nebola". A za druhé ja tu nie som na to aby som odpovedal na nezmyselné konštrukcie labilných ľudí čo stratili už kontakt z reálnym svetom. Ak vy si každý druhý deň vymyslíte rozprávku o zničení ľudstva, tak je to váš problém. Ja som to nevykonštruoval, ja na to odpovedať nebudem, ja tu len z nudy vyjadrujem vlastný názor.

V prvom rade vy ste tu tí, ktorí tvrdia že bola vytvorená v laboratóriu a ničím ste to podložili, a na túto sprostosť chcete o do mňa dôkaz že nemohla byť vytvorená v labáku. Pričom jediné čo som tu tvrdil je, že je to konšpirácia a hlúposť, že bola vytvorená v labáku, lebo jej prirodzený vznik nie je nič výnimočné a nepochopiteľné. Nikdy som netvrdil, nikde, že jej vznik v laborátoriu nie je možný. Ale to, že je to možné, neznamená že je to tak je. Navyše tá samotná "superschopnosť" je tak krásna, že to by v žiadnom labáku asi nikto tak ľahko nenaprojetoval. A ak niekto chcel spraviť biologickú zbraň tak sa mu to naozaj nepodarilo, lebo jednak sa nakazilo minimum ľudí, jednak umrel 1 zo 100 a jednak do mesiaca sa na to zabudne tak ako aj na prasačiu a vtáčiu. Jediné čo ostáva sú vaše pripečené príspevky na fórach.

Moje slová potvrdzuje posledných 70 rokov a vyjadrenia odborníkov, vaše slová podporuje akurát tak vaša duševná labilita a život vo vašom vlastnom svete konšpiračných teórií.

..btw. ja som sa tu do nijakej protiofenzívy nepúšťal, len som suchopárne reagoval na bludy, ktoré sú to na fóre denným poriadkom.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Prečo píšeš tak veľa? Dostal si od stoporka otázku. Neodpovedal si na ňu. (bodka) Pričom si sa tváril že áno a reagoval si naňho a na jeho príspevok. Až potom keď krija poukázal na to že sa s tie baktérie manipulujú na biopalivo tak si napísal že nikde netvrdíš že by sa s nimi nedalo manipulovať.

Áno ja viem čítať slay a vidím tam napísané. A správna odpoveď na otázku "prečo nemohla vzniknúť" nezačína slovami prečo si ty myslíš že nebola. Je to bez ohľadu na to ako vznikla.

Ty si si sám položil otázku a sám na ňu odpovedal pričom stoporka si odignoroval. Ide mi čisto len o logický problém v tvojich postoch ktorý pri ostatných užívateľoch opisuješ ako nejakú chorobu a na konci nikdy nezabudneš opomenúť že sme labilné ovce bez kontaktu so svetom.

Zaujímavé však je ako sa situácia zmení keď tebe na tvoju otázku neodpovedia....
..tak či onak, mal si tri šance na tri výzvy odo mňa, nedal si nič, takže pre mňa je táto debata v kolonke stratený čas. Viac reagovať nebudem.
Uráža ma keď tu globálne nazývaš ľudí ovcami aj keď si myslím že tento krát to nesmerovalo priamo mne. Pričom keď sa ťa niekto spýta tak nie si schopný odpovedať. Ty náš pastier.
slay
Addict
Addict

Ty si podstúpil nedávno lobotómiu a zabudol si nám to oznámiť? :?

Prečítaj si celú diskusiu ešte raz, ja som na všetky tie vaše chu**** naozaj vyčerpávajúco odpovedal. A veľkodušne som odpovedal ešte aj tebe, aj keď som vedel, že si prišiel naozaj len otravovať vzduch.

Ak som na niečo neodpovedal, tak sa ma to znova priamo a pekne konkrétne opýtaj, ale varujem ťa, ak vytiahnem z textu svoju citáciu kde som na to už raz odpovedal, tak tento tvoj otravný spammerský počin pomenujem pravými slovami.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Snad trochu upresneni do tejto debaty:

1. slay sa ohana tym ze bakterie su rezistentne bezne a stoporko popisuje vznik superrezistentnosti ktora az taka bezna nie je - zacnite chlapci rozpravat prosim o tom istom a snad to bude nieco co sa bude dat nazvat diskusiou
2. s e-choli sa v poslednej dobe robi naozaj dost pokusov (mna najviac zaujal ten kde ju modifikovali aby bolo do nej mozne ukladat data)
3. stoji vam vobec bakteria na ktoru je 1% umrtnost (cize pravdepodobne len tie slabsie organizmy, co je vlastne pri "novej" chorobe uplne ocakavane) za rec?
slay
Addict
Addict

1. To čo opísal Stoporko, bola jeho infantilná úvaha, ktorá nemala nič spoločné z realitou. Ja som na tento nezmysel odpovedal, všeobecným faktom, že prirodzený vznik rezistentnej baktérie nie je nič nemožné a môže sa to zopakovať kedykoľvek. A určite sa aj zopakuje.
2. S e.coli sa robí aj robilo množstvo pokusov, rovnako ako aj s inými baktériami. Nevidím v tom, žiaden problém.
3. Nestojí to ani za reč, nie to za vývoj v laboratóriu, ale vysvetli to niekomu, kto fabuluje nezmysly aj pri pohľade na vlastný tieň.

..btw. stále čakám na tie otázky, ktoré som nezodpovedal..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay napísal:1. ... že prirodzený vznik rezistentnej baktérie nie je nič nemožné a môže sa to zopakovať kedykoľvek. A určite sa aj zopakuje.
dokáž - vedecké dielo, citácia na odborný časopis.
Naštuduj si niečo o horizontálnom génovom transfere, baktérie (aj nepríbuzné) si neustále vymieňajú časti genetickej informácie a to je aj spôsob akým sa rezistencia voči antibiotikám u baktérií udržiava.
opakujem, som chemik a z tohto som mal na minulom študijnom odbore len dva semestre. Takže ak ma poučíš, budem len rád (či už nejaké info zo skrípt alebo podobne). Viem to, že baktérie si vymieňajú zvýhodňujúce informácie a bláboly okolo mechanizmu ako sa to deje, pričom frekvencia tohto deja tam bola udaná ako sporadická, resp. malá. Ono keby si baktérie vymieňali tieto info každým okamihom, tak by neexistovali účinné antibiotiká, keďže by po ich aplikácii prakticky okamžite došlo k masívnemu rozšíreniu rezistentnosti voči nim, nie? (predpokladáme, že z každej populácie je aspoň maličké percento odolné a teda prežije)
Napísať odpoveď