Ahojte,
Existuje nejaky software ktery by mi rekl kolik energie mi spotreboval PC za urcite obdobi "hodina, den,..." .? Nasel jsem software Joulemeter ale ten bohuzel funguje jen u Windows7 .. existuje neco podobneho i na Vistu??
Kolik energie spotřebuje počítač?
Re: Kolik energie spotřebuje počítač?
presnejsie ti to povie hardwarovy merak, ktory predavaju aj v Lidli za 300 korun
Na softver by som sa v tomto pripade nespoliehal. Daj na beardie-ho
-
Ryan Giggs
VIP
Tie noname merače nemusia ukazovať dobre. Nie su kalibrovane. U nas požičiavaju Slovenske elektrarne zdarma na par dni certifikovane a kalibrovane merače. Predpokladam, že aj v Čr niečo take funguje.
Ide o účel. Keď to potrebuješ niekomu účtovať, tak samostatný elektromer, sú aj elektronické. Keď iba len tak, potom si odmeraj ampérmetrom koľko to berie, a eviduj čas zapnutého PC, to sa dá. Aj to riešenie za 300 z Lidlu je vhodné, pokiaľ netreba dáta - kedy.
Taky sofware neexistuje.Resp.existuje,ale je potrebny dalsi hardware.fikotek napísal:Ahojte,
Existuje nejaky software ktery by mi rekl kolik energie mi spotreboval PC za urcite obdobi "hodina, den,..." .? Nasel jsem software Joulemeter ale ten bohuzel funguje jen u Windows7 .. existuje neco podobneho i na Vistu??