"Volebny prieskum"
Re: "Volebny prieskum"
podla mňa, tá strana nieje až taká sprostosť... ten čo to vymyslel nebol sprostý... veď ako píšete, zabezpečil si dobrú reklamu... to by ste neboli radi, keby máte fasa reklamu a ešte aj s možnosťou, že sa dostanete do vlády? veď to v podstate bola jeho šikovnosť... tak isto to mohol aj niekto iný spraviť... no a to, že sa snažia aby išli voliť aj tí čo nechodia, tak to je celkom fain, myslím, že by bolo dobré keby chodilo viacej ľudí voliť, asi by to inak dopadlo všetko, len či dobre alebo zle.... problém by mohol nastať, ak by tá paliho strana išli do vlády, že čo by sa stalo, okrem toho, že by vládu premenovali na služobníctvo, či ako to chceli...asi by nebolo dobré keby sa tam dostali napr iba také strany, čo by boli tejto podobné... nemyslím si, že by to veľmi prospelo, ale možno by som bol prekvapený...inak u nich sa mi nepáči možnosť voliť proti ostatným stranám, neviem si to celkom predstaviť, ako by to fungovalo...
Nie on je sprostý, ale sprostí sú tí, čo ho volili. (samozrejme, berte to s nadsádzkou, ale proste podporili ste len vychcaného týpka v jeho reklame a propagácií - to už ste si rovno mohli dať na krk závesnú tabulu s jeho výrobkami a chodiť s tým po meste). Keby som aj chcel "podporiť" nejakú podobnú recesistickú stranu, tak by som ich určite nepodporil, lebo už pred voľbami sa o tom písalo, že ide iba o marketing.
inak ja som ich nepodporil..otázka tu znela ho BY ste podporili, nie koho ste podporili... ale teraz by som im dal hlas, ako som povedal, šak nech je sranda... sú aj horšie veci a dejú sa mi pred nosom a nemôžem s nimi nič spraviť...a k tým výrobkom, to nvm či až tak málo chodím do obchodov, ale ja som ešte nič s ich značkou nevidel..
ja som ich volil a nelutujem to.. vedel som aj vtedy o co slo a bral som to ako moznost ist volit a nevolit tu bandu co je tam.. ked vidim vsetky strany, ktore su momentalne vo vlade pripadne, ktore boli v minulej vlade, tak jednoducho nevidim nikoho, komu by som ten hlas s cistym svedomim odovzdal.. volenie paliho kapurkovej som bral ako vyjadrenie chuti volit a zaroven znechutenia z vyberu.. keby kazdy kto nesiel volit volil paliho, mal by nejakych 40% (neviem sice ako by to dopadlo, kedze nemali clenov v strane takze ani poslancov) co by ukazalo sikovnym a slusnym ludom, ktori maju nejaku viziu a nie su to skorumpovane hovada, ze maju miesto v politike a je tu volnych 40% volicov, ktori uz maju pokrk sucasnych stran a su ochotni prestat volit "mensie zlo".. lebo inak sa nikto slusny do politiky nedostane, je na to potrebnych privela penazi, ktore proste bezne clovek nema.. potom pridu sponzori a vysledok je taky ako vidime..
Staci sa pozriet ako dopadlo referendum, ked ludia mali sancu nieco zmenit, ale jednoducho sa nedostavili a vysrali sa na to. Tak ako moze nejaka paliho kapurkova co je len pre srandu nieco zmenit. Miesto podpory mensieho zla, ked uz to tak niekto potrebuje nazyvat, davaju vacsiu sancu patokom zo smeru alebo sns. Pokial by politici len dohadzovali svojim znamym ksefty a obstaravania, tak by ma to menej sralo, nez to co tu je teraz. Sudnictvo sa topi v zvratkoch a to je omnoho vacsi problem ako niekoho madarske alebo homosexualne komplexy.
to je fakt.. demokracia ako taka len vytvara iluziu pre masy ze maju moznost nieco zmenit.. u nas je to uz davno len o tom ci ma vacsi vplyv Penta (pravica) alebo J&T (smer)
-
KaptMichal
King
Myslim, ze najlepsie co moze mudry a schopny Slovak momentalne urobit je z tejto krajiny odist pretoze ta banda skorumpovancov, ktora je tu od "padu komunizmu" nici Slovensko a slovensku moralku nehovoriac o tom ako sa nabalili na privatizovani a tunelovani a je jedno ci su modri, zeleni, cerveni... kazdy tam je preto aby si naplnil vrecka a my tu vedieme zabomysie spory o tom, kto je lepsi (alebo zeby o tom kto je mensi zlodej???)...
Tým sa na Slovensku určite veľa zmení k lepšiemu.
MIRV a čím sa to na Slovensku zmení k lepšiemu ?
Snahou koho a o čo ?
ľudí, o zmenu...pindaním a nečinnosťou sa ešte nič nikdy nezmenilo. Ľudia pindajú, že SR stojí za hovno a potom odídu inam, pretože je to jednoduchšie...hovoril ale snáď niekto niekedy o tom, že to pôjde ako po masle? Existuje hromada ľudí, ktorí odišli zo Slovenska do zahraničia, tam získali renomé a know-how...a potom sa vrátili, aby budovali podmienky na Slovensku, napriek všetkej korupcii, problémom a závisti, ktoré tu panujú. Ale možno je to výhoda...aspoň odídu tí, ktorí aj tak nikdy nemali snahu ani vôľu budovať tu niečo.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Neviem ako ty, ale ja žijem SVOJ život a myslím hlavne na seba a svoju rodinu, práve preto môžem mať slušne napísané na háku celú snahu, ktorá aj tak nikam za skoro 22 rokov od pádu komančov neviedla, alebo áno? Tvoje čierno-biele videnie sveta a tých, ktorí odišli do zahraničia ako neschopných niečo budovať, je absurdné. Ja si chcem žiť svoj život v pohodlí, s adekvátnym finančným zabezpečením a možnosťami, ktoré na Slovensku nie sú. Tak prečo by som mal podľa teba ísť nazad na Slovensko a so zaťatými zubami pracovať za 1000 euro mesačne v hrubom (a to neviem, či som to ešte optimisticky neprehnal s tým platom), keď som v zahraničí získal vzdelanie, do ktorého som investoval desaťtisíce euro? Predstavuješ si to ako Hurvínek válku a musel by som byť (a mne podobní, tebou spomínaní, ktorí odišli do zahraničia a získali tu renomé/vzdelanie/whatever) poriadne sprostý, ak by som "pre dobro ľudí Slovenska" šiel nazad a drel za zopár drobných v nejakej "nadnárodnej spoločnosti".
Na záver - smiem sa spýtať, ako ty aktívnou činnosťou meníš niečo na úrovni korupcie, právneho systému a debilizmu politikov? Len tak, aby som vedel, že o akú zázračnú činnosť ide, ktorú som ja podľa tvojho popisu neobdaril svojou vôľou a snahou...
Na záver - smiem sa spýtať, ako ty aktívnou činnosťou meníš niečo na úrovni korupcie, právneho systému a debilizmu politikov? Len tak, aby som vedel, že o akú zázračnú činnosť ide, ktorú som ja podľa tvojho popisu neobdaril svojou vôľou a snahou...
Ja poukazujem na to, že pokiaľ niekto niečo kritizuje, tak by sa mal aj snažiť o nápravu, pretože inak je to iba taká zbytočná kritika a mohol radšej rovno mlčať, je to len také krčmové politikárčenie. Je mi ľahostajné či sa niekto stará iba o seba alebo sa snaží o určité zlepšenie pre všetkých. Mne je stav na SR ľahostajný a nezaujíma ma, lenže rozdiel je v tom, že ja sa nevenujem zbytočnému sťažovaniu na niečo, čo je mi ľahostajné alebo o čom som presvedčený, že to nedokážem zmeniť. Takže zhrnutie: vadí mi určitá zvyklosť, ktorá sa prejavuje v tom, že ľudia majú potrebu si uľavovať a sťažovať si na niečo, čo nechcú/nevedia/nemôžu zmeniť. Aký to má akože význam?
MIRV napísal:Takže zhrnutie: vadí mi určitá zvyklosť, ktorá sa prejavuje v tom, že ľudia majú potrebu si uľavovať a sťažovať si na niečo, čo nechcú/nevedia/nemôžu zmeniť. Aký to má akože význam?
možno by to malo význam, ak by posťažoval niekomu, kto s tým niečo spraví...alebo sa aspoň bude snažiť... ale takých je málo... a ja medzi nimi tiež niesom...
-
seth82
Darca
MIRV: Neodpovedal si mi, čo konkrétne robíš pre to, aby sa u nás niečo zmenilo a či tí, ktorí sú na Slovensku a cez zaťaté zuby trpia všetko to, čo sa deje, na nejakej zmene pracujú. Lebo potom podľa tvojej teórie nemá v podstate právo nadávať a sťažovať sa nik a treba nad tým všetkým iba kývnuť rukou a ďalej trpieť. Sťažovanie je podľa mňa aspoň čiastočne efektívne v tom, že sa to pretrasie a politici/zvyšok hovied, ktoré robia prešľapy, sa majú aspoň trochu na pozore. A ja osobne si myslím, že aj napriek tomu, že žijem v zahraničí, volil som odtiaľto a moja família je tam furt, takže mám plné právo na hocičo pi*****.
-
KaptMichal
King
Takze lepsie je ostat tu, ked tak rozbehnut si biznis, ktory ak bude prilis uspesny znicia vseliake zvlastne skupiny napriklad vyhrazanim, hej?
Staci sa pozriet na sucasnu mentalitu ludi - odraza sa to velmi dobre na stave miest a obci - verejne priestranstva, verejne WC atd. vsade bordel. Slovensko mam napriek tomu rad ako krajinu kde som sa narodil, ma prekrasnu prirodu a ak budem mat moznost skutocne mu pomoct urcite sa na to nevykaslem. Ale trpiet tu tychto darmozracov, ktori vlastnia diamantove bane, kradnu miliardy korun nebudem - to radsej odidem. Lebo odvdacia sa tym, ze dialnice stavaju uz 20 rokov o zelezniciach ani nehovorim... A co je najhorsie, ze po pade komunizmu sa z vela ludi stali nenazrane hyeny, ktore kvoli korune su ochotni zapredat brata no a to je skutocne na zaplakanie
Staci sa pozriet na sucasnu mentalitu ludi - odraza sa to velmi dobre na stave miest a obci - verejne priestranstva, verejne WC atd. vsade bordel. Slovensko mam napriek tomu rad ako krajinu kde som sa narodil, ma prekrasnu prirodu a ak budem mat moznost skutocne mu pomoct urcite sa na to nevykaslem. Ale trpiet tu tychto darmozracov, ktori vlastnia diamantove bane, kradnu miliardy korun nebudem - to radsej odidem. Lebo odvdacia sa tym, ze dialnice stavaju uz 20 rokov o zelezniciach ani nehovorim... A co je najhorsie, ze po pade komunizmu sa z vela ludi stali nenazrane hyeny, ktore kvoli korune su ochotni zapredat brata no a to je skutocne na zaplakanie
Slovensko je doomed a je jedno kto bude pri moci, to už je len otázka, zle alebo ešte horšie.
.. snaha o zmenu
, to je pekná myšlienka, ktorú vrámci vývoja spoločnosti ako celku uznávam, ale v rámci posunu Slovenska ako krajiny je to utópia. Nikdy sa nedotiahneme na západné krajiny, nemáme jednoducho ako. Je to ako keď si pes naháňa vlastný chvost. Je to za súčasných podmienok nemožné. Ledažebyyy, .. fakt jedine, že prevezmeme nejakú židovskú taktiku a infiltrujeme ich
, ale to pri slovenskej náture naozaj nehrozí.
.. a to je asi tak všetko k tej zmene. Kto má uši nech počuje.
.. snaha o zmenu
.. a to je asi tak všetko k tej zmene. Kto má uši nech počuje.
seth, odpovedal som ti. Napísal som, že je mi to ľahostajné, takže nemám dôvod nič meniť. Právo máš, ale tvoj názor je bez akcie bezvýznamný. Pretrasie sa to? A ako? Myslíš, že Fico alebo Dzurinda čítajú fóra? Nie. Tak ale kašlem na to, sťažujte sa ďalej, aspoň si uľavíte.
-
seth82
Darca
Neodpovedal si mi. Nevidím nikde odpoveď na to, čo vlastne konkrétne práve ty robíš pre to, aby sa na Slovensku niečo zmenilo. Alebo sa všetko bude meniť iba tým, že si práve na Slovensku? Ty si poukazoval na to, že "ak niekto niečo kritizuje, mal by sa pousilovať o nápravu". Usiloval som sa - volil som v nádeji, že prispievam na dobrú vec. Takže mám právo kritizovať. Môj názor je akciou. A áno, sťažovať sa môžme, uľaví sa nám a možno sa aj niečo zmení, namiesto moralizovania a polemizovania o tom, či na to právo máme, alebo nie.