Textovy editor
-
scriptType
Medium Expert
Textovy editor
Ahoj!
Chcem sa spýtať aký je najjednoduhší textový editor v ktorom je automatické dokončovanie kódu? Napr. píšem <a href a hned mi to hodi = a "".
Neviem nič dobré nájsť. Mám odskúšaný PSPad lenže ten mi nevyhovuje. Používam Notepad++no tam to automatické dokončovanie nieje.
Poznáte niekto na toto editor?
Chcem sa spýtať aký je najjednoduhší textový editor v ktorom je automatické dokončovanie kódu? Napr. píšem <a href a hned mi to hodi = a "".
Neviem nič dobré nájsť. Mám odskúšaný PSPad lenže ten mi nevyhovuje. Používam Notepad++no tam to automatické dokončovanie nieje.
Poznáte niekto na toto editor?
Re: Textovy editor
naco sa limitovat pouzi netbeans ked chces IDE z autocompleterom
-
scriptType
Medium Expert
Dík za typ. Skúsim.
-
johny3212
Star
- Kontaktovať používateľa:
Skus Eclipse, ma lepsiu podporu. V dokoncovani a sprave kodu nema konkurenkciu si myslim.
-
axxis
Addict
Visual studio express
ten program nevyhral sutaz o najlepsie IDE na svete pre nic za nic
Mozes skusit aj adobe dreamweaver cs3.
-
harrison314
Hardcore addict
Asi vas sklamem ale najlepsi editor ktori som v zivote videl a robil v nom bol vim.
Eclipse doplna automaticky ale casto blbosti a to mi ide strasne na nervy, okrem toho je pomaly, Visual studio je natom lepsie,
Eclipse doplna automaticky ale casto blbosti a to mi ide strasne na nervy, okrem toho je pomaly, Visual studio je natom lepsie,
-
johny3212
Star
Si robis srandu? MVS ma mozno najlepsi Debuger aky som videl, mnoho nastaveni, konfortny pre C# ale v spravovani, zviraznovani, dokoncovani, zorovnavani a prehladani kodu zaostava za mnohymi ID a podpora je mizerna oproti Eclipse. Ak aj MVS vyhral nieco, tak to bolo pre nieco ine.axxis napísal:Visual studio express![]()
Eclipse mozno nie je najrychlejsi, ale to preto, ze je programovany v Jave.
-
axxis
Addict
neviem s akym VS-kom si robil Ty, ale ja som robil dva roky ako v Eclipse tak v Netbeanse ked som musel robit JavuEE a JavuME, ale ani jedno z tychto dvoch IDE-ciek nema tak vyborne urobeny intellisense ako VS (pracujem s nim od verzie 2008) a co sa tyka zarovnavania kodu tak ho ma urcite lepsi ako eclipse, lebo sam spravne usporiadava zatvorky nech ich napises kedykolvek, sam dava medzeri medzi operatory etc. etc.....johny3212 napísal: Si robis srandu? MVS ma mozno najlepsi Debuger aky som videl, mnoho nastaveni, konfortny pre C# ale v spravovani, zviraznovani, dokoncovani, zorovnavani a prehladani kodu zaostava za mnohymi ID a podpora je mizerna oproti Eclipse. Ak aj MVS vyhral nieco, tak to bolo pre nieco ine.
Eclipse mozno nie je najrychlejsi, ale to preto, ze je programovany v Jave.
-
johny3212
Star
Ja robim dlhe roky s Eclipse (C,C++,JavaEE,JavaME,Java Card) aj MVS (Vis C++) striedavo podla projektu. Doteraz som v MVS nenasiel moznost nastavenia Templates pre rozne styli zarovnania co ma Eclipse. Ked kopirujem velku cast kodu Ctrl+C a Ctrl+V , MVS to nevie automaticky zarovnat, Eclipse ano, atd... V Eclipse, ked chcem upravit funkciu, staci ukazat kurzorom na funkciu a sa mi otvori bublina s oknom, kde ju mozem upravit, takych malickosti co MVS nema ani sajny tam je kopu. V MVS ma unavuje, ked chcem ist rychlo do def. fun., musim kliknut na fun. pravym na mysi a potom najist "Go to Def...", zdlahave. Ked kliknem na premennu v Eclipse, automaticky mi farebne vyznaci jej pouzitie v kode... V MVS je kod neprehladny ako sa len da. Dokoncovanie funkcii v Eclipse je omnoho prehladnejsie. Asi si robil s velmi srarym Eclipse. Find/Search v MVS je oproti Eclipse tak chaby. S podporou MVS nesiaha Eclipse ani do polovice, lebo podporuje hlavne Microsoft veci. Jedine co ma skutocne ohurilo v MVS je debuger, ktory je premakany.
Eclipse ma v sebe nastroj Valgrind, ktory je v sprave nad debugerom, za behu programu odhaluje vsetky chyby pamate programu, ktore ani debuger nevie odhalit. Take nieco som v MVS nevidel. A za tu cenu, co stoji MVS si kupim nove auto.
Eclipse ma v sebe nastroj Valgrind, ktory je v sprave nad debugerom, za behu programu odhaluje vsetky chyby pamate programu, ktore ani debuger nevie odhalit. Take nieco som v MVS nevidel. A za tu cenu, co stoji MVS si kupim nove auto.
-
axxis
Addict
pochybujem, ze si kupis nove auto zadarmo 
-
johny3212
Star
Z casti mas pravdu, pokial ostavame pri skolskych ulohach, domacom programovani, su free verzie + existuje warez. V praxi to je troska ine, ak nemas licenciu na MVS, ten softver nemozes predavat, ale tato tema nie o tomto.
az nato ze VS ma reakcie neporovnatelne lepsie, nikdy sa mi nestalo zeby mi IDE zamrzlo alebo padlo co pri eclipse bolo na dennom poriadku ... nehovoriac o tom ze ak si chcem rychlo nieco pozriet tak pri eclipse mozem ist aj na kavu a ked sa vratim stale bude loadovat projekt... ked uz robim v jave mam radsej netbeansjohny3212 napísal:Ja robim dlhe roky s Eclipse (C,C++,JavaEE,JavaME,Java Card) aj MVS (Vis C++) striedavo podla projektu. Doteraz som v MVS nenasiel moznost nastavenia Templates pre rozne styli zarovnania co ma Eclipse. Ked kopirujem velku cast kodu Ctrl+C a Ctrl+V , MVS to nevie automaticky zarovnat, Eclipse ano, atd... V Eclipse, ked chcem upravit funkciu, staci ukazat kurzorom na funkciu a sa mi otvori bublina s oknom, kde ju mozem upravit, takych malickosti co MVS nema ani sajny tam je kopu. V MVS ma unavuje, ked chcem ist rychlo do def. fun., musim kliknut na fun. pravym na mysi a potom najist "Go to Def...", zdlahave. Ked kliknem na premennu v Eclipse, automaticky mi farebne vyznaci jej pouzitie v kode... V MVS je kod neprehladny ako sa len da. Dokoncovanie funkcii v Eclipse je omnoho prehladnejsie. Asi si robil s velmi srarym Eclipse. Find/Search v MVS je oproti Eclipse tak chaby. S podporou MVS nesiaha Eclipse ani do polovice, lebo podporuje hlavne Microsoft veci. Jedine co ma skutocne ohurilo v MVS je debuger, ktory je premakany.
inak cez msdnaa sa da zohnat visual studio zadarmo, tak v tom az taky problem nevidim, VS sa da nenormalne prisposobovat podla vlastnych predstav neviem ci si videl jeho macro system ... inak tie funkcie co si spomynal ze ti chybaju napriklad pridava
Kód: Vybrať všetko
http://www.wholetomato.com/s5 k teme, ked editor na html tak webstorm
Kód: Vybrať všetko
http://www.jetbrains.com/webstorm/-
johny3212
Star
Samozrejme, o tom by sa dalo kecat dva dni, kto ma co lepsie. Eclipse niekedy pracuje dlhsie, ale to je skor Java problem. Ak mas dobry PC, Eclipse dokaze paralelne kompilovat kod v nezavislom pocte vlakien. Mne casto pada v MVS kompilator. MVS pouzijem iba ked chcem robit graficke okna windows (VC++, C#), to je samozrejme. Eclipse skoro vsetko ostatne. Nevidel som modularnejsie ID ako Eclipse. Ja myslim, ze MVS a Eclipse sa dve najlepsie prostredia a v praxi urcite najviac pouzivane.
pekna vec tesim sa ked si to skusim ... http://research.microsoft.com/en-us/pro ... gercanvas/
a hej Eclipse Netbeans maju dost dobre veci ja praferujem Netbeans... nevyhoda voci eclipse mnozstvo pluginov ktore vytvaraju a udrzuju tretie strany netbeans je z mojho pohladu viac komunitny na pluginy ... a MVS je postavene hlavne pre potreby vyvoja pre windows je vyborne ale tiez ma dost chyb no tento novy ma uz viac Feature ale zda sa mi aj pomalsi a sa tu bavite tak povediac o samozrejmich veciach ale za MVS mate este kopu inych veci ku ktorym sa nedostanete ked v nom nevyvíjate vela .. nebola tu spomenuta dolezita vec Verziovanie a tak dalej ... a treba brat ze tie IDE su pre rozne jazyky ... na NetBeansoch sa mi najviac paci asi generovanie kodu (construktor, gettre, settre) a jeho autocompleter napovedanie a rychlost (treba trocha tunning) a tak dalej.... na MVS debugger ako bolo spomenute a verziovanie... ale este by som spomenul to uz ale OFFtopic ale aj tak Qt Creator ... ma tiez dost dobrych vychytáviek napr. nemusis rozmyslat ci -> alebo . proste das . a on doplni ci to je pointer, aj Design Editor fajn ... ale nevyhoda je ze nema editory do tabou ukladane aspon som si nevsimol ze by sa to dalo a slabsi a pomalsi debuger inak rychlost a autoComplete zvyraznovanie paráda no je to pre Qt/C++
a hej Eclipse Netbeans maju dost dobre veci ja praferujem Netbeans... nevyhoda voci eclipse mnozstvo pluginov ktore vytvaraju a udrzuju tretie strany netbeans je z mojho pohladu viac komunitny na pluginy ... a MVS je postavene hlavne pre potreby vyvoja pre windows je vyborne ale tiez ma dost chyb no tento novy ma uz viac Feature ale zda sa mi aj pomalsi a sa tu bavite tak povediac o samozrejmich veciach ale za MVS mate este kopu inych veci ku ktorym sa nedostanete ked v nom nevyvíjate vela .. nebola tu spomenuta dolezita vec Verziovanie a tak dalej ... a treba brat ze tie IDE su pre rozne jazyky ... na NetBeansoch sa mi najviac paci asi generovanie kodu (construktor, gettre, settre) a jeho autocompleter napovedanie a rychlost (treba trocha tunning) a tak dalej.... na MVS debugger ako bolo spomenute a verziovanie... ale este by som spomenul to uz ale OFFtopic ale aj tak Qt Creator ... ma tiez dost dobrych vychytáviek napr. nemusis rozmyslat ci -> alebo . proste das . a on doplni ci to je pointer, aj Design Editor fajn ... ale nevyhoda je ze nema editory do tabou ukladane aspon som si nevsimol ze by sa to dalo a slabsi a pomalsi debuger inak rychlost a autoComplete zvyraznovanie paráda no je to pre Qt/C++
-
johny3212
Star
Ano suhlasim.
Eclipse ma tiez plnohodnotne moduly pre QT. Eclipse vyborne moduly pre team work - vzdielanie, verzionovanie kodu a dat na SVN, GIT server medzi developermi, s tym sa ale stretnete skor v praxi. Kazdy mame svoju pravdu, skoda sa hadat, pre porovnanie treba aj skusenosti z praxe, tie ja mam hlavne v Eclipse, s MVS mam mensie skusenosti.
Eclipse ma v sebe generovanie kodu z template. Vygenerujes si sablonu (script) vlastneho kodu a pri tvorbe triedy si mozes zvolit tu sablonu, kt. doplni pre teba potrebne sucasti. Napr. ak mate velku uroven abstrakcie, dost to pomoze koderom, kt. kodia po vas.
Eclipse ma tiez plnohodnotne moduly pre QT. Eclipse vyborne moduly pre team work - vzdielanie, verzionovanie kodu a dat na SVN, GIT server medzi developermi, s tym sa ale stretnete skor v praxi. Kazdy mame svoju pravdu, skoda sa hadat, pre porovnanie treba aj skusenosti z praxe, tie ja mam hlavne v Eclipse, s MVS mam mensie skusenosti.
Eclipse ma v sebe generovanie kodu z template. Vygenerujes si sablonu (script) vlastneho kodu a pri tvorbe triedy si mozes zvolit tu sablonu, kt. doplni pre teba potrebne sucasti. Napr. ak mate velku uroven abstrakcie, dost to pomoze koderom, kt. kodia po vas.
-
Ing. Gandalf
Expert
Dnes som skusil Eclipse CDT (3.6.x), ale bohuzial mi blbne. Nefunguju mi niektore klavesy (sipky, backspace), mizne mi on-screen klavesnica...
Skoda, vyzeral slubne.
-
johny3212
Star
Zaujimave, ja neviem, co uz ty ludia robia, to co mas za PC? Mas dobre nainstalovanu Javu? Preco pouzivas on-screen klavesnicu, to na nej ti neslo? Ja pouzivam Eclipse v Linuxe aj Windows a nikdy som nemal podobne problemi.
-
Ing. Gandalf
Expert
OSK pouzivam preto, lebo som schopny pouzivat iba touchpad (dlhy pribeh). Inak uz som to vyriesil i sam
. Klavesy, ktore nesli, som pridal natvrdo do klav. skratiek.
-
johny3212
Star
Super, hlavne ze to ide. Neviem si ale predstavit nieco kodit na touch-screene.