Programátorský kútik: prejavte sa!
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Programátorský kútik: prejavte sa!
c-ice:
Tu ani nejde tak o tú bezpečnosť ale o to, že s ani neunúvala napísať, že to je ten browser + prehrávač.
Nebudem predsa sťahovať každú aplikáciu, ktorú niekto bachne na fórum a nenapíše čo to je.
Je to skôr o tom ako dokážeš prezentovať svoje dielo čo ona evidentne nedokáže.
Tu ani nejde tak o tú bezpečnosť ale o to, že s ani neunúvala napísať, že to je ten browser + prehrávač.
Nebudem predsa sťahovať každú aplikáciu, ktorú niekto bachne na fórum a nenapíše čo to je.
Je to skôr o tom ako dokážeš prezentovať svoje dielo čo ona evidentne nedokáže.
-
weroro
Flash coder
c-ice: presne ako píše jakub.
audiotrack napísal:ku každému programu musí byť napísaný popis (čo robí, či sa musí inštalovať, aké má nároky, v akom jazyku ste to programovali..)
vedenie fora nenesie zodpovednosť za žiadne škody spôsobené uverejnenými aplikáciami. Testovanie je len na vlastnú zodpovednosť.
jakub + weroro ... ja presne súhlasím preto som spravil to zhrnutie
-
manager666
Star
Dovoľte mi, predstaviť vám SubtitleCreator, aplikáciu pre tvorbu a úpravu titulkov. Súčasná verzia v1.0.0 podporuje tri najrozšírenejšie formáty:
SubRip,MicroDVD a SubViewer v2.0. Zabudovaný je aj videoprehrávač, pre maximalizovanie efektívnosti práce pri tvorbe. Videoprehrávač podporuje všetky formáty, pre ktoré nájde v systéme nainštalovaný kodek. Fullscreen režim podporuje možnosť rýchleho pridania titulkov, pre ešte väčšiu efektivitu práce. Samozrejmými nástrojmi sú vyhľadávanie, prečasovanie titulkov(o časovú hodnotu, prípadne pre video s iným frameratom), oprava titulkov(nájdenie prekrývajúcich sa titulkov, odstránenie zbytočných bielych znakov na konci, odstránenie farby).
Podporovaná je samozrejme funkcia Drag´n´Drop pre jednoduchšie otváranie súborov.
Klávesové skratky vo videu sú:
-Escape pre odchod z režimu na celú obrazovku,
-Medzerník pre pauznutie/prehratie videa.
A samozrejme nechýba ani podpora zobrazovania práve vytváraných titulkov vo videu.
Citácia z licenčných podmienok:
- Windows Installer 3.1+
- .NET Framework 3.0+
Pre využívanie funkcií videa sú vyžadované nasledujúce komponenty:
- Microsoft DirectX 9.0c (odporúčané najnovšej verzie)
- Multimediálne kodeky
V súčasnosti podporované OS: Windows Vista, Seven
SubRip,MicroDVD a SubViewer v2.0. Zabudovaný je aj videoprehrávač, pre maximalizovanie efektívnosti práce pri tvorbe. Videoprehrávač podporuje všetky formáty, pre ktoré nájde v systéme nainštalovaný kodek. Fullscreen režim podporuje možnosť rýchleho pridania titulkov, pre ešte väčšiu efektivitu práce. Samozrejmými nástrojmi sú vyhľadávanie, prečasovanie titulkov(o časovú hodnotu, prípadne pre video s iným frameratom), oprava titulkov(nájdenie prekrývajúcich sa titulkov, odstránenie zbytočných bielych znakov na konci, odstránenie farby).
Podporovaná je samozrejme funkcia Drag´n´Drop pre jednoduchšie otváranie súborov.
Klávesové skratky vo videu sú:
-Escape pre odchod z režimu na celú obrazovku,
-Medzerník pre pauznutie/prehratie videa.
A samozrejme nechýba ani podpora zobrazovania práve vytváraných titulkov vo videu.
Citácia z licenčných podmienok:
Pre nainštalovanie a spustenie aplikácie sú vyžadované nasledujúce komponenty:Tento software je freeware. Jeho používanie pre nekomerčné účely je bezplatné. Šírenie programu nie je podmienené súhlasom autora.
- Windows Installer 3.1+
- .NET Framework 3.0+
Pre využívanie funkcií videa sú vyžadované nasledujúce komponenty:
- Microsoft DirectX 9.0c (odporúčané najnovšej verzie)
- Multimediálne kodeky
V súčasnosti podporované OS: Windows Vista, Seven
- Prílohy
-
- ClickOnce Inštalácia.zip
- ClickOnce inštalácia
- (641.19 KiB) 92 stiahnutí
-
- Portable verzia.zip
- Portable verzia
- (409.68 KiB) 80 stiahnutí
wow! v čom si to uroibil?
-
manager666
Star
Využitý programovací jazyk je C#. Táto aplikácia bola ako zápočtový projekt na jeden predmet v škole, kde bola požiadavka na časovú náročnosť nad 30h.
-
reDo
Star
Jednoducha hra, v ktorej posuvate stvorce tak aby boli usporiadane podla cisel na nich napisanych od najmensieho po najvacsie, ked spravne usporiadate policka zastavi sa cas. Klinutim na shuffle sa hra restartuje.
C++ a SFML
C++ a SFML
- Prílohy
-
- screenshot
- puzzlescr.jpg (27.68 KiB) 2159 zobrazení
-
- Puzzle.zip
- samotna hra
- (4.18 MiB) 87 stiahnutí
-
- Puzzle_sources.zip
- zdrojaky
- (2.64 KiB) 78 stiahnutí
A pomocov coho si to urobil? pls daj mi sem linky na nejake tutorialy.
Myslim ten ClickOnce. Zle som sa vyjadril.
Myslim ten ClickOnce. Zle som sa vyjadril.
Mas tam napisane ze SFML. Staci to dat do google a mas vsetko co potrebujes...
©_ME, na všetko by si chcel tutoriál
Nauč sa C++ z nejakej knihy (ktorú si samozrejme kúpiš) a potom si nájdi nejakú peknú knižnicu pre grafiku (reDo presedlal z Allegro na SFML, aj ja by som mal
) Z jej dokumentácie už sa dočítaš všetko potrebné.
Ale aby som nebol mimo, reDo: Prečo stále robíš takéto veci? Pusť sa už do niečoho väčšieho. Niečo so skóre, levelmi, meniacimi sa scénami, "inteligentnými" nepriateľmi atď. Myslím, že na také niečo už máš. A na väčšom projekte sa veľakrát naučíš viac ako pilovať zdroják takejto mini-veci.
(No, ani tie moje hry nie sú extra veľké projekty, ale tiež to nie je zoraďovanie čísel. Snáď sa tu raz objavia nech ma môžte zrbať : D)
// ©_ME, ešte lepšie. Čo čakáš, tutoriál s názvom "Ako na svoj vlastný titulkovač v C# .NET"?
Nauč sa C++ z nejakej knihy (ktorú si samozrejme kúpiš) a potom si nájdi nejakú peknú knižnicu pre grafiku (reDo presedlal z Allegro na SFML, aj ja by som mal
Ale aby som nebol mimo, reDo: Prečo stále robíš takéto veci? Pusť sa už do niečoho väčšieho. Niečo so skóre, levelmi, meniacimi sa scénami, "inteligentnými" nepriateľmi atď. Myslím, že na také niečo už máš. A na väčšom projekte sa veľakrát naučíš viac ako pilovať zdroják takejto mini-veci.
(No, ani tie moje hry nie sú extra veľké projekty, ale tiež to nie je zoraďovanie čísel. Snáď sa tu raz objavia nech ma môžte zrbať : D)
// ©_ME, ešte lepšie. Čo čakáš, tutoriál s názvom "Ako na svoj vlastný titulkovač v C# .NET"?
Na co mi C++?manager666 napísal:Využitý programovací jazyk je C#. Táto aplikácia bola ako zápočtový projekt na jeden predmet v škole, kde bola požiadavka na časovú náročnosť nad 30h.
//autoeditácia príspevku (05 Jún 2011, 19:27)
Zle som sa vyjadril. Myslel som v com bol urobeny ClickOnce?
-
audiotrack
VIP
mne to vôbec nefunguje. Klikám na čísla ktoré sú pri bielej ploche a teda logicky majú ísť posunúť a nič sa nedeje. Aj som skúšal klik a ťahať, a nič. Jediné čo funguje je shuffle.reDo napísal:Jednoducha hra, v ktorej posuvate stvorce tak aby boli usporiadane podla cisel na nich napisanych od najmensieho po najvacsie, ked spravne usporiadate policka zastavi sa cas. Klinutim na shuffle sa hra restartuje.
C++ a SFML
audio, klávesnica, klávesnica! 
(Áno je to hlúpe ovládať obomi, súhlasím s tebou)
(Áno je to hlúpe ovládať obomi, súhlasím s tebou)
nie, skôr s názvom C# video management alebo C# video inputBX napísal:©_ME, na všetko by si chcel tutoriál![]()
Nauč sa C++ z nejakej knihy (ktorú si samozrejme kúpiš) a potom si nájdi nejakú peknú knižnicu pre grafiku (reDo presedlal z Allegro na SFML, aj ja by som mal) Z jej dokumentácie už sa dočítaš všetko potrebné.
-
johny3212
Star
Aby sa nezabudlo. SFML je iba nadstavbova kniznica OpenGL, ca sa tyka renderovania. Plus doplnena funkcionalita pre pracu s multimediami, zvukom, klavesnicu, mysku, oknom ... Je to podobne ako SDL alebo Allegro. Ak chcete robit plnohodnotne s grafikou, tak nie (Allegro, SDL, SFML), ale inicalizujete okno pre samotne OpenGL prikazy (or Direct3D), kde mate plnu funkcionalitu grafiky. Nezabudnite, ze kniznice ako (SFML, SDL) sa na vykreslovanie moc nepouzivaju. Ja idem prejist s SDL na SFML iba koli moznosti pracovat s viacerymi oknami na raz, co SDL nema, ale co sa tyka samotneho renderovania, nic nemenim.BX napísal:©_ME, na všetko by si chcel tutoriál![]()
Nauč sa C++ z nejakej knihy (ktorú si samozrejme kúpiš) a potom si nájdi nejakú peknú knižnicu pre grafiku (reDo presedlal z Allegro na SFML, aj ja by som mal)
-
audiotrack
VIP
spam premazaný, dodržujte prosím pravidlá z prvého príspevku a nedávajte sem veci, ktorých zdrojáky nie ste ochotní poskytnúť ako freeware (alebo ste ich dokonca neprogramovali ani vy)
možno to nieje najsprávnejšia sekcia, ale:
PyGacetta - je web na uschovávanie kódov, zdrojákov, receptov, čohokoľvek
Ako to funguje? Čo to je?
programovacie jazyky: Python, CSS, HTML
web neobsahuje zbytočné blbosti, dáta niesú ľahko prístupné verejnosti, je rýchly avšak s obmedzeniami (časový interval medzi odoslaním nových príspevkov je nastavený na 1s kvôli zvýšeniu bezpečnosti)
vzniklo ako potreba uschovania kódov z cvičení škole k dokončeniu na intráku. Osobne mi prišlo nepraktické kopírovanie zdrojákov na kľúč alebo "hackerské" posielani emailov samému sebe
služba pastebin mi až tak nevyhovovala, takto mám všetky svoje kódy poruke
webhost poskytol Google
funguje pod Google Engine
http://code.google.com/intl/sk-SK/appengine/
PyGacetta - je web na uschovávanie kódov, zdrojákov, receptov, čohokoľvek
Ako to funguje? Čo to je?
- - prihlásim sa pod svojím gmailom (ako google píše, neposkytuje osobné informácie ani heslo ani nič tretej strane, to jest mne)
- vložím svoj kód, napíšem názov (rozumný aby som to našiel)
- svoj príspevok potom vidím chronologicky na ľavej strane, odkiaľkoľvek sa prihlásim
- svoj príspevok môžem nalinkovať komukoľvek komu chcem
Kód: Vybrať všetko
pygaceta.appspot.comweb neobsahuje zbytočné blbosti, dáta niesú ľahko prístupné verejnosti, je rýchly avšak s obmedzeniami (časový interval medzi odoslaním nových príspevkov je nastavený na 1s kvôli zvýšeniu bezpečnosti)
vzniklo ako potreba uschovania kódov z cvičení škole k dokončeniu na intráku. Osobne mi prišlo nepraktické kopírovanie zdrojákov na kľúč alebo "hackerské" posielani emailov samému sebe
služba pastebin mi až tak nevyhovovala, takto mám všetky svoje kódy poruke
webhost poskytol Google
funguje pod Google Engine
http://code.google.com/intl/sk-SK/appengine/
-
johny3212
Star
Ako stanka pekne, ale zle pouzitelne pre tvoj napad. Skus to spravis cez SVN server. Ten sluzi priamo na vzdielanie zdrojovych kodov a dat a nemusis sa prihlasovat cez web browser, ale si prihlaseny priamo z tvojho ID. Je to system, ktory rozpoznava zmeny medzi lokalnymi datami a datami na serveri a navzajom ich automaticky synchronizuje. Ale inak fajn pre stredoskolske kodenie v jednom subore.
http://subversion.tigris.org/
no v podstate nejde len o zdrojáky, a išlo mi o to najmä, že sa stačí len prihlásiť pod gmailom, nikto nemusí nič robiť, svoje veci máš prístupne aj cez IE v internetovej kaviarni.johny3212 napísal:Ako stanka pekne, ale zle pouzitelne pre tvoj napad. Skus to spravis cez SVN server. Ten sluzi priamo na vzdielanie zdrojovych kodov a dat a nemusis sa prihlasovat cez web browser, ale si prihlaseny priamo z tvojho ID. Je to system, ktory rozpoznava zmeny medzi lokalnymi datami a datami na serveri a navzajom ich automaticky synchronizuje. Ale inak fajn pre stredoskolske kodenie v jednom subore.
Takto som kamarátom posielal čo majú kúpiť na chatu, kamarát si cez pygacettu posielal dokumenty, akurát sa nedajú pridať prílohy. Navyše, povedz mi na ktorom školskom PC sa dá niečo inštalovať
-
reDo
Star
Moja hra Combat Shooter, ovladanie spikami, medzi zbranami prepinate 1,2,3,4 (nad WASD), v menu si prepinate medzi grafickymi modmi pomocou 1,2 (nad WASD), v menu sa pohybujeme pomocou vyznacenych pismen, pauza pocas hry F1, na odchod zo vsetkych sub-men a pauzy ako aj na ukoncenie hry sa pouziva ESC (len ho stlacte!, lebo sa vypne cela hra), na pouzivanie inych zbrani zbierate naboje z mrtvych nepriatelov (take krabicky), v menu nefunguje krizik (aj tak sa to ovlada klavesnicou
), hra je len o nazbierani co najvacsieho poctu bodov. Snazil som sa o OOP kod, vsetky rady ohladom tohto su vitane. Prvy graficky mod(SIMPLE) ako aj menu som robil ja, zbytok KalliSSimo. Prajem prijemnu zabavu 
C++ a SFML
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2011, 18:55)
Striela sa medzernikom! prepacte zabudol som
C++ a SFML
//autoeditácia príspevku (02 Júl 2011, 18:55)
Striela sa medzernikom! prepacte zabudol som
- Prílohy
-
- Release.zip
- (5.67 MiB) 121 stiahnutí
-
- Combat Shooter src.zip
- (15.6 KiB) 91 stiahnutí