Bezpečnostná kamera a zlodej v záhrade
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Bezpečnostná kamera a zlodej v záhrade
"Niekto" nám v čase našej neprítomnosti sústavne prelieza plot na chalupe a robí škodu na záhrade - vytrháva kvety, drobné krádeže... Vieme kto to je a aj kade približne chodí. Preto to chceme poriešiť nahrávkou a následným dohovorom. Akú kameru/kamery by ste odporučili? Naša predstava je pokryť viacerými malými kamerami predpokladané miesta vniknutia na náš pozemok a miesta na ktoré sa devastácia zameriava. Zháňame niečo malé, vhodné do exteriéru, niečo čo sa dá v záhrade skryť. Formát nahrávania by bol vhodný na pam. kartu v kamere. Na chatu chodíme cca raz za týždeň - neviem, či by preto nebolo vhodnejšie kúpiť niečo na spôsob fotopasce, ktorá sa aktivuje pri pohybe a dokáže nahrávať aj v noci. Čo by ste odporučili?
Máte niekto s našou situáciou skúsenosť? Ako ste to riešili vy?
Máte niekto s našou situáciou skúsenosť? Ako ste to riešili vy?
Re: Bezpečnostná kamera a zlodej v záhrade
Ak chodí cez deň (rozumej za dobrého svetla) tak to podľa mňa poriešiš hocičím. Ak ho treba nasnímať v noci tak IMO bude treba viac investícií.
Ja si to kľudne viem predstaviť ako spustený foťák na statíve cez okno na HD režime.
Ja si to kľudne viem predstaviť ako spustený foťák na statíve cez okno na HD režime.
-
Stoporko
VIP
begbee - na chatu chodíme hlavne cez víkendy a krádeže a ničenie záhrady sa dejú, keď tam nie sme - teda počas týždňa. Na oknách sú okenice, takže foťák za sklom neprichádza do úvahy (naviac okná objektu nie sú situované do záhrady a "kritických" miest"). Možno blbá otázka: koľko minút/hodín/dní záznamu sa zmesti na povedzme 6GB kartu? (pozerateľné rozlíšenie, aby boli nahraté osoby identifikovateľné a aby sa dali v prípade nutnosti zo záznamu vytlačiť A4 plagáty)
pozeratelne rozlisenie je co ?Možno blbá otázka: koľko minút/hodín/dní záznamu sa zmesti na povedzme 6GB kartu? (pozerateľné rozlíšenie, aby boli nahraté osoby identifikovateľné a aby sa dali v prípade nutnosti zo záznamu vytlačiť A4 plagáty)
ak vezmes do uvahy rozlisenie 640x480 (musis ratat s tym ze nepride na meter ku kamere) pri 15 snimkach za sekundu
hodina zaznamu tak 200MB aj z kompresiou, bez nej to bude o dost viac... s tym ako vravim pokial nepride do dostatocnej vzdialenosti od kamery tak tazko budes dokazovat ze to bol on...
co vyriesi kamera?
zobral by som si dovolenku na tyzden zobral kamosa a pockal ho za rohom... potom dohovor a potom je to uz podla situacie...
-
Stoporko
VIP
forsaken: vďaka za info ohľadom veľkosti záznamu.
Čo sa týka iných riešení problému - tebou opisovaný spôsob je v našom prípade z viacerých dôvodov nereálny. Okrem toho sa mi prieči mlátiť ženy, pokiaľ to nie je nevyhnutné
Takže akú kameru? Alebo radšej fotopascu?
Čo sa týka iných riešení problému - tebou opisovaný spôsob je v našom prípade z viacerých dôvodov nereálny. Okrem toho sa mi prieči mlátiť ženy, pokiaľ to nie je nevyhnutné
-
javatar
Hardcore addict
Vsak sprav hojko-chatu a budes tam mat ludi aj cez tyzden. A myslim ze vyfiltrovat si spolahlivych a platiacich (za chatu) ludi z hojka vies aj sam...
-
jin
VIP
Celkom schopne vyzerá tento strážny halogén. Inak pokiaľ by si uvažoval nad fotopascou daj mi vedieť, viem spraviť cenu.Stoporko napísal:forsaken: vďaka za info ohľadom veľkosti záznamu.
-
Stoporko
VIP
Jin - dík za link i ponuku. Hľadám niečo menšie, určite bez svetlometu. Potrebujem to namontovať skryto - inak hrozí ukradnutie kamery 
//autoeditácia príspevku (14 Jún 2011, 10:43)
Jin - máš SS
//autoeditácia príspevku (14 Jún 2011, 10:43)
Jin - máš SS
Neuvazoval si nad jednoduchym halogenom s pohybovym senzorom a atrapou kamery? Ak je pachatelom opaleny obcan, tak by ho to mohlo odradit.
Ak som správne pochopil tak páchateľom je nejaká mierne prepnutá osoba ženského pohlavia, tipujem po prechode.
Ešte ma napadlo.. a čo tak naprvýkrát skúsiť bluff a prísť za ňou s kamerou, že konečne vás máme a ak sa to zopakuje pôjdeme na políciu a bla bla bla.... A možno bude pokoj bez nejakých významných investícií.
Ešte ma napadlo.. a čo tak naprvýkrát skúsiť bluff a prísť za ňou s kamerou, že konečne vás máme a ak sa to zopakuje pôjdeme na políciu a bla bla bla.... A možno bude pokoj bez nejakých významných investícií.
-
Stoporko
VIP
gothar: páchateľom je suseda bielej pleti, ktorá v danej lokalite trvalo býva, zatiaľ čo my tam chodíme len na víkendy. A jej maniere sú také, že čo nie je v záhrade pripevnené železobetónom, dostane nohy... a atrapy kamery sa nezľakne, je to bývalá ľahkonohá deva.
Aha, tak sa ospravedlnujem, necital som celu temu podrobne 
Nuz ale k teme: ak ma kamera nahravat nepretrzite, tak postaci aj 5 fps, to na identifikaciu staci a vyznamne sa tym zmensi datovy tok. Nepoznam vsak trh kamier a je mozne, ze uz medzi bezne vlastnosti kamier patri analyza obrazu a nasledne nahravanie len pri pohybe.
Ako extra lacnu moznost by som odporucal aj pocitac s webkamerou, tam bude dost ulozneho miesta, mozes si tam nastavit detekciu pohybu a aj usetris. A kludne to urob tak, ze v zahrade nechaj nieco, na co by suseda mohla mat zalusk a na to tu kameru nasmeruj.
Nuz ale k teme: ak ma kamera nahravat nepretrzite, tak postaci aj 5 fps, to na identifikaciu staci a vyznamne sa tym zmensi datovy tok. Nepoznam vsak trh kamier a je mozne, ze uz medzi bezne vlastnosti kamier patri analyza obrazu a nasledne nahravanie len pri pohybe.
Ako extra lacnu moznost by som odporucal aj pocitac s webkamerou, tam bude dost ulozneho miesta, mozes si tam nastavit detekciu pohybu a aj usetris. A kludne to urob tak, ze v zahrade nechaj nieco, na co by suseda mohla mat zalusk a na to tu kameru nasmeruj.
-
Stoporko
VIP
begbee - už sme to nepriamo skúšali, že sme sa s ňou rozprávali, že nám niekto robí zlotu v záhrade a bolo by vhodné, aby s tým prestal. Nepomohlo.
Gothar - počítač s webkamerou by moc nefungoval, keďže kamera musí byť umiestnená v exteriéri cca 7m od budovy. Tá finta so zámerným ponechaním "návnady" - dobrá myšlienka, skúsim
Zatiaľ sa mi najviac pozdávajú fotopasce na fotenie a natáčanie zveri v prírode - detekcia pohybu, majú aj nočný režim... len sú to všetko pomerne veľké krávy, ktoré ťažko ukryť.
Gothar - počítač s webkamerou by moc nefungoval, keďže kamera musí byť umiestnená v exteriéri cca 7m od budovy. Tá finta so zámerným ponechaním "návnady" - dobrá myšlienka, skúsim
Zatiaľ sa mi najviac pozdávajú fotopasce na fotenie a natáčanie zveri v prírode - detekcia pohybu, majú aj nočný režim... len sú to všetko pomerne veľké krávy, ktoré ťažko ukryť.
Nechaj po záhrade dáke klepce a míny
ale teraz vážne s tou atrapou je to veru super nápad... inak podobný problém bol aj na záhrade u nás tiež všetko pošlapané,zničené kvety atd atd. Ja som pekne číhal po nociach a potom ked som týpka vymákol tak som ho dobehol chytil a ked som mu začal pred tvárou mávať s mobilom kde už bolo 158 natukané tak sa viac nevrátil
No rave kvoli tomu, aby nemusela, je tam ta navnada, nou si mozes pachatelku priviest presne tam, kde potrebujesStoporko napísal:Gothar - počítač s webkamerou by moc nefungoval, keďže kamera musí byť umiestnená v exteriéri cca 7m od budovy. Tá finta so zámerným ponechaním "návnady" - dobrá myšlienka, skúsim
-
Stoporko
VIP
Einar - číhanie na zlodeja je istotne dobré riešenie, no aby som to mohol zrealizovať v našom prípade, tak by som musel najprv vykopať pozorovateľňu na spôsob SAS
V chate ostať nemôžem - nie je vidno na inkriminovanú časť záhrady.
aha no ja som tiež kempil vonku v záhrade..... tipujme že sa to deje v noci takže ak niekde budeš v klídku sedieť a pozorovať tak by si ju vymákol ale zasa nie každého baví sedieť cele hodiny bez pohnutia
inak kamarát to riešil vzduchovkou + solou .. sice by ta mohla zazalovat ale co povie ze ti kradla v zahrade? Ty by si mohol povedat ze si striehol na potkany a v tej tme si ju proste omylom trafil nemala tam co robit
-
Stoporko
VIP
So striehnutím v noci nemám problém, dokonca ma to vrámci airsoftu baví. No v tej záhrade niet KDE striehnuť
Medzi kvetinami sa neschovám a stromy majú príliš riedku korunu. Predpokladám, že tá ježibaba chodí cez deň, keďže nám miznú kvety odstrihnuté nožnicami a podobne, čo by sa v noci realizovalo ťažko a hlavne - môže tam ísť bezpečne aj cez deň, niet nikoho, kto by ju videl ako kradne 
No vidis airsoft to je este lepsie ked ju trafil ma modrinu a to by sa inak velmi tazko dokazovalo.. ale dobré riešenie by bol aj dáky pes
A čo tak narafičiť tam akože neodprataný gril s akože nedopitou fľaškou na stole. Do fľašky metanol a ak si rada uchlipne, tak nabudúce už nepotrafí nielen do vašej záhrady. A nikto nič nemôže namietať čo ty máš vo fľaške na vlastnom pozemku.