Malé Karpaty v ohrození

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Chesterka
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Malé Karpaty v ohrození

Príspevok od používateľa Chesterka »

Ahojte. Som veľmi rada, že tu je táto téma. O plánovanej stavbe som sa dozvedela ako jedna z mála informovaných obyvateľov Dlhých Dielov už keď bol na lúke 14. marca požiar (úplne normálny postup na Slovensku, že si najprv vypálim územie kde chcem stavať). Bola som v kontakte s ľuďmi s petičného výboru, dozvedela som sa aké stavby by tam mali stáť a teraz momentálne čakám na stavebný plán, teda konkrétne aké stavby by kde na lúke mali presne stáť. Určite sa do tejto témy ešte dnes zapojím len teraz musím ísť preč. Btw Stoporko ty bývaš na Dlháčoch?

//autoeditácia príspevku (12 Jún 2011, 14:18)
Silmer napísal:nie stoporko, mas asi stare informacie...

Kvôli neprítomnosti starostky Karlovej Vsi sa verejné zhromaždenie kvôli plánovanej výstavbe na Veľkej Lúke presúva na 19.júna, po schválení budú zverejnené ďalšie informácie.

Osobne sam byvam na dlhacoch a suhlasim..
Nesekol si sa náhodou aj ty? :) Pokiaľ viem tak:

"ZASTUPITEĽSTVO MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA – KARLOVA VES POZÝVA VŠETKÝCH OBČANOV NA VEREJNÉ ZHROMAŽDENIE v zmysle § 10 zákona č. 377/1990 Zb. na prerokovanie investičného zámeru OBYTNÝ KOMPLEX KRÁĽOVA HORA katastrálne územie Bratislava – Devín.
Občania môžu vyjadriť svoju vôľu, predniesť svoj názor, pripomienky a návrhy k predloženému zámeru. Verejné zhromaždenie občanov sa uskutoční vo štvrtok 16.6.2011 o 18. hodine v Karloveskom centre kultúry na Molecovej 2."

//autoeditácia príspevku (12 Jún 2011, 19:31)
Tu môžete podporiť on-line petíciu:
http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=572953
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

nie nesekol som sa kedze, ked som uverejnoval tieto informacie.....planovany cas bol na 19 jun, a na druhy den to posunuli na 16 :P

//autoeditácia príspevku (12 Jún 2011, 20:22)
a ked uz, tak sekla si sa tu ty ;)

''Zhromaždenie občanov k verejnému prerokovaniu investičného zámeru k výstavbe obytného komplexu Kráľova hora v lokalite pasienka Veľká lúka v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves sa uskutoční 16. júna o 16.00 h v karloveskom centre kultúry na Molecovej ulici. ''
Chesterka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Tak to teda neviem odkiaľ máš, že sa to má uskutočniť o 16. hodine. Ale ku mne sa dátum a čas zhromaždenia dostal priamo od člena petičného výboru a aj na oficiálnej stránke Karlovej Vsi je uvedený čas 18:00 :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Chester5 - nie, som z Ružinova, no na Kukuričáku a v okolitých lesoch chodím na tramp a oddychovať + na Dlháčoch, ak Boh dá, budem za pár rokov bývať.

Inak, kuknite si: http://www.tvba.sk/t/7935/peticia-za-za ... ovej-hory/ videoreport
Chesterka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ja keď som sa prvýkrát dopočula asi pred tromi mesiacmi, že nám majú kukuričák zastavať tak som neverila vlastným ušiam. Tu už je všetko na hlavu postavené, absolútne žiadny záujem o to, že ľudia na túto lúku hodia už roky rokúce, je to proste miesto urbanisticky spiaté s Karlovkou, Dúbravkou pomaly je to asi fakt posledné miesto v BA kde má človek doslova za humnami čistú a nepoškvrnenú prírodu kde môže totálne vypnúť, KŠK tam uskutočňuje rôzne športové podujatia a veľa ďalších vecí... nehovoriac o tom, že je to chránená krajinná oblasť hneď vedľa národná prírodná rezervácia Devínska Kobyla, tak určite toto označenie nedostala pre nič za nič a na ochranu tejto oblasti sú dôvody. Ale nie sem si môže hoc kto prísť a kľudne nám to tu zastavať. To isté sa týka fauny a flóry tam prebývajúcej, však čo zničme to všetko serme na to hlavne, že my ako J&T budeme mať mastné vačky. Už len to ich heslo hovorí za všetko: "Nenechaj ani Slnko vyjsť bez toho aby si na to nezarobil"...

nordkapp_pb: "kedy si si naposledy vsimol, ze by tvoj bezny sused len tak zobral batoh a isiel len tak do lesa ?"...hm zvláštna otázka od bývalého skauta.

Btw Stoporko chystáš sa na to verejné zhromaždenie?
Ja bývam na Dlháčoch odjakživa a lúka s okolitými lesmi je tu moje najobľúbenejšie miesto...naozaj jednoducho vyjdeš z baráku a za 5 minút si krásnom, tichom prostredí
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Hovorím, ja už len čakám, kým sa spoplatní aj vzduch. Napr. voda už je, tak prečo nie vzduch, dalo by sa na tom slušne vyryžovať.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Chester5 - na zhromko ideme aj s priateľkou :)

Hughito - len neprovokuj, lebo sa toho niekto naozaj chytí a to bude potom rošambo :)
Chesterka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No aj ja keď si nájdem čas by som sa tam išla pozrieť s kamošom, ale čo som počula tak sa tam chystá dosť ľudí tak neviem a tiež nie je isté či vôbec prídu tí trtkovia J&T.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Chester5 napísal:
nordkapp_pb: "kedy si si naposledy vsimol, ze by tvoj bezny sused len tak zobral batoh a isiel len tak do lesa ?"...hm zvláštna otázka od bývalého skauta.
preco tak usudzujes ? ... skaut byvaly / sucasny / buduci musi byt iba nekritickym zastancom vsetkeho zeleneho ? ... nemusi ... skauting nieje iba o vztahu k prirode, ale ku vsetkym hodnotam a ludom ;-) ... ja chodim do lesa rad, ked mam s kym a kedy (co je v poslednom case najvajci problem :-( ) ... neznamena to ale, ze by som mal mat nazor, ze by kazdy MAL chodit do lesa len tak ... a drtiva vacsina ludi skutocne do toho lesa len tak pre zabavu nechodi a nemoze im to nikto vytykat, ze ich nejaky les nezaujima ;-)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nordkapp - s tvojim názorom ohľadne drtivej väčšine ľudí nesúhlasím, no nechcem to tu rozpisovať, lepšie bude na to založiť prípadne zvlášť tému.

chester5 - len príďte, aby to stretko nedopadlo ako dávnejšie voľby, kedy Kukan prehral, lebo "ho malo predsa voliť toľko ľudí, že nie je potrebné, aby som na voľby šiel..." Ak tam J&T neprídu, budú tam aspoň ľudia z mestského úradu a podobne. Principiálne, dá sa spraviť aj demonštrácia pred parlamentom, úradom vlády, magistrátom... nech vidia papaláši vôľu občanov.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja teda neviem kde zijes, ale ja ked vyjdem do lesa, tak som tam sam, alebo s par ludmi ... zato v obchodnom centre, ked potrebujem kupit rozky a mlieko, tak sa nemam kde pohnut cez rekreujuce sa rodiny s detmi ;-)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

norkapp - nemyslel som to v tom zmysle, že by snáď väčšina ľudí dnes chodila do lesa a nie do obchoďákov :) Mal som na mysli to, že by väčina MALA do toho lesa len tak chodiť aj bez zábavných parkov. Pretože inak sa náš svet nezmení a majorita ľudí civilizácie západného typu budú stále len zdegenerovaní roboti, ktorí sú totálne závislí od produktov svojej civilizácie, pričom mimo nej nedokážu existovať. Tu už by som zachádzal do témy o udržateľnosti takejto civilizácie a to naozaj nechcem - WTSHTF a podobne. Peace
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

... a co je na tom zle ? mame pravo taky sposob zivota sudit ? nemam ... mas pravo s tym nesuhlasit ... tot vsjo :-D
Chesterka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

Tak je to teda o tej 18tej? Niekde som uz cital aj ine casy tak teraz neviem
Chesterka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Áno je to dnes o 18:00 určite. Bohužiaľ neviem či sa zúčastním, mám toho veľa do školy a zrejme to nejako moc nebudem stíhať. Stoporko šak keď potom prídeš napíš čo sa tam odohrávalo.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Aspoň v skratke (ponáhľam sa): sála bola úplne plná, ľudia sedeli aj na balkóne a stáli v chodbičke. Najprv prítomných starostky Devína a Karlovky oboznámili s históriou problému Kráľova Hora. Potom prebiehala diskusia, prítomní boli aj ľudia z magistrátu, župan Frešo a prišiel aj Vtáčnik. Ľudia z J&T oficiálne neprišli (predpokladám, že tam boli prítomní neoficiálne).

Najdôležitejšie info, čo tam zaznelo:
Samotný magistrát je proti akejkoľvek výstavbe na danom území, pričom súčasný územný plán ale určitú výstavbu umožňuje (plán vznikal za Ďurkovského). Prvým krokom je pôžička Karlovej Vsi Devínu, aby mohli zaplatiť Plán Zóny a vyhlásiť stavebnú uzáveru. Následne občiansky tlak + tlak ekológov + ochrancov prírody + tlak samotných starostiek dotknutých mestských častí legitimuje magistrát na zaradenie totálneho zákazu výstavby na tej lúke a v priľahlých lesoch do dodatkov v územnom pláne. Petícia za pár dní nabrala cez 8000podpisov, pričom priamo na tej lúke sa denne vyzbieralo cez 170 podpisov - teda každý deň tam bolo vyše 170 ROZNYCH ľudí v priebehu asi dve hodiny (keby chcel niekto namietať, že na tú lúku chodí len malá hŕstka ľudí).
Boj o Kukuričák sa nekončí, ale práve začína a je na dobrej ceste. Veľkým pozitívom je aj fakt, že našu myšlienku podporujú poslanci miestnych zastupiteľstiev bez ohľadu na stranícku príslušnosť, vrátane starostiek. A v prípade prúseru je tu ešte stále možnosť zo strany miestneho zastupiteľstva zablokovať developerom prístup na tú lúku, keďže tam vedú len dve cesty a obe idú z Karlovej Vsi (resp. Dlhých Dielov). Súčasne magistrát prisľúbil robiť procesné prieťahy (teraz dokonca zamietol investorovi jeho projekt s odôvodnením, že nie je v súlade s územným plánom).
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak to sú dobré správy. Snáď sa to dotiahne do zdarného konca a lúka zostane lúkou.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Chcel som sa tam ist pozret, ale uz som mal iny program. Dik za info.
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

Hej diky za nejake info odtial :) Pozeral som fotky na facebooku a ludi tam bolo naozaj dost.
Napísať odpoveď