Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
na MUNI si oproti FIT VUT mozes vybrat teoreticky a trochu menej teoreticky zaklad, nikdy ale iba chodenie do skoly nestaci na to, aby si mal dobru pracu
-
zeto750
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Zdravim...
Po dnesnom zaujimavom dni (prijimacky dopadli celkom ok myslim) na FHI EUBA mam jednu otazku ...
Ako je to s ekonomikou a ekonomiou? zacina sa to tam vsetko preberat od zakladov aspon zbezne alebo nie?
+ kolko cca bodov bolo treba miunuly rok na prijatie?
A na MI VUT ,Ako je to s ekonomikou a ekonomiou? zacina sa to tam vsetko preberat od zakladov aspon zbezne alebo nie?
dakujem
Po dnesnom zaujimavom dni (prijimacky dopadli celkom ok myslim) na FHI EUBA mam jednu otazku ...
Ako je to s ekonomikou a ekonomiou? zacina sa to tam vsetko preberat od zakladov aspon zbezne alebo nie?
+ kolko cca bodov bolo treba miunuly rok na prijatie?
A na MI VUT ,Ako je to s ekonomikou a ekonomiou? zacina sa to tam vsetko preberat od zakladov aspon zbezne alebo nie?
dakujem
-
audiotrack
VIP
to sa nedá takto povedať, lebo neviem aký dobrý si. Musíš si uvedomiť, že obe tieto školy patria k špičke v strednej europe, a sú asi tak 5 kategorii vyššie ako akákoľvek slovenská univerzita. To uvidíš hneď na prednáškach, kde ľudia chodia lebo chcú (napriek tomu že sa streamujú a viem si ju pozreť real time /alebo zo záznamu/ z intráku či domu). Celé vybavenie, prístupy na isic, menza, žiadne indexy, IS ktorý vyhral ocenenia najlepšieho IS na svete niekoľkokrát v rade.. všetko ja na vyššej úrovni. Viem to porovnať, lebo som študoval najprv na slovensku a po získaní bakalára som prestúpil na magistra na FI MUNI. A čo sa týka náročnosti štúdia, len tak pre porovnanie: učenie na štátnice na bakalára na slovensku mi zabrali 5 dní, získal som samé áčka. Učenie na obyčajnú skúšku na muni mi zaberie týždeň, dostanem E. Samozrejme sú aj predmety z ktorých som podostával áčka, béčka a podobne, ale väčšina je o ťažkej matike. Aj keď mám ten ako to nazívaš "menej teoretický" odbor lebo som na aplikovanej informatike. Teraz som mal napríklad matiku (teoriu množín) na ktorú som sa učil týždeň, z toho posledné tri dni 10 hodín vkuse denne. Tá matika je tu fakt ťažká, a je povinná takže sa jej nevyhneš. Len si môžeš vybrať z bloku matematík ktoré 3 chceš absolvovať (ale aj veľa predmetov čo nie je z bloku matiky je vlastne matika). Neviem čo konkrétne ťa zaujíma, kľudne sa pýtaj ale určite si to dobre rozmysli. Pokiaľ nie si ochotný makať a spraviť pre to všetko, a pokiaľ nemáš aspoň trošku nadanie, tak tú školu nespravíš. Na skúškach sú napríklad často veci ktoré nie sú nikde v skriptách, a musíš na ne prísť sám vyvodením záverov z definícii. Takže ak ti to nepáli, môžeš vedieť skriptá naspamäť a nespravíš. Zase ťa ale nechcem strašiť, každá škola je iba škola a všetko záleží len od tebarex napísal:Ako si myslite, ze je na tom FI MUNI (pocitacove site a komunikace) v pororovnani s FIT VUT (pocul som ze je teraz dost na hovno), hlavne co sa tyka buduceho uplatnenia? Na MUNI si mozem vybrat medzi teoretickym a praktickym zakladom, ktory myslite, ze je vyhodnejsi? K tomu by bolo dobre, keby sa vyjadril niekto kto na FI studuje
od uplnych zakladovzeto750 napísal:A na MI VUT ,Ako je to s ekonomikou a ekonomiou? zacina sa to tam vsetko preberat od zakladov aspon zbezne alebo nie?
-
zeto750
Medium Star
Diki potesil si ma...
Este ak by to tak bolo na FHI EUBA, na prijimackach na FHI som dal celkom postacujuco premna ekon. aj ked som ju v zivote nevidel a nemal ako predmet . Isiel som len podla zdraveho rozumu a troske logiky ...
edit:// podla poslednych zisteni je to tak aj na FHI EUBA
Este ak by to tak bolo na FHI EUBA, na prijimackach na FHI som dal celkom postacujuco premna ekon. aj ked som ju v zivote nevidel a nemal ako predmet . Isiel som len podla zdraveho rozumu a troske logiky ...
edit:// podla poslednych zisteni je to tak aj na FHI EUBA
No ja som uz viac menej rozhodnuty, ze pojdem na MUNI po tom vsetkom co som teraz pocul o VUT, ale zase ak si clovek z VUT najde lahsie a lepsie platenu pracu tak by to stalo este za zvazenie
Pocitacove site este vyzeraju ako celkom perspektivny odbor. Ked vravis, ze na praktickom zamerani je tazka matika, tak si radsej ani nechcem predstavit teoreticke zameranie. Koho myslis, ze uprednostnuju?
beardie napísal:nikdy ale iba chodenie do skoly nestaci na to, aby si mal dobru pracu
audiotrack napísal:každá škola je iba škola a všetko záleží len od teba
Ano to je mi uplne jasne, ale niektore skoly byvaju v praci uprednostnovane
A to hlavne po dostudovanie, kedze VUT je praktickejsia mozu mat nejake vyhody.
ak chces byt busic, je jedno ci vystudujes MUNI alebo VUT alebo aj mendlak, na skole ta naucia len zaklady, ktore musis vylepsit sam, skola ti len ukaze smer, vybrat sa nim uz musis sam
ako si predstavujes svoje buduce uplatnenie? busic alebo admin, pripadne nieco ine?
ako si predstavujes svoje buduce uplatnenie? busic alebo admin, pripadne nieco ine?
-
demovic_svk
Medium Star
ked som na prijmackach ziskal len 90 bodov aku mam sancu ze ma prijmu ?
EUBA - FHI - Hospodarska informatika...pokaslal som to ako sa len dalo
-
audiotrack
VIP
môže byť uprednosťňovaný uchádzač o prácu ktorý ma muni alebo vut pred nejakým, čo má nejakú súkromnú školu na slovensku. S tým súhlasím. Ale ak prídu dvaja uchádzači, jeden bude mať vut a druhý muni, tak tam nie je o čom rozhodovať. Obaja majú rovnaký rank, a ukáže sa podľa testov alebo ja neviem podľa čoho si už zamestnávateľ vyberie. Žiadna škola ti nedá privilégium získať prácu ľahšie. Vždy je to o tebe, ako sa presadíš. A ako beardie napísal, škola ti iba ukáže smer. To že budeš mať dobrú výšku ešte neznamená že si frajer z informatiky. Iba to znamená že si sebestačný lebo si dokázal prejsť predmetmi ktoré vyžadujú veľa samoštúdia, že hneď tak niečo nevzdáš a podobne.. Ale čo sa týka vedomostí je to dosť diskutabilné, pretože skladbu predmetov si robíš prakticky sám. Poznám tu ľudí, čo sú síce na informatike ale predmety si dávajú z filozofickej fakutly. Zbierajú tak kredity za nič, iba napíšu nejakú trápnu esej. A tiež poznám ľudí, čo si dávajú najťažšie predmety aké sú, a aj keď sú na bakalárovi tak majú už skoro všetko z magistra hotové. Takže škola tu nie je na to aby ťa naučila informatiku. Tú sa chceš naučiť sám, preto si sa na ňu zapísal. Škola ti iba ukáže ako pracovať s informáciami a ukáže ti cestu ako používať vlastnú hlavurex napísal:Ano to je mi uplne jasne, ale niektore skoly byvaju v praci uprednostnovaneA to hlavne po dostudovanie, kedze VUT je praktickejsia mozu mat nejake vyhody.
-
zeto750
Medium Star
demovic_svk napísal:ked som na prijmackach ziskal len 90 bodov aku mam sancu ze ma prijmu ?EUBA - FHI - Hospodarska informatika...pokaslal som to ako sa len dalo
ziadnu. na riadne spravenie skusky potrebujes 151 bodov.... kedy si tam bol? ja v pondelok.... mne sa to zdalo celkom OK... taku ekon. som na gymnaziu nikdy nemal ani som sa to sam neucil nikdy a nakoniec viac nez polovica bola z ekonom.... ja som bol spokojny...
-
demovic_svk
Medium Star
uplne ziadnu ? dnes ...ani na odvolanie ak sa podari ? ..ja som pokaslal matiku hlavne
-
audiotrack
VIP
a čo napíšeš do odvolania? Som 135. pod čiarou, prosím, neberte prvého pod čiarou ale zoberte mňa. Ja to viem, len som získal iba 90 bodov aj keď bolo minimum 151."? Odvolať sa môžeš ak si tesne pod čiarov. Ale nie keď si získal len niečo viac ako polovicu toho čo bolo stanovené ako minimum, veď to ťa iba vysmejú ak nejaké odvolanie podáš 
chcem sa spytat preco kazdy nadava na odbor masmedialna komunikacia?
lebo to nema uplatnenie
http://fmk.ucm.sk/o-fakulte vela ludi na to nadava ale nie su na to pracovne miesta cize vela ludi tento odbor pusta na trh?
-
ekonom_ist
Expert
Prosím Vás neviete nahodou kde najdem zoznam škôl kde nemaju dostatocny pocet uchadzacov ...a este prijmaju...mysliste ze mam sancu na Technicku univerzitu BA - Informatika
-
zeto750
Medium Star
VUT MI : prijaty na zaklade pisomnej skusky...
FEI STUBA / aplikovana inf. : prijatý bez prijímacej skúšky
este pockam na vysledok z FHI EUBA a mozem prist o rozum pri rozhodovani ....
FEI STUBA / aplikovana inf. : prijatý bez prijímacej skúšky
este pockam na vysledok z FHI EUBA a mozem prist o rozum pri rozhodovani ....
-
ekonom_ist
Expert
a na tu technicku sa uz asi teraz nedostanem ked som tam nedal prihlasku ci ? nedalo by sa dodatocne prihlasit ? ak by nemali uchadzacov