"Darcovstvo krvi"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: "Darcovstvo krvi"

Príspevok od používateľa Reli.C »

waw pani :) tak to ste potom na tom dobre :). u nas v Humennom sa davaju "rozky, kava, caj a piskoty" (samo ako obcerstvenie) :). a po odbere stravny listok v hodnote 3,50 E. iba cisto zo zjebu, ako je to v inych mestach?

dakujem za odpoved :)
Einar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Einar »

Pred odberom caj a tie keksy este z komunizmu :D a po odbore sunku,rozky,maslo,caj,vino a volake sladkosti a astalavista Ružomberok :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pred: sladký čaj a suché rožky.

Po: bageta, keks, ďalšie keksy sú tam na miske, sladká voda, káva. Potom tuším 50 sk akože stravné + cestovné preplatia podľa tabuliek (ak na aute, ak vlakom/busom, tak podľa lístku).
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Trebisov- pred suche rozky, caj.
-po:kava+ listok na obed v nemocnicnej jedalni :)) (vidim ze som vitaz)-myslene ironicky :P
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no neviem ci zrovna nemocnicny obed je zrovna vyhra :D
Einar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Einar »

Tak to teda hej.... som 2 tyzden chodil v nemocnici na obedi ale ako zamestnanec samozrejme a ziadna vyhra :D mne sa zatial najviac pozdava hughitov prispevok :P
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Teoreticky: oni by mi vedeli preplatiť cestovné, ak by som išiel napr. zo Žiliny do Bratislavy?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

podla mna je logicke len aby preplatili cestovne do najblizsej transfuznej stanice, nie, ze ty si pojdes do BA za biznisom, odskocis sa nechat sosnut a este si preplatis vlak :D (to uz je aka samohonka chlapce...)
hughito
Redeemer
Redeemer

Zo Žiliny do BA. :lol: Na to určite "majú" tabuľky..
mico5000
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mico5000 »

....Muži môžu darovať krv maximálne 4x do roka...
čože to až
/ ženy 3x ale o to nejde- ja len že je to dosť tu asi nik nebol 4 krát v roku či ?
ColdRain
Addict
Addict

kazdy moze 4x, tj max raz za tri mesiace ;)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

bol som 4x za rok davnejsie, zdravy clovek by zvladol aj viac, a ak si vzacny (0-) tak je mozne ze pojdes aj castejsie ako raz za 3 mesiace, toto nedodrziavaju vzdy ale 4x/rok sa dodrziava (teda mozu ta zavolat v 1 mesiaci, 3tom, 8mom a 12tom napr)
SamanthaMM
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SamanthaMM »

to máte ešte dobré - v Čadci dostanete pred odberom iba čaj alebo kávu a horalku a po odbere chlieb s jedným trojuholníčkom syrokrému, šunkou a plátkami uhorky a malinovku. plus ešte dostanete hnusnú lacnú čokoládu a cestovné nepreplácajú. keby to darcovstvo nebolo pre mňa česť (otec i matka dostali už bronzovú jánskeho plaketu) tak niet prečo tam chodiť.... ale zase na druhej strane, je to skvelý pocit niekomu pomôcť
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

mne ide karta .. daroval som iba raz hned po 18ke .. druhy krat som nemohol lebo mi zasivali prst , treti lebo som bol po chirurgickom zakroku teraz uz mam 19 znova je u nas darovanie a bol som minuly tyzden na antibiotikach :(
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

znova je u nas darovanie
co to akoze znamena? ze niesi schopny sa dopravit do vacsieho mesta kde sa da darovat krv denne 5dni v tyzdni? (cestu preplacaju inac)

inac zasivanie nieje dovod neist darovat krv :wink:
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

SamanthaMM napísal:to máte ešte dobré - v Čadci dostanete pred odberom iba čaj alebo kávu a horalku a po odbere chlieb s jedným trojuholníčkom syrokrému, šunkou a plátkami uhorky a malinovku. plus ešte dostanete hnusnú lacnú čokoládu a cestovné nepreplácajú. keby to darcovstvo nebolo pre mňa česť (otec i matka dostali už bronzovú jánskeho plaketu) tak niet prečo tam chodiť.... ale zase na druhej strane, je to skvelý pocit niekomu pomôcť
precestuj do iného mesta 8)
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

ja darujem 4x do roka,teda pokial to vyda.Uz som daroval v Leviciach,trebisove aj nitre...najlepsie to hodnotim v Nitre.najhorsie jednoznacne Levice(tu je vsetko horsie nez inde)raz dokonca odmietli darovanie,zevraj maju dost.ked som sa pytal inde hovorili ze toto nezazili.
Btw ako doplnate tekutiny po odbere?Ja sa snazim doplnit tekutiny flasou vina, robi to niekto podobne?:)
hughito
Redeemer
Redeemer

SamanthaMM napísal:to máte ešte dobré - v Čadci dostanete pred odberom iba čaj alebo kávu a horalku a po odbere chlieb s jedným trojuholníčkom syrokrému, šunkou a plátkami uhorky a malinovku. plus ešte dostanete hnusnú lacnú čokoládu a cestovné nepreplácajú. keby to darcovstvo nebolo pre mňa česť (otec i matka dostali už bronzovú jánskeho plaketu) tak niet prečo tam chodiť.... ale zase na druhej strane, je to skvelý pocit niekomu pomôcť
Aj keby mi nedali nič, tak to vôbec neriešim. Nikto by to nemal robiť skrz čokoládu či iné chu****. :wink:
ColdRain
Addict
Addict

tak tak, tiez ked som bol, tak som tam isiel pre pocit, nie sa najest, to obcerstvenie aj tak dostavas preto, z eniektori ludia to mozu tazsie znasat a musia doplnit tekutiny a nieco zakusnut aby napr neodpadli, nie preto aby si to mal ako odmenu...v BA to mas v podstate rovnako, mas k dispozicii caj a keksiky, ktorych si mozes dat v podstate kolko chces a na zaver dostanes po odbere gastrac za ktory sa mas ist po odbere najest
SamanthaMM
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SamanthaMM »

Nechcem cestovať do iného mesta, lebo tam nepoznám nemocnice (hlavne v NR, kde študujem) ani lekárov - v čadci som ako doma, mám to blízko, pracuje tam moja susedka a moja mama robí vo vedľajšej budove na hygiene, takže je to pre mňa super pohodlné.
Napísať odpoveď