Škorce nám zničili celú úrodu čerešní
Škorce nám zničili celú úrodu čerešní
Poraďte niekto účinný spôsob ako odplašiť tohto škodca... Už štvrtý rok po sebe som z čerešní nemal nič a piaty to už takto nenechám. Na internete som našiel niečo takéto, no bojím sa, že si vtáky na to zvyknú a spokojne si budú na nšich čerešniach pochutnávať ďalej. http://www.market.sk/obchod/technika-pr ... takov.html
Re: Škorce nám zničili celú úrodu čerešní
skoda penazi, rusivy zvuk u nas v meste to je v parku. Napodobnovalo to nejakeho dravca asi sokola abo co ja viem co aby to plasilo vrany, fungovalo to jednu sezonu na druhy rok boli spat a ziadny zvuk ich nevyplasil
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Na ten zvuk si po čase zvyknú... (ale tak na istý čas to bude fungovať, pokiaľ sa neoťukajú)
Ak máš priestor, kde nikoho nezraníš chyť vzduchovku sadni na hodinu pod strom a vyrieš to ručne
Problém s tým nevyriešiš, ale aspoň niečo fun a lacné
Ak máš priestor, kde nikoho nezraníš chyť vzduchovku sadni na hodinu pod strom a vyrieš to ručne
Problém s tým nevyriešiš, ale aspoň niečo fun a lacné
No veruže niečo strašné by sa stalo, keby som nemal čerešne. Hotová tragédia 
nemusi byt vzduchovka, staci gulickova/airsoftova pistol (investicia 10€ aj s gulickami) a jedno poobedie. Nezabijes ich a uz sa nevratia
Tak to určite
Budú opatrnejší, ale odísť odídu až keď nebude čo jesť, resp si nájdu niečo lepšie. Škorci sú svine, ak sa im dačo nezdá, tak posielajú "prieskumníkov" ktorý zistia aká je situácia, a ak je vzduch čistý tak behom par sekund je tam cele osadenstvo 
-
Janio
Zablokovaný
Pinčo mĺč. Kedy dospeješ ? 
mat - nemusí, na odplašenie to stačí, ale ako som písal oni sa po čase vrátia (tak isto, ako pri tom zvuku) No, keď ich sunda tak exitus
No je jasné, že nevybije všetko, takže viac menej všetko je dočasné a nedá sa nič robiť...
Dunlop ešte by sa dalo otráviť celý strom
Ale to by potom nemohol jesť ani on 
mat - nemusí, na odplašenie to stačí, ale ako som písal oni sa po čase vrátia (tak isto, ako pri tom zvuku) No, keď ich sunda tak exitus
Dunlop ešte by sa dalo otráviť celý strom
Pinco predpokladám, že ty nemáš vlastnú záhradu a nikdy si nič doma svojpomocne nevypestoval... ináč by si mal na to troška iný názor. Človek sa celý rok stará, hnojí, teší na úrodu a potom príde a z úrody má akurát tak veľké... veď vieš čo... A Janio niekedy mám naozaj obrovskú chuť tú vzduchovku vytiahnuť a potrénovať streľbu na živé terče, no tým by som asi fakt nič nevyriešil a dokonca sú tie beštie u nás zákonom chránene... Asi mi už fakt ostáva len si tie čerešne kúpiť v obchode 
skus na strom nakvackat stare cd-cka, mam to na chate na ceresni a vyhlodane boli maximalne od cervikov, ak sa na to das tak zakvac tak aby sa volne otacali....znie to dost blbo ale pomaha to
u nas tie CDcka maju niektori ludia na panelakoch-na oknach, asi kvoli lastovickam
moze to fungovat
-
pryja
Darca
Asi to bude fungovat, lebo ja som na viacerych ovocnych stromoch videla povesane take nieco trblietajuce sa a vraj je to tam proti vtakom 
-
Hotwire
Addict
alebo prvy rok kup ten plasic vtakov, a ked sa o rok vratia navyknuti na ten zvuk tak si kup ozajstneho dravca, a oni nic netusiace budu ignorovat jeho skriekanie ked sa bude blizit lebo si budu mysliet ze je to ten plasic, a tak ich vsetkych pozerie 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
jedine vzduchovka a popri tejto zabavnej bohulibej cinnosti sa modlit, aby ta nevidel nejaky prid*bany ochranar 
Schyzo tvoj nápad sa mi celkom páči
ešte poraď nejaký e-shop kde kúpim toho dravca 
-
Stoporko
VIP
brano - daj svoju adresu na www.vzduchovkari.sk a forum.gunshop.cz a sprav tam vzduchovkarske stretnutie. Ani najvacsi krdel skorcov by nemal sancu. Ze su chraneni - aj cigani su u nas chraneni, aj politici a ake nam robia skody. 
možno by stačilo tú vzduchovku, čo tu niekto spomínal len niekde oprieť, aby ju videli... teda nvm či to aj na nich platí, ale na vrabcov u nás hej... pozriem na strom všade samý vrabec, behnem pre vzduchovku a vrabce zrazu odletia... zájdem do vnútra behom 5 min sú s5... výjdem znova so vzduchovkou a zasa zmiznú... nechám ju opretú pri schodoch, idem preč, prídem o hodinu, dve tri a vrabce stále nikde... tak vzduchovku zanesiem dovnútra a vrabce ochvílu zasa tam všade... ale raz soms nimi vydrbal... išiel lsom na strechu, vytiahol jednu škridlu a stadial som ich strielal... a potom sa na chvílu odučili chodiť k nám