Chorvatsko

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
mimo76
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Chorvatsko

Príspevok od používateľa mimo76 »

ideme autobusom tak neviem..nechcem aby nam polovicu vybavicky skonfiskovali :smt017
Linnhe
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Linnhe »

Potrebujem poradit. Chcem ist s priatelom niekam do Chorvatska bez objednania obytovania, proste len tak, ze si tam najdeme bud nejaky apartman, prinajhorsom hotel. Lebo cez cestovky je to vzdy ovela drahsie a vela ludi mi povedalo, ze pre dvoch to nebude problem.
Otazku mam taku, ci poznate pekne destinacie (najlepsie taky stred, alebo hore na Istrii), kde je popripade aj kemp, kebyze nam to s ubytovanim nevyjde. Ak viete, pokojne aj viac, lebo sa radi presunieme pocas dovolenky viackrat. Podmienka je ten kemp v blizkosti. K+ za dobre rady, dakujem :)
Einar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Einar »

Takto naostro sme isli aj mi.. najlepsie je do toho stredu prist a tam vsade uvidis uz tabulky ze maju volne privaty ku nam aj dokonca pribiehali ku autu ci nehladame neco na ubytovanie . .takto sme si pozreli aspon 5 apartmanov kym sme si vybrali za dobru cen ueste nam aj posledny den urobila majitelka daku hostinu :)
DR8PruBr
Star
Star

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Ubytko si najdes kdekolvek v chorvatsku. My sme si nasli minule leto 3 apartmany v priebehu pol hodinky, takze pohodka.

A destinacia? To ej tiez jedno - vsade je pekne, vsade je inak ale stale dobre. Zalezi zas ake mas priority ci chces mat kludnu dovolenku alebo skor oblubujes nocny zivot a pod. Ak druha moznost tak urcite chodte do niecoho, kde je viac obyvatelov. Najlepsie nejake mestecko. Tam toho bude az az...
Linnhe
Expert
Expert

Som si musela precitat este raz moj post, ze ci som sa spytala, to co som sa spytala :) Zaujima ma, ci neviete o nejakych kempoch, ale aj tieto rady si cenim, a musim povedat, ze sa to velmi dobre pocuva, kedze som sa celkom bala ist takto na slepo.
Ak by ste mi vedeli este poradit niekde nejake kempy, tak budem vdacna :)

//este otazka - do stredu, to je napriklad makarska, hej? A kedy ste tam boli? Myslim mesiac... ja chcem ist 15 jula az 5 augusta, a to je asi najvacsia sezona. Myslite, ze zozeniem privaty bez problemov aj napriek tomu?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

zozenies, ale cena bude vyssia :)
Linnhe
Expert
Expert

Tak ale to aj cez cestovky.. A co znamena to vyssia? Pokojne napis aj od brucha, lebo ja nemam absolutne ziadnu predstavu... (apartman pre dvoch).
DR8PruBr
Star
Star

Mozno o 1/3 viac ako bezne. Ja som teraz pozeral ceny - mimo sezony maju za 9€ / noc / apartman cez sezonu za 15€ / noc / apartman. Samozrejme ceny su pre dve osoby, co je na apartman velmi dobre.
smejo
Addict
Addict

ja som tu uz niekde pisal, ze som bol v juni nedaleko crikvenice (novi vinodolski) v apartmane s kuchynkou, klimou, tv a parkingom (3 postele + jeden pristelok) a vychadzalo to tusim 12,5e/osoba, teda 40e za apartman (bez kuchynky su asi trosku lacnejsie)... a na makarskej v hlavnej sezone to bude, myslim, drahsie, ale zas na druhej strane zavisi to aj od pozicie daneho apartmanu vzhladom na more, centrum, obchody atd, ale take nieco ludske (t.j., ze netreba ist na plaz alebo do najblizsieho obchodu/centra 15 minut autobusom) by som odhadoval na takych 17e+

koniec koncov, nie je nic jednoduchsie ako si nejake informativne ceny pogooglit, zvyknu mat aj aktualne cenniky na danu sezonu
DR8PruBr
Star
Star

Nastal čas dovoleniek a my sa chystáme zas a znova do Chorvátska. Minulý rok som to absolvoval len s priateľkou, prvý krát sami autom. Teraz ideme 4 osoby. Miesto Senj, ubytovanie sme si zarezervovali vopred cez Chorvátov, cena ubytka 95€ / osobu / 8 nocí čo je myslím, že v pohode.

Máme tam všetko čo nám treba – čo sa apartmánu týka. Inak boli ste niekto v Senj? Aké to tam je?

Cestou naspäť by sme sa chceli zastaviť na Plitvických Jazerách – spať budeme zrejme pod stanom – môže sa to?

Ďakujem.
smejo
Addict
Addict

skus si vyhladat, ci je niekde v okoli (jazier) nejaky kemp, spamati to povedat neviem a len tak "nadivoko" to urcite nepojde, leda tak niekde na luke pri nejakej dedinke

moj nazor na plitvicke jazera: bol som tam pred rokom a nie je to nieco, kam by som sa chcel vraciat opat - jednak, ze je tam dost vysoke vstupne a na druhej strane som mal asi prilis velke ocakavania od toho, pretoze po chvili ma to zacalo uz aj nudit (nie, ze by to nebolo pekne, ale mne to za tie peniaze nestalo, urcite by som tam uz druhykrat nesiel /ak by si chcel, mozem vylovit nejake fotky/)
DR8PruBr
Star
Star

smejo > No tak na divoko to aj chceme, niekde dalej, proste len prespat v stane a je to...
smejo
Addict
Addict

tak si radsej vyberte ozaj nieco viac zatrepane, udajne v HR za taketo spanie "na divoko" hrozi aj vazenie (dnes bol tusim na TA3 shot o chorvatsku, dovolenkach a zaujimavych informaciach a ak som si to s niecim nedoplietol, tak to hovorili takto) - i ked niekde mimo tych rusnych, turistickych zon by to nemusel byt nejaky tazky problem :)
ExtrA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ExtrA »

Ja určite odporúčam ostrov Vir pokoj, proste pohodička alebo Cirkvenica troška predražené :D ale krásne prostredie a pekné pláže aj ked väčšina je platená :?
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

nemate tipa na nejake konkretne ubytko (na sukromi) v okoli splitu? Za slusnu cenu, blizko k plazi, slusne vybavene?

Planujeme sa vybrat koncom augusta.
Dik
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Neviem naco to tu stale riesite ze ci niekto nepozna nejake ubytko tam a tam. V Chorvatsku vsade vidite len tabulky z napismi free rooms, ludia na ulici vam ponukaju ubytovanie, proste o ubytovanie v Chorvatsku nudza urcite nie je tak sa nemate coho bat. Pozrete si v danej destinacii zopar izieb a potom si nieco vyberiete. Ak sa vam to nechce robit takto, tak staci pouzit stryca googla a garantujem vam ze vam najde v kazdej dedine viac ubytovani ako potrebujete. S Chorvatmi sa da dohodnut velmi dobre, nemusite sa bat ze by sa vas snazili od*bat alebo nieco podobne.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

okej tak ubytko neriesim, ale riesim destianciu.
nieco blizko mora, kamenista plaz mi neprekaza, ale chcel by som cistucke more vhodne na snorchlovanie, peknu prirodu a nejake zaujimave kulturne alebo prirodne pamiatky.
lokalita niekde vyssie alebo taky stred...uplne dole sa nam az nechce ist. planujeme ist autom na prelome august/september. zvykne byt v tomto obdobi este pekne a teple pocasie? (rozumej 30+)
Dakujem

co tak pozeram, tam sa mi celkom pozdava crikvenica a baska na ostrove krk.
co na to vravite? kde je krajsie?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ono pocasie ani 30+ netreba tkych 27 je ideal a to sa na plazi ides uvarit, teraz som sa vratil, z juhu. Trocha aj poprsalo, seli jak bolo, ale kupal som sa kazdy den.

Na Baske na krku som bol v hoteli, ak si dobre pamatam sprchy su tam na kuny, plaz je tam dost siroka. Bol som vseli kde v HR Cez Basku Tucepi, Brelu, Biograd, Sibenik, Rabac, Drvenik, voda bola cista vsade.

Na tej Baske, je ta plaz obklopena z lava aj z prava takymi mini horami :D na jednu stranu vedie asfaltka k takemu kostolu. A na druhu zase, po kamenoch niekam nnwm kam :D.

Ono vacsinou ked aj prsi tak neskor to slnko vyjde, teraz pol dna uplne zamracene lialo a po obede jasno teplo.

A tie apartmany, neber hned prvy :D Aby si nebyval niekde kilometer od plaze, nad cestou.

foto su z tej Basky, trocha starsie.
Prílohy
P7070049.JPG
P7070085.JPG
Svina
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Svina »

Ja som bol na Makarskej je tam nádherne zo Slovenska do Chorvatske ísť autom nie je nejaká drina akurát ta Budapešť bez GPS ste tam stratený
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

Svina napísal:Ja som bol na Makarskej je tam nádherne zo Slovenska do Chorvatske ísť autom nie je nejaká drina akurát ta Budapešť bez GPS ste tam stratený
Budapest bez GPS? nechapem, sak obides Budapest (obchvat) a hotovo.
Napísať odpoveď