Nanabehne pc

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Nanabehne pc

Príspevok od používateľa Gajdy »

Tak zase tu mám dáky problém. Pri štarte kompu mi nabehne iba úvodná obrazovka kde píše ako sa dostanem do biosu a tam to zamrzne skúšal som už vybrať baterku, druhú ramku, disk a nič sa nezlepšilo. :?
Vopred vďaka za radu.
Denco
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Nanabehne pc

Príspevok od používateľa Denco »

Kedy to začalo robiť? Len tak samo od seba?
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

napíš hw konfiguráciu, používaný opsys, prípadne čo si inštaloval, pred začiatkom týchto problémov.
inak - počas štartu PC mačkať F8 by iste nezaškodilo - Safe Mode ...
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

Začalo to robiť samo od seba nič som tam neinštaloval stláčať môžem čo chcem ale aj tak sa to nepohne doska tam je táto a to je asi všetko čo viem http://www.msi.com/product/mb/K8N-Neo2-FX.html
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

aha, tebe ani nezačne bootovať systém - to som prehliadol.
čiže BIOS ďalej nepokračuje, vyzýva ťa k nastaveniu.
pri POST nejaký signál z pc reproduktora je?
ja by som poodpájal všetky periférie, pre začiatok nechal len klavesnicu, hdd, a jeden slot pamete.
postupne, metódou pokus-omyl by som pridával jednotlivé komponenty.
keď si už taký skúpy na slovo, že nedáš hw zostavu.

ps
prebehne pri štart test klavesnice? (krátkym bliknutím troch LED)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Tu na fóre býva problémom položiť otázku. Keď má niekto problém a nevie sa opýtať, nevie dať konkrétnosti, tak mu samozrejme nik neodpovie. Lebo stále sa dookola pýtať na to samé, tak to človek aj kašle na poradenstvo. A podaktorí mu ešte aj vynadajú. Niektorí sa v tom dokonca vyžívajú a buzerujú odborníkov, hlavne tí poslabší. Nedávam radšej nič konkrétneho, možno aj dospejú. Toľko ku perfektnej odpovedi "lokkju", ktorý je ozajstný odborník a vie pomocť, čo vidno.

Neviem, ako dochádza ku poverám s nurným okamžitým upgrade BIOS, o vyťahovaniu bateriek, RAM? HDD keď to išlo a zrazu neide? U Win to býva predověetkým niečo z NETu od posledného zapnutia, a pokiaľ to vyzerá na HW problém, ako tady asi áno, tak NB doma bez skúseností a komponentov je antiproduktívne. Ani auto, keď zdochne na ceste, nezačne nik rozoberať /vodič/, nie? :)

Radu dal lokkju - O aký stroj ide, čo sa s tým od posledného zapnutia robilo, HW zásahy, politie a iné nehody, pripojenie externého HW, kedže sa dá usudzovať na NB. Potom je to poradenstvo rýchle.

P.S. Vyberajú sa baterky z NB pre možné naštartovanie NB bez nich. Keď už nič iné nefunguje,.
Napísať odpoveď