USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
only
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa only »

Les vies ako som to myslel tak ta itonia je celkom na mieste Americaniu su vlasten zmeneny Europania a bola to kedisy trestanecka kolonia tak mnoho z nich ma predkov vrahov a kriminalnikov....skratka si myslim ze pravo na Ameriku mali aj maju indiani nie nejaky nafukanci ktory ich povrazdili iba preto lebo mali lepsie zbrane
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

only napísal:Les vies ako som to myslel tak ta itonia je celkom na mieste Americaniu su vlasten zmeneny Europania a bola to kedisy trestanecka kolonia tak mnoho z nich ma predkov vrahov a kriminalnikov....skratka si myslim ze pravo na Ameriku mali aj maju indiani nie nejaky nafukanci ktory ich povrazdili iba preto lebo mali lepsie zbrane
only si uplne mimo.

"skratka si myslim ze pravo na Ameriku" - a nemaju? Videl si ich rezervacie? Mimochodom aby sem zase niekto nepisal o tom sprostosti, ze rezervacia je nejake male mestecko obohnane plotom a chodia sa na Indianov pozerat ludia ako v zoo...
cyko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cyko »

USA ako také v podstate neznášam. Nevidím na USA nič zaujímavé. Demokracia? Pch! ALebo sloboda podnikania? Akonáhle si lepší ako iní, tak sa začne obúvať do teba napríklad protimonopolný úrad a snaží sa zakázať ti distribuovať s Windowsom napr. IE. Vojensky sa obúvajú iba do vecí, z ktorých niečo kvapne. Z ich úlohy svetového policajta mi je na grcanie. Z ich sk***eného patriotizmu a plastového úsmevu, akože je všetko OK mi je rovnako zle. ALe to je globalny nazor na USA, nie na ľudí ako jednotlivcov. Mám tam zopár známych a sú to múdri a skvelí ľudia. Hodnotím ako na mňa USA pôsobí navonok ako celok.

P.S.: A od nich sa do Európy dostala pásavka zemiaková
ceco
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ceco »

only napísal:Les vies ako som to myslel tak ta itonia je celkom na mieste Americaniu su vlasten zmeneny Europania a bola to kedisy trestanecka kolonia tak mnoho z nich ma predkov vrahov a kriminalnikov....skratka si myslim ze pravo na Ameriku mali aj maju indiani nie nejaky nafukanci ktory ich povrazdili iba preto lebo mali lepsie zbrane
loool si nemyl Ameriku s Australiou joo ?

no a hojko ma pravdu Iba s tym americkym skolstvom .. je pravda ze to co sa Amereicania ucia na Univerzite(nasa vyska) to co sa u nas uci uz na zakladnej ..
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Nemam rad USA hlavne koli ich zahranicnej politike, ako tu uz niekto pisal, odmietli dohodu o obmedzeni vypustania tych sklennikovych plynov, lebo by to malo zly dopad na ich hospodarstvo. Pan Buš si o sebe vela mysli, ako keby bola Amerika pupok sveta. Nie ze by som Ameriku nemal rad, jednoducho ich ignorujem, Colu nepijem, len vodu a mineralky :). Ked sa vam nepaci tiez americanov ignorujte, oni ani len nevedia ze mi existujeme, tak naco sa s nimi srat a zbytocne nadavat jeden na druheho. Len s tou zahranicnou politikou by mohli ist trochu so svetom nie proti nemu. Co sa tyka toho ci ist do Ameriky alebo nie, nemam najmensi zaujem, keby som mohol radsej by som sa isiel pozriet do Australie alebo napr do Francuzka, jednoducho ma na amerike nic nelaka, mozno aj preto ze o nej je pocut vsade (telka, radio) a vacsinou len v negativnych suvislotiach... Vacsina americanov volila Busha, cize vacsina amikov su ****** a mam ich v <> ako oni mna.
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cert »

cyko napísal:USA ako také v podstate neznášam. Nevidím na USA nič zaujímavé. Demokracia? Pch! ALebo sloboda podnikania? Akonáhle si lepší ako iní, tak sa začne obúvať do teba napríklad protimonopolný úrad a snaží sa zakázať ti distribuovať s Windowsom napr. IE. Vojensky sa obúvajú iba do vecí, z ktorých niečo kvapne. Z ich úlohy svetového policajta mi je na grcanie. Z ich sk***eného patriotizmu a plastového úsmevu, akože je všetko OK mi je rovnako zle. ALe to je globalny nazor na USA, nie na ľudí ako jednotlivcov. Mám tam zopár známych a sú to múdri a skvelí ľudia. Hodnotím ako na mňa USA pôsobí navonok ako celok.

P.S.: A od nich sa do Európy dostala pásavka zemiaková
A v SR nemame Protimonopolny urad?
cyko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cyko »

Máme, a čo má byť? Sa bavíma o USA, nie o Slovesku.
Les
King
King

budem pisat len odpovede na tie tvoje body:

a.) Taka krajina kde by aspon jeden clovek nenenavidel volakoho, napr. koli farbe pleti neexistuje na svete nikde a ani existovat nikdy nebude. Rozdiel je vsak v tom, ze pokial v SR ludia s takymi nazormi sa grupuju v politickej strane (SNS) tak v USA ale aj vo vsetkych standartnych demokratickych krajinach ludia s takymito nazormi existuju na HRANE spolocnosti a tiez zakonov. A toto je ten velky rozdiel. Priklad:

Pred par dnami zmlatili tzv. vodcu Pospolitosti. Stavil by som sa, keby to bol predseda SMK Bela Bugar, tak by velke % clenov SNS oslavovalo. Ja osobne vsak planovanu bitku "vodcu" Pospolitosti odsudzujem aj ked pri jeho verejnych vyrokoch obrazne povedane otvara nozik vo vrecku. Ja osobne, ked som prisiel do USA, tak som byval aj vo stvrtiach, kde vacsinu obyvatelstva tvorili cernosi a Portorikanci. Mne nikto z tychto ludi nijako neublizil, skor naopak. Dokonca som byval aj v neslavne poznanom East Los Angeles. Nic sa mi nestalo, ani ma nevyrabovali, ani ma neobtazovali na chodniku, ked som isiel pesi, hoci aj vtedy uz existovalo vela poulicnych gangov. Ja si myslim, ze to, ze ci clovek dostane "nakladacku" alebo ci ho buzeruju zalezi aj od toho, ako sa ten clovek sprava K NIM. Presne tak, ako ten, ktory pri zatykani policiou sa nebrani, alebo ako sa policajt sprava k tomu, kto povedzme ho opluje. Ale ja si myslim, ze je to rovnake vsade vo svete.

b.) Mas pravdu, aj ja mam taky nazor ako ty, ze ci su priatelskejsi sa da zistit aj s fora, kde chodia napr. zahranicni Slovaci -

Kód: Vybrať všetko

www.post.sk
c.) No, tak s tymto tvojim nazorom absolutne nesuhlasim. Nieze ja, ale ani moji kamarati zo Slovenska, Ceska a Madarska nikdy neboli v Amerike diskriminovani. A to, ze co jedia Americania, ci maju radi hamburgery to je len ich vec. Ani mne nehovoria moji americki priatelia, ked jem napr. bryndzove halusky, alebo paprikas, ze preco nejem ich hamburgery. Nemyslis, ze toto je tak trosku prehnane na tvoje strane? To, ze ani jeden Mc Donald´s na Slovensku neskrachoval (ani nikde inde vo Vychodnej Europe) hadam o nieco svadci alebo nie? predsa nikto nieje prinuteni v SR, aby sa isiel najest do Mc Donald´s. Na druhej strane, je to tak isto kazdeho vec, ked do Mc Donald´s by nesiel ani vtedy, keby sa tam strava davala zdarma. Je to slobodny vyber.

d.) Nehovorim, ze vo vsetkom su najvyvynutejsi. Ako priklad uvediem zdravotnu starostlivost. Ani mne osobne sa nepaci ich socialna politika, ale zase ako vies v Amerike je 51 statov, takze ich vsetky nemozem hadzat do jedneho vreca. Napr. na Floride je to skoro o nicom, ale napr. v Californii, New Yorku ale aj inde clovek moze chodit k lekarovi a nezaplati ani dolar, ked je zaregistrovany na socialnom urade. Na Floride napr. kazdy kto ma stabilnu pracu alebo podnika, tak ma sukromne zdravotne poistenie co je uplnou samozrejmostou. Uz je to horsie, ked clovek peniaze nema a uz vobec nehovorim o tych, ktori su bezdomovcami. Bezdomovec obrazne povedane musi omdliet na ulici, aby mu bola zakladna zdravotna pomoc vobec poskytnuta. Je to skoda a zo svojej skusenosti viem, ze co sa tyka zdravotnej pomoci, tak Europa je omnoho humannejsia, ako USA. No ale na druhej strane som mal par "skusenosti" z vasou zdravotnou starostlivostou a to podotykam, ze som mal aj velmi dobre sukromne zdrav. poistenie kupene v poistovni Union a "zdrav. starostlivost" ktoru som u vas dostal bola asi na takej urovni, ako v USA v dobe Indianov. Preto chodim radsej s rovnakym poistenim (Union) do Rakuska, konkretne do Hainburgu do nemocnice, kde je starostlivost presne na takej urovni, aku ju mam na USA. Toto len tak na zamyslenie sa.

e.) to som uz odpovedal vyssie, ale zial stavaju sa take pripady a naposledy myslim to bolo v Miami ked turisti (nemecki) zabludili vecer z prenajatym autom do cernosskej stvrti a pytali sa informaciu, tak myslim, ze alebo pobodali, alebo zastrelili a orabovali jedneho z nich. Zase nieze by som chcel branit, len chcem aby si vedel, ze keby toto videl policajt a ten policajt by bol tiez cernoch, tak by bez vahania toho zlodeja alebo vraha, ktory bol cernochom odpalil. Zase tvoju pozornost by som chcel upriamit na to forum, ktori maju zahranicni Slovaci a tam si mozes precitat rozne nazory od Slovakov, ktori byvaju v roznych stvrtiach a roznych castiach USA. Potom ziskach naozaj skutocny obraz o tejto zalezitosti.

f.) pod kulturnou roznorodostou to v USA naozaj ziaden problem nieje. Ako kuriozitu pre vas pisem, ze manzelku mam cernosku, ktora vcitane jej brata a rodicov ma navstevuju a stale si praju, aby som im varil bryndzove halusky, alebo madarsky gulas. No ale spat k roznorodosti. Su tu rozne kluby a spolocnosti, ktore grupuju rozne narodnosti. Napr. my mame Cesko-slovensku spolocnost, kde sa schadzame raz mesacne aby sme si podebatili a tiez obycajne sa vari alebo slovenske alebo ceske jedlo. Su tu rozne noviny a magaziny zo SR a CR. My sme sa tu ako vidis z nazvu nerozdelili ako vy ste si rozdelili Ceskoslovensko. Cesi a Slovaci tu stale maju a aj budu mat spolocne kluby a tiez je nam to uplne jedno, ci tu niekedy zavita trebars aj nejaky Madar, alebo ze ci nejaky Cech ma manzelku Madarku, alebo Slovak americku cernosku. Myslim si, ze toto prave znazornuje toleranciu v Amerike a som o tom presvedceny (zial) ze v SR by taketo veci "nesli" a vela ludi a nielen skinheadi by taketo "abnormalnosti" nevedeli stravit. Dovolujem si tvrdit, ze nikde na svete nieje tolko narodnosti ako v USA.

g.) ja osobne som bol za vojnu proti Iraku ale teraz sa moj nazor tak trosku zmenil. Preco? Tak ako vacsina Americanov som tuto vojnu podporoval hlavne koli tomu, ze som veril spravodajskych sluzbam, ze Irak vlastni zbrane hromadneho nicenia. Tieto zbrane sa nenasli... Ale na druhej strane vacsina ludi s nazorom, ktory som mal aj ja sa teraz proti Bushovi obratila. Teraz uz nieje nic vynimocne vidiet napr. nalepky na autach z napismi ako Bush je klamar, CIA klamala a pod. Nikto ti za to nepodpali dom, nevyhodi zo zamestnania, ani sa tvoj sused s tebou neprestane rozpravat. Skus na Slovensku si dat nalepku len s tromi pismenami na auto- SMK. A ci ti nahodou auto neposkriabu, alebo dokonca nepodpalia... V USA totiz my vsetko riesime pri urnach a myslim tym urny na volenie nasich politickych predstavitelov. Na Slovensku minimalne jedna politicka kauza bola riesena tak, ze jeden clovek R.R. sa dostal do urny, ale do jeho urny sa hlasovacie listky nevhadzuju....

h.) Zakony platia pre kazdeho rovnako a ake popravy mladistvych? Ty by si nepopravil niekoho, kto napr. by tvojmu povedzme 4 rocnemu dievcatku rozparal brucho, potom vytlacil oci z lyzicou, potom jej odsekne nohy a zobere si jej prst ako suvenir do vrecka??? Nepopravil by si takuto bestiu, aj keby mal povedzme 14 rokov? Mimochodom bolo by zaujimave napisat anketu, ze kolki ludia z tohto fora su za a kolki proti trestu smrti vo zvlast bestialnych vrazdach. Ja som stale tvrdil a aj tvrdim, ze to, ci niekto dostane trest smrti t.j. to rozhodnutie by malo byt v rukach pozostalich obete, alebo obeti. A TI keby chceli by mali mat tu moznost podla zakona potlacit gombik na elektrickom kresle.

Co sa tyka toho dela, tak to moze byt celkom pravda ale taketo zakony su naozaj len na smiech a schvalovane vylozene na pobavenie verejnosti. O takychto veciach ani nehovorme, vsak ty si myslis, ze takyto zakon by vobec mohol byt uplatneny? A ta licencia na zobranie, hoci som o nej nepocul moze byt celkom pravdou, ale si urcite myslim, ze je to len koli tomu, aby si to vacsina bezdomovcov nemohla dovolit a aby na zaklade porusenia tohto zakona pri identifikovani zobraka policiou mu policajt mohol dat trest. Napr. zakaz takejto cinnosti. Nechcu tak mat skratka stovky zobrakov, ktori by otravovali dennodenne ludi. V USA je nezamestnanost len okolo 5% nizsia uz ani nebude a ani by nemohla byt. Vacsina tychto ludi pracovat nechce, alebo poberaju invalidny dochodok a takto si prilepsuju samozrejme cest vinnimkam. Opytaj sa Slovakov na tom zahr. fore, ze kazdy kto si naozaj hlada pracu, ci ju najde.

V tomto tovjom prispevku vlastne zhadzujes Slovensko. Kedze podla teba su Americania "debili" tak potom cim su Slovaci v SR? Ked "debili" maju jednu najvyssiu zivotnu uroven na svete a ked su taki nekulturni a negramostni ako pises, tak cim su vlastne Slovaci? Nieje zaujimave, ze "debili" maju vyssiu zivotnu uroven ako kulturni a velmi vzdelani Slovaci? To, ze z 350 kanalov si pozera tv shopping je len ich vecov. A to ze napr. ze nevedia, ze co je hlavne mesto CR je len ich vecov. Len tak na margo, o kulture radsej nehovorme, lebo ked mi pamat sluzi dobre najpopularnejsi program na Slovensku ste mali reality show... A myslim, ze nasleduje Vyvoleni... Ver mi, ze ludia, ktori maju radi kulturu tak tu ju rozhodne najdu ! Este aj v "mensom" Americkom meste akym je St. Petersburg je muzeum Salvadora Daliho, opera a o mensich divadielkach ani nehovorim. Zase, ten kto nechce, tak ten divadelne predstavenia predsa navstevovat nemusi a dokonca ked chce byt nekulturni aj to je sucastou demokracie, ako presne aj to ked volakto chce spat na lavicke v parku, aj ked su volne postele v Armade Spasy. Nikto ho nemoze nutit na to, ze co musi robit, ked neohrozuje inych.

Toto je moj posledny prispevok na tieto temy, lebo tu len vyslovene ZBYTOCNE travim cas vypisovanim toho, co som uz pisat 1000 krat na tomto fore. Ale bude zaujimave si precitat tvoje odpovede, na moje odpovede :)

este raz, pozri si nazory Slovakov zijucich v inych krajinach, nielen v USA ale aj v Australii a dalsich. Budes vidiet, ze taketo nazory nemam len ja.

Kód: Vybrať všetko

www.post.sk
hore klikni na forum.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

ceco napísal:no a hojko ma pravdu Iba s tym americkym skolstvom .. je pravda ze to co sa Amereicania ucia na Univerzite(nasa vyska) to co sa u nas uci uz na zakladnej ..
tak teraz neviem kto ma sku**** system (skolstva) ci mi co sa musime ucit kvantum zbytocnych ko*ot alebo amici co sa asi skor zameriavaju na to co je aj potrebne v zivote.. no myslim ze asi my :?
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Hm... moj bratranec, co je momentalne v USA, mal problemy s policajtmi, ze na krizovatke mu presmykli kolesa... Proste sa pekne odpichol a policajti ho isli za to dzubat, ze ci nevie jazdit... Ko**tina

Les kde ty pracujes?
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Aryan Angel napísal: tak teraz neviem kto ma sku**** system (skolstva) ci mi co sa musime ucit kvantum zbytocnych kok**** alebo amici co sa asi skor zameriavaju na to co je aj potrebne v zivote.. no myslim ze asi my :?
No a preto si myslim ze ludia v USA su hlupi kvoli svojej slabej vzdelanostnej urovni.Viem ze ani mne sa nechce tolko veci ucit ale ak by si si mal dat s americanom 5 minutovku na tvoje ucivo tak by si ho zmakol raz-dva.Zakladne a stredne skoly su v Amerike daco jak u nas SOU murar-casnik tam ta naucia iba to naozaj najzakladnejsie. :wink:
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Hehe murar-casnik???
Sheep
Addict
Addict

Retsko napísal:Hehe murar-casnik???
to je asi tak ze z teba tam urobia robotnika alebo roznasaca pizze ak chces sa uchytit aspon ako kancelarska krysa tak musis spravit vysoku a kadejake nadstavby :lol:
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Hej ja len ze odbor je kuchar-casnik, tak sa mi pacila ta kombinacia...
Les
King
King

Retsko napísal:Hm... moj bratranec, co je momentalne v USA, mal problemy s policajtmi, ze na krizovatke mu presmykli kolesa... Proste sa pekne odpichol a policajti ho isli za to dzubat, ze ci nevie jazdit... Ko**tina

Les kde ty pracujes?
Chvalabohu !!! ze ho policajti zastavili. Ja mam rad tiez poriadok a nieje to ako na Slovensku, kde prejdes celu skolku na chodniku a skoro nic sa ti nestane... Len 8 rokov...

Som maliarom, mam to aj v profile :wink:
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Les: hluuuupost!!!
Sheep
Addict
Addict

Les napísal: Chvalabohu !!! ze ho policajti zastavili. Ja mam rad tiez poriadok a nieje to ako na Slovensku, kde prejdes celu skolku na chodniku a skoro nic sa ti nestane... Len 8 rokov...

Som maliarom, mam to aj v profile :wink:
si maliarom? to asi od svojich 8-ych rokov chodis do americkej skoly ze ?
Les
King
King

Sheep napísal:No a preto si myslim ze ludia v USA su hlupi kvoli svojej slabej vzdelanostnej urovni.Viem ze ani mne sa nechce tolko veci ucit ale ak by si si mal dat s americanom 5 minutovku na tvoje ucivo tak by si ho zmakol raz-dva.Zakladne a stredne skoly su v Amerike daco jak u nas SOU murar-casnik tam ta naucia iba to naozaj najzakladnejsie. :wink:
ano napr. v SOU na murara sa ucis dejepis, prirodopis... Je to podla teba o.k.? Ked sa napr. ucis za murara naco ti bude nieco z prirodopisu? Ano vseobecna vzdelanost, ktora ma svoje korene este z cias socializmu...
Les
King
King

Sheep napísal: si maliarom? to asi od svojich 8-ych rokov chodis do americkej skoly ze ?
Ja som maliar samouk, totiz do skoly aby som sa ucil malovanie ani v CSSR ani v USA som nechodil. Je pravdou, ze v USA som chodil asi rok na sukromne lekcie, ale to sa tykalo hlavne techniky malovania a miesanie farieb atd. Ale to bolo uz davno.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Les napísal:h.) Zakony platia pre kazdeho rovnako a ake popravy mladistvych? Ty by si nepopravil niekoho, kto napr. by tvojmu povedzme 4 rocnemu dievcatku rozparal brucho, potom vytlacil oci z lyzicou, potom jej odsekne nohy a zobere si jej prst ako suvenir do vrecka??? Nepopravil by si takuto bestiu, aj keby mal povedzme 14 rokov? Mimochodom bolo by zaujimave napisat anketu, ze kolki ludia z tohto fora su za a kolki proti trestu smrti vo zvlast bestialnych vrazdach. Ja som stale tvrdil a aj tvrdim, ze to, ci niekto dostane trest smrti t.j. to rozhodnutie by malo byt v rukach pozostalich obete, alebo obeti. A TI keby chceli by mali mat tu moznost podla zakona potlacit gombik na elektrickom kresle.
zaujimave ze taketo veci sa deju len v Amerike nie? Skazeny narod.. nehovoriac o pocte vrazd strelnou zbranou, sa tam vystrielajte ako opice..
Napísať odpoveď