zmzne pri prechode k instalacii Ubuntu 11.04 [vyriesne]
zmzne pri prechode k instalacii Ubuntu 11.04 [vyriesne]
cawte instalujem ubuntu na moj notebook hp probook 4525s som v tom novy co sa tyka linuxu,normalne som si stiahol image spravne som ho vypalil aj mi ho nabootuje objavy sa volba ci ho to chcem skusit alebo nainstalovat skontrolovat disct atd... pri kontrole disku ziadne chyby nenaslo a ked dam instalaciu tak tam mi zo zacne nacitavat ubuntu a behaju mi tam bodky nacivanie a po chvylke to zmrzne docital som sa ze by to mohlo nieco mat s parametrami ale nwm nic dalej
Re: zmzne pri prechode k instalacii Ubuntu 11.04
Čo sa týka spustenia s parametrom, keď začne bootovať CD (tá ružová obrazovka) stlač medzerník, vyber jazyk, dole by malo byť Režimy a tam skús vybrať noacpi alebo acpi=off (neviem presne) a potom inštalovať. Mne tiež zo začiatku Ubuntu freezovalo, nie pri inštalácii, ale pomohlo mi spustenie s noacpi.
Ked mas spravne napaleny image a skontrolovane cd, nemal by byt problem. Skusal si chvilu pockat? Ubuntu, co sa tyka chronologickeho vyvoja, sa mi zda cim dalej tym pomalsie. Ak mas dojem, ze sa to naozaj seklo, mozes skusit otestovat ramku (memtest86, ak si este pamätam, mala by to byt jedna z moznosti LiveCD), a tiez si spustit installer z CDcka v niecom ako virtualBox.
nepomohlo ani jedno noacpi,acpi=off stale mi to zmrzne na tom nacitavaniDenco napísal:Čo sa týka spustenia s parametrom, keď začne bootovať CD (tá ružová obrazovka) stlač medzerník, vyber jazyk, dole by malo byť Režimy a tam skús vybrať noacpi alebo acpi=off (neviem presne) a potom inštalovať. Mne tiež zo začiatku Ubuntu freezovalo, nie pri inštalácii, ale pomohlo mi spustenie s noacpi.
//autoeditácia príspevku (18 Jún 2011, 19:08)
otestoval som ramku a vsetko OK a cd do vyrtual boxu to nainstalovat ideSkyer napísal:Ked mas spravne napaleny image a skontrolovane cd, nemal by byt problem. Skusal si chvilu pockat? Ubuntu, co sa tyka chronologickeho vyvoja, sa mi zda cim dalej tym pomalsie. Ak mas dojem, ze sa to naozaj seklo, mozes skusit otestovat ramku (memtest86, ak si este pamätam, mala by to byt jedna z moznosti LiveCD), a tiez si spustit installer z CDcka v niecom ako virtualBox.
Daj konkrétny čas, lebo inštalácia ozaj chvíľu trvá, 5 minút nieje nič. Štandartne slušný stroj cca 1 hodina.
A nepíšeš, či si odskúšal prevádzku z CD U11.04, ale tiež to trvá...
A nepíšeš, či si odskúšal prevádzku z CD U11.04, ale tiež to trvá...
Ako hovoria ostatní, mne osobne tiež pri načítaní prestanú behať tie bodky, ale po chvíli to naskočí, takže skús chvíľu počkať.
vyriesene pomohlo acpi=force
Re: zmzne pri prechode k instalacii Ubuntu 11.04 [vyriesne]
OT: Kto mi to tu znizuje karmu? Slusilo by sa aspon dovod napisat, ked uz tak. (OP sorry za spam).
Re: zmzne pri prechode k instalacii Ubuntu 11.04 [vyriesne]
Nečuduj sa, aj mne tu napáda partička zakomplexovaných, a mali by sme požiadať o zrušenie karmy pre takto masturbujúcich pubertiakov, veď také sa dá trebárs aj na azete.
Veď sa pozri na prítomnosť na fóre - sú tam aj "tajní", netboty... ja by som to paralyzoval, psychopatov zabanoval a dal registráciu menom a zodpovednosťou za príspevky. Takto sa dajú dementi vylúčiť, ináč tí, ktorí chcú pomáhať, odídu, a stane sa to tu stokou. Však je to tu aj cez upozornenie warez, navádzanie ku neodborným zásahom pubertiaky...