Aka vysoka skola ?
-
mfp
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aka vysoka skola ?
Na co nemas? Vacsina VS je aj tak len o tom prinutit sa to ucit, a urcite sa ti bude lepsie k tomu dostavat, ked to bude nieco co ta bavi, no nie?
Keby to bolo take jednoduche:D To su uplne odlisne dve veci co chcem ja studovat,ale ta chemia ma laka viac... Aj ked je to butal tazke tieto prirodne vedy...a neviem ci na to mam.. Akurat som pozistovala a laka ma STU a tam je to bez prijmacok... Potom uz len zalezi od 'sily jednotlivca' 
-
TUCERO_SVK
Star
Tá chemická nieje až taká ťažká ono je toho iba veľa čiže na nejaký spoločenský život moc času nebudeš mať ak chceš prejsť a niektorý učitelia sa robia dôležitý aj keď nie sú + keby si tam išla treba si zvyknúť na to že schopnosť organizovať je na STU fakultách podpriemerná. absencia gymnaziálneho učiva je trochu problém ale dá sa to zvládnuť s tým že obetuješ ešte trochu času navyše kým to vždy dobehneš. Najlepšie by bolo sa do fyziky a ak si vyberieš odbor kde bude biológia tak aj do nej pozrieť s predstihom lebo potom je to strašný nával nových vecí naraz.
No , tak najviac ma zaujal ten program na FCHPT biotechnologia a potravinarska technologia. Mate niekto vlastne skusenosti ako to tam je? Ci je to moc tazke alebo sa to da zvladnut? A na co sa treba najviac zamerat? Chcela by som chodit aj na nejake pripravne kurzy, popripade doucko,precitat si knihy ... Poradite mi?
-
TUCERO_SVK
Star
Ja tam študujem. 1 ročník -Odbor BIOPOT - zameral som sa viac na biotechnológiu.ivka napísal:No , tak najviac ma zaujal ten program na FCHPT biotechnologia a potravinarska technologia. Mate niekto vlastne skusenosti ako to tam je? Ci je to moc tazke alebo sa to da zvladnut? A na co sa treba najviac zamerat? Chcela by som chodit aj na nejake pripravne kurzy, popripade doucko,precitat si knihy ... Poradite mi?
Zvládnuť sa to dá ak sa snažíš. Zamerať sa treba ako obvykle na najviac kreditové predmety čiže v prvom semestri anorganická chémia /tam sa treba chystať na každú hodinu lebo nepripravených vyhadzujú/, matematika, a potom dôležité s menším počtom kreditov ako materiálové bilancie atd. Predmety ako základy práva, filozofia netreba brať vážne ale toxikológiu atd nepodceniť a inak na začiatku si vyberáš či chceš študovať predmety zaoberájuce sa potravinárskou tematikou alebo biotechnológia. V druhom semestri prvého ročníka je toho už viac /Biológia, Fyzika, Matematika II , Laboratórne cvičenia z fyziky,bologie a anorganickej chémie, základy výživy, predmet podla odboru, ekonomika informatika/ a bohužiaľ veľa učiteľov sa tvári že sú dôležitý. Najdôležitejšie su tam fyzika, biológia, matematika II. Ale na druhej strane je tam predmet základy výživy. ono to vyzerá jednoducho podľa názvu ale premenilo sa to na biochémiu kde učiteľka robila strašné problémy a zvládla to asi 1/3 ľudí.Potom v druhom semestri sú troje labáky. Biológia, fyzika, chémia ktoré sú viac ako náročné na čas hlavne tá fyzika. Ale rozhodne je tam sranda dokonca sem tam aj na fyzike.
Prípravné kurzy to je na tebe. Ja som nebol ani na jednom a dal som zatiaľ prvý aj druhý semester. Pritom som prišiel z potravinárskej školy s vyštudovaným odborom marketing kde som mal 3 roky matematiky bez maturity, dva roky chémie, fyziku som nemal a biológiu tiež nie. Aj keď s biológiou mám teraz dosť problémy takže preto odporúčam naštudovať. Ale je to aj tým že Skúšajúca má drastickú podmienku kde jej nestačí 56 percent z celej písomky ale chce minimálne 56 % z každej otázky čiže jednu človek zabudne a končí. Inak k predmetom Anorganická chémia matematika I a fyzika je proseminár kde sa preberá stredoškolské učivo.
Inak taká sranda že aj na telesnej sa robia dosť dôležitý. Na začiatku prvého semestra je test kde treba preplávať 200m pod 4 minuty čiže bazén na FEI 8x. Ak nesplníš tak máš povinné plávanie ak splníš tak si môžeš vybrať telesnú ako napr posilovňa , floorball, futbal, mnou nepochopený spining atd.
Knihy no ak máš prístup do knižnice ako CVTI alebo univerzitná knižnica mohla by si si pozrieť knihu Anorganická chémia J. Šima, Biológiu Katarína horáková Soňa Jantová. Fyzika napr Doc. RNDr. Viliam Laurcin.
Ešte z fyziky je v druhom semestri stredoškolský test rozdelený na dve časti. Je to podmienka ktorú musíš mať splnenú ak chceš ísť na skúšku a treba ho mať minimálne na 80%
Proste keď to tak zhrniem tak sa treba venovať tej škole a rozumne si rozvrhnúť čas /neodkladať veci na neskôr lebo môžu potom zabrať viac času ako plánuješ a bude problém/, nepodceniť žiaden predmet ani celú školu lebo ako ja som prešiel aj zo zlými základmi ale iba preto že som makal každý deň a nevzdal som to pri prvom návale. nečudovať a nenervovať sa nad nedokonalov schopnosťou organizovať atď + FCHPT je v preklade furt chodím po tme /zn: ráno aj večer/
Dakujem za taku obsirnu odpoved fakt... No, ani ma to moc neprekvapilo, jasne ,ze je toho dost. Ved je to naj. fakulta v SR. Inak ako zistujem, tak nie vsetci tam chodia ti, co vystudovali gympel. A vlasten zacinali uplne od zaciatku.
Mna najviac odradzalo to,ze nemam gympel a teda ani nejake extra zaklady, aj ked n zaciatku to musi byt makacka ako tak pozeram. Ja sa musim predovsetkym doucit hlavne matiku, ab y som bola na urovni gymplackej matiky .
Inak je to vacsinou o memorovani alebo viac menej logicke myslenie?
Pocula som aj,ze stadial vela vela ludi povypadava a vyhodia ich a az ked sa dostanu do vyssieho rocnika (vacsinou 3. ??), ze uz sa k nim ucitelia sprvaju vcelku normalne ako k rovnocennemu:D
Mna najviac odradzalo to,ze nemam gympel a teda ani nejake extra zaklady, aj ked n zaciatku to musi byt makacka ako tak pozeram. Ja sa musim predovsetkym doucit hlavne matiku, ab y som bola na urovni gymplackej matiky .
Inak je to vacsinou o memorovani alebo viac menej logicke myslenie?
Pocula som aj,ze stadial vela vela ludi povypadava a vyhodia ich a az ked sa dostanu do vyssieho rocnika (vacsinou 3. ??), ze uz sa k nim ucitelia sprvaju vcelku normalne ako k rovnocennemu:D
-
TUCERO_SVK
Star
V prvom semestri treba veľa logiky a v druhom začína učenie telefónnych zoznamov.
Tento rok nás nastúpilo 800 a po prvom semestri to kleslo na 200 a teraz to už ide pomalšie.
Učitelia sú niektorý priateľský, hlavne doktoranti v pohode sa dá s nimi pokecať už berú človeka ako rovnocenného nie ako na strednej, viacmenej najčastejšie iba učiteľky sú prísne + doktorantky namyslené
neviem prečo.
A o tretom ročníku zatiaľ moc neviem
Tento rok nás nastúpilo 800 a po prvom semestri to kleslo na 200 a teraz to už ide pomalšie.
Učitelia sú niektorý priateľský, hlavne doktoranti v pohode sa dá s nimi pokecať už berú človeka ako rovnocenného nie ako na strednej, viacmenej najčastejšie iba učiteľky sú prísne + doktorantky namyslené
Tak, chcel by som vediet ako by ste sa rozhodli na mojom mieste a preco
Som prijaty na Technicku univ. v Ostrava a takisto v Kosiciach, podstate na rovnaky predmet Telekomunikacie. Neviem ako to je s urovnou tychto 2 univerzit a kedze je tu vela (byvalich) studentov, tam verim ze sa dako podelite o svoje skusenosti
Som prijaty na Technicku univ. v Ostrava a takisto v Kosiciach, podstate na rovnaky predmet Telekomunikacie. Neviem ako to je s urovnou tychto 2 univerzit a kedze je tu vela (byvalich) studentov, tam verim ze sa dako podelite o svoje skusenosti
Aha, takze ak niesom s logikou na tom nejak nadpriemerne mam sa na to vykaslat? pre svoje dobro:DTUCERO_SVK napísal:V prvom semestri treba veľa logiky a v druhom začína učenie telefónnych zoznamov.
Učitelia sú niektorý priateľský, hlavne doktoranti v pohode sa dá s nimi pokecať už berú človeka ako rovnocenného nie ako na strednej, viacmenej najčastejšie iba učiteľky sú prísne + doktorantky namyslenéneviem prečo.
NIE
..Pre svoje dobro sa nepodcenuj alebo nehladaj uz predom vyhovorky preco tam ne ist .. Ak tam chces ist tak chod vsetko sa da zvladnut naucit je to len na tvojich prioritach a tom ako si rozlozis cas...ak to odpisujes predom tak sa na to rovno vykasli ...GL
..Pre svoje dobro sa nepodcenuj alebo nehladaj uz predom vyhovorky preco tam ne ist .. Ak tam chces ist tak chod vsetko sa da zvladnut naucit je to len na tvojich prioritach a tom ako si rozlozis cas...ak to odpisujes predom tak sa na to rovno vykasli ...GL
este ku ISICom: je pravda, ze ked som skoncil bakalara, tak mi prestali platit dopravne zlavy?
-
audiotrack
VIP
áno. Dňom zloženia štátnej skúšky si prestal byť študentom, a znova sa ním staneš až zápisom do prvého ročníka nadväzujúceho štúdia. Počas prázdnin študent nie si, a nemôžeš teda využívať ani študentské zlavy.
Nie ! Na to, aby Ti ISIC neplatil, by ho trebalo deaktivovať na mieste kde bol aktivovaný....ja som to neurobil a stále mi funguje aj po tom ako som pred 2 týždňami zoštatnicoval.....
takze ta znamka za 20€ "09/11" mi je pocas prazdnin len na zlavy do muzei a pod. a obalamutenie sofera, ktory to neskotroluje cez "scaner"?
//J.O.S.E, teda studijne ho nemoze na dialku deaktivovat?
//J.O.S.E, teda studijne ho nemoze na dialku deaktivovat?
Počas prázdnin by ISIC mal platiť aj na cestovanie....pokiaľ ide o autobusy - tak platí do konca augusta...od septembra už neodrbeš šoféra a platíš dvojnásobok, teda bez zľavy.....vždy na začiatku septembra cestujem vlakom a železnice uznávajú nálepku do konca septembra 
///štúdijne oddelenie nemá s Isic-mi nič spoločné...iba vydávajú ked si prvák a nastupuješ ostatné veci robí rektorát - to viem, lebo som musel kamošovi vybavovať nový a tam ma odkázali....takže zo štúdijného Ti ho nemôžu a nemajú ako zablokovať
///štúdijne oddelenie nemá s Isic-mi nič spoločné...iba vydávajú ked si prvák a nastupuješ ostatné veci robí rektorát - to viem, lebo som musel kamošovi vybavovať nový a tam ma odkázali....takže zo štúdijného Ti ho nemôžu a nemajú ako zablokovať
zeleznice nalepku? mne vzdy sprievodca ISIC kontroloval cez tablet co maju... aspon sa tak tvaril 
to skor autobusarom cestou na zapis stacila nalepka...
ale ukludnil si ma... len zeleznice radsej odskusam mimo stanice kde sa predavaju listky, aby ma nezdzubali za to, ze si ulatnujem zlavu uplne opravnene...
//uhm, takze studijne maximalne tak pristup do budov/ucebni, aj to po tom co dam ISIC na citacku? chapem to spravne?
to skor autobusarom cestou na zapis stacila nalepka...
ale ukludnil si ma... len zeleznice radsej odskusam mimo stanice kde sa predavaju listky, aby ma nezdzubali za to, ze si ulatnujem zlavu uplne opravnene...
//uhm, takze studijne maximalne tak pristup do budov/ucebni, aj to po tom co dam ISIC na citacku? chapem to spravne?
-
pegasusss
Light Professional
prosim vas , neviete ako to je teraz s VSLG = vysoka skola logistiky v Přerove a Šturove .... ze teda ci sa este dá podat prihlaska do Přerova ked do šturova sa uz nedá .... a ohladom prijmačiek že z coho vlastne sú tie primacky , dakujem .
prosim vas neviete mi povedat ci to chodi tak ze ak mi teraz prislo z VS ze ma neprijali, a behom casu sa na danu vysoku niektori z prijatych uchadzacov neprihlasia (lebo ich napriklad vezmu aj na dalsiu a pojdu tam) tak ci je este potom mozne ze zoberu namiesto nich tych ktori su pod ciarou a potom pride este jedna odpoved
vdaka
vdaka
-
audiotrack
VIP
ak sa odvoláš, tak tá možnosť je (ale závisí prečo ťa neprijali, či si splnil aspoň minimálne požiadavky). Pokiaľ sa neodvoláš, nebude ti druhá odpoveď chodiť. Jednoducho zoberú do ročníka menej žiakov, nie je nikde napísané že ich musí nastúpiť toľko a toľko
Bblost, pozri si nalepku na zadnesj strane, vzdy plati do konca septembra. Nikto nekontroluje v buse, ci si uz odstatnicoval alebo nie.