sluchadla do vlaku

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
lancer1
Novice
Novice

sluchadla do vlaku

Príspevok od používateľa lancer1 »

Zdravím,
poraďte nejaké nejaké uzavreté slúchadlá okolo 130eur. Niečo na štýl HD555 len uzavreté.
využívané by boli hlavne vo vlaku

Vďaka
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: sluchadla do vlaku

Príspevok od používateľa Soviet »

Dost vela tie ktore si spomenul su porovnavane s AKG K142 HD. Cize asi tie..Taktiez cenovo ti vyhovuju.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

lancer1 napísal:Zdravím,
poraďte nejaké nejaké uzavreté slúchadlá okolo 130eur. Niečo na štýl HD555 len uzavreté.
využívané by boli hlavne vo vlaku

Vďaka
1. Niečo "na štyl HD555" nie je veľmi vhodne na prenos. Jednak podobne cirkumauralne sluchadla su priliš veľke a neskladne na prenašanie, zaberu miesto v celom batohu. 2. Budeš vyzerať ako kozmonaut (možno nepodstatne). 3. to najhlavnejšie, take sluchadla potrebuju kvalitny a vykonny zdroj na dostatočne vybudenie. A študiovky od AKG (vyššie spominane) su dosť naročne na zdroj. Čo bude zdroj zvuku?
Aj tak si myslim, že najlepšim riešenim by boli in-eary (štuple). Jednak lepšie izoluju a tiež budu hrať podstatne lepšie ako cirkumauraly. A za 130€ už kupiš veľmi kvalitne kusky, už sa da hovoriť o hifi zvuku. Je to vstup do highendu.
lancer1
Novice
Novice

štuple nechcem, pretože mám dosť nekompatibilné uši:D inde mi boli odporučené AKG K 272 HD a Beyerdynamic DT 770 Pro, čo si o nich myslíte...
Ryan Giggs
VIP
VIP

K takym štuplom maš niekoľko druhov a parov nastavcov v rôznej veľkosti. Vratane penovych, ktore sadnu do každeho ucha, prispôsobia sa. Nepoznam nikoho, komu by nejake nesadli. Navyše ako som už pisal, zvuk za 130€ už je vynikajuci.

O prispevok vyššie som ti pisal k tym K124, že prenosne zariadenie bude mať problem dostatočne ich vybudiť. A ty si vyberieš ešte väčši extrem. To čo za individuum ti toto poradilo? Oba su vynikajuce sluchadla, ale nevhodne pre tvoje použitie. AKG 272 mam doma a zvuk na prenosnom zariadeni za veľa nestoji. Hrať to hra, ale ten zvuk je plochy, bez basu, bez vyšok, bez dynamiky, bez priestoru. A o Beyeroch sa ani nebudem vyjadrovať, tie patria k najnenažranejšim sluchadlam. Inak su ale skvele. U nich je však headamp nutnosť. Takže pokiaľ to chceš len k prenosnemu zariadeniu, resp. nejakej integrovanej zvukovke v PC, vyhodiš peniaze do luftu, pretože ďaleko, ďaleko zaostanu za svojimi možnosťami. Preto by som odporučal poobzerať sa inde.
lancer1
Novice
Novice

a ake stuple by si odporucil, druha vec, ja som sice pouzival skôr take low cost aluchadla, ale pri stuploch som mal vzdy problem s kablom po par mesiacoch.
a druha vec, ako zdroj pouzivam mobil/nejaky lacnejsi prehravac, oplati sa kôli zvuku investovat do nejakého kvalitnejsieho?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Niektore tieto kvalitne sluchadla maju ten kabel vymeniteľny. Takže ak by sa mu niečo prihodilio, tak kupiš novy. Take sluchadla ťa prežiju. Ale aj u tych, kde sa vymeniť neda je ta kvalita kabla niekde uplne inde ako u lacnych sluchadiel.
Vždy sa oplati investovať do lepšieho zdroja. I keď najviac zaleži na sluchadlach, ale aj zdrojom si polepšiš. V určitych pripadoch vyrazne. Zaleži aky kvalitny zvuk ma mobil/prehravač, ktory použivaš. Lacny, no zaroveň zvukovo jeden z najlepšich mp3 playerov na trhu je Sansa Clip+. S alternativnym firmwareom (Rockbox) sa zvukova kvalita ešte zlepši, ziskaš nove možnosti, a asi nenajdeš audio format, ktory by si na tom neprehral. Vratane bezstratovych. Takže kvalita nahravok maximalna.

Inak podobna tema sa tu riešila nie tak davno. Tu su odporučane in-eary:
Pripadne ak ten rozpočet nie je pevny, odporučil by som možno pouvažovať o doplatku za Sennheiser IE8: http://sk.sluchatka.net/99-sennheiser-ie-6-a-ie-8/ (sice dosť, cca 185€ ale oplati sa). Momentalne ich mam par dni doma na skušku a su fakt vyborne. A to ešte nie su rozohrane. Patria medzi špičku medzi špuntami. Zvukovo to konkuruje aj mojim 3-meničovym (teraz už byvalym) UE Triple fi 10 (stali 300€) a udajne aj ostatnym 3-meničom (aj za vyššiu cenu). To už sme v highende. Zvukovo lepšich je už len veľmi malo modelov (spočitaš možno na prstoch oboch ruk) a potom už jedine custom modely radovo v tisicoch eur, ktore použivaju hudobnici ako odposluchy.

Z tych vyššie menovanych su najlepšie Phonaky a IE7. Zaleži aky charakter zvuku ti je bližši.
lancer1
Novice
Novice

este jedna vec, nie je problem pri stuploch, ked ich mam na sebe tak 5 hodin v kuse ze by ma boleli usi?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to jednak zaležitosť vyberu vhodnych nastavcov a taktiež o zvyku. Spočiatku ti to možno bude prekažať, ale zvykneš si. Ja bežne niekedy počuvam 8-10 hodin a nemam problem. Inak, bolieť uši či ina časť hlavy ťa môže aj od veľkych sluchadiel. Tiež maju rozličny pritlak, inu konštrukciu hlavoveho mosta, taktiež niečo važia, potia sa uši atd. Na tie si tiež potrebuješ zvyknuť, resp. nie všetky musia vyhovovať tvojej hlave a byť pohodlne. Všetko ma svoje pre a proti.
lancer1
Novice
Novice

takze som pobehal po blave a kupil som senny hd 265. cez PC to hra pre mna viac ako dobre, potrebujem teda nejaky mp3 prehravac. Je teda ta Sansa Clip+ dobra volba?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ak nepotrebujes video je to vyborna volba.
Marlo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Marlo »

zober ipod touch ... pozries aj video a aspon sa aj zabavis .. pripadne ked niekde narazis na wifi tak je to len do +
Ryan Giggs
VIP
VIP

Keby chcel video, tak sa nepyta na Clip...
Marlo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Marlo »

Ty si mu ponukol jednu alternativu a on sa pytal ci je to dobra volba.
Ja som mu ponukol druhu ... tiez by som bol rad keby som si pred kupou mohol vybrat z viac ponuk.
Pre co sa rozhodne on to je na nom ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je ok, len ponuknut player ktory je pouzitim aj cenou niekde uplne inde je trochu zvlastne. Pyta sa na lacny prehravac bez videa a ty mu ponuknes presny opak...
Ok to je jedno. Vyberie si sam.
Napísať odpoveď