Horizont. pruhy na displeji notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
miso.kubachy
Light Expert
Light Expert

Horizont. pruhy na displeji notebooku

Príspevok od používateľa miso.kubachy »

Zdravím,

môj HP Pavillion dv6143 sa nespustil z režimu spánku (po otvorený displeja). Pri reštarte sa počas spúšťania systému objavili na niektorých miestach obrazovky akoby škvrny alebo chybné body grafiky. Mal som na ňom nainštalovaný dualboot (Win XP, Win 7), sedmička, ktorá bola častejšie využívaná po priebehu spúšťania prešla iba do čiernej obrazovky. Znova som reštartoval a spustil XP, to sa podarilo, no obraz mal miestami spomínané chybné miesta a aj rozlíšenie bolo menšie než by malo byť. Skúšal som spustiť sedmičku, no vždy to skončilo čiernou obrazovkou a "škvrny" stále nemizli (objavili sa aj pri spustení biosu).

"Škvrny" na displeji: niečo ako toto, no neobjavovali sa ako čiary cez celú plochu, ale iba ako štvorčeky rôzne rozhodené po obrazovke
//obrazky vkladaj do priloh

Vyvrcholilo to tým, že celú obrazovku pokryli horizontálne pruhy, ktoré sa menili podľa toho čo sa akoby na ich pozadí dialo (bolo poznať, kedy sa spúšťa XP, bolo poznať modré pozadie plochy po jeho načítaní...). Ešte raz sa mi podarilo spustiť XP aspoň v režime so "škvrnami", kedy sa s ním dalo ešte v pohode pracovať, ale odvtedy prácu s notebookom znemožňujú pruhy po celom displeji.

Pruhy po celom displeji: niečo ako toto, na pozadí sa dajú rozpoznať spúšťanie systému atď.
//obrazky vkladaj do priloh

Stretli ste sa s tým niekto? Vyzerá to na grafickú kartu. Zachytil som, že Pavillion majú problém s nabehnutým z režimu spánku, čo bolo na tomto už praktický bežný jav a trebalo ho viackrát otvoriť, aby displej ožil. Tiež asi deň pred objaveným škvŕn a pruhov, sa celý notebook pri práci až príliš zohrial - teraz som dal dole kryt a skúsil sa pozrieť či nezbadám niečo prepálené, ale tak voľným okom som nič nenašiel.

Ten notebook mám už zo päť rokov a už na ňom bola menená RAMka (to našťastie ešte v záruke) a už odišiel aj disk. Vezmem ho do servisu, ale neviem či sa ešte oplatí vrážať doň peniaze. Neviem, ak máte niekto s týmto skúsenosť, či bude treba vymeniť grafiku a či sa to vôbec oplatí, ak to vôbec ide: NVIDIA GeForce Go 7400 s 256 MB TurboCache paměti, 128 MB vlastní a 128 MB sdílené paměti.

Ďiki za rady
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Horizont. pruhy na displeji notebooku

Príspevok od používateľa beardie »

pravdepodobne skoncila grafika
Napísať odpoveď