tlaciaren z XP nejde zdielat na win7
tlaciaren z XP nejde zdielat na win7
Mam doma spravenu wifi siet cez router Vigor2700VGST. Na desktop PC mam Win XP, kde je nainstalovana tlaciaren Canon. Povolil som jej zdielanie v sieti. Na notebooku mam Win7 a ked dam hladat tlaciaren v sieti, nic nenajde. Tiez sa nemozem dostat do zdielanych zloziek ani z jedneho PC do druheho. IP-cky su nastavene na automaticke pridelovanie a obidva PC sa pripajaju k sieti cez Wifi.
Viete poradit v com je problem?
//autoeditácia príspevku (15 Jún 2011, 13:23)
problem stale nevyrieseny, neviete niekto co s tym?
Viete poradit v com je problem?
//autoeditácia príspevku (15 Jún 2011, 13:23)
problem stale nevyrieseny, neviete niekto co s tym?
Re: tlaciaren z XP nejde zdielat na win7
napíš radšej názov tej tlačiarne ako ju dať vyhľadávať
\\(meno PC kde je nainstalovaná)\(názov zdieľanej tlačiarne)
\\(meno PC kde je nainstalovaná)\(názov zdieľanej tlačiarne)
nejde to ani tvojim sposobom, chyba bude podla mna niekde v sieti, lebo sa nemozem dostat ani k zdielanym suborom, pridelovanie IP je nastavene automaticky, nepomohlo by, keby som ich nastavil manualne?
Skontroluj počítačom pracovné skupiny (musia mať rovnaké) a skontroluj mená PC (nesmia byť rovnaké).
obidva pocitace maju pracovnu skupinu WORKGROUP a nemaju rovnake mena v sieti
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2011, 13:16)
davnejsie som mal desktop PC pripojeny na siet do routra kablom, vtedy som na nom mal nainstalovanu tlaciaren HP, ktora isla bez problemov zdielat. teraz je ten pocitac pripojeny cez wifi a myslim ze prave preto nastal ten problem, ze sa nevedia navzajom identifikovat
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2011, 13:16)
davnejsie som mal desktop PC pripojeny na siet do routra kablom, vtedy som na nom mal nainstalovanu tlaciaren HP, ktora isla bez problemov zdielat. teraz je ten pocitac pripojeny cez wifi a myslim ze prave preto nastal ten problem, ze sa nevedia navzajom identifikovat
dokážeš aspoň pingnúť stroje medzi sebou?
ked som dal do CMD ping ip_adresa, dostal som takyto vypis, takze to by malo byt v poriadku nie?
edit: pingnut idu aj opacnym smerom
Kód: Vybrať všetko
Pinging 192.168.1.10 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.10: bytes=32 time=5ms TTL=128
Reply from 192.168.1.10: bytes=32 time=12ms TTL=128
Reply from 192.168.1.10: bytes=32 time=2ms TTL=128
Reply from 192.168.1.10: bytes=32 time=2ms TTL=128
Ping statistics for 192.168.1.10:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 2ms, Maximum = 12ms, Average = 5ms-
vladenko007
VIP
Nemáš náhodou Eset smart security?
Ak ano tak v nastavení Firewallu musis v "Zmeniť režim ochrany PC v sieti" z prisnej ochrany na Umožniť zdielanie.
A problém môže byť ale aj niekde inde. Ja si len spomínam že toto som nastavoval klientovi a mal nastavenú prísnu ochranu a nevidel v sieti nič.
Ak ano tak v nastavení Firewallu musis v "Zmeniť režim ochrany PC v sieti" z prisnej ochrany na Umožniť zdielanie.
A problém môže byť ale aj niekde inde. Ja si len spomínam že toto som nastavoval klientovi a mal nastavenú prísnu ochranu a nevidel v sieti nič.
Na obidvoch PC je ESET NOD32, uz davno neaktualizovany (vyprsala lincencia). Pred chvilou som na obidvoch PC uplne vypol windows firewall a ani to nepomohlo. Ale ked na desktop PC (win XP) dam "zobrazit pocitace v skupine" napise mi chybu "Polozka workgroup nie je pristupna. Zrejme nemate dostatocne opravnenie pre pristuk k tejto polozke". Ale pritom je moj ucet admin, vlastne na tom PC ani iny ucet nie je vytvoreny.