Pravosť/autenticita okuliarov
-
Bushido
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Pravosť/autenticita okuliarov
Už som prispieval, do iného topicu, ale nejak sa nikto neozval, tak to skúsim ešte raz touto formou, prípadne môže táto téma slúžiť pre ďalších, ktorý nebudú vedieť, či majú doma pravé okuliare, alebo ide o takz. fake a to na základe rôznych markantov, ceny, pôvodu predajcu, alebo konkrétneho predávajúceho.
Ja som pár dní do zadu vydražil na e-bay okuliare značky Ray Ban a to konkrétne tento model http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... MEWNX%3AIT za cenu cca 91,- dolárov/63,- eur, pričom druhé najlacnejšie, čo som našiel sú o 40,- dolárov drahšie. Zatiaľ ich nemám doma a predajca mi napísal, že ide o 100% originály, ale chcem sa presvedčiť, či to tak naozaj je. Tak sa pýtam, či nepoznáte nejaké markanty na týchto okuliaroch, hlavne vlastníkov. Vopred Ďakujem.
Ja som pár dní do zadu vydražil na e-bay okuliare značky Ray Ban a to konkrétne tento model http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... MEWNX%3AIT za cenu cca 91,- dolárov/63,- eur, pričom druhé najlacnejšie, čo som našiel sú o 40,- dolárov drahšie. Zatiaľ ich nemám doma a predajca mi napísal, že ide o 100% originály, ale chcem sa presvedčiť, či to tak naozaj je. Tak sa pýtam, či nepoznáte nejaké markanty na týchto okuliaroch, hlavne vlastníkov. Vopred Ďakujem.
-
jin
VIP
Re: Pravosť/autenticita okuliarov
Niektoré FAKE sú robené tak dokonale, že nemáš šancu spoznať rozdiel, len po dlhšom používaní môžeš prísť na to, že sa Ti brandovanie nejako divne odliepa, alebo že zlieza farba. Čo mám doma dvojo originálnych okuliarovpodobných značiek, tak jasný znak originality bol vždy priložený certifikát vo forme platikovej karty (ten istý rozmer a typ, ako kreditka) kde je unikátny kód pridelený daným okuliarom.
Ale ako vravím, aj keby to boli rovno fake, tak môžu byť veľmi kvalitné.
Ale ako vravím, aj keby to boli rovno fake, tak môžu byť veľmi kvalitné.
-
Bushido
Medium Professional
A prečo niektorý predajcovia predávajú tieto veci bez štítkov a certifikátov? Sú to kusy priamo z výroby? Alebo kde môže získať predajca okuliare bez týchto certifikátov, ktoré v obchode dostanem?
-
jin
VIP
To máš tak - aj v TESCO reťazcoch som v oddelení optiky videl originál stojany Ray-Ban a ceduľu, že všetky modely za 80€, pochybujem teda, že ku týmto modelom dodávajú certifikáty. Skrátka nie ku všetkým modelom to máš. Dáva sa to zrejme len ku tým drahším modelom.Bushido napísal:A prečo niektorý predajcovia predávajú tieto veci bez štítkov a certifikátov? Ak sú to originály, sú to kusy priamo z výroby, alebo kde môže získať predajca okuliare bez týchto certifikátov, ktoré v obchode dostanem?
V podstate ja trh s fake produktmi vidím tka, že lacnejšie modely slávnych značiek sú robené pásovo a tie čo idú mimo oficiálnu distribúciu sa predávajú, ako fake. Cez oficiálnu distribúciu sa dostanú do Tesca...
Cina je krajina neobmedzenych moznosti a ano, vacsi obchodnici na ebay alebo aj s vlasnymi e-shopmi beru veci priamo z tovarni. Ale nedovolim si tvrdit, ze je to zalezitost aj tychto okuliarov, aj ked je to pravdepodobne. Ide o to, ze priprava kvalitneho faku moze byt narocna a lepsie je zobrat to bez certifikatov.Bushido napísal:A prečo niektorý predajcovia predávajú tieto veci bez štítkov a certifikátov? Sú to kusy priamo z výroby? Alebo kde môže získať predajca okuliare bez týchto certifikátov, ktoré v obchode dostanem?
Napriklad v elektronike to funguje tak, ze sa iba zmeni znacka na obale a pritom obal aj vnutro ostava rovnake ako pri znackovom vyrobku, cize zrejme dochadza k vyuzitiu tej istej linky/tovarne.
-
Bushido
Medium Professional
A napr. v tomto prípade má predávajúci 100% feedback a každý komentoval slovami, že ho ako predajcu odporúča, ale nikde nepadlo ani slovo o autenticite.
-
maciatko99
Medium Star
V Číne dokážu vyrobiť napodobeniny mobilných telefónov Nokia, iPhone a iných značiek, takže vytvoriť im plastovú kartičku v podobe akéhosi certifikátu aj s pekným papierom s vodotlačou nebude žiadny problem. Pochybujem, že by niekto predával originál za tak nízku cenu.
-
Bushido
Medium Professional
Zasa pozor 60 eur nieje tak málo... Viem že v auparku by som ich kúpil za 200 eur, ale všetci vieme že slovákom 300 % marža nerobí žiadny problém.
Taký do oči bijúci fake je toto http://damske-modne-doplnky.babybazar.s ... 969299.html
Taký do oči bijúci fake je toto http://damske-modne-doplnky.babybazar.s ... 969299.html
-
jin
VIP
404 Not Found No to fakt bije do očí!!Bushido napísal:Zasa pozor 60 eur nieje tak málo... Viem že v auparku by som ich kúpil za 200 eur, ale všetci vieme že slovákom 300 % marža nerobí žiadny problém.
Ale 60 a 200 eur je uz iny rozdiel.
-
Bushido
Medium Professional
ano, ale vyrobna cena je uplne niekde inde... 200 eur je auparkova cena a to netreba komentovat.
-
hojko
Site Admin
Nech je vyrobna cena 10 dolarov, aj tak to nikto nebude predavat za 60, ked to mozu predavat za 160 
Otázky zdravia sú o odborníkoch, takže očné, výber rámu, a je to. Ináč to robiť je krok proti vlastnému zdraviu.
-
Bushido
Medium Professional
Milý hojko, takže v prvom rade sa ti chcem poďakovať za negatívnu karmu, "Ďakujem". Aj keď serem na celú karmu a aj na teba... Ale chcem podotknúť, že nepridal som žiadnych "10 takých istých postov", ako si mi povedal, ale prispel som v jednom cudzom topicu a vo svojom. Keďže sa mi v tom cudzom topicu neozval ani jeden človek. Založil som ten svoj s názvom ktorý opisuje to čo potrebujem zistiť. Ak máš teda taký problém z duplicitných príspevkov, tak sa choď karmovať do sekcie "láska, vzťahy, priateľstvo". Ďakujem
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2011, 22:07)
Oo a k téme, okuliare som vydražil, takže predávajúci nemohol vedieť za koľko ich predá... Možno to originálne okuliare sú... Ja som sa pýtal hlavne na markanty.
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2011, 22:07)
Oo a k téme, okuliare som vydražil, takže predávajúci nemohol vedieť za koľko ich predá... Možno to originálne okuliare sú... Ja som sa pýtal hlavne na markanty.
Aj tu su Ray Ban
a iba za $4.99
Staci si pozriet fotky od ludi
http://www.dealextreme.com/p/fashion-uv ... ouch-34634
Staci si pozriet fotky od ludi
http://www.dealextreme.com/p/fashion-uv ... ouch-34634
-
Bushido
Medium Professional
No dobre, ale tak 5 dolárov... neverím, že to môžu byť kvalitné okuliare, ako tam niektorý opisujú...
-
hojko
Site Admin
Skvele, ze si sa vyjadril ku karme 
-
Bushido
Medium Professional
az sa cudujem ako taky hlupy clovek mohol vytvorit tak uspesne forum...
Ty zas co splietas prosim ta?jarda.j napísal:Otázky zdravia sú o odborníkoch, takže očné, výber rámu, a je to. Ináč to robiť je krok proti vlastnému zdraviu.