Kupa bicykla

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dino1111
Novice
Novice

Kupa bicykla

Príspevok od používateľa dino1111 »

Dufam ze pisem do dobrej kategorie ak nie tak sorry :D Cawte chcem si kupit novy bicykel problem ale je ze neviem aky :smt015 Ak by ste mi mohli nejaky odporucit do 250 e bol by som vdacny ...

Pripadne co hovorite na tento: http://www.bicykle-rotopedy.sk/horsky-b ... -z2372.htm

Dik za rady
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kupa bycikla

Príspevok od používateľa beardie »

bycikel?
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

kamo tie ička si trošku doplietol :D
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

ale keby to v tom odkaze nemal spravne tak nic nepoviem :D
dino1111
Novice
Novice

Re: Kupa bicykla

hotovo som sa trocha sekol :smt006 no a teraz mozete poradit :smt033
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Kde na ňom plánuješ jazdiť? Na tvojom mieste by som určite pár eur ešte došetril a kúpil niečo lepšie ako to, čo si tu dal ty...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

skus daco posetrit a kup si znackovy bicykel, napr. Merida. a bicykel treba kupovat na jesen po sezone, ked su vypredaje starych modelov, daju vzdy zlavu aj po zlave :)
chekni merida.sk
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

no... každopádne aby to malo kotúčovú brzdu aspoň v predu... väčšina ráfikových bŕzd teda hlavne véčka a magury brzdia až keď zahryznú ale dobrzďovací efekt nulový
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

určite sa vyhni kotúčovým brzdám, normálne kotúčovky stoja ako celý tvoj rozpočet. úprimne do 250e budú všetky tie biky +- rovnaké, hlavne kúp správne určenie (mtb alebo cross) pre teba, najlepšie aby to nebola práva nejaká 'tesco' značka <horespomenutá merida bude určite fajn> a bude to dobré :)
dino1111
Novice
Novice

ale ta merida ma dost velke palky :D 1000e a podobne :mrgreen:
fashirka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa fashirka »

rozumiete sa tomu niekto poriadne ? povec potrebujes to na cesty extrem teren zjazd.? napis ale urcite potrebujes dosetrit ja mam scott scale 40 alebo 30 teras neviem ale je to fully s hydraulíckymi brzdami a titanovimi hadickami xt vybava ak vam to nieco hovori stal "iba" 1300e odporucam ho :psssst: :D :D
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Ďakujeme ti fashirka, že si sa tu pekne pochválil tvojím bicyklom, môj život nabral nový rozmer. (no offence)
BTW už 1000€ je pre neho veľa. Prečo mu radíš bicykel za 1300?

Vymyslieť niečo môžme až keď napíše na čo ho chce. A myslím, že za 250€ (ak je to obmedzený rozpočet) nič moc nevymyslí.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

neviem, ale horespomenutu linku som chekoval a videl som tam biky uz od 300 eur, sice nebudu mat kotucovky ale fak off, za 300 eur mozes mat tak akurat dobre vecka alebo strasne kotucovky. pripadne ak budes kupovat meridu tak sa v obchode mozes opytat ci nemaju taky ram, na ktory sa daju dodatocne dat kotucovky...
http://www.merida.sk/prodej/crossway-tf ... mfort-v-09 339 EUR
dino1111
Novice
Novice

zelovoc napísal: pripadne ak budes kupovat meridu tak sa v obchode mozes opytat ci nemaju taky ram, na ktory sa daju dodatocne dat kotucovky...
http://www.merida.sk/prodej/crossway-tf ... mfort-v-09 339 EUR

Ten je slusny a aj za rozumnu cenu ...

A co poviete na tento:

http://www.bikefun.sk/horsky-bicykel-ve ... d-817.html

kotucovky to ma ...
iWin
Light Professional
Light Professional

Steju: prečo by sa mal kotúčovkám vyhnúť? :lol: V súčasnosti sú aj lacné mechanické kotúčovky, ktoré sú na nezaplatenie oproti ráfikovým brzdám.... teda aspoň v predu :)

Ja mám na trialke Hope mono trial 160mm disc je to hydra čo stojí 200€ a hneď by som ju menil za takú avid 203mm s sd7 páčkou... lebo ten brzdný efekt tam je neporovnateľný pre mňa.. ale ja to využívam v trochu inom smere ako to bude využívať on...
Steju
King
King

no lenže to čo spomínaš ty je (napriek tomu že si nespomenul konkrétny model) hádam niečo ako Ball Bearing čo na biku za 250e určite nenájdeš, tam budú nejaké napodobeniny bŕzd ktoré toho veľa neubrzdia, v tomto prípade by boli lepšie určite Včka, okrem iného sú ľahšie, jednoduchšie na údržbu a majú lacnejšie diely (gumicky oproti doštičkám atď) a vlastne aj samotné sú lacnejšie :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Steju, podľa mojich skúseností sú práve kotúčové brzdy ľahšie na údržbu. Tretí rok mám kotúčovky a zatial som s nimi, okrem odmastenia a očistenia po zime, nič nerobil, kdežto v klasických véčkach som sa v jednom kuse vŕtal. Ja by som sa vôbec nebál aj lacnejších kotúčoviek, ved predsa sa nejde spúšťať z Kriváňa a na bežné chodenie po ceste, sem-tam po teréne, mu to bude stačiť. A navyše bude frajer s kotúčovkami :D
Steju
King
King

no, nastavovanie kotúčových bŕzd je síce ľahšie, ale predpokladám že to si sám robiť nebude takže je to jedno. a potom už by to v oboch prípadoch malo byť približne podobné akurát na kotúčoch sa dá jazdiť aj keď má ráfik osmičku, a zas pri Včkach netreba stále dávať pozor na kotúč aby sa niekde neoprel a nepokrivil (dlho som sa tomu nejak zázračne vyhýbal a potom zrazu som s tým začal mať neprijemne problémy, dvakrát sa mi pokrivil a vždy hneď pred maratónom :) ) pri hydraulikách je problém keď sa viac jazdí v blate a daždi a podobne, treba často a dôkladne čistiť prasa (ale zas v blate a daždi brzdia oveľa lepšie ako Včka), ale koniec koncov, áno na bežné jazdenie po ceste a sem-tam po teréne je to úplne jedno :)
iWin
Light Professional
Light Professional

neviem čo stále riešite.. veď jemu budú stačiť obyčajné kotúče.... ja som asi pol roka s brzdou nerobil nič nečistil ju absolútne a stále drží aj hryzie aj keď magura v predu mi vyhovuje viac

moje najnovšie vid... ja som na 26ke kamoš na 20tke....
Ja mám v predu disc 160mm hope mono trial je to hydra a je to dobrá brzda ale na 26ku to nestačí kotúč som tam buchol xkrát a okrem toho, že šúcha úplne minimálne je to v pohode... s tou brzdou som nerobil nič... raz som do nej nastriekal nejaký čistić to bolo všetko...
mám ešte 20tku tam mám obe magury hs33 a keď sa premiestňujem po meste tak je to fakt otravné lebo buď flekujem a ničím gumu alebo dobŕžďam čím ničím gumičky a brzdný efekt = 0
dino1111
Novice
Novice

a co poviete na tuto meridu ? tu by som aj zobral :

http://eshop.merida.sk/Default.asp?cls= ... stiid=7422
Napísať odpoveď