Oprava auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
ekonom_ist
Expert
Expert

Oprava auta

Príspevok od používateľa ekonom_ist »

Chcel by som sa Vás spýtať že ...s kamosom sme rozmyslali ze kupime nejake naburane auto ale nie uplne tak mierne..opravime ho a predame...dalo by sa z toho vyzit ? co nato hovorite?
kinjeril
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Oprava auta

Príspevok od používateľa kinjeril »

Hej, ale:
- musite byt velmi zrucni automechanici/klampiari/lakyrnici,
a/alebo
- musite mat pristup k lacnym ND,
alebo
- vediet ako na poistny podvod.
ekonom_ist
Expert
Expert

automechanik to zvladnem lakyrnik to neni problem ..lacne diely sa budu dat zohnat myslim ...na strotoviskach a tak ..poistny podvod?

//autoeditácia príspevku (22 Jún 2011, 13:43)
a odkial je lepsie brat auta ? z inzeratov .?? ..tu na SR alebo Zahranicie ?
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

pokial nemas aspon trochu vybavenu dielnu, tak aj rychlo skoncis 8)

sam uz 2 tyzdne davam dole hlavu aby som vymenil tesnenie, lenze kvoli nedostatku naradia, musim furt nieco dokupovat, popripade improvizovat a podobne, kazdopadne nejsom v garazi kazdy den a max 2-3hod, idem pomalicky, mam kopu casu a vcelku ma to bavi, teoreticky ak by som mal prax v tom tak by to malo ist pomerne za jeden den, lenze ako je zvykom nic nejde tak ako ma a taku skrutku na remenici kluk. hriadela som snad 2 dni nevedel povolit

a len take tie kufrikove sady naradia, su tak dobre na skladanie skriniek z ikeii
evilbanana
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evilbanana »

Poznam jedneho typka co na tomto zarobil ale nedokazal by som zit s tym ze som predal niekomu vrak ktory som dal z vonku dokopy a ten tipek sa pri jazde na tom zrani pripadne zabije.. no ale hovorime len o malych srotoch vsak ? a to pomaly kazdy Slovak nevie na com jazdi.. Inak beries si to moc ze sa to da .. ale pozri si ocareny vidinou zarobku skor si to povedz objektivne a rataj s tym ze teraz sa tak nekupuju auta ako pred krizou
ekonom_ist
Expert
Expert

ja myslim len male poskodenia ..plechy a tak ..karoseria urcite nie ...ale tak mna to bavi teraz robim s motorkami ..ale len pre vlastnu potrebu ..no to mi je jasne ze sa teraz kupuje menej aut..ale tak kupim havarovane auto dajme tomu za 1000€ predam ho za 1500 € myslite ze sa take lacnejsie auta nepredavaju lepsie ?
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

opravovat motorku je imho podstatne lahsie nez auto, kedze mas krasny pristup k motoru, neni problem ju aj doma komplet rozobrat, s autom je to trochu horsie, vacsie, tahsie, zlozitejsie
ekonom_ist
Expert
Expert

no to mi je jasnee ..mam skusenost aj s autom ..
evilbanana
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evilbanana »

skusit mozes ale najprv si to vopred prerataj a maj rezervu(nikdy nevies).. za skusku nic nemas ale zasa nemysli ze auto s pokrcenym naraznikom alebo plechom bude nejak extra pod cenu
ekonom_ist
Expert
Expert

a ked chcem brat autá zo zahranicia aky je postup ? tu na SR prepis a tak to si viem lahko vybavit neni problem ...a napr v nemecku ako to zozeniem ? pozeral som mobile.de ...mail? volat ? ist tam ?
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

imho zo zahranicia take lacne auta sa neoplati, pretoze treba ratat s cenou dovozu, znackami, kontrolami a prihlaseniami, co moze byt aj nejakych 600-800euro
ekonom_ist
Expert
Expert

prosim vas o nejaky postup ...ze co sa plati a tak co treba vybavit papierovacky ..hlavne v zahranici ..ked to sem dovezem nieje problem len sumy by som potreboval presne
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

niekde to tu je urcite napisane, dokonca je tusim sticknuty topic o tom, tu v auto-moto
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

A to sa vazne chces pustat do takeho "podnikania" ked si nevies ani zistit co potrebujes na prihlasenie dovozoveho auta? :smt044
ekonom_ist
Expert
Expert

ja si to zistujem tu :) tu viem ze to mam potrvrdene ...a tak
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

nord, ratzi... vnimate ho? Potvrdene. A tak.

clovece, ked to chces mat potvrdene, tak si zajdi na najblizsi dopravny inspektorat, ked uz nezvladnes minv.sk
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nord a ratzi to tu sleduju a v kutiku sa tisko smeju :D

samozrejme, ze sa da na tom ako-tak zarobit, ale len v pripade, ze budete dovazat drahsie auta - jednak sa sam zaplati prevoz a veci s tym suvisiace (na prevoz buracky si dorataj aj odtahovku), dalsia vec je, ze v zahranici idu buracky za smiesnu cenu, ale to neznamena, ze sa nabalis na akejkolvek buracke, ak najdes slahnute auto v hodnote 20 000e za 15 000e, dovezies ho za 1500e, opravis ho za mozno 2500e (zamerne volim polovicu z "ceny" skody, kedze vychadzame z toho, ze sa to ma oplatit), si v zisku nejakych smiesnych 1000e, budes na to potrebovat cas, takze nemozes mat inu robotu, lebo ak to chces robit "po veceroch", rovno sa na to vyser, ste na to dvaja, cize aj zisk ide na polovicu... dalej si zarataj cas na vyhladanie vozidla, na konzultaciu s majitelom, na vybavovanie odtahovky alebo prevoznych znaciek, na dopravu, opravu, prihlasovanie, technicku kontrolu, emisnu kontrolu, kontrolu originality apod., cas tiez nieco stoji, nehovoriac o poplatkoch na nasom uzemi a kadejakych drobnych poplatkoch popri tom, ktore sice zneju smiesne, ale ked sa nakopia, vznikne z toho markantna ciastka, ako napr. strava, obcerstvenie za kazdy den, co ho budete opravovat, pripadne dovazat, rataj aj s tym, ze v pripade nezrovnalosti budes musiet kdesi v rajchu zhanat hotel, platit na dve auta nielen benzin, ale aj dialnicne znamky a kopec inych veci... no co, oplati sa to?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Odpoved - v malom vonkoncom nie. :)
ekonom_ist napísal:ja si to zistujem tu :) tu viem ze to mam potrvrdene ...a tak
Mno ty si mi "eksper". Taketo veci si treba zistit presne na webe MV a nie na diskusnom fore. Je to legislativa, ktora sa moze menit aj kazdy mesiac, preto vzdy zistuj na prislusnych doveryhodnych miestach.
Btw, stacilo 10 sekund googlenia.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...a tu mas hned prvu podnikatelku prilezitost, je to za dobru cenu :) http://otomoto.pl/bmw-335-C19390392.html
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

RATZINGER666 napísal:...
a to hlavne, nasledne to auto (so ziskom) predat
Napísať odpoveď