Zdravím,
dostal som úlohu získať skrytú správu z .bmp obrázku. V matlabe som si odčítal od seba originálny a zakódovaný obrázok a z red kanálu som dostal binárne kódovanú správu vo forme matice 7x500 (riadky x stĺpce). Problém teraz je že netuším odkiaľ začať preklad z bináru. Človeku logicky napadne, že keďže na ASCII stačí 7 bitov tak to bude po stĺpcoch, ale vychádzajú mi nezmysly v oboch smeroch, rovnako mi vychádzajú nezmysly aj keď som si dal riadky za seba a išiel po tom ako po jednom dlhom binárnom reťazci z oboch strán.... Stretol sa niekto s algoritmom akým sa to kóduje? Vďaka za nejakú rozumnú radu
skrytá správa v .bmp
-
eloscilatore
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
-
audiotrack
VIP
Re: skrytá správa v .bmp
a si si istý že odčítanie je tá správna cesta? Ona mohla byť v obrázku skrytá aj inak, je plno spôsobov grafickej steganografie
-
eloscilatore
Amateur
no v nápovede je že správa je binárna a dostal som maticu jednotiek a núl a len z prvých sedem riadkov jedného kanálu, takže očakávam že by to malo byť ono
-
audiotrack
VIP
binárna správa nemusí vždy znamenať iba dvojkovú sústavu. Je plno binárnych abecied, napríklad morzeovka (1 = bodka, 0 = čiarka alebo opačne). Môžeš sem tú správu dať?
-
eloscilatore
Amateur
Kód: Vybrať všetko
http://www.ulozisko.sk/415494/binar.xls