Caute,
poskladal som novy PC. MB - Bloodrage GTI, I7-920, A-data 3x2Gb Ram (2000)... Dal som W7 - 64bit.
Problem c.1: je v tom ze ked zapnem PC tak mi vypise: AHCI BIOS NOT INSTALED... Dam F1 a nabehne pc normalne.
Problem c.2:Vypnem pc a ked ho znovu zapnem tak musim stlacit na MB CMOS RESET lebo vobec nenabehne. Cierna obrazovka
Neviem si s tym dat rady. Pomozte...
Dik
BIOS
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: BIOS
V nastaveni biosu treba pozriet disky, presnejsie by tento problem mohol sposobovat raid disku, ale nakolko ho mozno nemas, tak to robi problem. Preto sa pozri, ci nemas niekde povoleny alebo nastaveny raid, bude to ako RAID autodetect AHCI alebo nieco take..., taktiez ci mas svoj SATA disk v normalne rezime alebo AHCI, pripadne toto AHCI zmen.
Pozri na stranke vyrobcu, ci nie je novsi bios pre tvoju dosku, mozno by pomohol flash. Skus este odpojit vsetky USB zariadenia (tlaciaren, mys...) a aj mechaniky s diskami, nechaj si len hlavny systemovy disk a pozoruj, ci ti pocitac po vypnuti nabehne alebo nie. To co opisujes mi pride tak, ze by mohol byt niekde skrat, trebars v USB.
Pozri na stranke vyrobcu, ci nie je novsi bios pre tvoju dosku, mozno by pomohol flash. Skus este odpojit vsetky USB zariadenia (tlaciaren, mys...) a aj mechaniky s diskami, nechaj si len hlavny systemovy disk a pozoruj, ci ti pocitac po vypnuti nabehne alebo nie. To co opisujes mi pride tak, ze by mohol byt niekde skrat, trebars v USB.
Re: BIOS
hojko pozapajane bude mat dobre bude to asi biosom treba len goolit
osobne nezavidim vobec tuto dosku zda sa ze je dost obtiazne na nej taktovat nehovoriac o tom vobec na nej nieco spustit..ma to hrozny bios..na forach pisu ze treba vypnut "System Turbo" pretoze ked je zapnute automaticky sa zapne aj funkcia "Over Clock Recovery" ktorej sa zase moc nepaci ze "System Turbo" je zapnute
strasne podarene ale ja by som na toto nemal nervy