pokazený disk ?
pokazený disk ?
dobrý deň mám postaršý comp a keď ho zapnem tak niekedy ide v poho ale inokedy začne disk vidávať taký pravidelní pisklaví zvuk ako by sa snažil niečo načítať a system vypíše chybu pri štarte disk boot failure...dalo by sa z tím niečo robiť ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: pokazený disk ?
Otestovat disk cez HD Tune a potom sa uvidi. Ale zrejme je poskodeny disk, takze jedine vymena.
Ako hovorí Hojko, ale ešte pred tým by som čo najrýchlejšie zálohoval dáta (ak máš kam), aby si o ne neprišiel (keby disk odišiel úplne).
otvoril som bednu .....pohýbal pre istotu z kablami ku disku vyzerali byť v poho, zapnem comp všetko v najlepšom poriadku nainštaloval som HD tune, zapol error scan a vyskytla sa tam jedna 12 MB časť chybná, teplota HDD stúpla z asi 35°C na 42°C, disk má len 33GB a kontrola trvala asi 22:15 ....bedňa bola otvorená teda neviem či to nerobí tá teplota ?
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2011, 19:37)
je to predsa len stará mašina a nemám tam nič dôležité
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2011, 19:37)
je to predsa len stará mašina a nemám tam nič dôležité
Teplota sa zdá byť v norme. Otázne sú akustické prejavy HDD. Cvaká? Pokiaľ áno, tak odchádza. Zálohovať treba aj tak, aj u nového HDD.
myslím že to môžem nazvať cvakaním avšak už asi mesiac a pol do zadu to robilo tiež vtedy som to pravdepodobne tiež rozobral a fičalo to a teraz znovu necham ho teraz trochu dlhšie bežať a uvidím
Aj tak pozálohuj dáta, stačí výpadok elektriky pri zápise na HDD a si v rit...