repro 2.0 na hudbu

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

repro 2.0 na hudbu

Príspevok od používateľa juslik »

prosim vas rozmyslam nad kupou reprakou 2.0 nieco kvalitnejsie okolo 50 euro a nasiel som neico ..ale rad si necham poradit

bud Reproduktory LOGITECH Z520 alebo Creative GigaWorks T20 II ?

dakujem

edit // este sa chcem spytat ktore znich treba napajat aj externe zo zasuvky .. dakujem
spider1029
Expert
Expert

Re: repro 2.0 na hudbu

Príspevok od používateľa spider1029 »

Preco prave 2.0? Ja som teraz bral 2.1 Modecom 2110.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pretože na hudbu je to najlepšie.
spider1029
Expert
Expert

To je dost relativne. Zalezi od typu hudby. Pre pop/disco je lepsie 2.1, koli osobitnemu subwooferu. Takisto v cenovej hladine 50 EUR, nekupis klavitne full spectrum 2.0. Ale mozem sa mylit, nie som expert na audio. Tieto infomacie mam z netu.

Ceknite tento test:

http://www.techenclave.com/audio-zone/2 ... 82976.html

Vo vysledku sa tam konstatuje ze v strednom pasme nie je medzi 2.0 a 2.1 velky rozdiel. Ale v 2.1 maju lepsie vysledky v "bassovom pasme" a naopak 2.0 vo vyskach.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Relativne to nie je, vzhľadom na to, že kvalita basu pri subwooferi tejto cenovej je minimalne pochybna. Pri 2.1 prevedeni je basu viac, v tom sa zhodneme, ale že je kvalitnejši, to by som netvrdil. Bude to dunieť, ale nie basovať. Navyše osobitny sub pridava do hudby niečo čo v nahravke nie je. Pri filmoch je to už samozrejme vec ina. A to už nehovorim, že utrpi kvalita ostatnych pasiem, kedže ta cena sa pri 2.1 prevedeni (v podstate 1 repro naviac za tu istu cenu) niekde prejaviť musi.
spider1029
Expert
Expert

Podla mna tvoja dedukcia, ze 1 repro naviac za tu istu bude nemaj kvalitne, je nespravna. Ja by som povedal, ze pre vyrobcou je jednoduhsie vyrobit osobitne reprak na bassy a osobitne na vysky.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Jednoduchšie je jedna vec. Kvalitne druha. Kvalitny sub je drahy špas. Pozri si cenu nejakeho DK setu a potom si pozri cenu samostatneho subu z toho setu...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

taktiež sa prikláňam k názoru, že 2.1 za takúto cenu budú len dunieť všade kde nemajú, pri takejto cenovke idú z toho subwooferu pomaly aj výšky :)
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Sry že sa vtieram do témy, ale nebudem zbytočne zakladať ďalšiu keď ich je tu niekoľko.
Tiež potrebujem reproduktory na hudbu, sem tam hry. Na filmy mám 5.1.
Mám rozpočet okolo 100€ +/-

Rozmýšlal som nad:
M-Audio Studiophile AV-30
Sú dosť maličké, trochu sa ich bojím :( Mám celkom rád basy, ale keď pozerám na tech. špecifikáciu, tak basovať asi moc nebudú. :)

M-Audio Studiophile AV-40

KRATOR Neso2-20050
Celkom neznáma značka (pre mňa). Vyzerajú zaujímavo a sú trojpásmové. No neviem...

Logitech Z623
Tieto sú 2.1, ale celkom sa bojím ísť do nich. Značka Logitech mi už moc nevonia po skúsenosti s mojími Z-506. Majú zle skonštruovaný zdroj, v preprákoch počuť bzučanie....

M-Audio Studiophile BX 5A Deluxe
Sú dosť drahé, no ak by stáli za to, tak by som možno do nich išiel.

Alebo len lacné CREATIVE GigaWorks T20 Series II

Čo myslíte?? Nie som žiadny audiofil. Teoreticky by mi stačili aj moje Z-506, ale tie budem mať zapojené len pri filmoch k TV.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Nože daj požiadavky na "hudbu". Za stovku? Čo chceš počúvať? V akej kvalite? Hraje všetko.
Sapo
Addict
Addict

Povečšine mám 320kbps MP3. Sem tam aj FLAC. Hudba numetal (linkin park, limp bizkit.....), rap, trance, pop. S každého rožku trošku. :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak si vyber čo najrozmernejšie, radšej drevené /rezonancie/ a alespoň dvojpásmové. V tej cene...
Sapo
Addict
Addict

S tých čo som postol by si bral ktoré?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Ťažko povedať tak narýchlo, ja som v hudbe extrémista. Azda http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=15843269 , takže tie tretie. Ale predsa len, netreba na to mrtvú komoru, ide o spotrebnú lacnú vec. :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ked uz mas vo vybere bx 5a, tak myslim ze nie je velmi o com rozmyslat. Pripadne nejake ine konkurencne studiovky.
Manthess
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Manthess »

Zdravim,
tiez sa votriem do temy... dufam, ze nevadi :P

Zhanam reproduktory do 150€. Budu postavene vedla monitora, takze nic nejak extra velke. Zdrojom bude bud laptop(HP ProBook 6450b), alebo smartphone(SE Xperia X10). Zosilovac nemam. Nie som rozhodnuty ci 2.0 alebo 2.1. Pocuvam pop-punk, punk-rock, melodic hardcore, symphonic metal a trocha ska. Rad by som pocul detaily aj pri miernej hlasitosti(mali by zvladat aj vacsiu hlasitost, no neni to nutne, kedze ich budem pouzivat v izbe o velkosti 3*4 metre ). Este je tu jedna podmienka(neviem ci splnitelna)... rad by som bol aby hrali lepsie ako moje sluchatka(Fischer Audio Eterna - su trocha nezname, ale ak to pomoze, kvalitativne su na urovni HEAD-DIRECT RE0). Ak budu tie repraky hrat horsie, tak nakoniec skoncim pri pocuvani hudby na sluchatkach, takze to budu vyhodene peniaze.

Dakujem
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

harman/kardon SoundSticks III?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

moosha napísal:harman/kardon SoundSticks III?
Môžem jedine potvrdiť a odporučiť. Sám ich mám a neviem si vynachváliť. V cenovej kategórii TOP. Pokiaľ by si chcel ešte niečo lepšie, tak Bowers&Wilkins MM-1. Ale tie už sú trošku mimo ceny :D
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Ja mam druhu generaciu SoundStickov (zvukovo uplne identicke ako trojky, akurat tie maju biele podsvietenie [WANT!!] namiesto modreho pri dvojkach), a takisto som velmi spokojny. Ale mam ich uz dost dlho a zvuk ma zacina trochu nudit. Bud to vyriesim zvukovkou do FireWire alebo investujem cca dvojnasobok do noveho audia... lenze bude sa mi tazko vyberat, davam velky doraz na dizajn a zaroven aj zvuk :/
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

moosha napísal:Ja mam druhu generaciu SoundStickov (zvukovo uplne identicke ako trojky, akurat tie maju biele podsvietenie [WANT!!] namiesto modreho pri dvojkach), a takisto som velmi spokojny. Ale mam ich uz dost dlho a zvuk ma zacina trochu nudit. Bud to vyriesim zvukovkou do FireWire alebo investujem cca dvojnasobok do noveho audia... lenze bude sa mi tazko vyberat, davam velky doraz na dizajn a zaroven aj zvuk :/
Mám pre teba riešenie :idea: HK GLA 55 :smt050
Napísať odpoveď