nejdu spustit exe subory

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
j.mihi
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

nejdu spustit exe subory

Príspevok od používateľa j.mihi »

Zdravim..

Mam taky problem, ze ked chcem spustit hocijaky program, windows vista sa ma spyta ze v akom programe ho chcem otvorit. wtf?
Skusal som obnovu systemu, ale ked kliknem na tu moznost nereaguje.
Skusal som obnovu systemu v nudzovom rezime, a pise ze nevie najst rstrui.exe.

Problemy zacali potom, ako som si vygooglil daku stranku s virusom ktory sa tvaril ako antivirus. Nebolo to prvy krat co sa mi to stalo, ale tento krat som sa z neviem akoho dovodu okaslal a klikol na to, a odvtedy mi tento "antivir" blokoval otvorenie akehokolvek programu s tym ze je zavireny ci co.. Nakoniec som si ho nasiel v spravcovi uloh, presiel som na proces, nasiel kde sa nachadza, a v okamihu ked nachvilu nevypisoval ziadnu chybu sa mi ho podarilo vymazat. Volalo sa to nejak wep.exe? Uz sa presne nepamatam..
Odvtedy by sa zdalo ze porblem je vyrieseny, az na tento novy problem ktory nastal..

Este ako zaujimavost by som povedal, ze napriklad aj ked som klikol na operu, spytal sa ma v com ju chcem otvorit. A ked som na to dal ze v opere, tak sa mi opera normalne otvorila a mozem tu cetovat 8)

Vedel by mi niekto pomoc co sa s tym da robit?
Spixy
Professional
Professional

Re: nejdu spustit exe subory

Príspevok od používateľa Spixy »

odinstaluj ten virus (alebo antivirus ci co to je), stiahni si nejaku free verziu "normalneho" antiviru (ak ho este nemas) as spusti kompletne skenovanie, alebo rovno reinstall windows

// nepouzivas nahodou 2 antiviry naraz?
j.mihi
Light Star
Light Star

Problem je ze ked chcem spustit antivirus ktory mam, spyta sa ma moj krasny pocitac ze v akom programe ho chcem otvorit.
Ja som ten "antivirus" nedal ani instalovat, dal som len ze zrusit, ale uz tym ze som na to klikol sa mi to dako prenieslo do pc.. Myslim ze to bol ten program "wep.exe", a bol v zlozke ..appdata/local.. Uz som ho vymazal, ale ako vravim teraz mi nejde spustit ziaden program.
Ak nevie nikto poradit co je s tym, asi sa pustim do toho reinstallu, ale celkom by ma aj zaujimalo co je vo veci..
Spixy
Professional
Professional

ked ti nejde spustiti skus vyskusat online skener (napr. TU alebo TU), pripadne pozri ci nemas subor wep.exe v priecinku system32
j.mihi
Light Star
Light Star

Hm nejde mi ani jeden ten online skener v opere :/.
A v tej zlozke som tiez nic nenasiel..
Este ma napadlo ci by sa to skenovanie virusov nedalo z dakeho bootovacieho usb.. Mam dake dake cd, ale je to uz dost stare, asi by to chcelo daco aktualne..
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Nedávno som riešil podobný problém - pri spustení akéhokoľvek programu vypisovalo niečo v zmysle, že nedostatok systémových prostriedkov na dokončenie danej operácie (myslím, že aj v núdzovom režime)...našiel som na nete riešenie pomocou úpravy v registroch, ale nedal sa spustiť ani regedit, tak som to vyriešil reinstallom...
Spixy
Professional
Professional

ano ten reinstall bude najlepsie riesenie
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

A keď už reinstal, potrebuješ Vistu? :) Ja som si ju kúpil a po problémoch dal do šuplíka a ostal u XP. Aj MS na ňu kašle, a daj W7, a skoro bude aj W8.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

OT: toto je asi prvý príspevok, v ktorom jarda prípadnému "ašpirantovi na reinstall" OS neponúka ako náhradu nejaké linuxové distro (proti čomu nič nemám - sám ich používam už pár rokov) :) asi starne :-P
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Ale no, keď sa chce hrať, tak Win, a XP je azda na to vhodnejšie, ako Vista. A mám všetky Win, a to legálne, od 3.0, W7 už nechcem. Nepotreboval som ich aj vtedy, iba Linux nebol, tak som robil v strojáku, ako mladý. :D
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Nemyslím, že XP je v dnešnej dobe to najlepšie riešenie :roll:
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

A keď chce hry?
j.mihi
Light Star
Light Star

ahah, takze jarda vyhladava taketo prispevky aby mohol agitovat aj medzi neodbornou verejnostou? :D

nakoniec asi budem muset pristupit k reinstallu, lebo ani bootovaci kaspersky z usb, tento mesiac aktualizovany, nenasiel po dvoch hodinach skenovania ziaden virus..
hm no pravdu povediac vistu mam preto, lebo bola predinstalovana na tomto ntb takze ju mam legalne.. ale rozmyslam, ze by som presiel na sedmicku 64 bit kvoli stvorgigovej ramke..
aj ked vlastne neviem ci je to spravne riesenie, hm?
pamatam sa, ked bol ntb uplne novy, pisal 4 gb ram aj na 32 bitovej viste. nevyznam sa v tom, ale prisaham ze to tak bolo :D . a potom bol raz v servise kde ho reinstalovali a zrazu pise ze 3 gb ram, vraj kvoli tomu ze to ta 32 bitova vista nepodporuje.. tak neviem jak to vlastne je..
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Pozri sa, mne je to jedno, mám aj W 32, 64 aj W Vista 64 legal. Na 4GB RAM alebo W64, alebo W 32 a RAMDISK. Ale všeobecne, W je problém. Viry a háveď, je to kšeft, lebo všetci idú cez W. Takže nie ja. Ja s kľudom idem virtuálne cez niekoľko iných OS. Iba hovorím o probléme, o hackerstvu, a to je samozrejme na OS, ktorý užívajú takmer všetci. Takže ja radšej nie. :)

W32 som dal na RAM 2GB. Tam ide, ale starám sa oň, W64 som dal nad RAM 4GB, a to samé. Vista všade odišla, aj u MS.

Ale všade dualboot a smerovanie inam, od W. A je zjavné, prečo. Nemám až toľko času pobehovať hore dole. A gratis... :D
j.mihi
Light Star
Light Star

Okej vdaka, daco vymyslim
Napísať odpoveď