UPSka ku kamerovemu systemu
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nakolko som nieco take este nekupoval tak potrebujem poradit pri vybere UPSky ku kamerovemu systemu. UPSka by mala zalohovat DVRko na ktore su napojene kamery + 4 alebo 6 kamier + router.
Neviem ake su ceny ale chcel by som to do tych 100 evri. Najpodstatnejsia je vydrz baterie kedze tu nejde len o zalohu v pripade vypadku ale aj v pripade zamernej sabotaze elektrickej siete.
Neviem ake su ceny ale chcel by som to do tych 100 evri. Najpodstatnejsia je vydrz baterie kedze tu nejde len o zalohu v pripade vypadku ale aj v pripade zamernej sabotaze elektrickej siete.
Re: UPSka ku kamerovemu systemu
Je to volne na nete a ceny sú podľa predajcov. Spočítaj si odber a následne aj čas, ktorý potrebuješ na zálohovanie. Potom si vyber UPS.
Prakticky - aký má odber DVR? Aký má odber kamera x 4 až 6? Aký má odber router? Orientačne z manuálov a presne odmeraním, a máš základ, od ktorého sa odrazíš. A sú aj UPS s prídavnými AKU.
Aj tu: http://www.alza.sk/zalozne-zdroje/klasi ... 848533.htm
Prakticky - aký má odber DVR? Aký má odber kamera x 4 až 6? Aký má odber router? Orientačne z manuálov a presne odmeraním, a máš základ, od ktorého sa odrazíš. A sú aj UPS s prídavnými AKU.
Aj tu: http://www.alza.sk/zalozne-zdroje/klasi ... 848533.htm
-
hojko
Site Admin
Ak je kamera 12V a 500mA, tak je to 6W, ak dobre ratam. Teda 6x kamera ma 36W. DVR zariadenie s jednym diskom bude mat tak dajme 40-70W. Spolu by si sa teda nemal dostat cez 100W. To je podla mna o dost menej ako pocitac v beznej prevadzke, takze tam by nebol problem aj so slabsou UPSkou, trebars toto by mala zvladtnut pol hodinu utiahnut: http://www.alza.sk/apc-back-ups-es-700-d140494.htm Pozri este detailne popis tohto UPSka, pretoze to vyzera tak, ze 4 vystupy su len prepatove ochrany a 4 vystupy su pripojene na zalozny zdroj. V tom pripade by si nejaku tu kameru musel obetovat.
Skus sa vsak vzit do koze zlodeja - ak idem nieco ukradnut, tak budem ratat s tym, ze kamery mozu byt pripojene na zalozne zariadenie, preto treba cakat. Na kamere v noci svietia IR diody na cerveno, takze to je vidiet, kedy ide a kedy nie. Ak tieto diody zhasnu, tak sa da potredpokladat, ze je zariadenie uz odstavene a vtedy je najvyssi cast ist lupit. Mam doma nieco podobne, avsak tocim nonstop, takze diody svietia. Neviem ako je to v pripade, ak nastavim zariadenie len na tocenie pohybu, mozno su vtedy IR vypnute, ale pochybujem o tom, nakolko prave tieto IR diody su prisvecovacou funkciou kamery. Ak ratam tie hodnoty vyssie, tak by po 60-90min malo byt zariadenie uplne nefunkcne a UPSka vybita.
PS: Zda sa mi, ze moje stare zariadenie ma len 30W odber, ale co som pozeral teraz na internete nejake info, tak pri vacsine sa udavala hodnota 60W.
Skus sa vsak vzit do koze zlodeja - ak idem nieco ukradnut, tak budem ratat s tym, ze kamery mozu byt pripojene na zalozne zariadenie, preto treba cakat. Na kamere v noci svietia IR diody na cerveno, takze to je vidiet, kedy ide a kedy nie. Ak tieto diody zhasnu, tak sa da potredpokladat, ze je zariadenie uz odstavene a vtedy je najvyssi cast ist lupit. Mam doma nieco podobne, avsak tocim nonstop, takze diody svietia. Neviem ako je to v pripade, ak nastavim zariadenie len na tocenie pohybu, mozno su vtedy IR vypnute, ale pochybujem o tom, nakolko prave tieto IR diody su prisvecovacou funkciou kamery. Ak ratam tie hodnoty vyssie, tak by po 60-90min malo byt zariadenie uplne nefunkcne a UPSka vybita.
PS: Zda sa mi, ze moje stare zariadenie ma len 30W odber, ale co som pozeral teraz na internete nejake info, tak pri vacsine sa udavala hodnota 60W.
-
viper1993
Medium Professional
No prave preto ako pises by som chcel aby to drzalo aspon tie 2 hodiny + nejaka rezerva.
Neviem presne ake hodnoty tam su ale zda sa mi ze DVRko bralo cca 1-1,5A, kamery sa mi zda okolo 300mA(jeden 500mA zdroj mi zvladol dv kamery) a router neviem kolko moze brat ale tiez by to nemalo byt vela.
//edit: btw. ktore hodnoty sa rataju ked DVRko samo o sebe ide na 24V(alebo 12, zistim) a berie ten 1-1,5A ale je napajane zdrojom ktory je pochopitelne na 230V a dava az 4A?
Neviem presne ake hodnoty tam su ale zda sa mi ze DVRko bralo cca 1-1,5A, kamery sa mi zda okolo 300mA(jeden 500mA zdroj mi zvladol dv kamery) a router neviem kolko moze brat ale tiez by to nemalo byt vela.
//edit: btw. ktore hodnoty sa rataju ked DVRko samo o sebe ide na 24V(alebo 12, zistim) a berie ten 1-1,5A ale je napajane zdrojom ktory je pochopitelne na 230V a dava az 4A?
-
hojko
Site Admin
230V a 4A by bolo 920W, to urcite nie
Bude to najskor 24/12V a 1-1,5A, cize 24W pre 24V a pre ten nizsi odber (12V) to bude 19,2W, ale k tomu zrejme treba pripocitat este spotrebu disku, ta je niekde na urovni 6-10W, rataj teda radsej s 10W. Odber zariadenia s jednym diskom bude teda 30-35W, cize to je odber ako sa uvadza aj v pripade mojho DVR zariadenia. Spotrebu routru tazko urcit, nebude velka, len tak som zbezne googlil a niektore routre maju spotrebu 4W, ale najdu sa aj so spotrebou 20W. Takze ak by sme to riesili strednou cestou pri zapnutom wifi a par ethernetoch, tak spotreba by mohla byt v priemere nieco nad 10W, takze opat prijatelne cislo. Komplet 6 kamier (36W), DVRko s jednym diskom (30W) a router (10W) by davalo spolu 76W, nech su aj hodnoty trosku vyssie, cez 100W by si sa dostat urcite nemal. APC Back UPS ES 550 ma kapacitu 550VA/330W, cize 550VA=550W, avsak tu pojde zrejme o el. vykon striedaveho prudu, takze zrejme bude platit hodnota 330W. Na presny vypocet by chcelo teda niekoho, kto si to este pamata zo skoly alebo sa mu chce hladat presne cisla a vzorce na internete, k tomu pripocitat mierne strany, znizovanie kapacity vydrze akumulatora... Odhadom si myslim, ze tu hodinu by to malo utiahnut. Pripadne si doplat par eur a dostanes toho o dost viacej: http://www.alza.sk/eaton-protection-sta ... 165997.htm
Pozeram teraz este tie zalozne zdroje, vacsina je riesena sposobom ako som pisal vyssie, teda polovica zasuviek len prepatova ochrana, druha polovica zalohovana. To by sa dalo ale vyriesit aj rozdvojkou predsa, myslim, ze v pripade takychto malickych odberov by to nemalo vobec vadit.
Pozeram teraz este tie zalozne zdroje, vacsina je riesena sposobom ako som pisal vyssie, teda polovica zasuviek len prepatova ochrana, druha polovica zalohovana. To by sa dalo ale vyriesit aj rozdvojkou predsa, myslim, ze v pripade takychto malickych odberov by to nemalo vobec vadit.
-
viper1993
Medium Professional
Ok, dik, idem nieco vybrat. Podla coho teda zistim cas zalohovania ked moj system bude mat odber 100W a UPSka ma kapacitu povedzme 600W?
Btw. vydava UPSka nejaky zvuk(ventilator) aj ked prave nezalohuje z baterii?
Btw. vydava UPSka nejaky zvuk(ventilator) aj ked prave nezalohuje z baterii?
Samozrejme to pípa, a isto sa to dá odstaviť /pípanie/. Vyber si podľa nárokov a dosažiteľnosti /privolanie mobilom/, ja som také riešil s APC SMART 2000 s externým AKU PACKom. Na celý byt komplet zálohovaná elektronika cca 24 hod.
http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=163
http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=163
-
hojko
Site Admin
Fyzikalnym prepoctom z internetu alebo v takej siedmackej fyzike na zakladnej skole 
Ak sa nemylim, tak APCcka by mali mat maly vetracik, ktory by vsak nemalo byt ani pocut. To su skor ale otazky na uzivatelov, ktory s tymito APCckami skusenosti maju. Moja skusenost je este tak 6 rokov stara, avsak vobec si nepamatam, ci huci alebo nie. Viem len, ze dost hlasno pipala, ked som zabudol dat prec izolaciu od baterky, cize baterka tam bola, nebola pripojena
Ak sa nemylim, tak APCcka by mali mat maly vetracik, ktory by vsak nemalo byt ani pocut. To su skor ale otazky na uzivatelov, ktory s tymito APCckami skusenosti maju. Moja skusenost je este tak 6 rokov stara, avsak vobec si nepamatam, ci huci alebo nie. Viem len, ze dost hlasno pipala, ked som zabudol dat prec izolaciu od baterky, cize baterka tam bola, nebola pripojena
Ventilátor veľa nenahučí. Pípanie je pri prerušeniu dodávky elektriky, a je počuť. Dá sa odstaviť. A treba to ukryť, lebo práve toto bude zlodejmi vyhľadávané. Zabudovať trebárs do podlahy... podľa kreativity. Nič nesmie byť vidno. Rozvody ve zdi... a mimo rozvodnú skriňu.
-
viper1993
Medium Professional
Nakoniec beriem toto: http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=17238
Volal som s predajcom kamerovych systemov a povedal ze 1000VA mi v mojom pripade vydrzi cca 3 hodiny takze budem mat este aj rezervu. Este by som potreboval nejaku redukciu z tych ak sa nemylim IEC C13 konektorov na klasicku zasuvku, nemozem nic take najst, ak nic take neexistuje tak budem musiet nieco vyrobit
Volal som s predajcom kamerovych systemov a povedal ze 1000VA mi v mojom pripade vydrzi cca 3 hodiny takze budem mat este aj rezervu. Este by som potreboval nejaku redukciu z tych ak sa nemylim IEC C13 konektorov na klasicku zasuvku, nemozem nic take najst, ak nic take neexistuje tak budem musiet nieco vyrobit
-
hojko
Site Admin
Osobne by som sa Trsustu vyhol, je to pre mna akasi lowendova znacka v elektronike. Na co si kupoval takyto zdroj, ked nevies k tomu zohnat redukcie pre kable??? Kupil si si zdroj za 130 eur, ale mozno budes mat problem ho vyzuit. Dalsiu investiciu das mozno do redukcii, takze koniec koncov ta to vyjde este viac.
-
viper1993
Medium Professional
Este som nekupil takze stale to mozem zmenit ale viacmenej mam vybrate toto. Vsetky z tych vacsich UPS maju tieto konektory takze nejako sa to musi dat riesit. DVRko sa da napojit priamo tak ako sa to robit ma a na kamery si zrejme vyrobim redukciu z klasickej predlzovacky. Co sa tyka Trust-u neviem, s obchodom odkial to kupujem mam zatial len dobre skusenosti aj s reklamaciou a mam ho par metrov od domu takze pri najhorsom vyuzijem zaruku. Idem si to este premysliet. 
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2011, 20:47)
Tak som nakoniec kupil akysi Fortron. 1500VA/900W. DVRko mi to drzalo 2 hodiny a baterka bola na 60% takze to bude dost. Funguje super akurat ten ventilator ide nonstop a huci jak traktor takze to budem musiet strcit niekde kde to nikto nebude pocut.
//autoeditácia príspevku (22 Jún 2011, 20:47)
Tak som nakoniec kupil akysi Fortron. 1500VA/900W. DVRko mi to drzalo 2 hodiny a baterka bola na 60% takze to bude dost. Funguje super akurat ten ventilator ide nonstop a huci jak traktor takze to budem musiet strcit niekde kde to nikto nebude pocut.
Máš, čo si chcel, a je to o výkone, takže aj chladenie. Ja robím iba APC SMART. Mám ho vedľa seba cca 30 cm a nehučí.
-
moosha
Darca
Pocuj, jarda, vravel si ze mas zlohu energie na cely byt na 24hodin. Taky byt si moze zhltnut nejakych 5kW. Ake to je preboha velke?
Dobrá otázka.
Nezálohujem chladničku, mrazničku a blbosti. Zálohujem spotrebnú elektroniku niekoľkými UPS. Mal som centrálnu 2 KW, a prešiel som na zálohovanie v miestnostiach. V dielni mám dve... výpadkov je veľa. Včera tri, dnes dva, a všade počítače... a to nehovorím o prepetiu. Saltek... lebo tak to je. Poisťovňa dáta nepreplatí, a aj keby, ja potrebujem tie dáta.
Nezálohujem chladničku, mrazničku a blbosti. Zálohujem spotrebnú elektroniku niekoľkými UPS. Mal som centrálnu 2 KW, a prešiel som na zálohovanie v miestnostiach. V dielni mám dve... výpadkov je veľa. Včera tri, dnes dva, a všade počítače... a to nehovorím o prepetiu. Saltek... lebo tak to je. Poisťovňa dáta nepreplatí, a aj keby, ja potrebujem tie dáta.
-
moosha
Darca
No ja byvam tiez v Kosiciach, a vypadkov som za posledne tri roky zazil asi dva... tak ako je mozne ze ti tam pada elektrika kazdy den? :-O
Bolo to na severe včera a dnes. A neviem, prečo, kto a ako. Po 18tej