Mám DVD prehrávač AIWA AVJ-R5N. Dnes sa mi stala zaujímavá vec: prehrávač odmieta prehrať origo DVD filmy. Vypíše disc error. Napálené prehrá asi každý druhý.
Čo s tým môže byť?
DVD prehrávač neprehrá DVD filmy
Re: DVD prehrávač neprehrá DVD filmy
poskodene medium?
napal ho a uvidis ci pojde
napal ho a uvidis ci pojde
žeby som mal všetky origo DVD a polovicu napálených poškodené? To asi nie. Tých origo som skúšal viac a neprehralo ani jedno. Na PC to ide v pohode.
bežné opotrebenie čítacej mechaniky.
skús použiť čistiace CD (majú ho v každom elektre za pár €), ak nepomôže to tak pouvažuj nad kúpou nového DVD playeru. ak to už nemáš v záruke a si technicky zdatný, skús to rozobrať a vyčistiť optiku ručne.
skús použiť čistiace CD (majú ho v každom elektre za pár €), ak nepomôže to tak pouvažuj nad kúpou nového DVD playeru. ak to už nemáš v záruke a si technicky zdatný, skús to rozobrať a vyčistiť optiku ručne.
Spoiler
ináč odkedy mám HD Media Player tak by som už o DVD prehrávači ani nepremýšľal - fantastický obraz, žiaden hluk, žiadne opotrebenie mechanických častí...
ok skúsim to čistiace CD. Nie je také jednoduché kúpiť nový prehrávač. Tento bol dosť drahý, lebo boli k nemu 5.1 repráky. a tie sa inde zapojiť nedajú 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
nemyslím, že by mala byť chyba v mechanickom poškodení média. Spomínaš, že napálené niektoré idú, iba originálne robia problémy a píšu disc error. To presne popisuje problém, ako keby tvoj prehrávač nepodporoval niektoré regiony. Skús svoj prehrávač odblokovať. Na každom originálnom disku by si mal mať napísané pre aké regiony je, a rovnako tak to musí byť napísané aj na dvd prehrávači alebo v návode. Tak si to porovnaj, a až ak tento prípad definitívne vylúčiš, potom by som skúšal čistiace médium. Keď je to však nový prehrávač a veľa diskov ti ide, tak fakt nepredpokladám chybu v optike alebo doškriabané disky
Práveže to je starý prehrávač a všetky DVD čo doma mám som už na tom prehrávači pozeral a nebol problém.
to sté mi robí aj hudobnými CD. Tam mi neprehrá ani napálené ani origo. (skúšal som asi 2)
to sté mi robí aj hudobnými CD. Tam mi neprehrá ani napálené ani origo. (skúšal som asi 2)