DVD prehrávač neprehrá DVD filmy

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

DVD prehrávač neprehrá DVD filmy

Príspevok od používateľa Shwollo »

Mám DVD prehrávač AIWA AVJ-R5N. Dnes sa mi stala zaujímavá vec: prehrávač odmieta prehrať origo DVD filmy. Vypíše disc error. Napálené prehrá asi každý druhý.

Čo s tým môže byť?
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: DVD prehrávač neprehrá DVD filmy

Príspevok od používateľa beardie »

poskodene medium?

napal ho a uvidis ci pojde
Shwollo
Darca
Darca

žeby som mal všetky origo DVD a polovicu napálených poškodené? To asi nie. Tých origo som skúšal viac a neprehralo ani jedno. Na PC to ide v pohode.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

bežné opotrebenie čítacej mechaniky.
skús použiť čistiace CD (majú ho v každom elektre za pár €), ak nepomôže to tak pouvažuj nad kúpou nového DVD playeru. ak to už nemáš v záruke a si technicky zdatný, skús to rozobrať a vyčistiť optiku ručne.
Spoiler
ináč odkedy mám HD Media Player tak by som už o DVD prehrávači ani nepremýšľal - fantastický obraz, žiaden hluk, žiadne opotrebenie mechanických častí...
Shwollo
Darca
Darca

ok skúsim to čistiace CD. Nie je také jednoduché kúpiť nový prehrávač. Tento bol dosť drahý, lebo boli k nemu 5.1 repráky. a tie sa inde zapojiť nedajú :?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nemyslím, že by mala byť chyba v mechanickom poškodení média. Spomínaš, že napálené niektoré idú, iba originálne robia problémy a píšu disc error. To presne popisuje problém, ako keby tvoj prehrávač nepodporoval niektoré regiony. Skús svoj prehrávač odblokovať. Na každom originálnom disku by si mal mať napísané pre aké regiony je, a rovnako tak to musí byť napísané aj na dvd prehrávači alebo v návode. Tak si to porovnaj, a až ak tento prípad definitívne vylúčiš, potom by som skúšal čistiace médium. Keď je to však nový prehrávač a veľa diskov ti ide, tak fakt nepredpokladám chybu v optike alebo doškriabané disky
Shwollo
Darca
Darca

Práveže to je starý prehrávač a všetky DVD čo doma mám som už na tom prehrávači pozeral a nebol problém.

to sté mi robí aj hudobnými CD. Tam mi neprehrá ani napálené ani origo. (skúšal som asi 2)
Napísať odpoveď