Oprava auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Oprava auta

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ja sa k tomu snad hadam asi ani radsej vyjadrovat nebudem :-D

komparativnou metodou som zistil, ze je to vlastne ten user, ktory v inej sekcii deklaruje, ze chce podnikat a v nicom neni problem ... iba tak nejak nevie vymyslet s cim podnikat :-D

prajem vela uspechov a nic zle, ale v tomto musis byt setsakramensky dobry fachman, aby si vedel auto opravit s prijatelnymi nakladmi (rozumej musis vedet spravit vsetko, nie ze vymenu skla das externemu servisu a pod.) a teda mat nejaky zisk pri pripadnom predaji (co moze byt tiez poblem - ked to opravis humpolacky, tak to nikto nekupi :-) ) ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

sundevil napísal:a to hlavne, nasledne to auto (so ziskom) predat
... presne tak, a este k tomu tu, v tomto state, kde ked clovek nespusti z ceny aspon stvrtinu, tak zaujemca domov odkraca nasucho a este aj urazeny...

nord: hej, a este na margo urcovania predajnej ceny treba ratat s faktom, ze relativne nove auto bolo burane, bolo ako burane dovezene, nevie sa, kym bolo opravovane a od oprav nie su ziadne dokumentacie ani faktury...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

nord: podobnou komparativnou metodou som zase ja zistil, ze to je user, ktory sa najprv pytal co sa stane ked zle spravi skusky na skolu, potom sa pytal ked zle spravil skusky, ci ho prijmu na odvolanie, a potom sa pytal, ci sa ma prihlasit na BAKALAR n.f. Zarnovica :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

buducnost podnikania na slovensku je tudiz velice instabilna :-D :-D
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa demovic_svk »

Nechcel som vytvarat novu temu tak pisem sem, chcel by som sa spytat co si myslite o predavani nahradných dielov. Ze by som kupil od niekoho tu na SR ND a predal ich za trosku vacsiu sumu ..chcel by som si trochu privyrobit popri zamestnani
mato951
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato951 »

My sme mali tak doma dva renaulty na ND a poviem ti že strašne malo veci sa nám minulo, nakoniec to všetko išlo do železa. A ešte jedna vec zaberá to vela miesta
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa demovic_svk »

ja som to chcel tak ze napriklad jeden chce cuvacie senzory ..nasiel som ich na nete ...poviem nech mi ich posle a ja to poslem jemu..skladom by som nenechaval moc veci
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

tak to je dost na prd biznis, zarobis hovno a neviem ktory zakaznik chce cakat 2x tak dlho a ludia su spekulanti hladaju najlacnejsiu cenu
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak to tak v ramci obcianskej vypomoci, v zmysle ze ked nejaky tvoj znamy chce tie senzory, tak mu ich zabezpecis aj namontujes...
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

na ND ma každa značka vlastne klubforum a tam pôjde každý kto niečo hladá a určite to tam aj nájde , respektíve ak ty nájdeš nejaky ND na nete a chceš ho predáť zo ziskom tak určite ho najde aj ten čo hlada napr. tie senzory a kupi ich priamo od týpka ako od teba

oplatilo by sa to keby si kupil cele auto. ( napr. búrane a predával jeho časti ) avšak neni to biznis ako živobytie ale fakt len na privyrobenie

samozrejme treba si vybrať aké auto , jasne že ako už bolo vyššie spomínane , na renaulte budeš rad ak predáš aspon niečo , ale napr. staršie auta ako napr. BMW e30,e34,e39 atd. potom možno nejake VW golfiky a ine
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tejto cinnosti sme sa venovali - kupa vraku a nasledny predaj ND, je to cinnost fakt o nervy, ako pracu by som to nebral, pretoze nikdy nevies kedy ti niekto zavola, je to skor fakt taka bokovka a musis ten vrak niekde skladovat, cize ti tam stoji a zabera ti miesto... tejto cinnosti by som sa ja osobne uz nevenoval :/
a ked ti uz aj niekto zavola tak bud chce nejaku drobnost, vymyslim si plastovu klucku stahovania okien zo soferovej strany alebo plastovy prah dveri, co sa ti ani neoplati vyberat a posielat mu postou alebo ti zavola nejaky spekulat ktory chce suciastku znacne pod cenu :/
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Zdravim, nakolko moj problem moze byt popisany velmi zosiroka, tak to hodim do temy s vystiznym nazvom.

Ked mate dve mondea:

- jedno je benzinova 1.8 81kw po havarii. Motorovo vyzorovo ok(pripadne menej nakladna oprava), ale zavesy kolies, cela predna maska su nepouzitelne, pravdepodobne aj nejaky problem s prevodovkou, lebo sa da pakou radit aj bez spojky. Po otoceni kluca starter nabehne, ale motor nenaskoci, polamane nasavanie vzduchu. Auto som zial nemal moznot vidiet zospodu, ked sa hydraulickou rukou nahadzovalo na odtahovku, moc sa mi popod to behat 'nechcelo'.

- druhe je dieselova 2.0 TDdi 85kw, plne funkcna, akurat UK verzia s pravostrannym riadenim.

Myslite, zeby sa z toho dalo pozliepat jedno auto, ktore by fungovalo na lavostranne riadenie? Nezalezi ktory motor/ktore auto. Vobec neviem v com presne je rozdiel L a R verzii, okrem ulozenia riadenia na pristrojovej doske. Ak je to mozne, vymenit to 'L' vnutro z benzinu na 'R' diesel a auto by mohlo ist, tak to je vyhra.... ci to je komplikovanejsi proces? Pripadne rozobrat a prehadzat podvozok z diesel na benzin, ale v tomto pripade mi to pride podstatne zlozitejsie, nie som si isty, ci je to vobec kompatibilne, nakolko ten diesel je tazsi.

Moc vdaka za odpoved.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

no musel by si prehodit motor, prevodovku, kabelaz RJ, poistkovu skrinu, budiky, vyfuk a predne celo (uchytom na IC a hadice)
(teda ak som to pochopil v zmysle burane opravit z kar. dielov z UK a prehodit motor s prevodovkou aby to jazdilo, ak chces prerabat interier, to podla mna nikto neskusal tak si nemyslim ze existuje nejaky "navod" podla mna to je nerealne)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hned na zaciatok Ti poviem, ze temu si teda netrafil vobec, toto urcite "oprava auta" nie je :)

ono sa to samozrejme da, ale co z toho bude a kolko to vydrzi, je otazne... dalsia vec - tie auta by museli byt relativne nove, aby sa to oplatilo... bude to totizto dost drahe a casovo narocne... ak to chces robit sam, mal by si mat uz so skladackami nejake skusenosti... toto nevyzera ani na zvarenie dvoch roznych casti aut... dalsia vec su papiere...

dost reci, skratka kaslat na to :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ja by som tu buranu asi skor rozpredal na sk/cz ford clube a tu UK strelil ciganovi za 2k :D
robotu s tym nebudes mat skoro ziadnu len sem tam skocis vymontovat nieco z auta a hodis to kurierovi
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Keď už, skladal by som späť to tvoje z dielov z toho UK, prípadne iných. Na prestavbu UK verzie na ľavostranné riadenie zabudni, to pri aute za pár tisíc nemá zmysel. A radiť sa dá bez spojky na každom aute - hlavne ak stojíš a motor nie je naštartovaný, ako na tom tvojom :wink:

Čo by som spravil ja: prehodil z UK verzie všetko, čo sa polámalo, akurát svetlá budeš musieť dať ľavostrannú verziu. Ešte lepšia možnosť je zohnať tie veci z vrakáču alebo z auta, ktoré je motoricky KO alebo bolo búrané iba zboku/zozadu, aby ti UK verzia ostala funkčná a môžeš ju streliť. Prevodovku máš podľa mňa OK, tá sa nemala prečo poškodiť, hentaká návšteva jarku nie je žiadna katastrofa a väčšinu z tých opráv (resp. výmen dielov) si vieš spraviť aj sám v garáži. Každopádne ako prvý krok by bolo dobré dvihnúť auto a pozrieť, ako vyzerá zospodu.
Napísať odpoveď