Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa javatar »

hwip napísal:nie tento argument bol veľmi slabý javatar
ak si nepochopil podstatu toho prirovnania - je to stat len pre vyvolenych, chapeme sa?
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

javatar napísal:nemozes porovnavat mestky stat s 1000 obyvatelmi pricom vacsina z ktorych podstatna cast zije v celibate
presne tak, prečo by nemohol? Ved prave o to ide, ako žije to obyvateľstvo. Či ich je 1000, dvaja, alebo milion, to nehra teraz rolu. Čo to s tym ma spoločne – ako Vatikan rieši socialny system, zdravotnictvo a pod.? Samozrejme, že to môže porovnavať.Presne tak, ako môžeš porovnavať životny štyl v malebnej dedinke vo Švajčiarsku so životom Americkej spoločnosti celkovo. Niekedy nechapem tvoje logicke pochody
hwip napísal:my bohužiaľ nie sme štát založený na kresťanskej morálke a tradícií.
To je kameň urazu, že dnes maloktory štat by sa vôbec dal považovať za kresťanský. Prikladom je napr. masové vykonávanie potratov - kde zahynulo viac Slovákov ako počas II.svetovej vojny, pričom štát pri ochrane týchto nevinných životov uplne zlyhal

KaptMichal napísal:Ty tu škatuľkuješ kresťana ako pokrytca a povrchného človeka
sa hovorí, že človek vidí ostatných tak, aký sám je
©_ME
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ©_ME »

Nerád ruším, ale čo je harakiri ak nie rituálna samovražda, presnejšie rozpáranie hrudníka.
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hwip »

MIRV:Všetky štáty sú založené na prisťahovaní, príkladom ti môže byť napr. Slovensko.
Keďže vo Vatikáne žije pápež a pod. JE založený na kresťanských princípoch.

HARAKIRI:http://www.cudzieslova.sk/hladanie/harakiri

javatar napísal:ak si nepochopil podstatu toho prirovnania - je to stat len pre vyvolenych, chapeme sa?
Nie, je to štát, do ktorého sa môžeš nasťahovať aj ty
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

hwip napísal: Nie, je to štát, do ktorého sa môžeš nasťahovať aj ty
On si to pomylil s Izraelom
©_ME
Light Star
Light Star

sa hovorí, že človek vidí ostatných tak, aký sám je
bohužiaľ, iba hovorí. Paranoik teda nevidí ostatných paranoidných. Ani debil nevidí iných debilných.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Myslel som si, že už som čítal rôzne nezmysly, ale toto prekonalo všetko. A tá vážnosť, s akou to myslíš, hwip, tomu ešte pridáva. Samozrejme, tehla sa musel k tomu pridať, len aby si zastal svojho kresťanského priateľa, pričom ide o absolútnu hovadinu.
©_ME
Light Star
Light Star

Tak mu to prosím vyvráť. Na serveri je priestoru dosť.
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

HUGHITO: Rozveď to, o čo ti ide. Neviem, čo za moje nezmysly si myslel. Prosím, ja som ti to tu zatiaľ všetko vyvrátil. Nezmysly si tu zatiaľ trepal iba ty a tvoji ateistickí priatelia. Nič ste nedokázali vyvrátiť a stále ste sa vyhýbali jasnej odpovedi.
©_ME
Light Star
Light Star

To je kresťanský pohľad na túto diskusiu, ak sa nemýlim.....
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

hwip:
nie nemozem - vo svojom obore by som si tam pracu nenasiel a ist proti sebe nasilu opat nie je zalezitostou bezneho jedinca - takze opakujem: ten stat nie je pre vsetkych

tehla+hwip:
porovnavanie vatikanu a lubovolneho ineho nemestkeho statu je ako porovnavanie univerzitnej pody plnej intelektualov oproti priemernej strednej skole - obe maju na starosti vzdelanie ale zaujem, moznosti a naroky na jedinca ktory tam hlada uplatnenie su diametralne odlisne... sami by ste mali vediet ze viera je dar teda ju nemozno ziadat od kazdeho - je to ako ziadat od kazdeho kriticke myslenie (skeptici) - musia tam byt iste predpoklady inak tam ten clovek prezije len teoreticky
©_ME
Light Star
Light Star

......ale šancu uveriť má každý.....
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

javatar napísal:hwip:
nie nemozem - vo svojom obore by som si tam pracu nenasiel a ist proti sebe nasilu opat nie je zalezitostou bezneho jedinca - takze opakujem: ten stat nie je pre vsetkych

tehla+hwip:
porovnavanie vatikanu a lubovolneho ineho nemestkeho statu je ako porovnavanie univerzitnej pody plnej intelektualov oproti priemernej strednej skole - obe maju na starosti vzdelanie ale zaujem, moznosti a naroky na jedinca ktory tam hlada uplatnenie su diametralne odlisne... sami by ste mali vediet ze viera je dar teda ju nemozno ziadat od kazdeho - je to ako ziadat od kazdeho kriticke myslenie (skeptici) - musia tam byt iste predpoklady inak tam ten clovek prezije len teoreticky
Ale kto tu napísal, že máš ísť do vatikánu? Mohol by si v ňom trebárs a pracovať v ríme.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

@_ME: Ani to nie je pravda - tak ako sa zrely krestan uz nestane ateistom ani uvedomely ateista nenajde dovod rozhodnut sa verit (jedine ak zasaz z hora ale to tu rozoberat nechcem).

hwip: uz hladas sposob ako by to slo, nebolo by to plnohodnotne zitie vo vatikane a potom - ani tato alternativa nie je pre vsetkych, niekto neznesie taliansku mentalitu, niekto radsej male mesta/dediny

clovek ma zit tam kde je schopny byt primerane uzitocny - vatikan je pre priemer proste elitnicky, tam potrebujes mat vieru na urovni, inak tam prezijes opat len teoreticky
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Slovensko nie je závislé od imigrantov pre udržanie populácie. Odvodzovať od lokalizácie pápeža či je niečo alebo nie je založené na kresťanských princípoch...to je pomerne primitívne a pravdepodobne by s tým mnoho kresťanov ani nesúhlasilo, keďže nie všetci uznávajú autoritu pápeža. Vražda je úmyselné zabitie inej osoby, takže sem zbytočne dávaš odkazy. A svoje tvrdenie si stále ničím nedokázal.

Mimochodom, príklad "štátu" v ktorom je kriminalita pravdepodobne ešte nižšia ako vo Vatikáne a nie je založený na kresťanstve...lebo má populáciu 3 osoby...keď už tu dávame absurdné príklady
http://en.wikipedia.org/wiki/Principality_of_Sealand
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

hwip, nauc sa citat, kde som ja tvrdil, ze antarktida je stat ? ten priklad s antarktidou som ti priniesol preto, lebo je to rovnaka blbost ako ten tvoj vatikan, populacia oboch je tvorena malou uzkou skupinkou ludi, ktori maju specificke pravidla a ich fungovanie sa v ziadnom pripade neda porovnavat s niekolkomilionovov spolocnostou a preto akekolvek udaje nemozes porovnavat s reprezentativnou vzorkou spolocnosti...tebe nieco hovori pojem reprezentativna vzorka? ci v tom mas rovnaky bordel ako v odliseni slov pohan a ateista ?
...pozri, ale ked chces, prinesiem ti rovnaky absurdny priklad...v okoli mojho bytu je dajme tomu dalsich 7 barakov, kde dokopy byva asi tolko ludi ako vo vatikane, viem, ze tu nikoho nezavrazdili ani nikto nespachal samovrazdu, napriek tomu, ze uroven krestanskej moralky je u nas podstatne nizsia ako vo vatikane...takze to mas dalsi dokaz toho, ze existuju spolocnosti, ktore su menej krestanske a pritom sa vyrovnaju poctu vrazd a samovrazd vatikanu...aj ked ta spolocnost sa pohybuje v tvojom pokrutenom chapani reprezentativnej vzorky populacie...

...btw. ked uz spominas to japonsko, podla teba je tam vacsina obyvatelov krestanska ??? to je riadna blbost...
Upper estimates suggest that 84–96 percent of the Japanese population subscribe to Buddhism or Shinto, including a large number of followers of a syncretism of both religions. However, these estimates are based on people affiliated with a temple, rather than the number of true believers. Other studies have suggested that only 30 percent of the population identify themselves as belonging to a religion. Zdroj:"International Religious Freedom Report 2006". US Department of State.
a ked uz spominas japonske obdobie shogunsky vojen...vies co sa vtedy dialo v krestanskej europe ovladanej krestanskou moralkou a hodnotami ??? vrazdili sme milionove indianske civilizacie, zotrocovali sme svet a ked sme vsetkych indianov povrazdili, tak sme dovliekli do ameriky cernochov a tiez ich hodne povrazdili...toto robili europske krestansky zalozene krajiny a cirkev sa na tom prizivovala, pretoze tak mohla sirit svoju vieru za hranice europy, co znamenalo nemale prijmi do vatikanskych pokladnic...

a este by ma zaujimalo, preco vatikan pokladas za jedinu krajinu, ktora je skutocne krestansky zalozena ??? a Slovensko nie je, lebo sme slovania, cize sme boli povodne pohania...podla tvojich slov z toho dovodu nie sme krajina zalozena na krestanskej moralke a tradiciach...uz sa konecne uvedom...papez je nemec, cize jeho povod je z germanskej pohanskej krvi...preco teda unho robis vynimku a oznacujes ho aj cely vatikan za skutocnych krestanov a u nikoho ineho tu vynimku nerobis ? ...to je rovnaka absurdna logika ako tvoje chapanie reprezentativnej vzorky populacie...
©_ME
Light Star
Light Star

javatar napísal:@_ME: Ani to nie je pravda - tak ako sa zrely krestan uz nestane ateistom ani uvedomely ateista nenajde dovod rozhodnut sa verit (jedine ak zasaz z hora ale to tu rozoberat nechcem).

hwip: uz hladas sposob ako by to slo, nebolo by to plnohodnotne zitie vo vatikane a potom - ani tato alternativa nie je pre vsetkych, niekto neznesie taliansku mentalitu, niekto radsej male mesta/dediny

clovek ma zit tam kde je schopny byt primerane uzitocny - vatikan je pre priemer proste elitnicky, tam potrebujes mat vieru na urovni, inak tam prezijes opat len teoreticky
ateista môže nájsť dôvod veriť, mnohokrát sa to stalo. ale tak som to vlastne chcel povedať. Hwip vie čítať. TOtíž hoci si to nepísal, ostatný sa vadili o štátoch takže nemyslím že bolo na mieste pridať sem Antarktídu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

hwip: A čo ti tu majú ľudia vyvracať? Niečo o Vatikáne? Nejaký dôkaz existencie boha by som bral...

tehla: smiem sa spýtať, že odkiaľ máš informáciu, že v potratoch zomrelo viac Slovákov ako počas Druhej Svetovej vojny? Lebo v ČSSR to bolo 415 000, som zvedavý, či ich toľko fakt umrelo pri potratoch, alebo je to iba ďalší bulvárny balast...Vďaka.
©_ME
Light Star
Light Star

ja iba neviem či si uvedomuješ rozdiel medzi občanmi ČSSR a slovákmi, lebo ˇˇta teda môžem ubezpečiť, že slovákov zomrelo v WWII menej.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nie, samozrejme, že si neuvedomujem (facepalm.jpg)...Čo je to za sprostá otázka? Áno, uvedomujem si, dal som to sem ako príkladné číslo a čakám na tehlu, že aké číslo z akého zdroja mi tu dá ohľadom tých interrupcií. Pokiaľ sa tu chceš hrať na učiteľa histórie, narazil si na zlý kameň.
Napísať odpoveď