Ako este zlepsit firemny web?

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
moosha
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako este zlepsit firemny web?

Príspevok od používateľa moosha »

Nie nie, v pohode, ja som to trosku nezrozumitelne vysvetlil. Font sa proste musi hodit k celkovemu dizajnu stranky (alebo hocicoho ineho, ci uz tlacoviny, baneru, whatever).
Kazda stranka, ktora ma aku-taku perspektivu sa udrzat na trhu dlhu dobu, by mala mat svoju istu identitu. Tak ako hojko - do modra, vyladene buttony, zohrane farby jednotlivych prvkov a podobne. Tak je to uz peknych par rokov, stale trochu nadcasove, stale sa na to prijemne pozera, netaha to oci, proste tak to ma byt. A k tymto veciam bezpochyby patri aj celkovy typeface. Vela ludi mu nepriklada vahu, kedze "šak pismo jak pismo, všecky su rovnake". Ono to ale vobec nie je pravda, preto sa tie pisma tvoria.
Tymto sa dostavame k problematike webdizajn+typeface. Nie je problem vytvorit pekny, stylovy, profesionalne vyzerajuci webdizajn, ktory bude elegantny aj o 3-4 roky. Ale ked tam uvidim nejaky free font z 2007, kedy boli v mode "ratten" pisma v headroch, rozne stylizovane glyfy v style akoze-graffiti a pod, je to zabite. Ako som uz povedal, free fonty podliehaju dobe. Pretoze si na nich dizajner nedava zalezat, kedze to robi zadarmo.
Kdezto pri platenych, profesionalnych fontoch, je to inak. Dizajner musi mysliet dopredu, font sa musi predavat aj o 5 rokov, zaroven musi byt odlisny, musi vytvorit mnozstvo rezov, desiatky hodin stravenych kerningom, riadkovanim, a pod.

Pouzijem priklad od prazskej Suitcase Type Foundry - font Purista. Je to plateny kusok, ale nic horibilne, tusim necelych ceskych 2000,-/rez.
Specimen_Purista.gif
(25.34 KiB) 400 stiahnutí
kedy si myslis ze vznikol ten font? 2010? 2011?
Nope, 2007. A este teraz je to nadherny nadcasovy font, ktory budeme moct rovnako charakterizovat aj o, tipujem, 5 rokov.
Vies ako vyzerali weby v 2007 (nemyslim facebook, YouTube a podobne, ktore maju podobny dizajn doteraz a stale je fajn, myslim take normalne priemerne weby, nejakej malej firmy a podobne, tak ako tento s umyvanim okien)? Na dnesnu dobu dost zle.

Stale neviem ci si pochopil co chcem povedat, ak nie, tak na to serem :mrgreen:
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Tak ja som ta teda pochopil a zabijem ta jednou vetou, ktoru som sem uz pisal.
Tieto vsetko krasne nadherne nadcasove fonty su mozno special, ale nemaju interpunkciu a tak moze ist slovensky web dpc s takym fontom. chapeme sa si myslim : )
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

No dovol? Este som nevidel plateny font bez kompletnej europskej interpunkcie, bezne ma jeden font okolo 400 glyfov.
Tu mas kompletnu znakovu sadu konkretne tohto fontu Purista, ale ako vravim, vsetky platene fonty maju interpunkciu pre kazdy europsky jazyk.
http://suitcasetype.com/index.php?lmut= ... ub=charset
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

moosha: ty pises ze web vyzera ako z roku 2006, tak ja neviem ci som len nejaky nevsimavy, ale za tych 5 rokov som nejaku radikalnu zmenu v dizajnoch webov nepostrehol, kazdopadne, pisal som to uz v uvode, nam nejde o to mat uplne vyspickovany dizajn, my sme firma nie o grafike/reklame/mediach atd. ale o upratovani a cielom je vytvorit reprezentativny web, ktory bude okrem prehladneho a privetiveho dizajnu poskytovat velmi prehladne a rychlo vsetky potrebne informacie. Navyse poviem to rovno, dnes je situacia v podnikani taka aka je (cize nie dobra) aj my sme si mohli zaplatit profi dizajnera a profi firmu co sa zaobera s takymito strankami, ale take firmy su drahe a za to co by sme chceli my by sme dost zaplatili a kedze mat perfektny, uzasny, moderny web nie je nasou prioritou cislo 1 tak nepovazujeme za potrebne investovat take peniaze do webu, tak som to radsej dal urobit znamemu co je graficky nadsenec, s photoshopom robit vie a spravi to cele neporovnatelne lacnejsie a este si aj chalan privyrobi nieco na leto. A preto som sa aj tu obratil na chalanou z fora lebo chcem vediet nazory aj inych ludi samozrejme za co vsetkym velmi dakujem a chcem aj vdaka hojku, dotiahnut ten web do takej podoby aby sme mali reprezentativnu stranku za ktoru sa nebudeme musiet hambit :) Preto ani napriklad neuvazujeme o kupe nejakeho fontu, nie je to pre nas totiz potrebne, drtiva vacsina navstevnikov nasho webu nebudu grafici a budu skor hladiet na ceny a poskytovane sluzby ;) Kazdopadne som rad ze si prisiel s navrhom cenim si to, len chcem aby si zohladnil aj fakt akeho urcenia dane stranky su....

Alebo ak mozem, spytam sa ta inak, vzi sa do situacie ze mas firmu a hladate nejaku inu firmu co by vam upratovala kancelarie, tak zacnes snorit po nete ze kde co je, najdes si mozno 4-5 firiem, jasne ze aj stranka nieco napoveda o firme, ale nemusi to byt smerodajne... Ak by si mal zaujem o upratovanie, kontaktoval by si nas?

All: vsetky dalsie upravy dalej registujem a pisem, porovnavam, zvazujem, ak s tym nie je problem a boli by ste ochotni este pomoct a poradit, dam sem aj dalsiu fazu ;)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

moosha: Ty si sa poslednú dobu dáko rozkokošil :D Priznaj sa. Že teba zobrali od septembra na strednú v odbore grafik digitálnych médií :D
Plexxak: Viem, že chceš pomoc, ale... aby ti niekto stále niečo hovoril na to ako si spravil design, čo by tam niekto zmenil a pod. je blbosť pýtať sa. Sprav design, inšpiruj sa (nekradni) inými profi templatemy a o radu žiadaj vtedy, keď budeš mať nejakú riadnu predstavu, ale nebudeš vedieť ako to dosiahnuť. Takýmto štýlom, môžeš rovno napísať "Ahojte, prosím našiel by sa niekto kto by mi vytvoril pro design pre firemnú stránku?". Ak by si jedného dňa chcel robiť riadneho grafika (designera) v nejakej firme, budeš chodiť s každou verziou návrhu za skúsenejšími kolegami, nebodaj za šéfom? Keby to takto jednoducho fungovalo, tak v mojej terajšej práci by to bolo dokonalé.
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

weroro: nie nepochopil si ma celkom spravne, nechcem aby ste mi tu teraz vsetko od A po Z nadiktovali, chcem vediet nazory pripadne namety co ako dalej, tak ci tak navrh je uz, aj vdaka hojku a ochotnym spoludiskuterom skoro hotovy, a inak tu stranku nerobim ja, ale znamy co sa grafike venuje, lenze problem je v tom, ze ja uz som toho tolko videl ze uz pomaly prestavam vediet ake prvky a ake nie sa mi pacia, on mi toho sice kopec navrhne, lenze ja nemam asi natolko rozvinute esteticke citenie :/... Neboj grafika v buducnosti robit nechcem, pracu ktoru mam robit viem, ale na taketo veci ako je dizajn sa priznam jednoducho nie som, mam isty vkus, ktory dodrziavam ci doma, v zivote ale sam moc toho co sa tyka dizajnu nestvorim, ja som skor zalozeny na kecanie a obkecavanie, takze preto si chcem nechat poradit od tych, co su v tom lepsi... rozumies ;)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Hlavne si rozmysli najprv, co do toho vrchneho menu das. Lebo ked dam das ako na tejto starej stranke Referencie a napises taku kravinu, tak to tam rovno ani nedaj ;) Radsej daco co pozerajuceho obohati a donuti si vas zavolat a nie odradi, ako taka facka, co je napisane v referenciach ;) v style "My sme pani, ty pis a cakaj"
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Soviet: no ved prave preto tam tie referencie uz vobec nebudu neboj ;) vrchne menu je rozmyslene a z obsahovej stranky v konecnej podobe

//autoeditácia príspevku (10 Júl 2011, 22:49)
Pani, sice neprichadzam este s finalnou verziou, ale chcem sa vas opytat na vas nazor, ako firma venujuca sa upratovaniu, predaju pc techniky a sprave budov myslite ze ma zmysel vytvorit na Twitteri a FB nasu prezentacnu stranku a odkaz na ne dat aj na nas web? Myslite si ze v pripade nasej cinnosti ma zmysel figurovat na soc. sietach? Pytam sa preto, lebo vsade pocuvam o tom, ako je velmi dolezite mat prezentaciu na Facebooku a ako to mnozstvu firmam bohovsky pomohlo, no vzhladom na nasu cinnost niesom presvedceny o tom, ze by to mohlo mat nejaky vyraznejsi efekt, preto sa teda pytam na vas nazor. Co som si zatial robil taky maly prieskum, na FB som nasiel tusim jednu alebo dve upratovacie firmy z BA, ktore by boli s nami porovnatelne, no ani tie nemaju nejak vela fanusikov a celkovo mam pocit ze ich skupiny su uplne na okraji zaujmu, ine je to samozrejme v pripade zamoria ci UK, tam je tych upratovacich firiem na socialnych sietach podstatne viacej, co ale hned neznamena, ze by sa to mohlo ujat a vzbudit zaujem aj u nas.

(pre tych co by si chceli rypnut: nepytam sa na na konkretnu radu co mam urobit, zaujimam sa o nazory, tak ako sa to pytam mojich blizkych, tak sa to opytam aj tu na fore ;) )
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

je myslím že nakoľko je takáto propagácia zdarma, nič tým nestratíte.
Môžete jedine získať.
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No takze nas grafik na tom trochu popracoval konkretne spravil dalsie dve sekcie spravu a predaj, plus bude este jedna uplne najhlavnejsia stranka z ktorej pojde rozvetvenie na: upratovanie, spravu, predaj a prenajom pc techniky, este silno uvazujeme nad stvrtou cinnostou ktorou bude propagacia a vyroba propagacnych materialov, seo optimalizacia atd. rozmyslame ale ze to pojde ako uplne samost. stranka nesuviasaca s touto.... zatial takto pani, zaroven dodavam ze vypilovat budeme fakt uz len detaily, deadline som zadal na 1.8. a uz od toho chcem mat pokoj, ked si to porovnam s konkurenciou tak sme na tom co sa dizajnu tyka celkom dobre :)
Prílohy
sprava nehnutelnosti.jpg
upratovanie.jpg
prenájom a predaj vypoctovej techniky.jpg
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

ja len takú pripomienku, že celý web vychádza z tapety http://www.freetemplatesonline.com/temp ... s-248.html takže Váš grafik okrem zmeny modrej na ružovú (ak neexistuje aj taká verzia tapety) nespravil skoro nič, teda spravil ale k horšiemu
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No tak to je sila... dakujem za pripomienku a dobre vediet, od nas chlapec neuvidi ani cent a bude este rad ak si to s nim nepojdem vybavit osobne, lebo tie upravy co spravil z tejto predlohy by som vedel urobit aj ja sam vo photoshope...

//autoeditácia príspevku (16 Júl 2011, 17:10)
Ze ja blb este dneska niekomu doverujem :(
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hwip »

doveruj, ale preveruj,
alebo napis na hojko :D

// ja sa len cudujem, ze mal tu odvahu, na tvojom mieste ho zabijem
Napísať odpoveď