Problem sa nabootovanim CD
Problem sa nabootovanim CD
Tdravim, potreboval by som pomoc....ked chcem naistalovat Linux z LiveCD tak mam problem jeho nabootovanim, z ponuky instalacie dam instalovat linux chvilu sa toci a potom nic a je cierna obrazovka....napalene ho mam asi 4x uz najnizsou rychlostou....mam NB Toshiba dakujem
Re: Problem sa nabootovanim CD
cakat,cakat a cakat, cerna obrazovka zmizne a...
Aká verzia Ubuntu to je? Skús Ubuntu znovu stiahnuť a napáliť, prípadne skontroluj chyby na disku.
vsetko som uz skusal rozne verzie stahovat, kontroloat, z usb instalovat....ale co som skusal verziu 9,04 to mi ide len posledne najnovsie mi njedu(10,10 a 11.04)
Skús to nainštalovať z Alternate verzie. Tu konkrétne máš možnosti stiahnutia pre 11.04 http://releases.ubuntu.com/natty/ Pod server install nájdeš Alternate CD. Ide vlastne o odľahčenú verziu inštalácie (je tiež bez Live, nájdeš tam tiež myslím trošku viac možností nastavení) pre slabšie PC. Samotný systém je taký istý.
Sám som včera Ubuntu nainštaloval z tejto Alternate verzie, tiež som nedokázal Normálnu verziu spustiť.
Sám som včera Ubuntu nainštaloval z tejto Alternate verzie, tiež som nedokázal Normálnu verziu spustiť.
-
reDo
Star
- Kontaktovať používateľa:
ak mas USB skus to nainstalovat z neho, cez toto si vytvor bootovatelne USB http://www.pendrivelinux.com/universal- ... -as-1-2-3/, ja to tak robim vzdy a vzdy ide 
Nefunguje ani ta alternate verzia a z USB som uz taiksto skusal
Kde konkrétne skončila Alternate verzia?
tak isto....dam z ponuky instalovat ubuntu, nabehne obrazovka cierna, trosku sa potoci CD a nic jedine restart
Hoď tam normal verziu, keď pri bootovaní naskočí ružové pozadie, stlač medzerník, vyber jazyk. Potom klávesnicou prejdi na Vyskúšať Ubuntu bez inštalácie. Stlač F6, potom ESC. Pod menu sa ti objaví riadok, do ktorého môžeš písať. Na koniec dopíš acpi=force. Ak by to nešlo, tak ten istý postup, až nato že po stlačení F6 vyber acpi=off. Inak ma už nič iné nenapadá. Snáď možno napíš priamo na ubuntu fórum.
Ešte je možnosť, spustiť live bez parametra quiet splash a sledovať, kde sa to zasekne.
Ešte je možnosť, spustiť live bez parametra quiet splash a sledovať, kde sa to zasekne.