Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Maki »

posledných pár rokov bol percentil na väčšinu oborov na FI MUNI okolo 55... nie 70 ... o to väčšie sito ale potom je...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Dinnamo13 napísal:chcel by somv edieť váš názor na internátne bývanie. Oplatí si priplatiť a mať wc a sprchu len so spolubývajúcimi, alebo či je to v pohode mať takú izbu, kde sú sprchy a wc len na chodbe. :?
zalezi, ktory intrak
mne napriklad vyhovuje, ze su sprchy aj hajzle na chodbe, lebo to upratovacka kazdy den umyva
ak natrafis na partiu, kde si to budete umyvat sami aspon raz za mesiac, tak to bude fpoho

kazde ma svoje vyhody aj nevyhody

//autoeditácia príspevku (25 Jún 2011, 21:51)
zeto750 napísal:UZ som sa rozhodol pre Manazersku Inf. VUT len mam jednu otazku na kohokolvek kto tam studuje/studoval alebo pozna odpoved :).
Ako je to tam s programovanim? Myslim ake jazyky a kedy cca sa ucia?
dakujem
nestudujem, nestudoval som, ale zistil som od znameho :)

1. pascal , vba , sql
2. html,xhtml,css
3. C,C++

samozrejme, je len na tebe ci budes chcet programovat a budes sa to ucit, pretoze programovanie v skole ti da len absolutne zaklady, ak chces byt dobrym programatorom, musis sa ucit HLAVNE sam

na programovanie su vhodnejsie ine skoly...
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

beardie napísal: zalezi, ktory intrak
mne napriklad vyhovuje, ze su sprchy aj hajzle na chodbe, lebo to upratovacka kazdy den umyva
ak natrafis na partiu, kde si to budete umyvat sami aspon raz za mesiac, tak to bude fpoho

kazde ma svoje vyhody aj nevyhody

//autoeditácia príspevku (25 Jún 2011, 21:51)

nestudujem, nestudoval som, ale zistil som od znameho :)

1. pascal , vba , sql
2. html,xhtml,css
3. C,C++

samozrejme, je len na tebe ci budes chcet programovat a budes sa to ucit, pretoze programovanie v skole ti da len absolutne zaklady, ak chces byt dobrym programatorom, musis sa ucit HLAVNE sam

na programovanie su vhodnejsie ine skoly...
ja som zazrel v studijnich planoch aj C#, koli comu ma to tam hlavne laka a kedze na VS chcem ist tiez najma koli programovaniu tak ake skoly su podla teba najlelpsie na programovanie ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

programovanie si môžeš dať aké chceš, to nie je problém. Predmety si sam vyberáš. Na muni ale hlavne c, c++ a java. Bez tých sa nepohodneš. Ak chceš aj c# tak nech sa páči.
beardie
Redeemer
Redeemer

ked sa naucis C/C++ a Javu, tak C# si daj ako samostudium po poobediach
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zeto750 »

Diki, mne nejde len o kodenie ale o spojenie informatiky a dalsiejo odboru... a C a JAVU som chcel kvoli sebe...
Na ich webe som pozeral predmety a zdalo sa mi ich nejako mslo a nevedel som ktore z toho zahrnaju programovanie

dkki
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tie predmety čo tam máš sú povinné predmety. To ale neznamená že si nemôžeš dať aj predmety navyše. A ver mi, nie je ich málo. Vyberať je z čoho.
beardie
Redeemer
Redeemer

no neviem, ze by FP VUT ponukala aj nejake programovacie predmety navyse...
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

http://www.vutbr.cz/studium/ects-katalo ... u?oid=6814

to asi nebudu vbsetky predmety , alebo?
Zda sa mi toho nejako malo a tie volitelne nemozem nikde najst...
+ takmer ziaden z toho mi nezneje ako nejake programovanie...Osobne by som chcel aby sa tam ucilo aspon to co na HI EUBA.. to mi postaci...
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

Predmetov sa ti mozno zda, ze je malo ale v praxi to je niekedy az az.
- nepovinne volitelne ti ukaze len v studise. A este povinne volitelne si ku koncu roka registruju studenti aby mali prehlad, kto ma o co zaujem. Ako prvak asi nebudes mat ziadne PV okrem jazyka + samozrejme nepovinne ak chces.
Inak ak mas otazky ohladom fakulty tak najlepsie bude ak skusit tu http://student.vutbr.cz/forum/index.php .
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zeto750 napísal:http://www.vutbr.cz/studium/ects-katalo ... u?oid=6814

to asi nebudu vbsetky predmety , alebo?
Zda sa mi toho nejako malo a tie volitelne nemozem nikde najst...
+ takmer ziaden z toho mi nezneje ako nejake programovanie...Osobne by som chcel aby sa tam ucilo aspon to co na HI EUBA.. to mi postaci...
ak myslíš že informatika je o programovaní, tak tam ani nelez. Za tých 10 semestrov, som mal odhadom 60 predmetov. Možno viac, tak zhruba 6 na semester. Programovaní bolo asi 5 ak si takto z hlavy dobre spomínam. Sú predmety kde ani za počítač nesadneš, ale aj tak ťa naučia algoritmy, triedenia, štruktúry a podobne. Takže keď o informatike nič nevieš, jasné že ti tie názvy vôbec programovo neznejú. Uvedom si že programovať sa naučí každy. Naučiť syntax zvládnem aj z dokumentácii na nete. Ale pochopiť tomu, to je to čo ťa naučí škola

//autoeditácia príspevku (26 Jún 2011, 14:26)
a okrem toho, keď chceš programovať prečo ideš na manažérsku? Tam sa skôr zaujímaj o excel a štatistiku ako o c#
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ja nechcem byt programator ale chcem to ovladat...
Idem na manazersku kvoli tomu ze sa mi paci spojenie dvoch odborov. ..(ekon+inf)
Popri veciach zo skoly by som rad ovladal JAVU, Cecko a .net ... bral by som to ako velke plus...
Programovanie ma zaujima len tak lebo ako podla svojich skusenosti viem sam sa k nicomu nedokopem a ak dostanem aspon aky taky zaklad vsetko ide lahsie....
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

prosim vas viem ze sa to tu uz muselo rozoberat ale uz sa stracam chcel by som externe studovat na http://www.fm.uniba.sk/index.php?id=2306 manazersku informatiku alebo manazment len sa tam neviem rozklikat na tie dva odbory a este ci tam uz niekto studuje denne alebo externe
cimow
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

FIIT a FEI STUBA

Príspevok od používateľa cimow »

Ahojte, co hovorite na FIIT a FEI v Bratislave, konkretne odbory Informatika a Aplikovana informatika na FEI? Na akej je to tam urovni, pristup profesorov? Kvalita vzdelania, prednasok, ktora skola je zamerana skor prakticky ako teoreticky? System skusok, opravakov, ako to je s pracou v priebehu semestra, najde si clovek cas aj na ine zaujmy ako studium? A hlavne, je to zvladnutelne pre bezneho smrtelnika?
Rad by som uvital komentare od ludi, ktory jednu z tychto skol navstevuju a hlavne aby to boli nejake objektivne komenty . Kedze plno polemizovania som vygooglil dost. Zaroven tuto temu zakladam, pretoze vsetky podobne diskusie na tuto temu boli tak zpred 3-4 rokov. diky moc za odpovede
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

Son-Goku napísal:prosim vas viem ze sa to tu uz muselo rozoberat ale uz sa stracam chcel by som externe studovat na http://www.fm.uniba.sk/index.php?id=2306 manazersku informatiku alebo manazment len sa tam neviem rozklikat na tie dva odbory a este ci tam uz niekto studuje denne alebo externe
co konkretne tam potrebujes? podmienky prijatia?
ja som tam teraz prijaty, ale asi tam nepojdem.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

no chcel by som externe ale ide mi o nejake podrobnejsie informacie o dvoch odboroch tak by som ta poprosil karmu mas istu za informacie
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

to podrobnejsie info neviem najst, akurat tak studijne plany na bakalara.
http://www.fm.uniba.sk/fileadmin/user_u ... _plany.doc

bakalar- vseobecne sa tam berie manazment, ekonomia, a pod.
a magister- si vyberas specializaciu z 5 blokov- Personálny manažment, Strategický manažment, Financie, Informačné systémy a Marketing.
btw, Zuzkazuzka chodila na fmuk, ta ti urcite nieco viac bude vediet povedat :).
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Modelová situácia týkajúceho sa kamoša: je prijatá na FiF v TT. Zápis sa koná 6. júla.

na FiF UK ho neprijali, ale je celkom tesne pod čiarou, takže by sa chcel odvolať a je reálna šanca, že by ho ešte prijali. Ako to však funguje vzhľadom na ten zápis v TT ? Lebo celý tento proces odvolávania by nejaký čas trval a on by sa musel ísť zapísať do TT. Ak by sa potom dozvedel, že ho po odvolávacom procese prijali aj do BA, tak čo sa stane ? Dá sa ten zápis nejak zrušiť ?

Ďakujem za rýchlu odpoveď, k+.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Zvrtnem to tu na klasicky FEI vs FIIT fight. Kam ludia, kam. Som prijaty na obe a mam neuveritelnu dilemu. O studijnych planoch a rozdieloch v nich, vratane zamerani viem. Skor ma zaujima pohlad od ludi, ktori vedia posudit podla vlastnych skusenosti aj kvalitu. Zatial s miernym naskokom vedie FIIT.
PS: Nezaujimaju ma nazory ludi, co tam pohoreli alebo su k najdeniu online. Audiotrack a fikus-kukis maju zakazane prispievat :D
marwell
Novice
Novice

Príspevok od používateľa marwell »

Zdravim, ludia, ktori su prijati na FEI STU do oboru Aplikovana Informatika a pojdu na zapis na 7.7 vlakom alebo akokolvek nech mi prosim daju vediet bud tu cez PM, alebo e-mail ( [email protected]) rad by som nesiel do tej BA sam :|

Chystam sa ist niektorym z troch rychlikov v noci, kludne sa prisposobim :)
Napísať odpoveď