Opakované sny
Opakované sny
Aj vám sa sem-tam stane, že sa vám prisní
sen, ktorý sa vám prisnil aj pár dní/týždňov/mesiacov pred tým? Lebo mne sa to stáva
a neviem, či to má dačo znamenať a či je to možné na pravidelné intervaly 
Re: Opakované sny
Sorry že ti zase odpovedám na príspevok, ale napríklad mne sa to stáva často..
kľudne odpovedaj koľkokrát chceš
aspoň niekto 
a myslíš si, že to dačo znamená? myslíš, že je to len nejaký emočný zážitok alebo vízia? alebo dačo iné?
a myslíš si, že to dačo znamená? myslíš, že je to len nejaký emočný zážitok alebo vízia? alebo dačo iné?
No myslím si, že je to späté so zážitkami človeka...Mne osobne sa napríklad sníval tak sen na pokračovanie keď som niečo silné prežila....A sny si pamätám málokedy,ale keď mám tento sen, tak si ho pamätám veľmi jasne a keď sa v ňom ocitnem, tak to viem že už som tam bola. Je to divné, ale všetko snenie je vlastne veľká záhada, takže- Kto vie? 
tak mne sa napríklad často sníva (asi každý polrok) sen, ktorý si moc nepamätám, ale keď sa mi sníva, viem, že už tu bol, že to je on, a sníva sa mi teda riadna blbosť, viem, že je to situované v blízkej budúcnosti a sú tam ľudia a dinosaury
a napr iný sen čo sa mi často sníval bolo, že som bol kvázi poliš-agent, ktorý sa má dostať do domu, ale na konci ma vždy zradí priateľ a zastrelia ma
takže emócie ani zážitky to u mňa nemôžu byť 
No ako moje pokračovacie sny sú tiež riadne psycho
Dávnejšie sa mi snívalo (nediv sa ,ale bude to fakt od veci) že stojím na lúke pri lese a zrazu okolo mňa letí srnčia noha, potom daľšia,potom hlava a parohy, potom celá srnka a horár
Po taklomto opakovanom zážitku začne človek pochybovať o svojom zdraví
No a ešte sa mi sníva že vidím svojho najlepšieho priateľa a chcem mu niečo dôležité povedať (neviem čo) no ale nikdy to nestihnem, pretože ma niekto zabije (netuším kto). A vždy keď sa mi to sníva znovu si hovorím, že keď už nič iné aspoň sa pozriem kto ma zabíja
Vždy na to zabudnem

mne sa raz snívalo, že som spadol na chodbe v škole a proste neviem či som odpadol alebo infarktoval alebo umrel...ale ja ako snívač som sa ocitol vedľa toho môjho "mŕtveho" tela a sledoval som žiakov a všetkých ľudí okolo, čo robili, ako to prežívali, ako volali sanitku atď.
sny sú bránou do našej fantázie
či naopak?
sny vedia byť krásne a oslobodiť, ale vedia byť tiež škaredé a pôsobiace na náš potný režim 
Nooo
že vraj snívame každú noc, len si to nepamätáme....škoda, by ma zaujímalo ako dopadol ten letiaci horár

pamätanie vraj záleží na tom, či sa zobudíš počas snívania alebo až keď sa ti skončí sen
noo to by som aj ja chcel vedieť, prečo ten horár používa granát na srnku 
Nechcel srnku,ale sekanku 
Pridam sa aj ja. Viackrat sa mi stalo, ze sa mi v sne zobrazila vystrihnuta scena nejakej udalosti, ktora nedavala ziadny zmysel. Uplynul isty cas a zrazu som sa v realnom zivote pristihol v rovnakej "snovej situacii", ktora mi uz bola znama. Z tohto dovodu ma tato tema zaujala 
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Čo sa týka problematiky snov odporúčam literatúru C.G.Junga, prípadne Freudove Analýzy snov. Je tam hodne aj o opakovaní snov a dôvodoch snenia - otázne je len, či sa s výkladom týchto autorov stotožníte, alebo nie. Citovať nejdem, nakoľko je to literatúra, ktorej chápem ešte 30 sekúnd po prečítaní, no potom sa ku tomu musím opäť vrátiť.
Osobne sa mi sny neopakujú. Keď som bol menší, tak som mal klasické opakujúce sa sny - padanie zo schodov, nahota na verejnosti apod - no sú to tradičné archetypické sny, teraz nič extra.
Mimochodom chlapci. Som rád, že ste sa našli a že to tu žije, skúste sa však mierne krotiť so smajlíkmi, aby to tu nevyzeralo, ako na pokeci.
Osobne sa mi sny neopakujú. Keď som bol menší, tak som mal klasické opakujúce sa sny - padanie zo schodov, nahota na verejnosti apod - no sú to tradičné archetypické sny, teraz nič extra.
Mimochodom chlapci. Som rád, že ste sa našli a že to tu žije, skúste sa však mierne krotiť so smajlíkmi, aby to tu nevyzeralo, ako na pokeci.
-
Janio
Zablokovaný
Sny samé o sebe nepoukázajú na žiadnu skutočnosť (budúcnosť, alebo nejakú predtuchu) Je to len myšlienka, keď je človek v REM (alebo NONREM ? Neviem už presne) spánku... Odvíja sa na základe veci, ktoré človek zažil... (Nemusí si to ani pamätať)
Taktiež som počul, že ak sa Vám sníva človek, ktorého nepoznáte už ste ho niekde videli a ani o tom neviete (môže to byť napr. šofér autobusu etc...) Pretože ľudský mozog si nevie "vymyslieť" tvár v spánku...
Prečo sa sny opakujú ? Hmm neviem, je to dosť zaujímavé, ako vlastne celý ľudský mozog. No povedal by som, že na základe nejak skutočnosti, ktorá na vás nechala nejaký dojem... Ja som bol v KE v optime a videl som tam strašne sexy aziatku... Potom sa mi pár dni snívalo, že sa s ňou bozkám
Inak téma o snoch tu už je...
Taktiež som počul, že ak sa Vám sníva človek, ktorého nepoznáte už ste ho niekde videli a ani o tom neviete (môže to byť napr. šofér autobusu etc...) Pretože ľudský mozog si nevie "vymyslieť" tvár v spánku...
Prečo sa sny opakujú ? Hmm neviem, je to dosť zaujímavé, ako vlastne celý ľudský mozog. No povedal by som, že na základe nejak skutočnosti, ktorá na vás nechala nejaký dojem... Ja som bol v KE v optime a videl som tam strašne sexy aziatku... Potom sa mi pár dni snívalo, že sa s ňou bozkám
Inak téma o snoch tu už je...
-
Hotwire
Addict
necital som tu ostatne posty len pridam moj postreh: mne sa minule leto cele prazdniny snivali zle sny o skole a v septembri na zapise mi potom povedali ze ja uz u nich nestudujem len mi to zabudli este oznamit 
Asi dva roky za sebou sa mi sníval ten istý sen na Luciu 
__jin__ a čo tie všakovaké výklady snov a tie zoznamy symbolov? to nesúvisí nijak s C.G.Jungom?
//autoeditácia príspevku (29 Jún 2011, 13:01)
resp majú tie výklady dačo so snami alebo je to len marketingový/reklamný ťah pre spisovateľov?
//autoeditácia príspevku (29 Jún 2011, 13:01)
resp majú tie výklady dačo so snami alebo je to len marketingový/reklamný ťah pre spisovateľov?
Otázka: Nebývajú sny späté aj s tým, čo človek pred spaním zje ? Ja napríklad keď si tesne pred spaním dám horkú čokoládu (cca 3-4 kocky, tej na varenie) tam mám sny typu - drastické, mŕtvoly, strach, keď si dám tesne pred spaním pomaranč, tak mám sny erotické
Pár krát sa mi to stalo, potom som sa nad tým zamyslel a prišiel som na toto zistenie. Teraz si však myslím, že keď znovu niečo zjem, tak to budem brať, že som si to už vsugeroval. Len toľko 
síce to nesúvisí až tak so snami ale celý týždeň sa budím 7:02 ..čo to?