a "Naga Morich". Mate niekto ? Dakujem
Pestovanie chilli
-
Francek
Star
- Kontaktovať používateľa:
semena chilli
Ahojte pestovatelia chilli
. Zhanam semena odrod: "Chinese chilli pot"
-
mr_margera
Medium Professional
chilli
Ak ešte zháňaš tú nagu morich tak sa mi ozvy na [email protected]
-
blitzkrieg
Professional
Re: semena chilli
takže moja zbierka chilli sa zväčšuje, zháňam ďalej, máte niekto nejaké chilli semienka ? ak áno dajte mi vedieť dohodneme sa 
-
moosha
Darca
Francek este stale pestuje, tak sa skus ozvat jemu... a tusim aj GothaR to riesil.
(vies, ze ti to nikdy nezabudnem, ty bastard
)
(vies, ze ti to nikdy nezabudnem, ty bastard
Ja mam semeno iba od Franceka a uz dochadza, takze treba kontaktovat jeho 
Ak by nahodou niekto chcel mam na odstrel este :
- Habanero Orange
- Heart of Soul
- Golden Cayenne
- Red Chilltepin
- Jamaican Red Mushroom
- Ring of Fire
- Tabak Virginsky
- Pomlete Habanero Orange s Jamaican red Mushroom-om
- Habanero Orange
- Heart of Soul
- Golden Cayenne
- Red Chilltepin
- Jamaican Red Mushroom
- Ring of Fire
- Tabak Virginsky
-
blitzkrieg
Professional
- Habanero Orange
- Red Chilltepin
- Ring of Fire
poprosím a ak by sa dalo tak by mi stačilo 5 semien z každého aby tá cena nebola zasa taká veľká a ak sa nebude dať tak nevadí, adresu ti pošlem cez SS ale mal by si ju mať ..už som si raz od teba bral
- Red Chilltepin
- Ring of Fire
poprosím a ak by sa dalo tak by mi stačilo 5 semien z každého aby tá cena nebola zasa taká veľká a ak sa nebude dať tak nevadí, adresu ti pošlem cez SS ale mal by si ju mať ..už som si raz od teba bral
Habanero Orange ti mozem poslat iba za postovne ked chces 
-
blitzkrieg
Professional
dobre ...v SS máš adresu
keď budem mať ja nejaké semienka určite dám vedieť
//autoeditácia príspevku (28 Jún 2011, 21:19)
dnes som objednal tieto
black pearl
zaino
etna
rica yellow
fatalii yellow
peter pepper red
dorset naga bhut jolokia
naga morich
bolivian rainbow
lingua di fuoco
aji habanero
habanero chocolate & white
fresno
dokopy po 5ks semienok a celé ma to aj s poštovným vyšlo na 14,50€ ak by mal niekto záujem pošlem mail na dotyčnú osobu od koho to mám, celkom seriózna dohoda
a má aj iné druhy
//autoeditácia príspevku (28 Jún 2011, 21:19)
dnes som objednal tieto
black pearl
zaino
etna
rica yellow
fatalii yellow
peter pepper red
dorset naga bhut jolokia
naga morich
bolivian rainbow
lingua di fuoco
aji habanero
habanero chocolate & white
fresno
dokopy po 5ks semienok a celé ma to aj s poštovným vyšlo na 14,50€ ak by mal niekto záujem pošlem mail na dotyčnú osobu od koho to mám, celkom seriózna dohoda
-
blitzkrieg
Professional
Pestovanie chilli
Zdravím, ako prvé chcem uviesť, je tu jedna téma ktorá sa venuje rastlinám ale chcem aby sa táto téma pestovala len chilli a všetko o ňom, druhá vec je tá že by som chcel medzi jednotlivými užívateľmi rozbehnúť diskusiu...
K téme, chcem aby ste uviedli vaše skúsenosti o pestovaní, ako ste s tým začali, odkiaľ ste mali prvé chilli, ako ste sa k tomu dostali, nejaké stránky ktoré sa tomu venujú, online kúpa a predaj semienok, vaše fotky rastlín ktoré sa vám podarilo vypestovať, ako najradšej pestujete ?
Ja som sa k tomu dostal keď som mal v apríli narodeniny a v tescu predávali balenia habanero, jalapeno a podobne, vtedy som kupoval suroviny na guláš, kúpil som aj habanero aj jalapeno, ale do guláša som to nedával, to by sa nedalo jesť, semienka som vybral z čerstvých chilli a dal do zeme, z jalapena mi nevyšlo ani jedno ale z habanera až za 3 týždne, potom som zháňal viac a viac, teraz mám doma asi 30 druhov chilli, najradšej pestujem v rašelinových jiffoch ale rozmýšľam že prejdem na grodan.
Stránky ktoré mi poradili a podobne sú:
http://www.chilli-forum.cz/
http://www.chillimania.eu/
http://www.chilliweb.cz/
K téme, chcem aby ste uviedli vaše skúsenosti o pestovaní, ako ste s tým začali, odkiaľ ste mali prvé chilli, ako ste sa k tomu dostali, nejaké stránky ktoré sa tomu venujú, online kúpa a predaj semienok, vaše fotky rastlín ktoré sa vám podarilo vypestovať, ako najradšej pestujete ?
Ja som sa k tomu dostal keď som mal v apríli narodeniny a v tescu predávali balenia habanero, jalapeno a podobne, vtedy som kupoval suroviny na guláš, kúpil som aj habanero aj jalapeno, ale do guláša som to nedával, to by sa nedalo jesť, semienka som vybral z čerstvých chilli a dal do zeme, z jalapena mi nevyšlo ani jedno ale z habanera až za 3 týždne, potom som zháňal viac a viac, teraz mám doma asi 30 druhov chilli, najradšej pestujem v rašelinových jiffoch ale rozmýšľam že prejdem na grodan.
Stránky ktoré mi poradili a podobne sú:
http://www.chilli-forum.cz/
http://www.chillimania.eu/
http://www.chilliweb.cz/
Re: Pestovanie chilli
Zdravim,
mam na predaj tieto chilli seeds :
- Habanero Orange
- Heart of Soul
- Golden Cayenne
- Red Chilltepin
- Jamaican Red Mushroom
- Ring of Fire
- Tabak Virginsky
Akcia na Habanero Orange a Jamaican Red Mushroom .Viac INFO SS
. Ak potrebujete pomoct alebo poradit, kludne piste 
mam na predaj tieto chilli seeds :
- Habanero Orange
- Heart of Soul
- Golden Cayenne
- Red Chilltepin
- Jamaican Red Mushroom
- Ring of Fire
- Tabak Virginsky
Akcia na Habanero Orange a Jamaican Red Mushroom .Viac INFO SS
nazdar, mam 4 sorty momentalne nasadene dokopy zo 12 rastlin, habanero red a choco, naga jolokiu a nejaky no name zlte male papricky na husto rastu udajne dost, ale mal by som dotaz, dokazu chilli rast pocas celeho roka ak su vnutri - za oknom?? ako to je?? do kedy kvitnu resp. plodia?? ja som svoje nasadil cca koncom marca, teraz mam 35-40 cm kriacky celkom pekne rozvetvene, na to ze su celkom male nahodili dost vela kvetov, z jedneho miesta aj 5 kvetov mi leze... uz mam aj 5-6 malickych papriciek.. stihnu mi dozriet?? kazdy mi hovori ze sadit koncom marca je dost neskoro... sprava sa to uplne inac nez klasicke papriky na ktore som bol doteraz zvyknuty...
btw// som zabudol dodat ze cast hnojim bio hnojivom co som mal na konope minuly rok od plagronu na rast, a druhu varku som pichol do 7 rocneho dobre prezreteho ovcieho hnoja. polovicu mam na balkone, polovicu v skleniku, a vsetky rastliny bez rozdielu maju zatial priblizne rovnake vysledky, len tie co su v skleniku vzhladom na doje*** pocasie tu na vychode pustili kvety o nejake 2dni skor...
btw// som zabudol dodat ze cast hnojim bio hnojivom co som mal na konope minuly rok od plagronu na rast, a druhu varku som pichol do 7 rocneho dobre prezreteho ovcieho hnoja. polovicu mam na balkone, polovicu v skleniku, a vsetky rastliny bez rozdielu maju zatial priblizne rovnake vysledky, len tie co su v skleniku vzhladom na doje*** pocasie tu na vychode pustili kvety o nejake 2dni skor...
Cau,brainwirm napísal:nazdar, mam 4 sorty momentalne nasadene dokopy zo 12 rastlin, habanero red a choco, naga jolokiu a nejaky no name zlte male papricky na husto rastu udajne dost, ale mal by som dotaz, dokazu chilli rast pocas celeho roka ak su vnutri - za oknom?? ako to je?? do kedy kvitnu resp. plodia?? ja som svoje nasadil cca koncom marca, teraz mam 35-40 cm kriacky celkom pekne rozvetvene, na to ze su celkom male nahodili dost vela kvetov, z jedneho miesta aj 5 kvetov mi leze... uz mam aj 5-6 malickych papriciek.. stihnu mi dozriet?? kazdy mi hovori ze sadit koncom marca je dost neskoro... sprava sa to uplne inac nez klasicke papriky na ktore som bol doteraz zvyknuty...
chilli je najlepsie sadit tak vo februari/marci, kedze cely ten proces rastu trva asi tak do juna/jula ked je uz rastlina celkom dobre vyvinuta a zacina rodit plody
bananom?? to prvykrat pocujem... vsetko co pestujem hnojim zihlavami, guanom, slepacincami, uz aj psie hovna som nechaval kvasit na nektore rastliny
ale s bananom som este nehnojil nic.. ja dufam ze to vyleze no.. tento rok to bude asi poslabsie ale na dalsi rok staviam na zahrade foliovnik (v skleniku nemam vela miesta foter tam sadi ostatnu zeleninu) a davam klicit uz koncom januara..
inak som pocul ze chilli je v podstate viacrocna rastlina, ak sa necha vovnutri ze prezimuje v pohode... tak dufam ze ket tie rastliny na jesen prestahujem dovnutra tak ze preziju do dalsieho roku
Ano bananom
. Staci an to 2L plastova flaska 1 supka od bananu. Supku vlozis do flase a naleejs vodu az po okraj. Flasu zatvoris a nechas 2 tyzdne posobit, nejlepsie na slnku a potom polievas
. Malo by ti to prezit 
-
blitzkrieg
Professional
o banáne som nepočul ale počul som ešte o hnojení jablkom, nakrájané na štvrtky a dáš trochu pod zem nech sú není naokolo otravné mušky a ono rozkladom vyživuje pôdu