Áno, dnes som si to pozrel aj v CZ. Tu pekne vidno, ako dokáže dabing pokaziť dojem filmu, a ako hovoríš, vadila mi tam hlavne tá ženská na začiatku. I tak mi ale nebude vadiť keď to bude v dabingu, aby som sa v kine mohol sústrediť na to, na čo je treba a nemusel si pomáhať titulkami. Mimochodom, trochu ma prekvapuje ako sa serkajú s dabovaním trailerov,... Transformers síce je velký blockbuster, ale žeby šlo o čistý mainstream, to sa povedať nedá, určite je určený len pre skupinu ľudí. Naposledy som podobnú situáciu (dabovania trailerov) videl pri Avatarovi.
Link na CZ:
http://www.topzine.cz/transformers-3-tr ... -to-narez/
Mimochodom, tá "chobotnica" v tom mrakodrape, aj mne hneď napadlo Crysis 2. Absolútne totožný look scény. No nedá sa povedať, žeby Bay kopíroval, keďže prvý TV Spot s chobotnicou vyšiel ešte pred vydaním Crysis-u, aj uniknutím tej Bety.
A ešte k tým bleskom v tej budove. Je to ale velký spoiler.
Ako môžeš vidieť, rovnaké blesky sa objavia aj na planéte (zrejme Cybertron) kde sa združujú Deceptikoni, a prichádzajú na Zem. Ide o nejakú bránu, alebo portál vďaka ktorej sa dostanú sem na našu planétu. Vyšla už aj hra na mobil, v ktorej tento portál slúži presne za týmto účelom. Prehnané mi to ani moc nepríde, je to asi najrozumnejšie riešenie. Inak, trochu mi to najprv pripomínalo nápad so "zbraňou" v pyramíde "RoTF".
//autoeditácia príspevku (05 Máj 2011, 22:30)
Ďalší obrovský spoiler. Resp. hneď dva. U mňa posledné ktoré som prečítal, aj to bolo omylom. Ďalej si kaziť pocit z filmu nebudem. Kto má odvahu nech si to odklikne.
Je potvrdené, že Sentinel Prime (spiaci robot z Archy na mesiaci (announced trailer) aj napriek tomu, že je na strane autobotov, a je to jeden z Prime-ov, tak autobotov zradí. Taktiež je skoro potvrdené, že Megatron sa z nejakého dôvodu (zrejme zrady zo strany Cybertronu) obráti na svetlú stranu, a na nejaký moment bude bojovať po boku Autobotov.