Vykrádanie úćtov
Re: Vykrádanie úćtov
silmarill.. asi tak.. tú Live distribúciu som aj ja chcel používať, keď som prišiel na svoje vybielenie účtu cez keylogger.. ale kombinácia sms notifikácie a nastavenia limitov na karte na platby cez net na 0-10€ sa mi vidí byť dostatočná.. akurát asi nie v každej banke je možnosť meniť si tieto limity podľa potreby ako to mám ja v mBanke.
Musím Ťa opraviť, asi si zle pochopil, práveže tie platby ani jedna nešla cez PayPal....cez PayPal len niekto ukradol moje údaje o karte, lebo keď som si pridával novú kartu na PayPal, tak v ten istý deň došlo k tým platbám...silmarill napísal:brm:
ad 1: ja som to pochopil tak, že mu bol vybielený účet práve cez paypal. že "nevie či tie platby šli cez paypal alebo cez kartu" ako si písal ty, by vedel veľmi ľahko zistiť cez históriu platieb v PP.
ad 2: začínam byť teraz mierne paranoidný - pomohlo by pri platení cez PP napríklad to, že by som nabootoval cez Live CD Linuxu, nalogoval sa, uskutočnil platbu a potom bootoval späť na Win a fungoval veselo ďalej? pokiaľ viem, tak na Linux by takéto zákernosti typu keylogger nemali existovať. či...? prípadne existuje nejaké iná spoľahlivá ochrana? (za 100% spoľahlivý nepovažujem žiadny antivír ani antimalware)
Podľa mňa niekto odchytil údaje nvoej karty keď som ju pridával cez PayPal, lebo len tam som ju pridával a písal som tam to dlhé číslo karty, dokedy je platná a ten CSI kód trojmiestny čo je na zadnej strane karty.
P.
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2011, 13:39)
Tak ľudia, ak to ešte niekoho zaujíma, dnes som vyriešil toto :
Ráno som šiel na políciu, samozrejme pán policajt niekoho vypočúval tak po hodine a pol som sa zobral že prídem neskôr a šiel do Kysuckých Novín SME čo sú u nás v Čadci. 3 šéfredaktory ma hneď zrušili že dnes ma určite ,nevypočujú, lebo majú uzávierku, ale že nech im aspoň ozrejmím problém. Spustil som čo sa mi stalo a tetám sa vlasy dupkom stavali keď to počuli a hneď mi poskytli Interview na Utorok bud. týźdeň, vśetko uverejnia, budú kontaktovať banku a políciu nech sa k tomu všetkému vyjadria, popr. hlavná šéfredaktorka má známu kolegyňu v JOJke tak by sa aj tam dalo niečo poriešiť, poskytnú mi možno aj právničku na konzultácie ak bude treba atď atď, tety bol iz toho vybúchané, skoro im oči vypadli, tak v utorok ma vypoćúvajú a potom uverejnia.
Nejde mi o propagáciu seba, ale hlavne o iných, lebo Ja nie som prvý ani posledný čo mal vybielený úćet (dokonca 2 krát), a keď to uvidia aj iný ľudia, tak sa ozvú a 10 hláv predsa má 10krát viac informácií až sa nakoniec možno podarí vypátrať toho smrada čo to robí.
Na polícii som nič neporiešil, v zápisnici je len toľko, že pán policajt poslal nejakú žiadosť do CSOB banky do BA ohľadom detailných výpisov transakcií......Uvidíme či tam bude aj to O2 číslo dobíjané alebo nie, príp. IP adresa.
Pán policajt však dodal, že takéto vyšetrovanie sa môže ťahať aj mesiace, ba aj roky, čo ma moc nepotešilo, a potom som mu povedal, že čo ak sa aj zistí IP adresa/y z ktorých boli platby vykonané a náhodou to bol nejaký profík čo išiel cez presmerované IP adresy a ukáže že to bola Japonská či Taiwanská či dokonca IP adresa z Faerských Ostrovov, tak čo potom...No a pán policajt len odvetil, že v takom prípade to neskúmajú hlbšie a ukončia vyšetrovanie s výsledkom : Páchateľ Neznámy. Podľa mňa je to blbosť, pretože každý človek na tejto Zemi si môže zmeniť IP adresu pomocou kadejakých IP Presmerovacích programov, a Ja takisto môžem napr. v práci okopírovať údaje z karty a nakupovať cez presmerované IP adresy a nikdy ma nechytia. Zároveň dodal, že budúci týždeň si berie trojtýždňovú dovolenku, takže môj prípad ostane 3 týždne kysnúť v šuflíku na policajnej stanici v CA. Krásny to systém na Slovensku!
http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Konstrukce/ ... karet.htmlbrm napísal:Inak dá sa nejak skopírovať simka.. nemám pravdu?
ale je to z roku 2004 a pokiaľ viem, tak novšie karty sa nedajú kopírovať, kvôli nejakej ochrane všelijakými algoritmami, ktoré keď nepoznáš, tak sa ti karta zablokuje nadobro...
hlavne pre toto ti fandím...Dewey napísal:Nejde mi o propagáciu seba, ale hlavne o iných, lebo Ja nie som prvý ani posledný čo mal vybielený úćet (dokonca 2 krát), a keď to uvidia aj iný ľudia, tak sa ozvú a 10 hláv predsa má 10krát viac informácií až sa nakoniec možno podarí vypátrať toho smrada čo to robí.
ináč, nemusel to byť jeden zmrd ale viacero ľudí z viacerých štátov. keď si tak hodíš do googlu niečo v štýle "hacked credit card numbers" alebo "credit card number generator" tak ti vyhodí viacero linkov kde ľudia zverejňujú takéto čísla kariet. zrejme je to ochrana proti vystopovaniu - sami si z ukradnutej karty vezmú len časť peňazí a potom jej číslo poskytnú ďalej, pričom ju použijú ďalší hackeri z rôznych kútov sveta. tým sa chránia voči tomu aby boli odhalení - stopy budú ukazovať na x ľudí z celého sveta. (ale nechcem ťa týmto príspevkom demotivovať)
každopádne máš v tomto moje sympatie a držím ti palce pri vyšetrovaní aj pri medializácii.
Mna by zaujmalo kolko banka zaplati mediam aby ten tvoj pripad nezverejnili, ved aby sa klientela nezlakla...
Interview s novinami som dal včera, teta ma odfotila, pýtala otázky a povedala že sa určite bude najskôr na to pýtať banky a aj polície a potom to všetko zverejní - 4.7.2011, tak potom to sem hodím zoskenovanémartiner napísal:Mna by zaujmalo kolko banka zaplati mediam aby ten tvoj pripad nezverejnili, ved aby sa klientela nezlakla...
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Dewey: Odporucam do buducna vyvarovat sa Cracknutym veciam
Hlavne co sa tyka Antivirusu..Radsej si popozeraj mena a hesla na NODko a tie men. Potom sa cuduj svete, ze ti to zahadne objavuje kadejake svinstvo v PC 
Ale som zvedavy ako to dopadne, nakolko som jedneho dna mal plany aj ja ist do CSOB, ale nejak som od toho odisiel.
Ale som zvedavy ako to dopadne, nakolko som jedneho dna mal plany aj ja ist do CSOB, ale nejak som od toho odisiel.
Ako je to s bezpečnosťou na Linuxových distribúciách?
Velmi nekonkretna otazkabegbeee napísal:Ako je to s bezpečnosťou na Linuxových distribúciách?
Autor témy: dnes v krimi novinach, to si bol ty?
...ten námesačný?
velmi sa to podobá 
EDIT: Nj, pozrel som archív a je to ono
http://www.joj.sk/relacia-noviny/noviny ... v-joj.html Tak vela štastia prajem 
EDIT: Nj, pozrel som archív a je to ono
Zdravím, včera večer v hlavných správach bola moja reportáž o tom na JOJke :
http://www.joj.sk/relacia-noviny/noviny ... v-joj.html
Ale hovorili o tom veľmi okrajovo, nikto sa v tom moc nechce špárať , ani média, ale aspoň som rád že to ľudia videli a budú si dávať pozor na CSOB, prípadne spochybnia a nerobí to ani dobré meno banke.
Viď aj :
http://kysuce.sme.sk/c/5974296/neznami- ... -ucet.html
A dokonca dnes - 13.7. to vyšlo aj v PLUS 1 DEŇ
-P-
http://www.joj.sk/relacia-noviny/noviny ... v-joj.html
Ale hovorili o tom veľmi okrajovo, nikto sa v tom moc nechce špárať , ani média, ale aspoň som rád že to ľudia videli a budú si dávať pozor na CSOB, prípadne spochybnia a nerobí to ani dobré meno banke.
Viď aj :
http://kysuce.sme.sk/c/5974296/neznami- ... -ucet.html
A dokonca dnes - 13.7. to vyšlo aj v PLUS 1 DEŇ
-P-
Čo si vlastne spravil aby ti nevybielili účet aj tretí krát? Už vieš ako sa dostali k tvojej kreditke?
No akurát dnes je výplata, príde mi na sestrin úćet, tak som zvedavý.Zatiaľ neviem ako sa k mojmu účtu niekto dostal, ale čo ak to bol napr. niekto z banky? To sa asi nikdy nedozviem. No som rád že sa to medializovalo , ale zároveň by som chcel ešte ísť s tým napr. do Lampárne alebo Reportérov, či Cerných Ovec a normálne aby so mnou natočili 20minútovú reportáž, aby som predložil všetky dokumenty čo k tomu mám, a aby som sa vyjadril aj ja k tomu prípadu, aj Zuzka Francúzová (hovorkyňa banky) a aj hovorca polície v Čadci keďže môj vyšetrovateľ má 3-týždňovú dovolenku (a moja zápisnica je dočasne niekde v šuflíku, pozastavená) a veľmi rád by som ľuďom ukázal a povedal na kamery aký postup má v tomto banka a polícia, čoho som sa dopátral, čo mi povedali v banke aj na polícii, lebo v hentých novinách JOJ včera zverejnila len 2 vety čo som povedal , to vytrhli z kontextu aby to urobili zaujímavé, ale je toho viac čo mám na srdci, najmä otázky na banku.Shwollo napísal:Čo si vlastne spravil aby ti nevybielili účet aj tretí krát? Už vieš ako sa dostali k tvojej kreditke?
Škoda len že takéto relácie ako Paľba, Lampáreň či Černé Ovce nemajú o to záujem, lebo som im už písal e-mail ale nič, žiadny záujem
Najviac sa však bojím toho, že keď banka stále tvrdí : ,,Reklamácia je v procese, vybavenie môže trvať až do 120-ich dní,, že mi potom po 120-ich dňoch povedia že mi to všetko zamietajú a že už sa s tým nedá nić robiť , lebo uplynulo 120 dní - lehota.
-P-