Život pred životom alebo čo bude po smrti?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Život pred životom alebo čo bude po smrti?

Príspevok od používateľa MIRV »

Ja si myslím, že nikto nemá dušu a keď zomrieme, naše vedomie, spomienky, naša osobnosť...to všetko zanikne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ako povedal M. Twain: bol som mŕtvy bilióny a bilióny rokov a vôbec mi to nevadilo. :wink:
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

Janio napísal:matoa a spol to áno... Ale "nie vždy sa reinkarnujeme" veď ak človek pochopí, že je lepšie sa nenarodiť a odíde do nirvany tak koniec padla klec ;) Už by to dávno nebolo toľko ľudí + komáre, ktoré sa aj toho roku narodili - uvedomuješ si, čo to je za číslo ?
mrte komárov :)
no inak ozaj... čo ak si niekto zmyslí viacej sa nenarodiť? čo potom? ono s tými komármi a spol. čo som napísal, je asi debilina... ale ak by to nefungovalo, tak potom ani reinkarnovanie nieje možné, teda je, ale nie pre takýto počet zvierat (aj ľudí) na zemi... či?

a odíde do nirvany a čo potom tam? :)
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

Moc to riesis, zomries a je koniec ake komare wtf? :D Dobry matros asi ;)
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

mfp napísal:Moc to riesis, zomries a je koniec ake komare wtf? :D Dobry matros asi ;)
tie komáre boli k tomu, že niekto písal, že reinkarnácia by nebola možná pri takomto náraste populácie... tak som napísal, že kolko komárov denne umrie, že z tých sa mohli "stať" ludia... a odvtedy sa to vlečie :D :)

ale nevieš či je koniec keď zomrieš... ako s telesnou schránkou je koniec... ale ak je duša, tak nvč čo je... čo sa s nou stane.. ešte niekto tu písal, že pojde buď do neba alebo do pekla.. keď sa na to pozrieš takto, tak to nieje tak presne.. lebo "zlé" duše pojdu do pekla a budú navždy zatratené... tie s nádejou pôjdu najskôr do očistca až potom do neba... :)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

No nie, že asi ale určite... Ten, kto "odíde" do nirvany - to je, ako keby silno veriaci išiel do neba... Proste bude navždy v raji... ;) O tých komároch to je blud (a som rád, že aspoň niekto to chápe) tak isto, ako celé náboženstvo

Keďže ľudská duša nie je dokázaná (a pravdepodobne nikdy ani nebude) berme to ako fakt... Čo sa stane s človekom, keď zomrie ? Zhnije a keďže duša nie je, tak je koniec...

Ak duša naozaj existuje a človek sa reinkarnuje len do nejakej telesnej schránky istú dobu, tak potom by si mal pamätať, to čo bolo pred tým (iné životy) A pamätáš si niečo ?
Z hľadiska cirkvi, keď duša odíde bude v nebi/pekle navždy (neexistuje možnosť ísť život odznovu) Preto sa vyskytuje otázka: Kto tie duše stále vytvára, že toľko ľudí bolo, je a ešte bude ?
faktor_xx
Spammer
Spammer

Príspevok od používateľa faktor_xx »

sú ľudia čo si všeličo pamätajú alebo proste niečo robia prvý raz a spravia to lepšie ako niekto iný ... musí byť nejaká prenosnosť myšlienok, pocitov, skúseností... mimochodom..čo ak nám anjeli/čerti vymývajú mozgy našim "dušiam" a potom ich posielajú späť do rodiacich sa detí??? :D :D
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Janio napísal: Keďže ľudská duša nie je dokázaná (a pravdepodobne nikdy ani nebude) berme to ako fakt...
nie som si istý, či to bolo tam, ale pozeral som taký dokument s názvom "Okamžik smrti" a tam spomínali, že jeden vedec sa pokúšal zistiť, či duša existuje a to tak, že umierajúceho aj s posteľou položil na veľkú váhu, ktorá vyrobená "na mieru" a bola na tú dobu mimoriadne presná... a s asistentom čakali, kedy ten pán umrie a to tak, že jeden sledoval kedy prestane dýchať a druhý sledoval ručičku... no a po poslednom výdychu ručička klesla tuším o 24 gramov... takže usúdili, že je možné, že duša existuje... ale z toho plynú ďalšie otázky... v dokumente to rozoberali potom z hľadiska, že ako prišli na to, kedy je mŕtvy, ako zistili ten moment smrti...
hughito
Redeemer
Redeemer

:lol: :lol: :lol: Tak to je moc toto.

Daj nejaký relevantný zdroj na toho vedca, resp. ten jeho pokus. :lol:
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

To s tým odvážením duše je kravina, tu je čosi podrobnejšie k tomu http://www.snopes.com/religion/soulweight.asp

V podstate odvážil len 6 ľudí po smrti s rôznym výsledkom, z toho 2 merania vylúčil a jeho výsledky neboli nikdy reprodukované.
dwarf
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dwarf »

matoa
Prílohy
conan-rofl.gif
(2.08 MiB) 225 stiahnutí
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

MIRV napísal:To s tým odvážením duše je kravina, tu je čosi podrobnejšie k tomu http://www.snopes.com/religion/soulweight.asp

V podstate odvážil len 6 ľudí po smrti s rôznym výsledkom, z toho 2 merania vylúčil a jeho výsledky neboli nikdy reprodukované.
môže byť... toto tam nebolo spomínané, bol tam len tej jeden pokus, ale nebolo povedané, že to potvrdzuje, že duša existuje... dal som to sem ako zaujímavosť, osobne si nemyslím, že ak duša je, že by sa dala odvážiť...
hughito napísal::lol: :lol: :lol: Tak to je moc toto.

Daj nejaký relevantný zdroj na toho vedca, resp. ten jeho pokus. :lol:
taký Ti neviem dať, videl som to len v tom dokumente... ale ak by si velmi chcel, tak pozriem, či nebolo spomínané meno...
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som sa o toto konkrétne kedysi zaujímal a ak ma pamäť neklame, tak jediný zdroj tohto tvrdenia je ten, ktorý opísal MIRV a navyše, tento "vedecký pokus" sa konal veľmi dávno (na zač. 20. storočia ? ).
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Dosť zaujímavý pokus, ale nemyslím si, že na začiatku 20 storočia mali také presné váhy.
Ale teoreticky, keď sa nebude nikto/nič rodiť, kam sa tá duša dostane? :) prípadne z kade nabrali prvé živé stvorenia dušu?
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pozrel som ti ten dokument... teda tú časť z neho s tým pokusom... bolo to v roku 1907 a doktor sa volal Duncan MacDougall a je spomínaný v tom odkaze od MIRVa...a vyššie som sa sekol, nebolo to 24 ale 21 gramov
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Tieto teórie o reinkarnáci a podobne sú len výmysli ľudí ktorí si nevedia predstaviť čo je po smrti
To si myslím ja :)
hughito
Redeemer
Redeemer

matoa napísal:pozrel som ti ten dokument... teda tú časť z neho s tým pokusom... bolo to v roku 1907 a doktor sa volal Duncan MacDougall a je spomínaný v tom odkaze od MIRVa...a vyššie som sa sekol, nebolo to 24 ale 21 gramov
Takže mám dobrú pamäť. Už ten rok pokusu hovorí za všetko. Ale to nebráni rôznym (ani neviem ako ich nazvať) šíriť podobné nezmysly a ešte pridávať dôveryhodnosť tým, že sa na to konal "vedecký pokus."
tallself
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tallself »

Podla mojho svetonazoru prebieha opakovane vtelovanie ludskeho ducha prostrednictvom duse na zem do ludksych tiel za ucelom vlastneho vyvoja. Bud sa vyvine tak ze hmotnost (zem ani dusu) uz nepotrebuje a vyvija sa dalej vo vyssich sferach alebo zlyha, zamota sa, nestihne to a ide do rozkladu spolu s hmotnostou kedze kazda hmotnost podlieha s casom rozkladu a novemu formovaniu.

A teraz sup sem nejaku vecnu otazku nech si na nu odpoviem a potom mozno aj vam :P
Ale prosim nie flame o dokazoch...len o logike tohto diania.
hughito
Redeemer
Redeemer

Logika ? :shock:

Takýchto "logických" postupov existuje milión.
tallself
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tallself »

Hmm, no myslim tym logika, zmysel v konfrontacii s vlastnymi skusenostami a nazeranim na zivot..
prosto kde kto vidi rozpor
Napísať odpoveď