C# - ako zacat
-
ferooo
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
C# - ako zacat
zdravim,
chcem sa naucit programovat v C# ale neviem ako zacat.. Ake knihy su na zaciatok najlepsie? OOP mi nehovori nic, tak neviem ci najskor nemam zacat zhanat knihy o tom(ak teda nejake su), alebo rovno mozem zacat s knihou pre C#. Ci z toho pochopim aj podstatu objektoveho programovania.
dik
chcem sa naucit programovat v C# ale neviem ako zacat.. Ake knihy su na zaciatok najlepsie? OOP mi nehovori nic, tak neviem ci najskor nemam zacat zhanat knihy o tom(ak teda nejake su), alebo rovno mozem zacat s knihou pre C#. Ci z toho pochopim aj podstatu objektoveho programovania.
dik
U nas v skole mame k predmetu Objektove programovanie odporucanu literaturu tieto knihy:
Knihy typu "učebný materiál" (priorita - zrozumiteľnosť)
Archer: Myslíme v jazyku C# - Cena približne 460 Sk. Venuje sa viac konkrétnej syntaxi C# ako všeobecnému princípu OOP (tým pádom horšie rozoberá OOP princípy, avšak lepšie popisuje FCL knižnice .NET frameworku). Vhodná pre toho, kto sa chce podrobnejšie zaoberať programovaním v jazyku C#.
Eller : C# začínáme programovat - Veľmi lacná kniha (cena zhruba 170 Sk). Kniha obsahuje na svoju cenu pomerne kvalitný materiál (Dobre popisuje základy OOP). Určená ako dobrý štart pre začiatočníkov, pre pokračovanie na vyššej úrovni je potrebná obšírnejšia literatúra.
Gunnerson, E. : Začíname programovať v C# - Cena približne 470 Sk. Kniha je vhodná pre vývojárov, ktorí už majú základné skúsenosti s OOP a programovaním v nejakom inom jazyku ako C#, napriek tomu v skratke vysvetľuje aj základy OOP.
Pirkl, J. : Řešené příklady v C# aneb C# skutečně prakticky - Cena približne 340 Sk. Kniha obsahuje zdrojové texty k asi 500 riešeným príkladom v jazyku C#. Dobrá paktická pomôcka.
Knihy typu "referenčné príručky" (priorita - rozsiahle informácie)
Robinson, S. et al.: C# programujeme profesionálne - Cena približne 1200 Sk. Rozsiahla a dobre spracovaná kniha popisujúca jazyk C# do najmenších detailov. Obsahuje množstvo príkladov a predpokladá aspoň zvládnuté základy programovania (princípy OOP sú v nej vysvetlené). Je rozdelená do kapitol, podrobne popisujúcich preberané oblasti.
Drayton P.: C# v kocke - Cena približne 1200 Sk. Kniha je detailným popisom jazyka C# a .NET frameworku. Veľká časť knihy je koncipovaná ako vynikajúca príručka, v ktorej sa dá nájsť o jazyku C# takmer všetko. Samozrejme pri tejto knihe čitateľ musí vedieť, čo hľadá (takže nič pre začiatočníkov).
Re: C# - ako zacat
Zdravim, nechcem zakladat novu temu, kedze sa chcem opytat presne to iste, ze kde zacat? Su tu rozpisane knihy, ale predsa chcel by som sa opytat, ze co poviete na tuto knihu? C# 2010 - Krok za krokem...alebo viete o nejakych strankach kde to je dobre vysvetlene?? 
Mam C# 2005 krok za krokem. Ak si uz v niecom niekedy programoval tak si ju kup je docela dobra ale ked si uplny zaciatocnik nepochopis tomu.
-
axxis
Addict
poznas nejaky iny jazyk? napr. pascal, C?
C++, a z webovych php
-
axxis
Addict
tak sa najprv nauc riadenie behu programu, rozhodovacie bloky, cykly... je to velmi podobne C-cku, ale ma to niektore prijemne vlastnosti ( C# ma viacprechodovy prekladac, ktory Ti dovoli robit veci menej striktne, deklarovat na miestach kde si v C nemohol a pod.)
Ked si osvojs beh programu precitaj si teoreticke zaklady OOP, vediet ako trieda dedi z inej alebo z interface je jedna vec ale musis chapat naco je to vlastne dobre a co Ti to prinesie.
A az budes mat tieto veci za sebou pozri si system vynimiek, pokrocile riadenie behu programu ( foreach, LINQ, lambda vyrazy... )
P.S. ba PHP najlepsie co najskor zabudni
Ked si osvojs beh programu precitaj si teoreticke zaklady OOP, vediet ako trieda dedi z inej alebo z interface je jedna vec ale musis chapat naco je to vlastne dobre a co Ti to prinesie.
A az budes mat tieto veci za sebou pozri si system vynimiek, pokrocile riadenie behu programu ( foreach, LINQ, lambda vyrazy... )
P.S. ba PHP najlepsie co najskor zabudni
Ja by som este odporucil (prihliadajuc na to co uz vies) visual C# 2010 krok za krokem. Johny Sharp
co poviete na tuto knihu?
odradza ma na nej rok vydania 2003...
Kód: Vybrať všetko
http://www.martinus.sk/?uItem=16014-
axxis
Addict
IMO je kazda kniha o programovani nevelmi uzitocna... vzdy je lepsie ucit sa postupne to co ptorebujes, ale to je jedno.
Datum vydania hra pramalu rolu. .NET je teraz vo verzii 4 ale ked sa chces este len ucit tak pochybujem, ze by si ho vedel odlisit od verzie 2. Nic co sa naucis Ti nebude naskodu, akurat neskor spozas, ze veci sa daju robit jednoduchsie co bude len dobre.
Datum vydania hra pramalu rolu. .NET je teraz vo verzii 4 ale ked sa chces este len ucit tak pochybujem, ze by si ho vedel odlisit od verzie 2. Nic co sa naucis Ti nebude naskodu, akurat neskor spozas, ze veci sa daju robit jednoduchsie co bude len dobre.